bobodumdum

Sitter på Johannas jobb just nu och hör henne prata i telefon med Ebbot. Det låter mest så här:

-Ebbot... hallå
-mummel (barnprat)
-Ebbot vad ska du göra imorgon då?
-....
-Ebbot hallå är du där?

Men nu har Johanna överjobbat en minut och det är dags att köpa tacos middag tills ikväll. Nästan party på g. Mohana.


umbrella

Popcirkus igår var ett hel mysigt program. Trots att jag höll på att somna vid flertalet tillfällen. Markus Krunegård och A Camp är inga dåliga saker.

För övrigt så är jag helt lost i Californication. Oh!Se & Hör i ljud

Jag har nog lite ont i magen efter dagens allt skrattande. Tror det har blivit någon sorts kortslutning i KEK's hjärnor och kroppar. Vi är överallt och ingenstans, det pratas HELA tiden, det skrattas och det kopplas.

När jag trött hoppade av den sista bussen och in i bilen så fick jag för mig att lura pappa att jag hade tappat rösten. Så det resulterade i att han satt och viskade hela tiden, tills han berättade om den orangea älgen som kom springandes imorse.

Något jag borde ha som vana varje dag är att besöka farmor. Idag bjöd hon på två snoddas (kärleksmumsliknandesaker) och så berättade hon smaskigt kändisskvaller. Typ som en pratande Se & Hör...

Något jag borde göra nu när jag gett upp projektarbetet är att studera filosofin mer ingående. Jag menar det är ju rätt svårt att förstå såna snillen som Aristoteles och Platon. Dom hade nog ingen aning själva vad de pratade om.


pluggande

Medan somliga går och dricker vin och går på Oasis sitter jag hemma framför en datorskärm och dricker kaffe. Kände att det var dags idag igen. Sitter och gör uppdateringar av vårt projektarbete. Det ska ut en massa saker tills imorgon, och tills på fredag ska den heavy skissen vara inne. Känner mig duktig faktiskt.


idag är det en lovely day. Om det

MMS

idag är det en lovely day. Om det inte vore för minusgraderna. Skolan väntar!high-tec

Jag har nog precis skrattat och glädjetårat klart nu.

Kikade till min mobil och hade fått ett sms av min mamma. Till och med min helt otekniska pappa brukar skicka fler sms än henne. Men så dök det upp ett, jag blev både chockad och så glad. Glad över det hon frågade. Som fick mig att pirra till.

"Exakt vilken dag tar du studenten?"

Åh herregud! Studenten hinner man knappt tänka på och fortfarande känns det lite som om det är för långt iväg. Men det är 126 dagar. Hundratjugosex dagar. *smakar på orden*. Visserligen är det snack om allt som hör till studenten lite varje dag. Studentflak, studentskivan, champagnefrukosten, utspringet och ja... Åh gud.

Då är det på ett cirkularius 1100 dagar sedan jag slutade högstadiet.


Johanna & jag, Henriks student 2007


små saker som värmer

Åh, jag får lite tårar i ögonen när jag tänker på det som jag har tänkt skriva. Men jag har redan bestämt mig för att inte ta med allt.

I bilen på väg hem idag så säger Johanna att hon tycker att jag är modig som kan vara så "extrem" av mig trots att jag kan vara otroligt känslig (läs första raden igen för att se ett av bevisen). Att jag t.ex kan gå till skolan osminkad, köra ett turkost tema rakt igenom (kläder, sminkning, detaljer osv).

Det är när man får höra såna saker som självförtroendet åker upp en smula.


tidsfrågor

Emelie klickade sig precis in på sin blogg för att börja blogga.

-Måste jag också blogga då? frågade Katarina lite trött...

Så här är jag. Dagen har gått ruskigt fort. Började med att åka till skolan för att vara här i en halvtimme, sedan åkte jag hemåt igen. Fast mot roligare breddgrader. Körlektion och grejer.

Min lärares telefon ringde när jag precis skulle börja backa runt hörn. Och jag är ju inte den som är den, så jag backade på och fixade ett godkänt på den på första försöket. Sedan fick jag testa igen för att det inte skulle ha med hennes telefonpratande att göra.

Nu har jag och Krin precis haft vår snyggsnygga redovisning om Käjti Pärri. Gick supernice. Och nu sitter Emelie här och smeker mina bröst. Förstår inte att hon aldrig kan hålla sina tassar ifrån mig. Alltid överallt. Det är ju bara en tidsfråga......


no no combination

Jag fick precis flashback från natten. Jag slog mig tydligen med en tegelsten i ansiktet. Iaf enligt Jacob. Är det därför jag har ont i näsan?

Det som egentligen hände var att Jacob ringde mig mitt i natten och efter tre missade samtal tyckte jag att det var dags att svara. När jag skulle skruva på mig och dra till mig täckte knäckte jag till handen och sa aj. Och då hade jag tydligen släppt en tegelsten i ansiktet. Yeah right.


morning

Tisdagsmorgon, igen, en hel vecka har gått sedan sist. Är det inte fasligt?

De senaste mornarna har det skett knäppa saker vid mina uppvakanden. I söndags tyckte jag mig känna en råtta krypa på mig, igår trodde jag att min mobil var en CD-skiva och imorse var första tanken "åh, det är lördag". Och så stängde jag av alarmet... Inget smart drag. Lucky me så smsade Emelie någon kort minut efter bara.

För en kvart sedan var min cup of tea klar, jag har fortfarande inte ens smuttat på den. Glaset med mjölk har jag heller inte tagit något av. Vad är det som händer egentligen?

Men jag känner mig lite bättre ändå. Sov täpptfri hela natten, och nu är jag mest bara småsnorig och låter för jävligt. Plus att min näsa har drabbats av torka.


näsont

Efter skolan var jag och Karin duktiga och fixade vår snyggsnygga engelskaredovisning som vi ska ha imorgon, gah! Och lite grejer till projektarbetet (N.T.M: loggbok). När vi skildes åt så drog jag mot Apoteket (som det för övrigt är reklam för på tv nu) och storshoppade. Två nässprayar, Iprenisar, näsdukar och läppbalsam.

Träffade på Emmily på vägen därifrån, den lilla tjejen som numera nästan är längre än mig. Eller jag tror faktiskt att hon var det. Herregud.

Blev ingen simning för min del idag, hade varken ork eller lust att bli mer sjuk. Det är jobbigt nog som det är. Höll åtminstone Johanna sällskap.

Är det något bra på tv ikväll eller kan jag kasta in handdukarna och sova nu? Please...


it's hard to breathe

Åh, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Sitter i skolan på den otroligt jobbiga håltimmen och är stört mycket förkyld. Jag är täppt och det rinner. Det är inte alls kul.

Ibland önskar man att man var en sån där person som andas genom munnen automatiskt. Help! Nu börjar ögonen rinna också. Fy.


daimle

Något man verkligen kan få nog av är choklad. Jag bakade chokladmuffins igår, några med dumle och några med daim. Här kan vi snacka chokladigt. Uh.

Uppe med tuppen idag. Ny vecka, nya tag. Min förkylning vill inte ge sig, och inte jag heller. Så idag väntar massa skola. Jag och Karin ska vara duktiga och sitta kvar efteråt också.


syskillz

Foten. 2004.

Jag kunde åtminstone nästan sy för några år sedan. Kanske jag har trevtrevliga talanger bakom pannbenet?sunnyday

Sista dagen på veckan. Den återkommande söndagångesten verkar ha satt igång igen efter ett långt uppehåll.

Idag har jag hunnit umgås med ett par högskolekataloger. Det är verkligen jobbigt det där. Först och främst gäller det att komma på vad man vill läsa, och sedan var. Och tänk om allt bara blir fel sen?

Pappa är på väg ut till lagårn nu och sedan ska det övningsköras. Först bort till Södertälje, där jag tänkte köra samma runda som jag körde sist och sedan ska vi in till Sthlm och dricka kaffe tydligen.


pirr

46 dagar till födelsedag
93 dagar till studentskivan
123 dagar till mösspåtagningen
129 dagar till studenten

Så... om ungefär 130 dagar är jag (som det ser ut i nuläget) en nybliven myndig person som är arbetslös och kommer leva med alkohol i kroppen och en mössa att gråta i.


jag vann!

