Misery Business

Försökte få kolla på Nile City, men nä. Det fick jag inte. Tur det. Famnade min kamera och lärde mig - efter nästan 1 år och 8 månader - hur man fotar manuellt UTAN att det blir svartvitt. Allt fotande resulterade i ägg. Försöker tänka positivt. Ägg är inte farligt. Men! de där jävla äggen skulle inte ätas förräns tidigast på måndag. Pga ombyggnad i magen.

Så, om jag inte har gått ner 400g imorgon (räknat från imorse) så kommer jag ta alla äggen och kasta dom i v-äggen. Då kan ni ju bara tänka er hur en onsdags-grinig-nutrilett-pojkvän kommer vara imorgon, när han kommer hem och vill ha ägg. Vet inte vem jag ska hota mest liksom. Joakim? Äggen? Vågen? Upp till bevis.
Imorgon.
Ny inredning

Den här veckan rensar jag. Ut med allt ur kroppen.
Tömmer för att kunna möblera om, inreda på nytt.
Typ. Håller tummarna för att det funkar som det "ska".
I will be back.lördag!

Det är lördag och jag är alldeles ensam. Första lördagen på evigheter som jag inte spenderar eftermiddagen/kvällen med Joakim. Han har dragit på hockey med jobbet. Fast matchen är slut för längesen. Men tydligen skulle dom äta också. Äta liksom... Mhm! Jag vet precis vad ni tänker!

Nåja, jag klagar inte överdrivet mycket. Mest bara för att. Vi åkte en sväng in till stan förut idag. Min bil vägrade starta. Konstigt. Pappa säger att batteriet är hyffsat nytt. Ändå laddar det ur. Eh, ja. Vi åkte in till stan. Jag körde Joakims bil för första gången. Var väl inte helt annorlunda mot min. Eftersom det är likadan bil. Annan färg, annan motor. Hårdare motor liksom. Rullade på bra, i nedförsbackarna. Rusade runt på alla affärer för att köpa julklappar. Snabbt som sjutton.

Sen droppade jag av honom hos hans arbetskompis och började leta mig hemåt. Gissa! Jag kom hem! Woho! Vet inte om det blev rätt väg, men jag körde raka vägen och hem kom jag. Så fel var det väl inte.

Pappa ringde, stupfull som vanligt. Yrade om både det ena och det andra. Nu är det tomten som är far till alla barnen. Julstämmning så här lagom till första advent.


Fredagsmüs

I väntan på lite sällskap har jag satt igång tvn, stängt av ljudet och njuter av tystnaden. Okej, så tyst som det nu kan bli med en surrande tv (som jag inte hör), datorfläkten och vattenkranen som droppar vatten var 10-20 sekund.

Men det är skönt. Vi hade värmerekord (fast åt andra hållet) i början av veckan med hela 17,6 grader. Nu är vi uppe emot 23.

Frasvåfflan (Joakims lillebror) kom hit efter skolan och ville inte spela wii med mig. Han bubblade om att kanske komma tillbaka efter träningen. Även frasvåfflans storasyster kommer nog hit. Och så ska Joakem komma hem från gymmet. Det tar typ max 5 minuter att gå mellan hemma och gymmet, men ändå tar det flera timmar från det att han går tills han kommer tillbaka. Hur dåligt är inte det då?

Och min mage samarbetar inte idag. Fy fan säger jag bara. Dessutom luktar jag rödlök. Smakar lagom kul i munnen.


Den stora blogglistan

1 - Hur länge har du bloggat?
Vad kan det vara? Runt fem-sex år.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Ingen aning faktiskt, den enda bloggen jag läste då var Linda Skugges.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Får väl säga Linda Skugges där också då. Fast jag har inte följt den de senaste åren.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Kan tyvärr inte läsa de allra första just nu eftersom dom är nersparade på min externa hårddisk, men på den här bloggen kan man väl fatta det kort: det var kortfattat (http://koolakattis.blogg.se/2006/january/)

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Ungefär 50 st, oj…

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Skulle väl säga att alla är dagboks/livsstilsbloggar i stora drag.

7- Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Kissie. Totally. Haha, fast jag gillar ju inte hennes blogg…

8 - Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Ärligt talat tror jag inte att jag skulle vilja läsa någons blogg som är väldigt lik mig. Usch vad tråkigt.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
I stora drag tror jag ingen har något emot det. Tror nog de flesta tycker det är kul att läsa det som ploppar upp i huvudet på mig.

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ingen aning. Men skulle dom inte tycka det så känner dom nog mig inte helt hundra heller.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag tycker att jag är ganska så privat och personlig av mig utan att bli too much not onödigt..

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Sex. Känns väl rätt självklart. Jag vill inte att folk ska veta, och jag hoppas att dom inte vill veta heller. Haha, som om inte det där lät väldigt nasty.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
I början gjorde jag det mer vet jag, nu bloggar jag mest istället för att skriva dagbok. Det är ju kul att gå tillbaka och läsa.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Det beror helt och hållet på. Hur ärlig, tydlig och sånt personen i fråga är. Det är väl rätt självklart att man kanske inte lär känna personen fullt ut.

15 - Har du träffat folk IRL efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej, inte vad jag kan komma på.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Skadligt? Att blogga i sig är väl ingenting skadligt, men det beror väl på hur man bloggar. Kan inte tänka mig att det är bra för t.ex Kissie att blogga på det viset hon gör.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
Jag tror inte det, i så fall var det ingenting som har fastnat i efterhand.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Ångra aldrig det som en gång fick dig att le.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Förut var det väl den där uppdateringsstressen. Att man var ”tvungen” att skriva varje dag. Nu har jag varken tid, lust eller motivation till att göra det om jag inte har något att dela med mig av.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Det skulle inte förvåna mig ett dugg. Jag menar, jag har försökt x antal gånger att börja blogga på andra ställen, jag har haft uppehåll i månader men ändå kommer jag tillbaka. Det här är ju min lilla hörna där jag kan vara mig själv och vara lite ego.


Grattis till mig!

Idag blev det ingen vanlig morgon. Först fick vi sovmorgon till sju. Typ. Nä, okej. Vi börjar om...

Klockan ringde klockan sex. Jag vaknade för en gångs skull av dödsalarmet. Men eftersom det var tandläkarmorgon imorse så kunde Joakim krypa ner igen. Jag somnade såklart om. Sen hade dödsalarmet gått igång klockan sju också. Fast då hörde jag inte det. Blev väckt som en vanlig morgon, fast en timme senare. Så skickade jag iväg Joakum till tandis och la mig i sängen igen. Hann bara läsa igenom alla nattens blogginlägg innan han var tillbaka. Woho!

Men så var han ju tvungen att sticka iväg till jobbet ändå. Jag har en liten lista i huvudet över saker jag ska/kan/bör/måste göra idag.

Typ:

träna
plugga
vika tvättOnsdag

Fick lite sura miner över att jag skrev att jag hade en pmsig pojkvän, men att jag glömde berätta varför. Det är nutrilett-veckor som dragit igång. Men jag tror att det är något fel på Joakim. Eftersom när HAN inte äter normal mat så är det JAG som får mest humörsvängningar. I måndags hade jag gråtdag, igår var det skrattdag och idag var det mest bara frysdag.

Nu ligger jag i soffan och myser med värmekudden på bröstkorgen och fötterna under täcket, väldigt nära the man medan han pang-pangar och pratar. Vem han pratar med har jag ingen aning. Med spelet? Med sig själv? Med mig? Borde jag kanske lyssna på vad han säger?

Fick skotta loss bilen idag. Snö till ovanför knäna med isblock inuti. Naice.

OJ! Defeat! Spelomgången slut, måste sluta blogga innan han börjar en ny omgång. GODNATT jö.


