Kortfattat

Jag tappade bort min strumpa samtidigt som jag bytte från jeans till tights. Hittade den strax efter i byxbenet, på jeansen.

Jag knaprar satsumas, som innehåller 44 kcal/ 100 g. Undrar då om man ska väga dom med eller utan skal. Goda är de i vilket fall som helst. Utan skal då.

Min näsa kliar. Inuti eller utanpå, vem vet. Den är kall och behöver värmas.

Nyheterna är på tv. Anna Lindmarker (eller vad nyhetsuppläsaren heter) har ett väldigt stillastående ansikte.

Jag förstår inte grejen med Beatrice Ask. Jag har hört "jag hoppas att de håller käften och sköter sitt jobb" ungefär 500 tusen gånger nu. Snacka om att lägga fokus på fel punkt helt plötsligt.

Efter ett kort studerande av skvallertidningar: Paris Hilton är något jag inte orkar läsa om längre. Inte heller Lindsay Lohans drogbeteende and allting annat. Tittar mest bara på bilderna, om ens det.

Jag har en finne i nacken.

På min diskbänk har jag radat upp ungefär tio plommon som jag inte tänker äta, pga dess utseende/mjukhet. För övrigt innehåller plommon 94 kcal/ 100 g. Undrar om det är med eller utan skal, och med eller utan kärna.

Mina läpper ser troligtvis ut som att de blivit botoxade. Det är så det känns som åtminstone. Inte för att jag vet hur det känns, men det känns som att det är så det borde kännas. Svullet och svider. Antagligen pga luften som slogs mot mitt ansikte i skogen med hästarna idag.

Jag förstår inte grejen med reklam mitt i nyhetssändningen.


Story of my day

Det blev en lång men rätt kul dag. Kanske inte haha-kul men jag är nöjd. Jag tog med mig en sprallig och nervös B2 till stallet. Megasmå hästar, till och med jag tyckte att de var små. Vi fick den högsta hästen, som vi borstade och fixade i ordning. På med sadel och träns och sen gav vi oss iväg med resten av gruppen ut i skogen på promenad. B2 på hästen och jag bredvid. Gick snabbare än vad jag trott och vi var snart tillbaka vid stallet och fick tränsa av och sånt. Men sedan var B2's tank slut igen. Turligt nog skulle hästen användas efteråt också, så vi behövde inte gå ända till hagen med den. Hoppade istället in i bilen för att åka och hämta B1 som var i skolan.

När vi kom dit var hon i full gång med att göra en teckning till en kille som ska börja i deras klass imorgon. Spännande! I bilen på väg hem höll de på att bråka och jag höll på bli galen eftersom det inte hjälpte att jag sa till dom flera gånger. Så frågar jag "vill ni att jag ska bli riktigt förbannad?". Ja, svarar de då. Jaha, vad svarar man på det då. Så säger B2, "man får inte säga förbannad om man bara är 18 år". Javisst. Sedan blev hon ledsen på mig när jag stannade bilen och vägrade köra för att hon spännt loss sig, visserligen var vi 100 meter hemifrån men jag höll fast vid mina principer. Oavsett om de brukar få åka avspända med föräldrarna så tänker jag inte riskera att det faktiskt skulle hända en olycka de sista metrarna. Så då fick man höra hur dum man var. Men sen gick det så klart över när hon kom smygandes ut i köket och ville ha vindruvor, jag frågade henne om hon var sur på mig. Och det var hon inte längre. Bra det.

Sen lagade jag mat. Lax med ädelost och bladspenat och ris till. Riktigt gott. End of the day.

Ja, dagen tog ju iofs inte slut där. Den är fortfarande igång. Ringde och pratade med Johanna, så länge att jag missade Idol. Men vad gör det? Det behövdes pratas om allt möjligt, eftersom vi inte har tid att göra det på helgerna längre. Förut när jag bodde hemma hängde jag i princip hemma hos dom varje dag OCH helg så då kom det mer på flyt. Nu är det svårare, eftersom man måste göra en beställning.

Morgondagen blir nog rätt lugn. Runt 12 ska jag iväg för att möta upp M & B2 som varit på återbesök på sjukhuset, för att M ska slippa åka fram och tillbaka mellan stan, hemma och tillbaka till stan så åker jag och hämtar B2 istället. Sedan ska hon vara hemma med mig resten av dagen. Så vi ska väl försöka hitta på något kuligt, och tvätta lite kanske. Fixa sånt där vanligt hemmapyssel. Spela spel eller vem vet. När J kommer hem på eftermiddagen så åker jag troligtvis hem också. Om det inte är alltför mörkt vill säga.


Effektiva morgon

Fick inte många timmars sömn inatt. Inga effektiva åtminstone. Vaknade hela tiden och visste inte hur jag skulle ligga för att ligga bekvämt. Mobilen larmade klockan 8 och det var bara att ge upp sovandet och gå upp. Upp och in i duschen. Plockade ihop saker jag behövde ha med mig.

Lastade in cykeln i bilen och drog iväg. Hittade cykelaffären och stötte ihop med en kille som jobbar där som kunde fixa kedjan. Men inte helt själv tydligen, jag fick nämligen hjälpa till.

Jag ska väl inte sticka under stolen med att jag tyckte att detta var ett jobbigt moment, antagligen den stora orsaken till allt tvivel igår på allting. För idag är det inget nagelbitande.

Sedan åkte jag och handlade på coop, smidigt som sjutton. Knappt några människor. Hemåt, och kasta papper på vägen. Okej, jag kastade inte papper på vägen. Jag stannade vi pappersinsamlingscontainern och slängde papper där i. Åkte hem och packade upp varor samtidigt som jag städade ur och torkade ur kylarna. Hängde tvätt och tänkte att det kanske var hög tid att äta frukost eller lunch. Inte riktigt tydligen.

Blir väl lunch om ett tag istället. Strax innan 13 måste jag bege mig för att hämta B2 i skolan och sedan åka till stallet.


Ebbot 3 år!

Idag fyller den här killen tre år. Och det känns fortfarande rätt otroligt. Jag minns det som igår när vi var på BB och hälsade på med mums-mums.

(bilden ska röra på sig, det är därför upplösningen är sämst, men den gör det inte)Ur fas

Jag känner mig verkligen ur fas. Biter på naglarna, städar inte, låter bara kläderna förmultna i IKEA-påsar. Klädhög med provade kläder växer på soffans högra armstöd. Soffbordet har inte sett sin vita glans på länge, eftersom det är täckt med diverse smycken, kameratillbehör och papper och pennor.

Man får väl vara glad att jag fortfarande duschar (men endast för att det behövs) och borstar tänderna.

Eller så är det bara idag som det är så här, eftersom jag vet att jag ätit alldeles för lite. Måltidsersättning till lunch, smoothie och middag. Vattenbrist är troligtvis också orsakande.