Runt nyårsskiftet blev jag tipsad om att man kunde rösta på årets skivor på dagensskiva.com vilket jag gjorde. I tisdags fick jag ett mejl om att jag hade vunnit en hel drös med skivor. Jag hade inte ens någon aning om att jag var med och tävlade om något. Igår kom paketet med FJORTON olika skivor. Och det roligaste av allt... Jag vann första pris!monsterride

Jag fick med mig Sami på motorcykeltur inomhus. Jag var beredd på det värsta. Lite som berg- och dalbanan gånger 3000. Men jag satt och skrattade ihjäl mig istället. Jag blev inte bara lite småsugen på att skaffa mc-kort. Och pierca mig...090124

Morgon:
- Sickness
- Kortspelande i mammas säng + melodikrysset
- Letade efter roliga grejer på mammas vind. Längtar tills det är dags att flytta hemifrån otroligt mycket.

Dag:

- MC-mässan i Älvsjö. Jag, Johanna, Sami och Snygg-Mackan (jag envisas med att inte kalla honom för snille) gick runt bland massor av motorcyklar, fyrhjulingar och crossar.

Kväll:
- Kvar på mässan
- Åkte in till stan för att droppa av Mackan
- CHILLIDILL
 skrivcoach

Ikväll har jag roat mig med att titta på Let's Dance, pratat med min kusin i telefon och lekt skrivcoach till min bloggkompis Dino.

Dino säger:
om jag ska ge ut en bok ngn gång då ska du stå som tack i början

How sweet! Och jag bara kände vilken härlig konstruktiv kritik jag var full av. MOHAHA


Dino säger:
 det känns som om du har blivit snällare och mer social med mig 
☆Katarina säger:
 jag har mina stunder 
 vänj dig inte med det bara


gossip girl in real life

När jag och Karin gick från bussen mot skolan imorse påpekade jag vilken tur det var att vi inte har någon Gossip Girl i skolan. Lite senare under dagen hittade jag en lapp i mitt skåp. Gossip Girl har dykt upp. Skvaller om människorna i skolan som än så länge inte är mycket att hurra för. Men, roligast av allt. Gossip Girl måste ha hört mig och följt mig till mitt skåp.

Fast det är ju inte Gossip Girl på riktigt, absolut inte lika flashy.


staden med stort s

Min sjukhet gick över i ett naffs imorse. Skoldagen rullade på utan problem, nästan så det gick lite för fort faktiskt. Karin har blivit helt fullkomligt galen.

Dagens citat:

Katarina sitter och kittlar Karin på armen, eftersom hon tycker att det är så himla skönt. För att få Karin att bli ännu mer pirrig börjar Katarina att upprepa Karins pojkväns namn.

K1 (Katarina): Jens, mens, flens, klens, mens..... *funderar på fler saker som rimmar*
K2 (Karin): HEMOROJDER!!!!

Efter skolan drog jag mig in till staden med stort s. Stockholm. Oväntat va? Där fick jag vänta ett tag inna Tobbe dök upp och vi påbörjade vår färd mot Gamla Stan. I en och en halvtimme (tror jag) gick vi runt och letade efter ett café, men båda var för kräsna. Antingen för många stolar, eller för mycket människor, eller för stilrent... När vi bestämde oss för att gå tillbaka till det mysiga bokcafét hade det stängt en minut tidigare. På dörren stod det "Idag stänger vi klockan 18, så det så!". Typiskt.
Men vi gled upp och ner för den oäkta slottsbacken, träffade på några studentturister som ville bli fotade med en högvakt och allt sånt där och sedan så fann vi ju ett café ändå. Coffeelottee och grejer. Vi hittade tillbaka till Centralen och så skildes vi åt. Min separationsångest dök upp. Hatar det. Men det var både kul och trevligt.

Nu sitter jag här och väntar på att mamma ska komma hem. Lite småhungrig är jag nog faktiskt också. För att inte tala om trött.


porrblogg?

Folk som googlar på porrfilmen Monika blir förförd måste nästan tro att min blogg är en porrblogg. På google ligger jag på tredje plats, och jag vet inte vad jag ska säga. Filmen har jag aldrig sett, men jag har hört att den ska utspela sig någonstans här i närheten. Och det skulle väl vara därför jag skulle vilja se den överhuvudtaget. Knäppt.


what's the story morning glory

Min story är inte rolig. Inte alls. Har sovit som en kratta och vaknade strax efter fem med täppt näsborre och ont i halsen. Detta höll i sig tills jag duschade, så just för tillfället lider jag inte av det. Men det kommer ju komma tillbaka. Jag kan inte bli sjuk nu heller.


dialogKatarina sitter och läser på baksidan av mjölkpaketet...

K: ... "Tycker bonden om frågvisa barn? Ja!"... Nej det gör dom inte alls. Jämt när jag frågar min pappa något så svarar han aldrig.
E: Men Kata.... Du är ju inget barn.
K: Jag kommer ALLTID vara min pappas barn.

Ett ljudligt fniss kommer från Emelies mun...


kan inte tänka på annat än bara dej, tjolahopptjolahejit's centrifugal motion

Nämnde jag att jag har haltat runt hela dagen och sett allmänt invalid ut? Ont i höger ben från knä ner till tårna, ont på insidan av vänster lår och så ont i vänster armveck. Sträckningar for the win, not.


unforgivable sinner

Torsdag, torsdag. Kort dag som blev lång dag.

Var i skolan mellan 8-12. Jag och Karin avslutade med projektmöte tillsammans med Hedda. Känns alltid mycket bättre efter att man pratat med henne. Åh, jag är både pepp och opepp på allt jobb som står framför oss.

Efter åkte jag och hälsade på Emelie. Åt lite godis och sånt. Gick ut på promenad. Hammarby Sjöstad is nice. Det är så himla mysigt. Inte bara på sommaren, även på vintern. När vattnet har frysit till is.

Jag bjöd Emelie på en semla och hon bjöd mig på (väldigt äckligt) kaffe. Jag fick åtminstone en Pago, mitt nya beroende. Vi skyndade oss mot tvärbanan och gjorde sällskap ända till Tumba. På tåget så började vi diskutera det här med sommartid, om klockan ska ställas framåt eller bakåt. Som tur är har vi två månader på oss att ta reda på det. Gubben till höger om Emelie satt och skrattade åt oss. När vi sedan kommer till Tullinge frågar jag Emelie hur man säger Tullinge på engelska.
Killen till vänster om Emelie petar försiktigt på Emelie och gav sig in i vårat samtal och påstod att det heter Tullinge på engelska också. Eftersom Salem finns i USA och det heter ju samma sak där som här i Sverige. Inte riktigt samma sak. Jag skulle översätta det till No Duty. Tull-inge, duty-no, No Duty. Ungefär så. Lät bättre med duty än customs.

Jag hann fram till Johannas jobb innan hon slutade och på vägen ut så fastnar vi på en av hennes arbetskamraters rum. Det skulle kollas in hemsidor och ja... Vi fastnade där helt enkelt. Pinsamt tycker jag, fast kul. Han frågade om jag var laddad bara för att jag hade händerna fulla med bananer. Jag får helt enkelt ta ett snack med honom om det här.


låt mig spricka sönder

Sträckningen i foten övergick till någon snygg form av "hej-jag-kan-absolut-inte-gå-utan-att-halta". Hela benet började göra ont. Men jag tror det är rätt över nu.

Börjar bli läggdags för lilla mig. Alltid lika roligt att gå och lägga sig när man vet att man vaknar upp till en ny dag.


När det är så här ljust runt sju på morgonen så finns hoppet kvar.


hurt

Jag har skadat mig. Jag har smärta. Att hoppa hopprep för länge är inte bra för fötterna. Särskilt inte för min högerfot. Trots att jag nu ligger i sängen så gör den ont.

Jag ska trösta mig med att se på något. Troligtvis med två avsnitt Gossip Girl. Känns som att det blir lagom med drama då.