Temys

Sitter krypen i soffan (kunde inte bestämma mig för ner- eller uppkrypen) med ena foten på mysmonstrets rygg medan han pangpangar på tvn. Och jag upprepar mig: Huvudsaken är inte att vinna, huvudsaken är att vinna stort. Precis som vi fick lära oss av Kenneth på idrottslektionerna under gymnasiet.

Joakim fick en vattenkokare i fösedaspresent som han fick använda för första gången ikväll. Innan har det bara varit jag som varit en flitig användare av den, eftersom det var jag som var i "behov" av den. Så nu är det 17 tända ljus här i lägenheten, te å tevespel som gäller.

Glömde fortell att jag färgade hårt igår igen. Mörkt och ljust, lite rött. Det liksom räcker med att vintern (mörkret) och p-piller gör en nedstämd (plus en pmsig pojkvän), man behöver inte deprimera sig mera med att färga håret mörkt också. Försöker jag intala mig åtminstone.

Gjorde en ny sats med oopsies idag. Dom var inte helt dumma ändå, att ha istället för bröd. Nä, nu ska jag fortsätta vara gnällig. För det gör hela världen lite bättre. Typ.


Monday morning

I fredagsmorse, morgonen efter kalaset vaknade jag och kände mig urbakis utan att det ens blivit något alkoholigt. Samma sak i lördagsmorse. Det blev en chillhelg deluxe, vi var en snabb sväng in till stan i lördags och igår var vi lite sjuka och jag bakade. Testade göra oopsies för första gången, var inte så överfjust /överförtjust i dom.
Nu ligger jag i sängen och myser. Joakim har åkt till jobbet och lämnat mig alldeles ensam. Hade inte varit fel att ha honom här i mörkret med snön på fönstret.
Dagens to-do:
-Plugga, läsa en nedrans massa kapitel
-Träna med Blossom
-Tvätta


Födelsedag

Har redan varit uppe i över två timmar. Gick upp före sex och tände ljus, laddade kaffebryggaren och dukade fram frukosten innan jag kröp ner hos mitt mysmonster igen. För idag är det ingen vanlig dag. Nä, för det är mysmonstrets födelsedag. Så innan vi studsade ur sängen blev det paketöppning.

När jag har kollat klart på en del tv-avsnitt jag missat under senaste veckan hoppas jag att det lyser in lite mer utifrån så jag kan dammsuga och fortsätta plocka undan inför kvällens kalas.


So beat me if you can

Efter lunchen satte jag igång och bakade. Tre olika sorters kakor. Små och stora. Tog en dusch och åkte iväg till Madeleine. Slog sönder ett champagneglas och hon fick köra styling på mig innan jag åkte till Skärholmen och mötte upp Emelie. Herregud ja, hon spräckte nog min ena trumhinna. Sånt som händer jö. När man inte setts på över tre månader. Efter att kört en ubersnabb shoppingrunda i Skärholmen åkte vi till IKEA. Började högst upp. Hamnade på fiket på våningen under. Fortsatte och den ljuskombinationen jag tänkte mig gick inte ihop. Så jag blev IKEA-arg, som man blir när man varit där för länge. Snabbkassa ut.

Trött som en kossa. Har skrivit en lista på saker jag inte får glömma imorgon innan jag åker. Har försökt packa ihop saker och ting så gott det går. Urk ju. 

Ska ta och tömma sängen på grejer och sen krypa ner under täcket, plugga in handsfreen, make a call to mah lovah innan jag fångar drömmar i sömnen. Ska bara räkna ut när jag måste upp imorgon. Typ tidigt blir ju alltid bra. Voff!


Back in here

Lite senare än tänkt kom jag iväg mot Stockholm. Precis när jag skulle åka så bråkade bilen. Den tyckte antagligen att jag varit dum som låtit den stå och förfalla en vecka. Den totalvägrade. Men sen så. Lite våld löser allt.