This used to be our funhouse

Dagen gick snabbt sen, efter den sega morgonen. Åkte iväg och tankade bilen och hämtade B2 i skolan. Fick höra att en 60-årig snubbe hade försökt locka med sig en flicka imorse när hon var på väg till skolan. För jävligt. Polisen hade varit på skolan under dagen och pratat med eleverna.

Vi gick till Konsum och köpte mjölk och sedan tog B2's tank slut, som hon uttryckte det. Jag fick locka med att göra smoothie när vi kom hem. Vi kom hem och jag packade in mjölken och fixade med lite disk och så ropade jag och frågade...

-Ville du ha smoothie?
-JAAA! Och så ska vi titta på film, och du måste också ha smoothie, och så ska vi titta på film.

Sagt och gjort, hennes ord är min lag. Vi tog våra smoothies och äppelbåtar och satte igång Den lilla sjöjungfrun. När filmen var slut satte hon igång att måla med vattenfärger och jag fixade med maten. Stekte finfina ägg. Sedan kom B1 och M hem.

Imorgon är det jobb från morgon till kväll. Kanske inte så farligt som det låter, men tidspesimist som jag är så känns det knapert om tid. Ska till cykelaffären och be dom fixa till cykelkedjan (cykeln var inne på service förra veckan men kedjan har blivit för lös), det ska storhandlas och sedan måste jag hem med cykeln och varorna innan jag ska hämta B2 i skolan och åka till stallet för hennes första ridlektion. Hon ska hämtas 13.00 och sedan är ridningen slut runt 15. Då ska vi tillbaka till skolan och hämta B1 och sen så blir det som en vanlig dag. Laga middag och chilla ungefär.

Dessutom fyller Ebbot 3 år imorgon. Hjälp! Tre år sedan han kom till världen. Det är helt otroligt vad tiden går snabbt. FÖR snabbt.Wide awake

Det blev en väldigt konstig morgon helt plötsligt. Hade ovälkomna drömmar under natten, och det satte sig väl kan man väl säga. Tankar och funderingar som borde vara självklarheter blev till ovisshet. Men så ryckte jag tag i mig själv, drog in mig i duschen och duschade bort problemen. De får jag ta itu med någon gång då jag har mer intresse för det.

Annars så är jag i full gång med att äta lunch. Typ. Har hållt på sen en timme tillbaka, och är ännu inte klar. Det går segt. Känner mig inte direkt hungrig.

Dagens arbetsdag består av: tanka bil, köpa mjölk, hämta tjejerna i skolan, laga middag (pyttipanna med ägg) och se över resten av veckans måltider.


Tjejsnack #25

Sjukligt

1. Vilka barnsjukdomar har du haft?

Borde jag veta det? Hm.. Jag vet inte faktiskt. Vattkoppor räknas kanske som barnsjukdom, och det vet jag att jag har haft, fast vid 13-års ålder.
2. Av vilken anledning besökte du senast ett sjukhus?
Var och hämtade B2 och M på sjukhuset förrförra veckan, eftersom B2 opererades.
3. Har du några ärr på/i kroppen, varför?
Jag har en del ärr, lyckligtvis inte alltför synliga.
4. Hur tänker du om vaccin för svininfluensan?
Jag tänker, nej. Jag kommer troligtvis inte att vaccinera mig.
5. Var går din gräns för att åka hem till någon som är sjuk?
Om människan är riktigt sjuk så kanske man passar sig lite. Annars har jag inga större problem med att folk är sjuka (förutom hostande och snorande människor i kollektivtrafiken).

[LÄNK]


Idol

I kvällens kvalIdol vill jag ha kvar alla förutom Eddie. Om inte för bra röst så för ögongodis. Det är nyttigt godis. Bättre än naturgodis till och med.

Update; JA JA JA!!!! Calle och Jon vidare i kvalet.


Kropp- och själmässa

Here it comes. Hur allting började, hur det gick till och hur det slutade. Men först ett stort tack till Melissa som styrt upp allting, för fjärde året. (Det var även på hennes första mässa som jag var med första gången och såg henne arbeta, sedan i våras var hon vår qigonglärare och jag var hos henne på både behandlingar och ett kurstillfälle)

I fredags åkte vi till lokalen i Tumba (Folkets hus) och ställde i ordning bord + stolar och la på duk m.m. Sedan var vi på plats strax efter nio dagen efter för att packa upp alla grejer som vi skulle sälja + alla papper. Från klockan 11 till klockan 16 var Johanna fullbokad med mediala vägledningar. Jag stod för säljandet av det vi hade på vårt bord, vilket inte gick så bra. Folk stannade för att titta på smyckena men mycket mer än så var det inte.

I slutet av dagen så satt jag ner på stolen och bredvid mig hade jag Johannas mediumlärare som också var där som helt plötsligt undrar om jag var orolig. Nej, svarade jag och började bli orolig. Mer än så var det inte. Efter en liten stund undrar hon om jag har en mormor som gått över till andra sidan. Ja, svarar jag och blir genast nyfiken. Hon hade alltså fått kontakt med mormor som kom med ett budskap till mig. Vad det var för något kommer jag inte att berätta, eftersom det är personligt.

På söndagen var det väldigt segt att ta sig ur sängen, men det gick. Ingenting är omöjligt. Vi lyckades sälja lite grejer och det gick lika bra för Johanna som dagen innan. Jag gav mig ut bland de andra utställarna och testade olika grejer.

Tarotläggning med Kerstin Trygg. Det var himla spännande för allting stämde in så bra, men det är också personligt. Förutom en detalj. Hon avslutar läggningen med att ta upp sista kortet och säger att hon ser mig i en vit brudklänning framför altaret. Inom 2-3 år! Fick en smärre chock där. Men så förklarade hon att det kunde vara om 2-3 år som det börjar bli tal om bröllop. När hon tog upp kortet som symboliserade mig så var det Materialisten där. Komiskt liksom.

Medial demonstration med Melissa Rasovic. Melissa kopplade upp sig till andevärlden och vi fick några besök. Dock var inget av dessa till varken mig eller Johanna. Tycker det är så kul att se Melissa jobba, för hon skrattar och har kul samtidigt som hon sysslar med dessa saker.

Aurafotografering. Man hade händerna på en platta under tiden som fotot togs. Det var som energier i armarna började leva vilt. Min aura såg lite komisk ut, iaf mot vad jag hade tänkt mig. Hade föreställt mig lite grönt, lite blått, lite orange och lite olika färger. Så kommer fotot och allt jag ser är att jag har orange på sidorna och gult över mig. Orange symboliserar kreavitet och det gula har med andlighet att göra. Sedan hade jag ett vitt fält över huvudet också som kunde vara en skyddsängel.