XOXO


skitig och bortskämd

Jag känner mig lite bortskämd idag, och otroligt skitig just nu.

För att göra långa historier korta så låt oss säga så här.

Jag fick skjuts av Johanna hem till mamma imorse, lyxigt. Skolan bjöd på två lektioner, lyxigt. Vid lunchen satt vi och pratade om en massa godsaker. Bakverk, kakor och jag vet inte vad. Amanda bjöd på choklad i cafeterian strax efter. Snällt tycker jag.

På väg hem så stöter jag på Kalle i Vårsta och eftersom han skulle hemåt så var det bara att klättra in i traktorn och hålla i sig. Lyxigt, men skitigt och det tog låååång tid.

Nu ska jag fortsätta leva med hopp på mig själv. Kanske jag får för mig att jag ska städa på mitt rum, som faktiskt ser värre ut än vanligt just nu. Eller så letar jag bara efter pappa och gissar på att vi inte ska övningsköra idag och isf.... *trumvirvel* blir det Emmepemme för hela slanten.
Tjejen har ju egen temporär lägenhet och grejer. Så man kan ju hoppas på att hon bjuder på kaffelajnen.


krin och kringa

Karin och Katarina sitter kvar i skolan efter att sista lektionen har slutat. Duktiga som de är har det jobbat på sin engelskaredovisning som ska hållas på tisdag. Resultat av översättande av låttexten hittar ni nedanför. Krin hade väldigt roligt när hon skulle sjunga med. Det blev en nypa skratt där.

Nu väntar bussarna på KK!


woho

Du ändrar dig som en tjej byter kläder.

Ja, du pmsar som en satkärring. Jag borde veta.

Och du tanker och talar alltid kryptiskt.


Jag borde veta att du är inte bra för mig.


För du är varm, du är kall

Du är ja, du är nej

Du är inne och du är ute

Du är uppe och du är nere

Du har fel när det är rätt

Det är svart och det är vitt.

Vi bråkar och gör slut

Vi kysser och gör upp.

  

Du, du vill inte riktigt stanna, nej.

Du, men du vill inte riktigt gå

För du är varm, du är kall

Du är ja, du är nej

Du är inne och du är ute

Du är uppe och du är nere


Vi brukade vara precis som tvillingar

Synkade med samma energi.

Nu är det dött batteri.

Vi brukade skratta åt ingenting

Nu är du helt enkelt tråkig.


Jag borde veta att du inte kommer ändras.


För du är varm, du är kall

Du är ja, du är nej

Du är inne och du är ute

Du är uppe och du är nere

Du har fel när det är rätt

Det är svart och det är vitt.

Vi bråkar och gör slut

Vi kysser och gör upp.

  

Du, du vill inte riktigt stanna, nej.

Du, men du vill inte riktigt gå

För du är varm, du är kall

Du är ja, du är nej

Du är inne och du är ute

Du är uppe och du är nere


Ring doktorn, någonyy

Got a case of a love bi-polar

Fast i en berg och dalbana

Kan inte komma ur det här.thought there was love in everything and everyone

Jag tror jag är lite kär. Eller jag vet att jag är mycket kär. Kär i en låt. Repeat all day long.i did it!

Jag tror jag lyckades få pappa förvirrad. Payback-time!

Jag skuttade ner för att hämta mitt hopprep, överskottsenergi till tusen. Kikade in hos pappa och undrar varför han har druckit kaffe utan mig. Tydligen hade han inte ens druckit kaffe.

-Men du brukar inte vilja dricka kaffe längre
-Nej
Katarina står och glor på sin pappa som får en förvirrad min och skakar på huvudet och fortsätter kolla på nyheterna.

Så nu har jag skuttat omkring runt ett hopprep, lekt med hantlarna och så åkte yogamattan fram.


happy people never fantasizea bit of me

Mina fötter skulle promt vara barnsliga idag.backness

Vaknade nog på helt rätt sida imorse tror jag. Nog för att jag var trött men jag var pigg. Och allmänt hoppitossig.

Skoldagen började med idrottsteori om stress och liknande. Fick tillbaka min träningsplanering med ett snygg VG och sedan chillade vi av med någon idrottspsykolog. Jag och Kenneth gjorde även en Cola-deal. Sounds great!
Resten av dagen bestod av en sömndrivande samhällslektion där Tysklands statsskick skulle gås igenom. Och lite salt och svenska på det. Idag lönade det sig verkligen att man hade gjort läxan och även gjort gruppredovisningen förra veckan. Att ha svenska i tjugo minuter och sluta mer än en timme tidigare ÄR nice. Riktigt nice.

Karin kom ju tillbaka från GC häromdagen och det märks så väl att hon är tillbaka. Det är härligt. Hon är så sjukt knäpp. Jag och Christina har spenderat en hel del tid med Karin i matsalen idag. Karin har ätit minst åtta knäckemackor med ett kilo smör på varje.

Mötte upp pappa i Tumba efter skolan, drog otåligt till Maxi och så snabbt hem igen. Jag hade mina aningar att jag skulle ha fått ett brev idag. Komiskt nog, väldigt mycket komiskt så har pappa inte plockat in posten under dagen så när vi kommer hem stannar han bilen och tar in den. Jag erbjuder mig att ta emot den enorma högen med post, kataloger och fakturor och vad det nu är. Men nej, pappa satt och kramade posthögen hårt hela vägen upp till huset.

Sedan innan han hoppade ur bilen gick han igenom posten och märker att jag har fått brev.

Brevet var ett helbra brev med två skivor i. Skivor med underbar musik på. Speciellt framtagna för mig. Hihi!


living in your dreams

Trots att dagen inte riktigt är slut skulle jag nog vilja säga att jag har överlevt ännu en dag. Det känns vill jag säga. Särskilt i ryggen, den högra sidan idag. Men det är luuugnt ju.

Jag har varit riktigt duktig efter skolan. Tog mig mot Tumba, köpte en apelsin åt Johanna och väntade en hel halvtimme på bussen. Sedan simmade vi ungefär en halvtimme. Johanna säger att vi ska öka med tio minuter varje gång. Om några veckor kommer vi ju behöva simma tre timmar. Det känns inte helt halal.

När jag kom hem hade pappa fixat middag och jag åt. Satte igång en tvättmaskin som snurrar nu. Tänkte ta och göra lite nytta på rummet med musik på full nivå nu.


var är min haka?

Något som är riktigt drygt är det här med håltimmar. Vad fördriver man tiden med? Så här i början av terminen finns det inte så mycket skolarbeten man kan göra heller.a

O.n.ö.d.i.g.t - t.i.d.s.f.ö.r.d.r.i.v

För övrigt har jag börjat med något nytt. Att tappa hakan. Verkligen bli förvånad att hakan glider ner några meter. Nu senast var när jag såg det här.


todays meH&M:
ögonskugga
ögonpenna
mascara
örhängen
nagellack
topp
linne
jeans
cardigan (ej på bild)

Halsbandet har jag gjort själv.


and somehow I'm not dead

Inatt har inte varit någon bra natt. Jag somnade till ljudet av Noll Tolerans. Sedan har jag vaknat till varenda timme och varit stressad över att få för lite sömn. Men trots att natten blev kort är jag rätt pigg. Jag är en färgklick idag. Energin kanske kommer öka på sig. I hope.


story of today

När middagen var avklarad hade pappa rabblat upp olika karaktärer jag kommer bli i mitt nästa liv.
Det var en snäll katt, ett fattigt hungrigt barn i Afrika, ett mjölkpaket och jag vet inte vad. Det hela avslutas med att pappa berättar att han har bakat en sockerkaka åt mig. En sockerkaka med kalvsylta, jordgubbar, äpplen och pölsa i. Riktigt smaskigt, right?

Jag hade precis avslutat ett långt härligt telefonsamtal när jag kommer ner till pappa som ligger och kollar på nyheterna, som vanligt. Jag kommer inhoppandes i vardagsrummet och undrar hur det har gått med min sockerkaka. Pappa utbrister lite besviket:
Ja, jag ropade ju på dig för en timme sen. Jag hade dukat upp här med ljus och grejer och så höll jag tal.