Kom upp runt halv 18 igår. Pappa bjöd på mat. Sen åkte jag på turné. Först en sväng till min nyopererade mamma och sen till min oopererade kusin. Mycket bilåkande på en och samma dag. Så när jag hade pratat några minuter med mysmonstret så somnade jag på stört. 

Trots att det kändes lite konstigt att ha en HEL säng HELT för sig själv. Utan stress. Sist när jag var uppe (då pappa fyllde år) så kändes allting väldigt stressigt, jag var bara hemma i knappa 24 timmar då. Nu är jag mer rofylld här hemma.
Har sovit i mina mörkgråa lakan som jag fick i födelsedagspresent för typ 6-7 år sen. Sov som en stock och vaknade som ett spjut och såg att klockan var 05.59 och tänkte att det var dumt att vakna så tidigt när jag inte ens hör alarmet (om jag nu inte hörde pappas larm utan att jag märkte det). Så jag somnade om ett par timmar och nu har jag vinterdäck på bilen.

Typ hur bra som helst.

Saknar:
snabbt internet, vägar utan stopplysen (tänka sig att jag nästan hade glömt hur man beter sig när lamporna lyser rött) och mysmonstrets morgonmys. Känns som en idiot idé att missa morgonmys TVÅ morgnar i rad. Med flit.

Ska nog sätta igång en tvättmaskin. För skojs skull. Nä, pappa vill att jag ska åka och handla. Eheee.


Fradeg

Jag är totalkörd. Har legat utslagen sen i tisdags. Halsen gör fortfarande ont. Näsan går inte att andas genom. Inte ens nässpray fungerar. Kan inte somna för det kommer konstiga ljud när jag andas. Kan inte vara vaken eftersom jag får andningspanik till och från. Just nu varierar jag att andas via höger näsborre och munnen. (och att andas genom munnen ger torra läppar)

Håller tummarna för att nuvarande vädret håller i sig och att jag börjar må superdupermycketbättre typ nu. Måste upp till El Stockholmo imorgon. Kul att ta sig tre timmar och en halv på motorvägen. Med sommardäck. Najs. Not.

Hur vet man att man har halsfluss då och vad gör man åtet?


Mystisdag

"Det blir inget med det", trodde jag angående julmusten och pepparkakorna. Efter att ha legat utslagen i sängen hela eftermiddagen efter lunch och varit lite smått upprörd över snöstormen som gjorde att Joakim var tvungen att byta till vinterdäck efter jobbet (=han skulle komma hem senare), vilket senare ledde till att någon grej gick sönder och han var inte hemma förrän för en liten stund sen.

Det jag skulle komma till var att när han kom hem låg jag nerkrupen under täckena fortfarande och han sprang runt och tände ljus och hade köpt både julmust, pepparkakor och lussebullar. Det gör inte så mycket med snökaoset då liksom. Myspys. 

Nu blir det Vero Marsi.


Jag är ingen människa idag

Vaknade med halsont och fick höra att det var snöstorm ute. Mysigt liksom. Ingenstans. Tycker att Joakim kan ta och komma hem så vi kan äta pepparkakor och dricka julmust. Men det blir inget med det. 

Förresten var vi på kalas i lördags och jag åt årets första pepparkaka och drack årets första julmust. 

Pepparkaksscones, någon? Ja, tack.

Tar med mig feta boken och kryper ner i sängen igen. Sova en liten stund och sen läsa igenom kapitel 1-5 och nummer 14. Frukost först.


Måndag

Långhelgen är över. Vi var som sagt till Skövde och badade i torsdags. Mådde fullkomligt illa när vi kom hem på kvällen. Vågorna gungade, rutchkanorna snurrade och jag var rejält yr. Ett stort fint blåmärke hade jag på armbågen också. 

Igår lagade vi fajitas till middag. Mhm! Rester finns det kvar också. Mhm!