Transhealing med José van Dijk och Kicki.
Hade mest stått och försökt förstå mig på det där med transhealing hela lördagen. Tyckte det bara såg otroligt flummigt ut. Trans är jag väldigt skeptisk mot överhuvudtaget. Men det sista jag gjorde igår innan vi åkte var att testa ändå. Bara för att få det motbevisat. Herregud, två människor som står och flaxar med armarna kan väl inte påverka mig. La mig ner och blundade och de satte igång. Hörde hur det flaxades och det var skönt att få geniknölarna gnuggade. Så satte jag mig upp och kände mig snurrig i huvudet. Yeah right, tänkte jag och hoppade av bänken och knallade där ifrån. Fem minuter senare så börjar jag må fruktansvärt illa och gjorde det resten av kvällen, andra detaljer behöver vi inte gå in på. Trans är jag fortfarande skeptisk mot, men den här typen av healing verkade ha framgång iaf.

 

1. Aurafoto 2. Vårt bord.I fall att liksom

Helgen är över och jag är tillbaka. Nu är det dags att komma i fas igen efter några slappeveckor. Helgen rusade på urfort och var himla kul, mer om vad som hände på mässan och sånt kommer i ett annat inlägg. För övrigt så är jag rätt trött och behöver vika ren tvätt. Men jag har bättre saker för mig. Ska ta lite foton, och återkommer sedan. Typ.


Fullspäckat!

Uppe före tuppen imorse. Iaf tuppen som är en sömntuta. Runt nio väntade vi tv-fixar-besök. Och de kom. De fixade "problemet". Så nu kan jag se på tv på riktigt. Inte för att det är min största hobby ändå. Nåja. Mormor och morfar kom och fikade. Drack kaffe och åt bullarna från igår. M drog iväg till IKEA och under tiden så tittade jag och B2 på Mamma Mu och Kråkan. Sedan fixade jag i ordning lasagne, för första gången i mitt liv. Och just för att vara första gången i mitt liv blev den himla god. Nästa gång = ännu bättre.

Efter lunchen var jobbveckan över. Finito. Jag satte mig i bilen, i ösregnet och körde hemåt. Stötte på diverse problem så som bilar som kör kors och tvärs. En lastbil fick till och med för sig att köra in i mig. Men min reaktionsförmåga fungerade bra. Som tur var. Annars hade jag nog inte suttit så mycket här ikväll.

Hem och lugna ner sig lite grann. Iväg igen till Södertälje. Plockade upp Kristin och vi drog iväg till Moraberg för att köpa nya träningskläder. Det gick ju bra också. Höhöhö. Jag hittade iaf en t-shirt att springa i, vilket är absolut det viktigaste (not). Sedan köpte jag en efterlängtad ziptröja från Adidas. Love! När vi kom hem till Kristin igen så hade det hunnit hagla något så rejält. Såg ut som att det låg snö på marken fortfarande.

Vi åt smörgåstårta till middag och åkte iväg en stund och handlade igen. Såg på Idol och var allmänt crazy, som vanligt.

Imorgon har jag det fullt upp igen. Först på morgonen ska jag ut och springa, efter en kopp avsvalnat svart kaffe. Frukost, iväg och kika på stadium efter resten av träningskläderna. Maxi, Biltema och Apoteket ska också besökas. Pappa har skrivit i ordning en fullmakt för att jag ska kunna plocka ut medicin till honom, eftersom han själv ska... Göra annat imorgon helt enkelt. Ska förbi en sväng på Johannas jobb också tänkte jag. Efter kl. 15 ska jag möta upp Johanna igen och vi ska fixa och dona inför helgens mässa som sagt. Skriva i ordning priser, och annat skoj. Sen ska vi "flytta in" i lokalen också.

Nu: comedy central (kärlek) och vatten, och sömn.

Jag ska komma ihåg att lägga över alla bilderna på datorn någongång också. Promise.


Dåligt minne

Jag har nog världens kortaste minne ibland. I måndags kväll ringer Johanna och säger: Tack för att du har diskat. Jag fattade inte ett dugg av vad hon pratade om. Vad nu? Har jag diskat? Diskat vad? Vadå? Sedan kom jag på att när jag var där och hämtade färger för att kunna måla så ställde jag mig och diskade upp disken från i söndags. Dels för att överraska och dels för att jag tyckte att Johanna var värd det. Speciellt när hon och Sami firade två år tillsammans då.

Nu har jag precis legat i Kristins köksskåp (genom telefonen) och hört på när hon gjort smörgåstårta. Det var rätt kul trots att jag hörde dåligt och fick ont i öronen av elvispen. Sedan avslutar hon samtalet med: Vi hörs om imorgon då. Vad sjutton händer imorgon? Varför ska vi höras? Jag menar, vi brukar bara säga vi hörs för att det är som en självklarhet att vi hörs varje dag. Men när hon sa det så specifikt, så börjar man undra. Men sen kom jag på det. Jag lurade med henne att åka och handla. Jag behöver nya löparkläder och badkläder och ja, vad det nu var. Vattengympa låter väl kul?


In the middle of everything

Idag har vi rensat leksaker och vi har gjort tvålar. Vi har ätit lunch och vi har tagit det lugnt. Jag har varit iväg två vändor till återvinningen med sopor. Vi har bakat bullar och vi har ätit middag. Vi har tittat klart på High School Musical.

Vi har klarat av den här dagen.

Ikväll väntar Idol igen. Och eftersom det verkar vara dåligt med bloggning från min sida kan jag passa på att tala om att imorgon kommer det killar hit för att fixa tv-antenn, mormor & morfar kommer hit och fikar och plockar plommon. M ska till IKEA och jag är hemma med B2. Efter lunch eller runt lunch åker jag hemåt till pappa igen, eftersom den här jobbveckan är slut.

På fredag är det förberedelser inför helgens mässa som gäller. More about that later.


Dear long lost penpal

Jag har druckit mer än tre liter vatten idag, och då har jag inte räknat med glas med vatten, tekoppar och kaffemuggar. Min söta vattenflaska fick sig påfyllning x antal gånger (så det blev tre liter iaf). Shit happens.

Inatt hoppas jag på att sova lika gott som igår.


Tisdag

Det känns inte ett dugg som tisdag idag. Kanske för att jag var ledig igår? Det har varit en lugn dag. Riktigt lugn.
Det har inte hänt något uppseendeväckande mer än att jag faktiskt är villig att sova redan nu. Ska bara se Idol först. Men jag lever åtminstone. Så rolig är jag idag.


Fresh start

Måndagen och min lediga dag svischade förbi snabbt. Jag och Johanna möttes upp hos frisören. Så nu är håret klippt. Skönt att bli av med allt det slitna, har inte klippt mig sen i maj. Och sen dess har jag färgat håret x antal gånger. Inte bra. Men nu har jag både färg- och köpstopp. Måste spara pengar och ta hand om håret istället att slita på det direkt.

När jag kom hem tog jag en sväng ut och sprang. Hittade nämligen något intervallupplägg i amelia som verkar busenkelt. Vilket det säkert var/är, bara det att jag hade för mycket spring i benen idag för att kunna springa 0,5 min och gå 2 min. Blev mer springa en minut, gå en minut. Men bättre för mycket än för lite.