Så lilla pappa höll tal för mig, om mig, inför tvn som publik. Komiskt.

När jag strax senare sitter på min favoritplats på vardagsrumsbordet och smakar på sockerkakan berättar jag för pappa att jag kanske ska ta och flytta upp till Umeå och plugga istället. Och då kom det där fram igen, pappa vill inte att jag ska flytta. Första bortförklaringen var att han också ska börja plugga. När jag frågar om han ska ta och göra högskoleprovet med mig så säger han ja. Men sedan ångrar han sig eftersom han inte gillar datorer.
Som slutkläm på det sista säger han... Satsa på körprovet istället.
Pappa som har tjatat sen jag började på gymnasiet om att jag ska göra högskoleprovet. Nu har han nog insett att det finns fler platser i Sverige än Sthlm att plugga på.


hihimusikberoendeVNV Nation - Illusion
Dektektivbyrån - Camping
A Camp - Stronger than Jesus
Pernilla Andersson - Bränn mina vingar
The Soundtrack of our lives - Second Life Replay
Suzanne Vega - Luka


today is a good day

Hoho! OH!

Från Susanne och Jocke fick jag med mig två Kent-affischer. En som jag blev lovad för några år sedan och en annan och så Du & Jag Döden Ltd Edition. Jag känner mig rätt överlycklig. Snälla människor!

Nu har jag fått skrivkramp efter att ha förflyttat anteckningar till nya kollegieblock. Helt onödigt och nu börjar det lida mot jobbardags. Make some money.


en timme en minut

När man vaknar av sig själv innan klockan blivit sju på morgonen så kan man väl säga att man redan kommit in i skolrutinerna.
Inom kort, om ungefär en timme så ska vi dra hem till Susanne med familj. Men först måste jag nog äta frukost och invänta Kristin och Johanna.

Och jag måste ju bara berätta...
Jag tänkte skriva att pappa fick en knäpp igår också, men numera är det absolut inte ovanligt att han gör skumma saker.
Precis när jag hade ätit middag och lyssnade på hög musik som hördes i hela huset så drog han tag i mig och började dansa. Och vilken dans? Jo, FOXTROT! Jag hade ingen aning om att han ens kunde dansa foxtrot. Eller kunde och kunde, han trampade ju mig på tårna (för att jag stod stilla).

När jag sedan ska hjälpa honom att välja kläder så nämner jag att jag var dålig på något.
-Men när vi välsignade dig så ville inte gud att du skulle vara bra på det.
-??
-Men jag sa att jag ville att du skulle bli en jävel på att köra bil istället.
-??

Och exakt det roliga i det sista kommer jag inte ens ihåg.


min telefon har fått knäppar

Sms nummer ett har anlänt tre gånger
Sms nummer två har anlänt sex gånger
Sms nummer tre har anlänt fem gånger.

Tre sms har alltså blivit fjorton.

När Johanna bombar mig med sms som det står samma sak i börjar jag undra vad problemet är. Jag blev lite smått irriterad och ringde upp henne. Tydligen så har hon fått meddelande om att det inte går att skicka sms till mig. Gah, crazyness!

Ibland får man inga alls, och sen helt plötsligt får man inte vara ifred alls...


huvudvärken

Igår när jag var hemma hos Jacob drabbades jag av värsta huvudvärksattacken. Den hade smygit sig på redan tidigare under dagen. Han tipsade om att trycka huvudet mot väggen, det hjälpte inte. Sen fick han ställa ett glas med kallt vatten mot min panna och massera mina tinningar. Snäll kille det där. Huvudvärken släppte, men idag är den tillbaks igen. Och jag tycker inte det är överdrivet kul att massera tinningarna själv.


pepskejks

Olyckan igår som drabbade hela tågtrafiken var inget jag var med om. För jag lever fortfarande.

Efter skolan igår så fick Emelie följa med mig hem och fördriva tiden i form av svart kaffe (jag klarade av de första fem klunkarna utan problem, äckligt gott kaffe jag kokar) och kärleksmums. När det var dags för henne att åka hem så åkte jag hem till Jacob. När jag kom dit höll hans pappa och bror att fota something, och jag missade olyckligtvis kameran. Dåligt Katarina. Sen hade vi myskalas eftersom vi inte setts sen förra året. Mina öron och näsa kände sig väldigt utsatta och min mun den skrattade. Vi tittade på massor av olika tv-program och ja... chillade liksom. Han påstod att jag såg ut som apan i reklamen för Gainomax. Jag visste inte riktigt hur jag skulle ta det men ja, eftersom han förklarade att apan var söt så var det helt enkelt bara bra.

Imorse, eller rättare sagt runt tolv så började jag min färd hemåt. Smart som jag är lyckades jag passa in tiderna så himla sämst att när jag skulle vara framme med tåget så var det dags för eftermiddagsfodringen av djuren. Så jag gick hem till mamma och käkade lunch med henne och så målade vi burklock. Pappa kom sedan och hämtade mig så åkte vi till Maxi och storshoppade pepparkakor. Man ska ju tydligen börja tidigt om man vill ha julklappar....this world is just illusion

Efter gårdagens trötthetsbesvär känner jag mig som en ny människa idag. Lite smått ont i ryggen bara. Men det har jag haft i snart en vecka känns det som.

Långlångast sovmorgon idag och jag klev ur sängen strax efter sju, eller strax innan åtta snarare. Så nu är jag här, uppiffad till tårna och redo för en kort skoldag. Ska bara måla naglarna en gång till och äta frukost. Jobbigt morgongöra.

On laterhören!d.e.a.d

Ikväll önskar jag faktiskt att det där kaffet hade suttit kvar i min kropp. Jag är helt slutkörd. Spänningarna har släppt och jag består numera av en väldigt trött kropp, huvudvärks-huvud och.... jag orkar faktiskt inte ens skriva. Men jag lever. Några minuter till iaf.


hjälp! det har fastnat!

Johanna skulle precis springa iväg och fixa något, I don't know what. Jag frågade henne vad jag skulle göra under tiden och då bad hon mig att sitta här och se glad ut. Så nu sitter jag här och "försöker" bara få bort det där fåniga leendet som faktiskt har lyckats göra två personer glada.

Det är helt klart hög tid att sprida glädje omkring sig.

Men för all del, SMILE LIKE YOU MEAN IT.


yeyday

Idag är en lite så där typisk "jag-känner-mig-vuxen-och-duktig"-dag för mig. Testlektionen hos bilskolan gick superbra, och det såg ut att bara behövas runt fem lektioner. Att jag inte tänkte på att börja redan i höstas, då hade jag säkerligen redan varit klar för uppkörning när jag fyller 18. Nu känns det lite stressande ändå.

Har precis anlänt till Johannas jobb igen efter en lunch. Kycklingssallad, yummie! Så nu ska jag fördriva tiden ett tag till. Skriva lite på min berättelse som jag började på igår, skrivandet har satt fart känns det som. Yey!


morgondagen

x- Hämta körkortstillståndet
x- Körlektion 8.30-9.50
x- Lunch med Johanna
x- Simma


allt och inget

Tandborstning
Pappa hade bestämt sig för att köpa en ny eltandborste idag. Jag var snabbt framme och paxade en borste. Tänkte att nu ska jag fan vara överduktig när det gäller tänderna. Funderar på att köpa flourtabletter också, de är ju så goda! Efter att jag invigde tandborsten var mina tänder genast mycket vitare. Om det bara är inbillning har jag absolut ingen aning om. Kändes iaf mycket fräschare.

Föräldrar
Vad är det med föräldrar egentligen? Alltid ska de ta på sig äran när något är fixat. Mitt Bevis om körkortstillstånd var "spårlöst försvunnet". As you know fick jag ringa och beställa ett nytt. Och sedan kommer pappa på att jag borde ringa och kolla med mamma om hon har det och när jag pratar med mamma erbjuder hon sig att gå ut i bilen och titta. Där låg det. Mamma hävdar att det var tack vare henne som allting löste sig, och pappa hävdar att det var tack vare honom som det löste sig. Men hallå! Jag då? Det var ju ändå jag som faktiskt ringde till mamma, och det var faktiskt jag som pratade med mamma och lyssnade på henne när hon berättade att hon hade hittat det. Min tack vare mig var det absolut inte. Nej, jag får ingen ära alls.

