Lista

Allmänt
Saknar du någon? Många människor blir det.
Humör för tillfället? Trött och ont i ögat
Det första du gjorde i morse? Tänkte "men helvete jag ska inte upp förrän om fyra timmar"
Vad åt du sist? Glass
Vad irriterar du dig på just nu? Ingeting, möjligtvis att jag pillade på en finne som nu gör ont
Tror du på distansförållanden? Är det rätt sorts människor som har dom så visst.
Vem tänker du på just nu? Haha, många faktiskt
Tror du att personen tänker på dig med? Nepp, inte alla iaf.
Vart reste du sist? Hem från J&S
Vad gjorde du igår kväll? Hm. I guess I was @ J&S
Liknar du din mamma eller pappa? Finns nog likheter på båda sidorna. Är lik Johanna som i sin tur är lik på pappas sida.
Ler du ofta? Så mycket jag klarar av.
Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet)? Kärlek
Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Brukar inte se stjärnor falla, gör dom det säger jag bara "åh en stjärna föll"
I vems säng sov du i igår natt? Min
Vilken färg har din tröja? Rosa med ett stort läpptryck på

Sorg
Har du någonsin gråtit tills tårana tagit slut? Ja
Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja
Gråter du när du skadar dig? Beror på skadan

Lycka
Är du en glad person? Oftast, har mina perioder
Vad gör dig glad? Familj, vänner och sängen
Önskar du att du var lyckligare? Ibland så, men just nu känns allt jättebra
Är lycka överskattat? Snarare underskattat
Kan musik göra dig glad? Absolut

Kärlek
Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"? Ja
Har du någonsin sagt "Jag älskar dig" och menat det? Ja
Har du en flick/pojkvän? Nej
Är du nöjd med det? Klagar inte iaf =)
Är du kär? Nej, inte så värst mycket

Hat
Vem hatar du verkligen? Just för tillfället no one
Har du någonsin gjort en hat-lista? När jag var liten så, dessa finns kvar i min dagbok haha.
Är du en mobbare? Mobbare och mobbare, jag mobbar aldrig någon rent fysiskt eller vad man ska säga. Skitsnack bakom ryggen på folk händer väl, alldeles för ofta.
Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Blir jag arg börjar jag gråta på en gång
Har du blivit sviken någon gång? Ja


Bloggdesign: Traceuren

(Klicka på bilden för att komma till bloggen)
image606


It's the WhaleCastle

Nu sitter jag här fit for fight, helt rosa och ska om ett tag ge mig iväg. Jag har i princip haft en paus från allt rosa sen jag var 14 år, men idag. Rosa naglar, rosa detaljer på halsbandet och ett väldigt rosa linne.

Innan jag drar ska jag ta och se klart gårdagens Days.

Ha en bra valborg alla där ute!

image605


Guess what!

Jag har precis tagit ett steg en liten bit närmre min eventuella framtid inom journalist-yrket. Har suttit och pillat på ett inlägg jag tänkt slänga ut här i bloggen, men så kom jag på den brillianta idén och skickade istället in den till Punkt SE's Nätkrönika. Så, om jag inte strider mot deras regler så kommer den publiceras där. Och hur kul är inte det?

Och jag kommer troligtvis fortsätta med detta om jag kommer på fler saker att skriva. Maybe den där jag inte vann med i Expressen-tävlingen för några år sedan. Who knows?

image604


Morgondagens planer

9.30-11.30 - Vakna + fixa i ordning mig.
11.30-11.58 - Förbereda för att gå + gå till bussen. Tidspesimist som jag är.
11.58-12.44 - Sitta på diverse bussar för att ta mig till Johannas jobb.
13.00- > - IKEA besök, MAXI besök, grilla hos J&S m.m.

Kommer med andra ord inte bli extremt mycket uppdatering i bloggen då. Kanske tur det =)

Har försökt slå pappas dryga 20 000 steg, men jag kommer ingen vart. Men jag är nästan uppe i 14 000 iaf. Men jag klår honom iaf i vattendrickande. Lyckats dricka en liter på en timme. Och just därför är jag extremt kissnödig, både då och nu.


New!

Dagen kunde ju inte fortsätta bättre. Drog iväg och mötte upp Johanna och så åkte vi och fixade med mat till "gubbarna". Sedan bar det av hem till henne och Sami och det stora började. Fick min grekiska sallad, so long ago. Och, jag säger OCH. Mina nya kläder hade kommit! Happy, lycka!
image603
Blev en tunika, två linnen (ett halterneck), ett par trekvartsmjukisar, ett par tights, två stycken halsband och en cardigan. Och inte tänkte jag sluta där. Johanna hade beställt en alldeles gudomlig klänning som jag också ska köpa.

Ps. Väskan och skorna is old shit :)

.


Bloggdesign: Linda

image601


Happy day

Somnade jättetidigt inatt. Redan runt tolvslaget, och hur skönt är inte det? Rent psykologiskt. Att jag sedan var megatrött när jag skulle gå upp var en annan sak.