Middagen är lagad och äten och borta. Imorgon bär det av hemåt igen och jobba några dagar.Flickan som lekte med elden

Vi var som sagt på bio igår kväll. Såg Flickan som lekte med elden. Män som hatar kvinnor tyckte jag var jättebra, men den här... Den var fan några gånger bättre. Och nu kan man knappt vänta tills nästa film kommer.

Idag har jag varit iväg och lunchat med Johanna och sedan hämtat målarfärger därhemma för att kunna måla tavlor. Blev två stycken målade. Får se om det blir flera med tiden.Pics

Det vore väl passande med lite bilder här och nu. Tyvärr ligger alla foton kvar i kameran, som ligger i väskan, som ligger på golvet, som är alldeles för långt härifrån. Iaf punkten. Jag är dessvärre i stort behov av en dusch. Och mina kläder är i behov av tvättmaskin. Och mina fötter är i behov av massage.

Även här skulle en bild passa in.


Toybox

Allt gick lite fööör fort helt plötsligt. I fredags.. åkte till Huddinge, hem, och sedan hem till pappa (vilket innebär att åka förbi Huddinge igen). Satt i bilen från 13-17 ungefär. Trötter.

Igår sprang jag omkring med huvudvärk i princip hela dagen. Jag och Johanna åkte iväg och handlade lite grejer till nästa vecka. Jag köpte även taveldukar att måla på. Woho! Vilket är so meant to be! Jag såg en fjäril, och även på mina nya skor har jag fjärilar under. Fjärilar vill ta fram kreaviteten. Så vad passar inte bättre än att måla då? (Oj, vad det lät flummigt nu).

På eftermiddagen träffade jag Emelie och Stina i Tumba C. Vi tog en kopp kaffe på bistron, och satt och pratade bort över två timmar. Sedan körde jag hem dom båda två. Hem till pappa, testa kläder, hem till Johanna och Sami för att snylta på deras grejer. Hem till pappa och duscha. Åkte med handduksturban tillbaka till Johanna och Sami. Johanna fick sminka mig och föna mitt hår.

Sedan tog jag bilen och hämtade Emelie, vi åkte hem till mamma och droppade av grejer. Gick till tåget och mötte upp Malin. Spontan utekväll. 90's på Metro, med Kent tema. Could it be better?! Visserligen var det en period med lite halvtaskiga låtar/stämmning. Men framåt klockan två började dom köra på som sjutton. Nej gud nej, det var bra grejer det där.

Idag har jag självklart ont i benen (efter högre klackar än normalt (converse)) och i lilltån. Johanna kom precis in och började dansa. Senare blir det bio med Kristin.


Torsdag... HAH! Fredag

Jag vaknade inte ens när min klockradio gick igång kl. 5 imorse. Tur att man är paranoid och tror att man är i koma när man sover. När mobilen larmade en kvart senare var jag ur sängen. Tog med mig täcket och gick och snoozade i soffan istället.

Upp med håret i en hästsvans och på med kläder och borsta tänderna. När jag kom in i huset strax innan 6 var M, J & B2 i full fart. När de åkt satte jag med SOLO och Se&Hör och "läste". Väckte B1 strax innan sju. Hon är himla självgående, som tur är. Kläder på, väska packad, frukost äten. Hon hann till och med skriva ett brev till B2 och jag gjorde en inbakad fläta på henne. Vi åkte iväg till skolan, och sedan åkte jag hem. Tog det lugnt och tänkte lägga mig och vila. Men det tog ett tag innan jag gjorde det. När jag sovit i en kvart ringer telefonen (som har högsta volym, för att jag tror att jag har sämst hörsel och skulle missa något annars) och J ringer och berättar att allt gått bra på sjukhuset och att B2 precis hade vaknat upp efter operationen. Han var på väg därifrån till jobbet så om några timmar ska jag dit och hämta hem M och B2.

Men nu är det dags för lunch.


Torsdag

Dagen började väl lite halvt bra. Hade satt alarmet en halvtimme tidigare för att kunna ligga och dra mig. Men jag hoppade upp och började surfa istället. Liiite för länge för planeringens bästa. När det var fem minuter kvar innan det var planerat att jag skulle åka hade jag inte borstat håret, och ätit frukost. Så tio minuter EFTER beräknad tid var jag redo att sticka. Kanske är bra att då och då skippa den tidspesimistiska sidan man har.

Nåja. Jag kom fram till Susanne och vi tog en promenad i området. Kom hem och väntade på att Love skulle vakna. Sedan åkte vi iväg till Haninge centrum och gick i affärer och åt lunch. Åkte hem och hämtade Ebbot på dagis. Gick hem och tog en chilltimma, tittade på tv och sov. Började laga mat. Susanne skulle lära mig att göra köttbullar. De blev goda, men inte fina. Hon var inte bra på att laga bra när hon lärde ut. Men jag snappade upp the stuffs så någon gång får jag testa self. Efter middagen gick vi ut i lekparken en stund innan jag och Ebbot gick in och såg på barnkanalen medan de andra åkte iväg och handlade. Sedan var det dags att åka hem för mig. Blev en rätt lång dag.

Nu har jag läst bloggar och pratat i telefon. Imorgon ska jag upp redan runt halv sex så det är bäst att somna tidigt idag. Ska bara se Idol först.


Lovely

Hur snygga är inte dessa? Det var tusen år sedan jag åt toast, och när jag och Johanna var på Media Markt för några veckor sedan hittade jag den här toastern, som är till för single snack. En matchande blender som man kan göra smoothies i, det vore väl livet?

Nu ska jag nog ta och göra mig redo för sängen. Varför har man alltid snyggast hår precis när man ska gå och lägga sig eller har vaknat? Däremellan ser det mest för jävligt ut. Imorgon ska jag upp skapligt för att åka hem till Susanne och ut och gå med henne och Love. En sväng förbi Haninge centrum också. Jag har day-off all day imorgon. Härligt.

 

Btw, det var imorse när jag satte ihop dessa bilder som färgen till min nya design dök upp. Hööhöö.

 Kycklingpastasås med massagrönsakerochandrasaker

En sak jag är lite missnöjd med är att min kamera inte hänger med mig när jag jobbar. Barnen är oerhört söta när de stojar och stejar. Och maten hade varit kul att fånga på bild.

Idag gjorde jag en pastasås, med pasta då.

1. Stekte lök och små kycklingbitar.
2. Hällde i matlagningsgrädde (laga lätt, 3 dl från Kelda) och 2,5 dl lätt creme fraiche.
3. Lite ärtor, bladspenat och en halv tub med pesto.
4. Toppade med gratängost.

"Skitagott" för att citera B1.


Easy!