Kaffe
Uh, smart drag Katarina. Väldigt smart drag. Har först och främst fått mig sömntimmar idag = mer energi. Sedan kom pappas kusin med fru förbi här och jag tänkte vara social och dricka kaffe för första gången på någon månad. Två koppar kaffe = ännu mer energi. Jag är rätt hypad nu. Jag som faktiskt behöver sova inatt.


as I look at the sun

Snön är snart helt borta, solen har skinit hela dagen och termometern har visat på några plusgrader. Nu får vi hoppas på att den lilla snön som finns försvinner, att solen fortsätter att skina och att det blir varmare. Då blir jag nog nöjd och när jag är nöjd, då är det dags att sola fötterna.

andas för fan!

Panikslag om något! Jag hade precis plockat in alla papper angående min övningskörning från bilen. Stod och kopierade dom samtidigt som Johanna ringde. Och vilken tur jag hade att hon ringde just då. Det visade sig ju att det var helt fel papper. Det viktiga pappret som jag verkligen behöver var spårlöst borta. Så jag fick ringa till Vägverket och någon vänlig själ svarade och fixade så att jag ska få ett nytt papper imorgon och hon skulle även faxa det till mig. Nu är det bara att hålla tummarna att hon kommer ihåg det också. Jag känner mig uppstressad som en jävla röd tomat. Från och med nu ska jag fan göra allt som jag ska göra på en gång och inte skjuta upp det.


tröttis

Helt plötsligt så somnade jag. Och jag vaknade inte förrän det var middagsdags. Jag skulle nog kunna somna igen, bara på någon sekund. Men nu ska man hålla ögonen öppna. Se om det är något bra på tv och medan jag kommer ihåg det ska jag leta efter pappas träningskläder (suck) och hämta in mitt körtillstånd för kopiering. Imorgon är det ju dags för första lektionen.


psykiskt instabil

Jag gjorde precis ett test för att se hur psykiskt stabil jag är. Av 19 frågor svarade jag ja på 12 stycken.
Kommentaren då blev: Herregud, vad är det med dig?

Haha, men sen ska man väl inte ta såna där test på för mycket allvar? *skakar tänder*


tête-à-tête

det är, som om vinden ett budskap mig bär
om lyckliga dagar, som randas,
mitt blod är i oro, jag tror jag är kär
- i vem? - ack i allt, som andas.
jag ville, att himlens och jordens allt
låg tätt vid mitt hjärta i flickgestalt.

Gustaf Fröding, Gitarr och dragharmonika, 1891


new designshe walked through bullets and haze

Jag känner mig absolut inte okej idag. Igår nöjde jag mig med att ha en sträckning på vänster sida av ryggen. Idag har det utökats. Sträckning i höger vad och träningsvärk i axlar och bröst. Slem i hals och näsa. Man önskar väl inget hellre?

Jag känner mig helt klart som ett litet barn idag. En liten flicka som inte har sett världen än.min existens existerar inte

Pappa bestämde sig för att vara snäll när jag ikväll på nytt försök bad honom att tända gasolbrännaren. Så de senaste timmarna har jag legat på helspänn i sängen. Jag har sett hur damm har gasats upp. Mysigt värre. Det är varmt, och det är huvudvärksframkallande.

Jag finns inte riktigt.open the gate

Åh, jag är så trött i kropp och själ. Ikväll ska jag verkligen lyssna på någon meditationsskiva. Det behövs känns det som.

Dagen har sett ut så här i princip:

9-10 Idrott, spelade volleyboll och kom därifrån med knallröda händer och underarmar.
10-11.30 Samhälle, genomgång av Finland, Norge och Danmarks statsskick. Tråååkigt! Kan inte alla länder bara styras som Sverige, så man slipper göra jämförelse.
LUNCHPAUS
13-14 Svenska, grupparbete, analys och redovisning av tre av Gustaf Frödings dikter. Det gick nog rätt okej.

När jag slutade var det evigheter kvar till bussen skulle gå så jag stannade och pratade framtidsplaner med Anna och Nicholas. Man blir både sprallig och ångestfylld när man tänker på studenten som det är 141 dagar kvar till bara. Tss...

Jag har varit hemma sen strax efter tre och ändå känns det som att jag inte fått något gjort. Måste ta tag i den där jävla filosofiläxan.morgonens fundering

Varför finns det inte brödrostar för mörkt bröd?


syrebrist? mhm?

Jag sprang och bad min käre far om att sätta igång gasolbrännaren i mitt rum. Jag är lite nojig och är rädd att den ska explodera om jag gör det själv. Jag kan däremot göra det om pappa står bredvid och säger hur jag ska göra. Men till svar fick jag att den inte skulle sättas igång eftersom jag kunde dö då. Av syrebrist. Om gasolbrännaren verkligen dödar syret eller om det bara är pappa som vill att jag ska avlida inatt, det är den stora frågan.

Jag har laddat upp med ett extra täcke, mitt gamla söta flicktäcke med rosa blommor på. Sedan har jag min luddiga filt och mitt vanliga täcke. Det som fattas är en stor jävla dunjacka, vinterkängor, och hela vinterkitet (mössa, vantar och halsduk).

Innan jag somnar:

Borsta tänderna, klä på mig mer kläder, läsa dikter, överanvända min telefon. Så att jag slipper vara mobilstressad inatt. Mamma är nog fortfarande väldigt orolig över den punkten, och jag förstår henne.

Sedan S.O.V.A. och nu när jag ändå kommer ihåg det... Varje natt när det är läggdags och jag har avslutat kvällens telefonsamtal så ska det sättas igång musik. På min mobil finns det lite olika. Lite olika, lite olika dåliga. Så jag växlar mellan tre olika. Blink 182 - Miss you, Kent - Socker och Jill Johnson - Angel of the morning. Ni kan ju bara tänka er. Hur mycket sömn det blir där.
Vad jag ville ha sagt med det? Absolut nothing. Ingenting, först kom ingenting. Sedan kom ingenting. Sen kom ingenting igen.


just relax and be yourself

Efter att skolan hade slutat begav jag mig som sagt till Johannas jobb. Fick sällskap en bit på bussen av Peter. Han tyckte att min röst lät konstig. Började genast fundera över om jag har genomgått någon stämbandsoperation, om jag var sjuk eller något. Men icke. Jag låter som vanligt, tycker jag.

När Johanna hade slutat åkte vi direkt till bilskolan för att skriva in mig. Lyckligtvis hade Henrik två innestående lektioner som jag fick gratis helt enkelt. Det var väl helbra. Och min testlektion är bokad och klar. Eller klar är den ju inte, den ska bli av iaf. Väldigt snart. Det blir kuligt.

Sedan åkte vi och simmade och när vi gick kom strömmen med människor. Snacka om att vara ute i rätt tid. Stannade till på ICA på vägen hem och plockade ut kläderna från H&M. Som om jag inte redan hade tillräckligt med kläder. Av någon anledning lyckades jag bara beställa svarta/blåa kläder. Vadå enformigt?


Ikväll roar jag mig med planering,

MMS

Ikväll roar jag mig med planering, nya kläder och ignorerande av pluggbehov. Myspys!Nu ska vi söka svar

MMS

Nu ska vi söka svarmorgonens

I bilen...

Johanna: Ska du se Grammisgalan ikväll då?
Katarina: Är Kent nominerade?
Johanna: Hmm.. nej det vet jag inte.... är det inte bara för filmer?
Katarina: Var inte Grammisgalan förra veckan?

Det är alltså dags för Guldbaggen ikväll, om jag uppfattade det rätt. Grammisgalan går väl bara en gång per år?slip inside

Jag sitter här med ett leende på läpparna och en klump i halsen. Trevlig blandning.
Karin har flytt landet som sagt och Emelie den jäveln skulle så klart till tandläkaren. Jag erbjöd mig att gå dit istället för henne, men eftersom jag inte har hennes tänder fick jag inte det. Men hon borde dyka upp snart tycker jag.