Har renskrivit första momentet i första kursen och skickat in. Kikade på andra momentet. Mhm... Känns som att det inte är riktigt the thing jag vill göra. Hoppas bara det är tillfälligt.


Bath

Uppe med tuppen idag med. Idag ska vi åka iväg till Skövde och bada. 

Det har varit på tal ett tag att vi ska åka och bada just idag, eftersom det är höstlov och grejer. Så i tisdags kväll frågade jag Joakim om han hade tagit ledigt och så. Han bara mumlade till svar och jag höll på go nuts. Så igår morse frågade jag om han skulle vara ledig, och så sa han att han skulle det. Men ingenting om att det skulle badas. När han sen kommer hem från jobbet igår så frågade jag om det inte blev något bad. Men det skulle det visst bli. Men det skulle vara en överraskning. Mhm. PANIK! Jag har inte tagit med mig några som helst badkläder uppifrån Stockholm. Så det fanns ju bara en grej att göra...

Åka till Stockholm och hämta skiten. Nä, skämt å sido. Men vi fick åka in till Jönköping på badkläderunda. Lyckligvis hittade jag några redan efter ett besök på både Intersport och Stadium.

Roligast av allt. Vi låg och pratade om att Joakim skulle vara ledig idag igår. Så säger jag "ja, och så måste du upp och jobba på fredag igen" Så får jag en sån där konstig, misstänksam blick. "Eller du kanske har tagit ledigt då också". Jävla jobbig flickvän jag måste vara som bara förstör alla överraskningar. 

Joakim har köpt en svindyr (men jävligt cool) wifi-våg. Så nu väger vi oss, och resultaten bara schpoff in på datorn. 

Frukosten är äten, badkläderna ska packas och kanske någon puss hinner vi med. Men vi måste skynda oss.


These days

Måndag:
Vilken lunch! Hjälp liksom! Kyckling, åh yes. Kycklingsallad för att vara exakt. 

Kollar på gårdagens avsnitt av Desperate Housewives, och ska strax dyka ner i pluggböckerna igen. Läsa klart kapitlet, formulera svaret på sista frågan och skicka in. Max 6 A4 sidor ska det vara. Tror inte det blir så mycket längre heller.

Tisdag:
Har haft en jättechill dag och kollat ikapp med alla serier. Powernapade i fyra timmar (!!), eller det kanske kallas för djup sömn då. Jokim försökte få mig att börja kolla på Shogun. No way sa jag när han satte igång.

Onsdag:
Woho! Onsdag idag. Har sovit urdåligt inatt. Tog tid att somna, låg bara och snurrade. Låg obekvämt. Det regnade så högt att det var svårt att fortsätta sova när man väl somnat. Nu har jag varit uppe på benen (legat i soffan) i snart två timmar och tänkt att jag borde gå och lägga mig i sängen och sova innan det är försent. Sen är det bara att plugga på.


November

Söndag var det igår. En sån där söndag när man bara vill ta det lugnt (läs: inte städa). Runt halv 12 kom vi iväg mot stan. Det blev storrunda runt Jönköping. Två nagellack fick följa med mig hem. Ett svart vanligt, och ett grönt graffiti-lack. Resultatet på naglarna blev dessvärre inte så hett. 

När vi kom hem sen, några timmar senare blev det tv-spel och städning, ett Veronica Mars-avsnitt (vi är inne på sista säsongen nu), middag (pizza-rester) och till sist När lammen tystnar.

Idag är det måndag. Ny dag, ny vecka, ny månad. Najs liksom.

Vaknade strax innan klockan sex imorse av mig själv. Tidsomställning? Vi gick i och för sig och la oss rätt tidigt igår. Upp och hoppa lite innan jag hoppade ner i sängen igen. Men jag hoppade upp efter några minuter igen. Har satt igång en tvättmaskin, ätit frukost och påbörjat ett nytt mästerverk. Nu måste jag spela lite GTA innan jag sätter igång och pluggar på riktigt.