Där var den jobbdagen slut också. Gick fort måste jag säga. Hämtade tjejerna, och DET gick fort. Tog väl kanske en halvtimme från hemdörr till hemdörr. Vilket brukar kunna ta upp emot en timme. De såg en liten stund på tv och jag gjorde smoothies. Fixade med disk och tvätt och städade upp lite. Gjorde rent vatten- och kaffekokare med ättika.

Barnen lekte någon jätteavancerad lek i vardagsrummet och hade dragit dit alla prylar och kläder från sina rum. Men på något konstigt vänster fick jag dom att städa upp det utan smärre misslyckande, eller vad man säger. Sedan kom J hem med massor av tidningar. Jag snodde med mig cosmo och glaze (tror jag). Läste även SOLO någon gång under dagen, bloggrepotage och så klart Bloggkommentatorernas sida.

Nu ska jag läsa bloggar, tidningar och ta det lugnt. Vänta tills idolprogramet släpps på tv4play. Easy!


Lira lara loppan

Morgonen sprang iväg. Jag drack jättegott kaffe. Lekte med photoshop. Ändrade designen lite grann. Åkte iväg en sväng och vattnade tomater hos barnens mormor och morfar. Åkte hem och åt lunch. Duschade och städade. Nej förresten, jag städade igår kväll. Fast jag dammsög imorse. Gillar inte att snubbla över dammsugaren var och varannan morgon.

Sedan tänkte jag sminka mig. Men såg ingen större anledning till det. Lite rött här och där dör jag inte av. Bättre att låta huden vila om man ändå kan. Eyeliner blev det iaf, för att få fransraden att se snyggare ut. Annars är jag coolnöjd med mina fransar som är naturligt böjda och (färgade) svarta.

Om en liten stund bär det av mot skolan för att ta hem tjejerna. Ska kanske vänta en halvtimme längre än vanligt. Dels för att de ska hinna leka lite efter mellis och för att det troligtvis blir en sen kväll för oss sedan.

Jag har gått omkring och varit glad idag. Skrattat åt datorskärmen, åt mig själv och bara njutit av att finnas till. I min ensamhet.


All I wanna do is find a way back into love

Från vanilj, till äpple, till blodapelsin, cassis & vilda plommon.Efterlyses!

Min storasyster Johanna håller på att utbilda sig till medium och söker testklienter till sin gruppseans som hon kommer att hålla i på söndag (20/9) kl. 12.00 ute i Grödinge.

Det är gratis och det enda som krävs av dig som deltar är att svara på frågor (en utvärdering) som hennes lärare kommer att ta del av.

Skriv en kommentar till det här inlägget om du är intresserad, lämna din e-postadress. Jag skickar sedan vidare din e-postadress till Johanna, som informerar dig vidare. Du behöver vara minst 18 år. Först till kvarn gäller.

SEANS:
Sammankomst då ett medium förmedlar meddelanden från döda anhöriga eller från mediets andliga vägledning till deltagarna.ColorVoff!Funny tuesday

Äntligen! Jag har haft huvudvärk i stort sett hela dagen. Värst var det när jag slutade jobba. La mig i sängen en stund och försökte koppla av. Men ja, det släppte inte förrän jag hade tagit ipren. Jag är lite så att jag tycker det är onödigt tidsfördriv att ta tabletter mot huvudvärk and so on. Trots att jag är fullt medveten om att det oftast blir bättre.

Huvudvärken verkar vara borta nu.

Jag stack iväg med returpapper (om det är så man kallar det), och åkte till Willy:s och handlade. De höll på att bygga om för fullt. Så snygga killar och ett halvtaskigt sortiment fanns det gott om. Vid kassan slutade kvittoskrivaren att fungera precis när jag skulle få mitt kvitto. Så en dam kom och fick skriva ut det på datorn istället. Snyggt att knata därifrån med ett stort A4-papper till kvitto.
På vägen in till Willy:s är det en snubbe från The phone house som undrar om jag ringer med tele2. Som vanligt (och för typ 100:e gången) svarar jag att ja det gör jag. "Men då ska du få en bonus". Ja eller hur! Jag sa att jag kommer ändå inte få någon bonus och förklarade att min pappa stod på mitt abonnemang. Och som sagt, ingen bonus eller present idag heller. På vägen ut från Willy:s kommer tjejen som stod med killen och frågar samma grej. Men då gick jag bara.

På apoteket klämde den kassa kassörskan ner mina prylar i en yttepyttepåse, och hon knögglade ihop mitt kvitto så det blev skrynkligt. Äh, men lägg av va!

Plockade upp tjejerna och en kompis till dom i skolan. Vi åkte hem och de lekte alla möjliga lekar tills maten var klar. Ugnspannkaka blev det, och alltid lika lyckat. Eller pannkakan, olycka, barnen äta, lycka.

Efter maten, done. Nu, kissnödig. Sen, idol på internet hoppas jag. Tv:n verkar strula. What is it with the grej?


I need a hero

 

Jag sov över nio timmar och har varit uppe i två. Ändå är jag himla seg. Kanske dags att dra igång och äta frukost. Senare ska det handlas.Montag

Det blev en längre dag för mig än vad någon hade tänkt. När jag gick ut för att öppna poolen och hoppa i var B2 och hennes kompis här. Så de badade med mig, och sedan har de lekt här resten av eftermiddagen.

Till middag gjorde jag korvstroganoff som blev himla lyckad om jag får säga det själv.

M kom hem och vi pratade av oss lite grann. Nu ska det bli tv, och nagelfix.


Back on track

Sådär då, då var jag tillbaka hemma hos mig igen. Gick upp tidigt imorse (strax efter sju) och började packa i ordning mina grejer. Åkte och tvättade bilen på vägen hit. När jag kom hit var tjejerna och M hemma, studiedag idag. Men nu har de åkt iväg till kompisar/jobb.

Jag ska strax sticka iväg och tanka bilen och sedan kanske hoppa i poolen. Det är fortfarande 28 grader i vattnet! Helt sanslöst.

Love på sin 1-årsdag.Tjejsnack #23

Bröllop

1. Vill du gifta dig/är du gift, varför?, om inte av vilken anledning?
Nej, isf skulle det bara vara av praktiska skäl.
2. Vilket skulle du välja (förutse att du vill gifta dig), kyrkligt eller borgerligt?
Antingen eller.
3. Skulle du välja litet eller stort bröllop?
-
4. Vilken typ av klädsel & färg skulle du ha?
Vit klänning.
5. Var skulle du vilja åka på bröllopsresa?
-

[Länk]Sweet holiday

Det här med långa sammanfattningar verkar vara min grej just för tillfället. Väldigt bekvämt. Borde kanske börja skriva en gång i veckan, som ett veckobrev. Hehehe. Men nu gör vi som förr.