Vår föredetta svenska/engelska lärare var här precis och kollade läget och så där. Hon är rätt trevlig. Frågade henne hur det hade gått för mig på nationella proven. Och om hon minns rätt så hade det gått superbra. Så jag får helt enkelt hoppas på att min snabbtur till Greklands varmaste öar under mitt muntliga framträdande gick bra ändå.


fucking insincere

Here I am igen. Har haft lång samhällslektion nu och pratat om Finlands statsskick. Inte allt för komplicerat än. Insåg helt plötsligt att jag slutar tidigare än väntat varje måndag fram till vecka sex och har även sovmorgon på onsdagar samma period. Isn't that nice!

Efter skolan ska jag direkt till Johannas jobb, hon skulle försöka sluta lite tidigare och sen ska vi till bilskolan och sedan simma. Och jag är inte ett dugg tröttis. Lite trött blir man av att vänta på heltrist religionslektion som inte börjar förrän 12.10. Riktigt ovärt.


some people pray, some people cry

God morgon!

För att ha vaknat upp helt förfrusen måste jag nog säga att jag fått en bra start på dagen ändå. Från kyla till värme till extrem kyla igen. Det sätter faktiskt fart på en. Har nog aldrig valt kläder och fått på mig dom så fort som idag. Och jag är helt klar (förutom frukostätande) redan nu. Tänka sig. Vad fördriver man tiden med då?

Äta, äta, äta frukost.


random

mobilblogg

Först försökte jag få Emelie att ge kameran den blicken, men hon vägrade. Sedan åt vi upp godiset och när det var slut och sömnen var avklarad så åt vi ägg. Typ alltså.


beroende på xtreme nivå

När Johanna och Sami var sjuka runt jul och nyår åt jag upp deras sista Läkerol Xtreme med salmiak smak. Guuuud vad goda de är. Idag köpte jag en egen liten söt påse. Vart tog dom vägen? Dom är ju snart slut. Inte, inte, inte bra Katarina. Försökte fånga håret på en bild också. På en bild fick jag blixten i ansiktet och ser ut som ett lik, en annan körde jag utan blixt och då blev bilden bara skakis. Så nu ser det otroligt slitet och ofixat ut istället.är det fel på mig?

Alltså... Vad kollar vi ungdomar på för något på tv egentligen? Det bästa jag kunde hitta var Svampbob Fyrkant på Nickelodeon. Hm...


flexbert

Och så var man hemma på fötter igen. Så fort jag kom hem förut idag var det dags att åka iväg igen. Jag fick följa med Johanna ända ner till Hölö. När man kommer till Järna tror man att man är framme, men så är det tretusenhundratalsmiljoner mil kvar. På vägen hem köpte jag lite mer hårfärgningsmedel. Blev inte riktigt nöjd i fredags. Nu är det mer som jag vill ha det, men ändå inte riktigt rätt. Får väl nöja mig så länge, och sedan göra om det igen. Eller så får jag vänta till sommaren och köra massanvändning av citroner.

Woatsch! Kom precis på att jag kan kolla på tv! Eh. Ja vad ska jag se då. Sportnytt, Topmodel, Vinnare V65, Leilas fest eller någon film på femman? Oj, värst vad dåliga program. Oj oj oj. Beslutsångest. Det finns nog några fler kanaler dessutom.


musik och lyrikwaked uped

Woho! Äntligen ännu en natt över. Ibland är det ruskigt mycket roligare att vara vaken än att sova. Emelie drar sig där uppe i sängen, mamma fixar disken och jag sitter vid matbordet och bara är. Det börjar närma sig frukost och sedan ska jag hem till pappa och vara ambitiös. Ni vet, plugga helt frivilligt på en söndag. Både svenska och filosofi. Början av terminen är det alltid mycket roligare att göra sina läxor.

Natten med Emelie blev som den brukar. Först är det fullt ös, sedan slocknar hon och jag ligger vaken och kan bara inte sova. Sedan somnar jag. Och sedan går Emelies alarm igång.


läggdags? nehe

Nu sitter vi här i mammas vardagsrum och är otroligt sociala. Mamma kikar på film, Emelie läser mammas resebok från Egypten och jag sitter här.

Vi har svullat i oss chips med dipp, godis och cola. Jag tycker det börjar bli dags att sova nu, men klockan visar inte mycket. Gaud.rätt värt

I bilen på väg hem till mamma spelades Danskampenskivan. Fylld med massor av dansbandslåtar. Dansband alltså. Pappa och jag kom till nummer tretton. Kalas med en cover på Apologize. Jag måste säga att det här var nog första gången jag hörde en låt som var bättre i dansbands takt. Och den är bättre på skiva i bilen än på youtube framför datorn.

Och sen kan man ju undra varför dom släpper en skiva från Bonde Söker Fru 2008. Det känns ju rätt värt.

Jag är busig. Jag surfar på någon grannes uppkoppling.


mammas idéer

Mamma är rolig hon.

Katarina:
Mamma, jag vill blogga om någonting roligt...
Mamma: Skriv att jag ska skriva en bok... som sen ska bli film...
Katarina tittar med stora ögon på sin pinsamma mamma, ni vet sådär när man tycker att föräldrarna ska hålla igen lite och inte egentligen synas. Fast det var mest Katarina som fick en superbra idé om vad hon skulle skriva om.
Mamma: Nej men skriv för allt i världen inte det.

Men precis, jag fick ju inte skriva om det.

Update: Mamma kallade mig precis för skruttis. Vadå piiiiiiinsamt?! *Katarina drar till med den mest stockholmsfjortiska rösten som finns*


sittandes på en studsmatta

Halihalå. Har inte kommit in på bloggen förrän nu. Men finally är jag här.

Min tv har efter ett år äntligen blivit fixad. Tvn har det i och för sig inte varit något fel på men det är det här med tittandet. Nu kan jag se på tv, utan att behöva bråka med pappa. Under tiden som tvn fixades pratade jag i telefon, försökte kommunicera med en stingslig Emelie och lagade mat.

Och nu är jag hemma hos mamma. Har studsat mig lite slut på mammas nya studsmatta och tittar lite på Lilla Jönssonligan med mamma. Och så väntar jag på Emelie....... Det killar lite i mina tår när jag tänker på att jag ska få sova med henne igen och störa henne med mina fötter när det är sovdags. Hihi.


hold your breath and count to ten

Fick en smärre chock när jag såg mig själv i spegeln imorse. Mitt hår var orangefärgat. Som tur var var det bara mina sinnen som spelade mig små spratt. Den dagen jag fångar mig själv på bild, som visar relativt rätt färg, den dagen får ni se.

Ligger fortfarande helt matt i sängen, trots att jag somnade innan Let's dance slutade igår. Golvet skriker att det vill bli fritt från grejer och från skärp. Jag lägger kuddarna över huvudet och skriker nej.


viktigt meddelande till pappa!

Klockan är fem i halv åtta, jag är vrålhungrig!


090109

Åhå, alla mina må-illa-besvär gick över under dagen. Som tur var, eftersom jag inte längre hade någon anledning att vara nervös. Tråkigt nog. Haha, och ja. Det är lite kluvna känslor på den fronten helt enkelt.

I skolan lyckades vi ha svenska, och äntligen är Lennart tillbaka. Som han har saknat oss. Han var väldigt noga med att poängtera det. Och jag som trodde att han inte riktigt gillade vår klass. Hoho, hihi. Sedan roade vi oss med två timmar samhällskunskap/internationella relationer. Förstod inte riktigt vilket ämne vi körde på idag, men det var snack om Palestina och hela bunten. Jag satt mest och dagdrömde om att färga håret... Emelie och Karin var galna och jag vet inte vad som hände riktigt. Men det finns bildbevis på det hela, och även en långfilm. Det kan bli ruskigt roligt om några år.

Efter som mina eftermiddagsplaner ställdes in (nervösitetsorsaken) så åkte jag mot Johannas jobb efter skolan. Åt ett päron och kikade i Expressen. Därefter åkte vi mot Tumba och mot optikern. Jag har alltid velat ha synfel för att få ha glasögon men idag har jag totalt ändrat åsikt om det hela. Att behöva vara i en affär full av glasögon i över en timme med en Johanna som inte kunde riktigt bestämma sig för vad hon skulle ha för några var helt olidligt. Glasögon är snyggt, men ett helvetesjobb. Jag är glad att jag redan har mina som jag använder otroligt sällan eftersom jag som sagt inte har synfel.

Väl hemma satte vi igång med hårfärgning. Mitt hår skulle bli caffelatte-färg och Johannas blev illrött. Lite små misslyckanden så här mot slutet av veckan.

woops!

Jag och Johanna har färgat våra hårstrån. Wohahaha.


ointaget smärtstillande

Det känns som att någon har tillsatt mängder med alkohol, droger och andra smärtstillande artiklar i min kropp. Mina muskler är ur funktion. Ingen träningsvärk eller så, bara allmänt off. Tror minsann det blev en eller två timmar för lite sömn inatt trots att jag somnade runt nio.

Känner mig ruskigt sugen på något i stil med kaffe. Men... men jag mår illa. Känns inte riktigt som att mjölk är det man vill sätta i sig då.

Ehum, ja...


det här med uträkningar är helt klart min grej

När bilden knäpptes (09-01-07 10:28) var det...

2 månader och 4 dagar.
9 veckor.
63 dagar.
1512 timmar.
90720 minuter.
...kvar tills jag lämnar livet som sjutton.temperaturförändringar

Jag har för mig att man inte ska växla för mycket i kroppstemperatur, iaf inte om man vill överleva och må bra. Låt oss säga att min normala kroppstemperatur är 37 celsius (den varierar mellan 35-38 egentligen). Om man tar bort 16 grader från detta skulle jag ha 21 grader i kroppstemperatur. Hur levande är jag då? Om man istället lägger till 16 grader har jag istället 53 grader i kroppstemperatur. Hur levande är jag då?

Och ändå har temperaturen gått från minus 15 grader till plus 1 grad idag. Men inte sjutton är jorden död, det är bara jag som mår dåligt över att snön som är kvar.

Slutsatsen vi drar då blir alltså, allt dåligt händer mig. Jag är en olycksfågel.

And by the way. Hur kan du vara säker på att det du ser framför dig, och det du tar på faktiskt finns där?

Filosofi will be my end.


om

Om jag slöt ögonen för endast fem korta sekunder skulle jag inte längre vara pratbar. Min kropp är helt slut, min hjärna har arbetat hårt idag. Imorgon är det dags för årets första sovmorgon. Tänk vilka saker man ser fram emot.

Emelie ringde mig för att prata om vitaminer. Ibland undrar jag vad människan tror om mig. Jag borde nog ta och knapra i mig lite mer vitaminer om dagarna. Tråkigt bara att jag lyckats få tablettkväljningar numera. Finns det vitaminer (förutom brustabletter) i flytande form? Det borde det väl göra?


thursendayen

Åh, jag är så himla trött. Inte alls van vid att gå upp så tidigt längre.

Skolan bjöd på filosofi och religion, här kan vi snacka flummiga torsdagar framöver. Jag är redan trött på den här terminen. Eller så är det bara för att jag är trött.

Efter skolan åkte jag och mötte upp Johanna på banken, sedan åt vi en riktigt god lunch i form av kycklingssallad med ceasardressing och brödkrutonger. Nu har jag bänkat mig på hennes jobb, med trötta ögon. Men vi ska åtminstone iväg och simma sen, efter tre hundra års uppehåll.


"bara"

Termometen visar hela minus femton komma en grad. Om jag är glad att jag äger två par vantar? Oh, fucking, yes. Jag vet inte vad kyla är egentligen.


uh

Åh, jag som har legat och klurat på rubriker hela natten och nu så kommer jag inte ihåg någon alls. Så himla typiskt.

Vaknade 5.54 som för tre veckor sedan. Steg upp och tyckte att jag duschade alldeles för länge, men sedan visade klockan inte mer än 6.18. Gott om tid alltså. Tiden försvann när jag satt och läste alla blogginlägg som kommit under natten. La på ett kol och nu sitter jag här och fördriver tiden med en kopp te (som aldrig svalnar), mössa på huvudet, skor på fötterna och jacka på golvet. Pennan har jag klämt fast på kalendern och nu börjar det bli dags att ge sig.

Det är nu det sista allvarliga allvaret börjar... Uh. On laterhearönden.


lucky me

I'm not dead yet, lucky me!

Låg och drog mig i otaliga timmar imorse, så himla skönt. Att min dator strulade underlättade helt klart, lucky me. Men sen helt plötsligt dök Susanne och Love upp. Så ännu en gång har jag umgåtts med barndreggel, söta leenden och skratt.

Efter att de åkte hem så tänkte jag syssla med vattenmys i form av ansiktsmask, hårinpackning och allt vad det nu hör till. Men jag blev avbruten och det känns inte helt okej att bara ha ett rakat ben. Lucky me, dagen är inte slut än. Ikväll kan man inte gå och lägga sig allt för sent och upp med tuppen ska man också. Lucky me, vi har ingen tupp.


\(O_o)/

Nu börjar jag få lite panik över att lovet snart är slut. Vart sjutton tog de där tre veckorna vägen? Tänka sig att det gått en vecka på det här året snart också. EN HEL VECKA. Det är sinnessjukt.

Om två dagar börjar sista terminen på gymnasiet och då kommer det vara 146 dagar kvar till studenten. Livet bara rinner iväg, like the sand through the hourglass.chicken

Så där, nu är stöket avklarat. Fick en massa beröm över middagen som blev kycklingsallad med chili&paprika-pasta. Jag blev helt nöjd själv också.middagsbjudning

Hihi, jag har känt mig som ett litet barn hela dagen idag. Nästan åtminstone. Helt plötsligt kände jag mig rätt gammal också. Men åh, det är verkligen kul att sysselsätta sig med något.

När jag vaknade så kände jag mig jättebusig och låg och filosoferade i sängen. Det hela slutade med att jag numera har bjudit över sex gäster till bordet.

Jag och pappa har varit iväg till Ica Maxi och farmor har beundrat min mössa. Hon saknade bara glasögonen på mig. Jag har städat hela köket, inklusive några skåp.

Nu är Johanna här och hon har tvingat mig att läsa igenom lite grejer hon skrivit ihop, så det ska jag väl ta och göra innan jag börjar laga maten.


färgchock


Min nya färgglada älskling från Cubus, 199:-


playlist

Youth of today - Amy MacDonald
Johnny Cash & Nina P - Pernilla Andersson
Daddy's Gone - Glasvegas
Den fulaste flickan i världen - Håkan Hellström
Come over to my place - Miss Li
About you now - Timo Räisänen
Without you - Timo Räisänen


it's so sad that you're leaving

Det här känns inte som den bästa dagen faktiskt. Jag har en klump i magen. Det är den där saknaden som slår till i förväg. Kan man verkligen sakna något som inte egentligen finns?

Jag ska nog vara duktig och fortsätta sysselsätta mig med klädtvättande. Himla rolig sysselsättning.


just pics1. Cool grav i Örebro.
2. Konstigt hus på kyrkogården
3. Karlstads Universitet
4. Kronblom utanför Behrns Arena i Örebro

(klicka för att se större)


tre tysta minuter

Nu ligger jag här igen, i min säng, under täcket och fryser.

I fredags kväll efter att jag hade kommit hem till mamma tvingade jag henne. Ja, jag tvingade henne (eller bad snällt kanske) till en massa saker. Hon fick sy in mina jeans så att jag kan använda dom på riktigt igen. Det blev meganice. Sedan tvingade jag henne till att sitta och pyssla med mig. Men det blev nog lite för mycket pill för min del, tålamod är inte den starkaste sidan man är utrustad med.