Fredag:
Jag och Kristin tog med oss Johanna till Heron City och åt lunch. Sedan lämnade vi tillbaka Johanna, och åkte och fikade med farmor. Sedan åkte jag hem till mamma som ville hjälpa mig med att lägga upp byxor (eftersom jag skyller mina korta ben på henne), sedan som tack för hjälpen tog jag lite kläder från henne. Åkte hem till Johanna och Sami där vi åt middag (tacos! SURPRISE!) och Johanna färgade mina och Kristins ögonfransar. Vi målade naglar och sminkade oss. Sedan åkte Kristin och vi andra tittade på någon fransk film. Nej tysk var den faktiskt. Både Johanna och Sami somnade och jag spolade förbi de två sista kapitlerna. Sen åkte jag hem och sov.

Lördag:
Började tidigt med att Henrik körde ner mig och pappa till Eldtomta där vi skulle ta varsin arbetsbil hem. Det gick fort och smidigt. Fram och tillbaka på en halvtimme. Duschade och klädde på mig och åkte hem till Johanna och så stack vi iväg och gick i affärer innan vi var tvungna att åka hem för makeup och Johannas ständiga klädproblem. SUCK! Vi åkte och plockade upp farmor och sedan vidare hem till Susanne och Jocke. Love fyllde år och han och Ebbot skulle firas (eftersom han fyller år den sista september). Tänka sig att de är så gamla redan! Det bjöds på tårta och annat fika. Vi stannade i kanske två timmar. Träffade även Madeleine som jag inte sett på ett tag. Vi åkte hem med farmor och sedan åkte vi till hundplanen för att kolla på Sami och hans kompisar när de tränade hund. Då visade det sig att de precis var klara. Vi började prata om att sticka ner till Skåne på en gång istället för att vänta till söndagsmorgonen. Efter många om och men beslutades det att vi skulle åka runt halv sju ner till ödeshög istället...

Söndag:
Jag vaknade redan runt tre, pigg som en mört. Men behövde verkligen sova, för att bli riktigt riktigt frisk. Somnade om och var stentrött när det var dags att gå upp och duscha klockan sex. Upp och iväg. På vägen ner höll jag och Johanna på att svälta ihjäl eftersom vi inte fått någon frukost. Runt nio stannade vi iaf och köpte brakfrukost för över 200 spänn på McD. Och vi skyller med all rätt på Sami som skulle ha ALLA olika menyer och massor med kaffe. Vidare och efter att ha somnat till en stund var vi nästan framme. Väntade in killen vi skulle möta upp (Jaggers uppfödare). J&S har haft en hund (Jaggers mamma) på test och det var dags att lämna tillbaka henne. Rastade hundarna och sedan gav vi oss iväg hemåt igen. Jag som satt i baksätet dog nästan av tristess då jag varken hörde musik eller vad J&S snackade om. Så jag passade på att sova. Vid södertälje fick jag däremot ta över ratten och köra för första gången med släp (hundsläp) ända hem. Väl hemma, fortsatte jag att sova. Sov några timmar till pappa kom och störde mig med... "du katarina, kan du göra mig en jättelitenyttepyttetjänst så ska jag göra två, nej tre för dig." Eftersom jag inte rörde en fena så började han snacka om att hälla vatten på mig och då kan man inte låta bli att vrida på sig. Så jag fick åka iväg till Vårsta för att köpa det sista till middagen. Middag det var och sedan kom Emelie helt spontant och plockade upp mig så åkte vi iväg till kyrkogården.

End of the day.

Nu kommer jag troligtvis ha bättre tillgång till internet under veckan, så det blir väl trevligare updates då. Om jag orkar och har lust.


Love ett år!

Tänka sig vad tiden går snabbt ibland. Idag är det på pricken ett år sedan Love kom till världen.


UPDATE;
Igår var det alltså ett år sedan Love föddes. Konstigt med uppdateringen här.


Finally friday

Nu ligger jag i min säng hemma hos pappa igen. Jobbveckan är slut och nu har jag även snyggare tillgång till internet, och eftersom jag varit dålig på att blogga under veckan (pga internetproblem) så tänkte jag köra en snabbgenomgång av dagarna.

Måndagskväll:
Jag satt och surfade och skulle se på youtubeklipp då datorn totalvägrade att se dessa. Startade om och skulle försöka igen. Går inte att ansluta till internet.

Tisdag:
Upp tidigt för att köra B1 med klasskamrater till Dalarö, de skulle ut på äventyr med Ariel. Färden dit gick himla bra (och den hem också), tjuvlyssnade på barnens samtal och hör en tjej säga att hon ska ha 60 hästar när hon blir stor. B1 utbrister också: Jag ska inte bli frisör för då måste man jobba helg!!! Sen kom dom fram till att man tjänar pengar på att vara frisör, så det verkar inte vara något problem att jobba helg då. När jag kom hem la jag mig i sängen och sov ett tag, eftersom jag kände mig sjuk. På eftermiddagen hämtade jag B2 i skolan och när vi kom hem såg vi på Pippi tills J och B1, och M kom hem och det blev middagsdags. Sedan fortsatte jag att sova.

Onsdag:
Läste och sov omvartannat (kanske inte HELT fel att vara utan internet när man är småkrasslig). På eftermiddagen hämtade jag tjejerna i skolan och vi åkte hem och de spelade tvspel med J medan jag chillade. Middag blev det sen också.

Tordag (idag):
Vaknade tidigt och kände mig bättre och piggare. Åkte iväg en sväng för att handla och plockade upp tjejerna på hemvägen. Hemma bakade vi havrebollar som jag lovat. Kladdigt blev det men också lyckat. Det lektes med Barbies och tittades lite på tv. Middagen blev klar och sedan kom J hem och sa att jag kunde åka om jag ville.
Packade ihop mina grejer lite snabbt eftersom jag inte planerat att åka hem (glömde mobilladdaren). Åkte hemåt. Filmdate med Johanna och Sami bestämdes, men det slutade med idol och pilkastning och hundgos.

Men nu är jag hemma med min söta säng och comedy central går varmt på tv.

Om jag känner mig själv så blir det väl lite glest med uppdatering framöver. Imorgon är det lunchplaner som gäller. På lördag, någon gång, ska vi nog hem till Susanne och Jocke för att fira Love som fyller ett år då, men även Ebbot som fyller tre om några veckor. Men jag vet har inte hört hur det blev med det där.I've found a place

Jag hittade en liten hörna med täckning till internet. Superbra. Dumt bara att det bryts så fort jag springer till toaletten.

Jag såg sista halvan av andra halvlek på fotbollen, och första halvan av idol. Nu sjutton väntar sängen. Imorgon har jag lovat flickorna att vi ska baka.


GETING

Jag går omkring och snorar, hostar och harklar mig och tårarna strömmar ut ibland. Men det funkar fint. Nu ser hela bloggvertyget helt konstigt ut också. Mitt internet funkar fortfarande inte och det trådlösa vill inte riktigt räcka ut till mig. Sitter vid familjens köksbord och surfar nu. Går nästan lite väl fort. Borde väl äta frukost innan det är lunchdags. Mamma som är på jobbmöte här ute (hos en arbetskamrat som bor på grannvägen) ska komma och hälsa på någon gång under dagen också. Annars så vet jag inte.


Hejdå.

Jag är utan internet! Buhu. Sitter och skriver vid tjejernas dator, och det håller inte i längden. I say hejdå tills vi ses igen. Hejdå.


Krigsmeddelande?

När jag hade tankat bilen och var på väg hem spelades Wet wet wet - Love is all around på radion. Mitt i allt avbryts det och en mansröst börjar prata. Det var ett test, de testade så att den där funktionen fungerade. Alltså om det är något meddelande som Svea rike snabbt behöver ta del av. Krig, sjukdomar och annat. Så babblar han om att det är ett test och vi inte ska vidta några åtgärder. Jag höll ju på att få psykbryt i bilen. Tänkte var fan närmaste skyddsrum är, vart ska jag ta vägen? Stäng alla fönster och lås alla dörrar. Nja, så farligt kanske det inte var. Men det var läskigt att höra det åtminstone.

Dricker te för fulla muggar, ska krypa ner i sängen med boken snart. Sova behövs.


Kicken, var tog den vägen?

Ibland faller jag och reser mig upp. Ibland faller jag och låter mig själv bara ligga.
Ibland faller jag för musik jag lyssnar sönder. Ibland faller jag för musik som stannar.

När jag hörde Jag är en vampyr för första gången trodde jag att allt bara var ett skämt. Men jag fastnade vid det skämtet. Jag trodde att Markus Krunegård snabbt skulle vara borta från allt vad mina öron gällde. Nu har jag förstått att han tänker inte ge sig. Han tänker vara kvar bland musiken som stannar. Om drygt en månad släpps TVÅ nya album med Markus Krunegård. Jag har redan beställt dom.

Jag vill äta upp honom en smula också.Måndagssång

Till middag idag gjorde jag en minigryta med fläskkarré, majs, röd paprika och ärtor och spaghetti till. Blev rätt lyckat. Kom sedan på att bilen bara hade halvtank, och eftersom jag ska åka ut till Dalarö imorgon bitti så kändes det helt klart bäst att åka och tanka bilen redan ikväll. Sagt och gjort.

Det blir en tidig kväll för mig ikväll, eftersom jag ska upp tidigt imorgon.

Tapetklister under mina skor.

Johanna sminkade mig igår också, ångrar att jag har kastat de flesta ögonskuggorna jag hade. Kan inte springa omkring med turkosa ögon varje dag.
Microsilver, my love

Jag har hittat de rätta produkterna för mig. Har testat många olika grejer för ansiktet. Men när jag provade på Microsilver så märkte jag resultat redan efter andra användningen, eller om det var redan första. Min näsa blev ren från äckliga pormasker, huden känns både renare och fräschare. Att krämen heter anti-blemmish säger ju en hel del också. ME LOVE!

Helt överkomligt pris också, annars hade jag väl aldrig testat. Intresserad av att testa?Photobook

Numera har jag en bok med samlade bilder. Minnen från tillfällen, foton jag tagit själv och några egobilder. Bilden till höger nedan tycker pappa är fin. Vadå, snygg min OCH redigerad? Är det så jag ska vara? Och ögonen på den vänstra bilden ser otroligt konstiga ut nu när boken låg uppslagen, scary me. Den bilden är från Kristins 30-års kalas.

Jag är hyffsat nöjd med boken. Vissa bilder ser himla bra ut, och vissa ser halvtaskiga ut. Men det är mitt egna lilla snesteg.Hihi

Imorse när jag gick för att ta in posten låg det fyra hyffsat stora paket till mig där (tur att våra brevlådor är rymliga) och jag blev jätteglad. Min fotobok har kommit, några andra foton som jag framkallat plus lite annat stuff.

Efter lunchen tog jag och packade in mig och mina grejer i bilen innan det var dags att tanka och sedan åka hemåt.

Nu är jag alltså tillbaka här hemma. Om en liten liten stund ska jag åka iväg för att handla och hämta hem tjejerna. Har saknat dom i helgen. Now we're back on track igen.


Tjejsnack #22

Senaste färden

1. Berätta lite om anledningen till din senaste bilfärd?
Hem från Johanna och Sami. Vet inte varför egentligen. Mest för att jag ville hem till min egen säng. Hehe.
2. …senaste båttur?
Kommer inte ens ihåg när jag åkte båt senast.
3. …senaste tågresa?
Tåg, tåg, tåg. Åkte pendeltåg när vi skulle in till Gröna Lund för någon vecka sedan.
4. …senaste busstur?
Blev buss när vi skulle från tåget till Djurgården (Gröna Lund)
5. …senaste promenad?
Hemma hos Susanne och Jocke i fredags, anledningen var att barnen skulle somna.


It's been six damn years since the world came crashing down

Självklart har jag haft all världens tid till att blogga nu när jag varit ledig, men jag har varken haft lust eller varit tillräckligt inspirerad. Istället har jag tagit det lugnt och tagit dagarna som de kom.

I fredags började jag med att åka hem till mamma för att hämta mina studentfoton som äntligen kommit. Åkte vidare till Johannas jobb och vi åkte till Heron City för att äta lunch. När jag lämnat av Johanna på jobbet åkte jag direkt hem till Susanne och Jocke. När jag kom dit hade Ebbot varit på dagis och inte hunnit sova middag än, så vi tog en promenad allihopa. Ebbot badade fötterna vid en liten sjö vi gick förbi. Sedan somnade han på hemvägen. Medan Ebbot fortfarande sov så stannade Jocke hemma med honom och jag, Susanne och Love åkte iväg till ett bageri och handlade bullar. Sedan handlade vi lite mer på andra ställen. Åkte hem till dom och lagade middag, tacos. Efter middagen blev Ebbot jättehängig och fick troligtvis feber också. Han fick sitta i min famn medan vi tittade på olika barnprogram. Åkte hem och surfade och slappade innan Johanna ringde och sa att det var filmdags där hemma. Så vi såg på Brokeback mountain, som sägs vara bra. Jag har nog aldrig sett en så otroligt tråkig film.