På lördags morgonen vaknade mamma först och försökte väcka mig. Ibland går det segt att ta sig ur sängen. Men ur sängen kom jag och vi kom iväg efter ett tag. Jag var halvdöd de första timmarna i bilen och det var inget vidare väder att sitta att åka bil i. Snö, uuuh. Vi stannade till i Örebro, på en begravningsplats där för att spana in min morfars far och morfars farfar och morfars farmors grav. Det var rätt knäppt. Svängde förbi Örebros universitet och jag kände bara hur lite jag ville ta studenten, jag ville inte flytta hemifrån och definitivt inte till en håla som Örebro.

Sedan åkte vi vidare mot Mariebergs Centrum för att BARA gå in på Panduro. Blev en sväng genom många affärer istället. Och jag föll hårt som en sten för en turkos top på Cubus. Cubus-debut för min del. Vi åkte vidare mot Karlstad och hamnade mitt i smeten. Mamma yrrade omkring och jag var nyvaken. Vi hittade hotellet, checkade in och gick ut på en promenad innan det var dags för middagen. Resten av kvällen gjorde jag massor av pärlplattor och vi tittade på tv. Sömntuta som jag är så somnade jag.

Vi började söndagen med frukost och begav oss rätt snart mot universitetsområdet strax utanför Karlstad. Här infann sig lite mer bekväma känslor. Det var mysigt och snyggt. Nära till tandläkaren också. Sedan bar det av hemåt. Jag fick köra omvägen ända från Örebro. Med iskalla fötter.

Väl hemma hade Johanna kommit på besök, så jag tog mig friheten att följa med henne hem till Sami eftersom jag varit så gullig och köpt en present till Sami. Samis kommentar på den var rätt kul "Nu önskar jag att det är dags att jobba igen". Vi började kolla på film men både jag och Johanna totalslocknade och jag fick åka hem igen. Snyft.


- hela bloggvärlden kommer att stanna

Nu börjar det att dra ihop sig här. Duschen är avklarad och frukosten lika så. Jag mår lite smått dåligt efter mjölkintaget. Idag bär det av mot Örebro och Karlstad.

Jag ska bara.... borsta tänderna, fixa håret, packa det sista och sminka mig. Ni får helt enkelt stå ut med att bloggvärlden kommer att stå stilla tills imorgon.


jag fixade en ny ögonfärg idagbolt

Jag såg Bolt här om dagen. Jag blev helt kär i den lilla lättlurade hunden som aldrig hade sett världen och brydde sig så mycket om sin människa. Jag har alltid gillat Disney men på sistone har det inte blivit några höjdare tyvärr. Förrän jag såg Bolt. Bolt är min hjälte för han vågar vara rak.cheese

Ni har väl hört att cheeseburgarna på McD har sänkt med hela två kronor pga lågkonjan? Johanna berättade det för mig och jag trodde knappt mina öron. Fast jag har alltid tyckt att det var dumt att dom tog 12 ynka spänn för något som var likadant som en vanlig hamburgare fast med cheese på.

Och ni vet väl att om man äter ost innan man går och lägger sig så drömmer man mer... eller så var det så att man kom ihåg det bättre. Ost är för övrigt bra för tänderna efter måltider.


nyårsdagen

Idag har jag umgåtts väldigt mycket med min kära säng. Vi kom väldigt bra överens imorse när jag frågade om jag fick stanna resten av dagen. Var bara allmänt trött och myssugen när jag vaknade. Men allt eftersom timmarna gick kom smärtan i magen fram. Att börja året med mensvärk kan väl ändå inte betyda att man ska ha det resten av året?
P L E A S E!

Och nu blir det en time-out (eller bara glesare updates) fram till på söndag åtminstone. Imorgon vill Emelie ha mig för sig själv. Man vet aldrig vad hon har tänkt sig. Därefter bär det av hem till mamma för sömn och tidigt uppvaknande eftersom vi ska förbi Örebro och Karlstad.

Men tills dess ska jag knapra alvedon, eller ipren, eller vad jag kan hitta.


nyårsafton 08

Blev ett relativt lugnt firande hemma hos Johanna och Sami.

Vi åt trerätters-middag, hade ett filmmaraton (nästan åtminstone), skrev "nyårslöften" (eller mål), mös och stod självklart ute och frös när klockan slog tolv.ÅRET 2008


Januari
Året började med att jag fick min efterlängtade laptop och jag, Johanna och Madeleine befann oss på Cirkus när Jill Johnson spelade, eller sjöng snarare.Februari – Mars
Här var tidpunkten då jag dejtade en kille något mer seriöst. För er som inte visste det så var han bara "några" år äldre än mig (19). Hemligheter kommer fram. Rosorna fick jag däremot hota mig till av pappa.April
Emelies mamma fyllde 50 och det resulterade i många skumma bilder som Emelie lyckades ta. Jag var nog allmänt ego och vårbruket började. Här i form av lunchätande och kniven satt som en pinne i backen.Maj
Maj var en härlig månad. Började med koutsläppet som skulle dokumenteras en gång för alla, innan kossorna började säljas av. Jag och pappa tog en tur ner till Skövde för att hälsa på Henrik på regementets dag. Solen strålade och en kväll blev det dags för första doppet tillsammans med Isor och Jagger i Brosjön. ISKALLT. Månaden slutade med Klassens dag på ett otroligt varmt SKANSEN. Emelie hade sönder sin sko också, haha!Juni
Dags att motverka huvudspänningar och även gnisslande tänder tydligen, min bettskena kom till världen. Årets räddning. Gjorde otroligt ont att gjuta den bara. Sami och Johanna fortsatte att vara nykära och det sista glaset äkta komjölk dracks. Tacka vet jag mellanmjölk!Juli del 1
Månaden självförtroendet-strålade-som-bäst. Jag var brun, solbränd och allmänt somrig. Åkte på mina första journalistuppdrag här i livet. Uppleveleser för livet. Pressvisning av Mamma Mia! The Movie och presskonferensen dagen efter. Det var mäktigt att sitta där bland alla pressmänniskor och känna sig som en av dom. Har även fått strålande omdömen av mina skriverier. TACK!Juli del 2

Susanne och Jocke hade beslutat sig för att göra Susanne på smällen igen, så här var hon gravid till högsta grad och Johanna och Sami gifte sig här hemma i trädgården under päronträdet. Och fortfarande är dom gifta, woho!Augusti – September

Jag, Johanna och Sami åkte ner till Söderköping och åt glass. Glassen var stor, cool och alldeles för mycket. Jag mådde illa resten av den dagen, och ändå planerades det fler resor (som aldrig har blivit av). En dag var jag och Emelie och mysade i Hammarby Sjöstad vid vattnet.
12 september föddes lilla Love också. Här bara några timmar gammal, ja eller några och några. Fler.Oktober – November
Det vankades första festen för KEK-gänget tillsammans. Det var nice och Karin verkar aldrig glömma det faktum att jag och Emelie försökte söva henne med skratt och imitationer från youtube-klipp. "Klappa klappa Håkan på huvet". Vi försökte väl egentligen få henne att sluta tänka på hennes korv som hon aldrig fick.

Det var Halloweentema för oss treor i skolan. Vår klass fick vara vampyrer och ja, i hela november levde jag på mitt låtsasblod i ansiktet. Nu är det borta, eller bara undanlagt. Första snön lyckades komma. Jag trampade runt (inte så glatt) barfota i snön.December
December började med en tur ner till Alingsås, och projekt STUDENTKLÄNNING DESIGN BY KATARINA på börjades. Jag avslöjade även för mamma att hon ska få sy upp min kollektion som jag ska rita, någon gång.

Hasselnötter var ett kul tidsfördriv som man kunde leka med. Att skriva ord med dom var dock ett projekt i sig.

I skolan blev det ett par "photo-shoots". Alla poserade glatt och Karin och Emelie höll sig lika knäppa som vanligt.
Parlamentet-inspelningen höll rum och detta har gjort oss till Sverige-kändisar på riktigt. Well, almost. Dagens Nyheter, TV4, vad mer begär man som nykomling?

Julaftonen blev konstig, men relativt lyckad ändå, mot mina förväntningar.
Till sist, nyårsafton. Och ja, den är väl inte riktigt historia än...