Igår lämnade jag boet tidigt. Åkte hem till min kusin och åt frukost på balkongen. Vi var ner en sväng på stan och sedan kom hennes pappa plus partner ner för att hjälpa till att borra hål i väggarna. Sedan blev jag kvar där tills det var middag och dags att åka hem till Johanna och Sami. Tacos middag då också. Tittade i diverse kataloger, ska tipsa om en helbra grej sen. Avslutade med att se på Pulp Fiction. Konstig film, jag åkte hem vid andra reklampausen.Idag har varit en rätt jobbig dag. Det är sex år sedan min faster gick bort, tror till och med att det är nästan exakt på tidpunkten nu/snart. Jag och Johanna åkte ner till Vagnhärad för att hämta upp Kristin och Gittan, så åkte vi till blomsteraffären och vidare ner till graven i Trosa. Satte blommor och gjorde fint. Varje gång jag står där känns allt så otroligt overkligt. Det är som att man bara står och tittar på en gravsten för att någon har spelat ett spratt och gjort en gravsten till henne. Det känns inte logiskt någonstans att hon ligger begravd och är borta, och definitivt inte att hon varit borta så länge. Sedan åkte vi hem till Gittan och fikade lite och pratade. När vi sedan kom hem åkte jag iväg och plockade upp Emelie för en tur till IKEA. Trodde det skulle muntra upp mig. Och ja, Emelie är inget uselt sällskap och jag har alltid kul när jag är med henne. Men idag var nog helt enkelt inte min dag. Pappa bjöd på oxfilé till middag, som var god. Nu sitter jag här med huvudvärk och funderar på att åka hem till Johanna och Sami och kanske våldsgästa deras säng en smula.
Strömavbrott

Lämnade mitt hem strax efter klockan 20. Därefter har det gått allt annat än fint. Först stod en lastbil och blockerade vägen så jag fick stå kvar på uppfarten i fem minuter innan jag kom iväg med bilen. Då skulle lastbilen självklart BACKA ut hela vägen (som består av uppförbackar och svängar och en smal väg). Så 20.20 ungefär var jag mer på g. Körde över möss och grodor. Stora grodor. Det spöregnade och gick inte att köra mer än 70km/h där det var 90. Ut i regnet och in på maxi. Skulle köpa glass. Står i kassan och det går sååå långsamt. Damen före mig erbjöd mig att gå före, tack! Men då hamnade jag bakom ett par med två barn, som var sega, konstiga och jag ville nästan slå dom.

Ut i regnet igen. Hem till Johanna och Sami. Åt glass och pratade lite. Såg på Nyheterna. Skulle åka hem. Går ut och precis när jag råkar smälla igen dörren släcktes ytterlampan. Tänkte att den bara gått sönder eller tagit slut. Så ringer Johanna och undrar vart strömmen tog vägen. Så sen dess är vi utan ström.

Utan ström = inte kul. Halva mitt datorbatteri är väck, ändå surfar jag på energispar. Läste bara de viktigaste bloggarna. Kan inte se på tv.

På min säng låg även en STOR hög med post. Sju brev och två paket. Av dessa sju brev var bara två stycken användbara för mig. Blev jävligt irriterad (eftersom jag redan var irriterad) att det var en massa reklam om studentskivor och studentfest och blaha. Jag har redan tagit studenten. De borde skicka ut sånt där till alla som går i trean på gymnasiet. Inte de som är födda 91. Herregud, det är inte bara 91:or som går sista året nu. Och tänk alla de 91:or som inte ens går gymnasiet.

Fick iaf en bok som jag ska läsa sen någongång, snubblade in på en bokklubbssida förut och ja. Det slutade inte så bra för min ekonomi.

Nu ska jag väl ta och stänga av datorn, lugna ner mig lite. Käka cashewnötter och ringa och kolla vad det är för elfel. Värmeljusen är redan tända.

Det är väl det enda positiva vid strömavbrottstillfällen. Levande ljus.


'til the top of the world

 

Var seg imorse och hade ingen lust med någonting. Men sedan tog jag mig i nackskinnet och satte fart. Har städat, städat och packat. Ikväll, när jag jobbat klart, åker jag hem till pappa igen.Tisdagstema - ätbartNo one knows where the story ends but I’ll survive this until the end

Fick vara ledig resten av dagen, skönt. Har tittat lite på film, sovit, läst, sovit. Har mixtrat med en fotobok som ska komma hem till mig om några dagar. Råkade beställa några söta armband också.

När M och barnen kom hem kom B1 ut till mig och sa att jag skulle få en present. Så nu har jag en liten låda med små chokladbitar i. Jättegoda. Funderar på att röja upp lite här, så slipper jag det senare.CensurFörvirrande med dagarna, igen.

Strax efter att Emelie kom hit igår åkte vi iväg och röjde på Coop. Hem, packa in alla varor. Sedan fikade vi med daimtårta och saft. Röd saft. Under tiden vi såg på Sally så sminkades det och det fotades. Tog lite bilder som Emelie ville ha i sin bloggdesign. Emelie lämnade mig och det var dags för mig att hämta tjejerna.

Blev en hemmakväll, vi duschade, åt middag, såg på film, borstade tänderna och sen så precis vid läggdags kom J hem.

Nu har jag nyss avslutat jobbet för morgonen, kanske för dagen också? Väckte tjejerna och så var det dags att göra sig fina för skolfotona. Åkte till skolan och det började störtregna. In med barnen i skolan och sen gick jag vidare till biblioteket för att lämna en bok och åkte sedan hem för att hänga tvätt och äta frukost.

Jag är en smula trött och har pain in the feet. Ska nog sova lite, och läsa.


Don't go party on a tuesday afternoon

Tisdag idag, veckans andra dag. Första september. Hösten syns på träden. Inte mycket, men en del.

Ebbot påbörjar sin inskolning på dagis idag. Är det någon som kan förstå att om 29 dagar fyller han tre år. TRE år, det är inte klokt. Börjar jag bli gammal på riktigt nu? Och Love fyller ett år på lördag i nästa vecka.

Emelie är på väg hit. Jag funderade på att röja upp lite här. Men jag orkar inte. Jag ska åtminstone ta mig i kragen och borsta tänderna. Om jag hittar min hårborste kanske jag till och med gör mig besväret att borsta håret.


2009

När jag vaknade och fick igång datorn så hade jag fått mejl från en tjej som hade haft en barnflickeannons utlagd då jag sökte dessa jobb. Hon undrade om jag fortfarande var intresserad av att jobba i deras familj.

Trots att jag redan har ett jobb tyckte jag att det var kul att folk ändå verkar ha fått upp ögonen för mig, haha.

Men jag tänker inte klaga alls. Allt har flytit på som vatten för mig i år.

När jag sökte jobbet jag har nu hade jag inget körkort, vilket var ett måste för att kunna jobba här. Jag lät medvetet bli att nämna något om det, eftersom jag hade uppkörning veckan efter. När jag fick svar frågade föräldrarna om jag hade körkort, och jag sa som det var. Att jag hade uppkörningen på måndagen efter. De bad mig höra av mig om jag klarade den. Vilket jag gjorde.

Kvällen innan studenten när jag låg och kollade på Desperate Housewives ringer min telefon. Något nummer som jag inte hade inlagt. Det var J som ringde. Jag blev helt chockad. De ville att jag skulle komma på intervju på söndagen. Som utvecklades till en ny träff då jag träffade barnen och ja. Nu har jag bott och jobbat här i en månad.

Ni kan ju tänka er vilken härlig dag min student var. Vad som hör till hela storyn om mitt första halvår av 2009 är att jag hann fylla 18, gå på söta studentskivor OCH (!!) jag klarade både teoriprov och uppkörning på första försöket.