Skolan var kort, och trots att jag fick min första IG-varning så var mitt humör uppe. Spenderade totalt 25 minuter i skolan, lektionstid alltså. Sedan bar det av hemåt, stannade till i Tumba C för att driva tiden framåt. Köpte ett nytt nagellack och en annan grej till naglarna.

Blev promenad från bussen idag igen, ökade stegen på stegräknare med ungefär tusen steg. Så alltså ska mina steg vara runt 1 m långa totalt. Det låter inte sannolikt.

image600


Väl hemma plockade jag fram flipfloppsen och la mig i solen. Råkade faktiskt somna till och med. Hej bränd rygg! Passade på att läsa nya VR också, nice shit.

När jag kommer in möts jag av Johannas konversationfönster på msn. Fick min vilja igenom och imorgon blir det troligtvis grillning. Att jag råkar vara ledig imorgon försämrar inte situationen.

Ett plus utöver allt detta underbara, har kikat in lite på bloggar jag designat och så. Ser att folk som följer deras bloggar tycker att det är snyggt, och hur kul är det inte med lite uppskattning från människor man inte ens känner?

Det här kan man kalla vardagslyx!


Telefonsamtal med Johanna:

-Men då måste jag gå 16.30
-Mmm
-Men shit Johanna! Det är ju om 40 minuter och jag måste hinna fotografera till mitt blogginlägg som jag ska publicera också!

Sedan mitt under all stress brister jag ut:
- Nu skulle jag behöva tre datorer!

Pappa verkade inte ha något emot det, men för allt i världen! Se till att jag aldrig har tre datorer!


Att åldras fort

Från att den 17 december beräknats vara runt 15 år till att idag, den 29 april beräknas vara 19,6 år. Är inte det rätt bra jobbat? Om jag hade druckit kaffe och flyttat hemifrån hade jag nog varit ännu äldre. Tål att tänkas på.

Kanske att jag har mognat, yeah right! Men det är ju komiskt, jag är ju ändå bara 17 år, 1 månad och 18 dagar.

image599
Who are you?

Har märkt att det är flertal människor därute som återkommer till min blogg vid jämna(udda) mellanrum. Jag är supernyfiken på vilka ni är!

Så skriv en söt liten kommentar här under, oavsett om du vet att jag vet att du läser =)


In a hurry

Kort dag i skolan idag, som de flesta måndagar. Det är så himla skönt.

Sitter nu hemma hos mamma och ska dränka blommorna med vatten för att sedan ta mig till min hand och vara barnvakt idag igen. Har lite annat att fixa också.

Stress.stress.stress.stress.

Jag måste bara hylla det här med nattsamtal. Oavsett hur trött man är, hur seg man är så funkar det alltid. Jag får alltid ut något av det. Byta olika tankar och åsikter med människor. Det är bara hur härligt som helst.
Sedan den där baksmällan av trötthet, den är rätt härlig den med.
Words don't come easy to me

Orden faller ned. De rör vid ditt halvätna röda äpple. De smeker din arm som en våg rullar in på land. De torkar in i din hand. De letar sig mot dina vener. De fortsätter att falla. De faller som stenar från trädets höga topp.
Du ser en flaska. Flaskan får dig att tänka. Hur kom du dit? Vem placerade dig så lång ifrån dina drömmars mål?
Du känner dig onykter av all tomhet. Dina andetag. Dina blickar. Dina känslor. Allt finns där. Innanför, utanpå. Du kan inte ta på det. Du kan inte se det. Dessa ord fortsätter att falla. Du kan inte få dom att sluta. Du har ingen kontroll. Du kan inte längre kontrollera ditt handlande. Det är du som får ta konsekvenserna. Du försöker sova på din egen axel. Ditt halvätna äpple ser dig. Det är din vän. Du äter upp din vän. Din bästa. Din enda. Flaskan försvann, lik som din hud. Den kyliga elden brinner. Dina fötter kyler den ned. Dina händer bränner den upp. Dina vener förmultnar. Din arm avlider. Ångrar du dig inte nu?


Direkt från en annan kommun

Sitter nu och livebloggar hemifrån min kusin. Vi har precis proppat i oss en massa mat och jag är helt full av frukt. Har blivit lite vilda diskussioner om att köpa ut till unga, att städa och jag vet inte vad. Det är rätt svårt att hänga med när alla pratar i mun på varandra.

Pictures later!


Söntag

Vaknade av mig själv runt nio imorse. Låg och drog mig så länge att jag somnade om och vaknade först inte förrän mobilen larmade klockan tio. Efter många om och men, mest om, så gav jag mig ner till köket. På jakt efter den perfekta frukosten.

När jag plockat fram allt som behövs, står och håller i juicepaket för att hitta en sax som skulle vara till min hjälp. Då ser jag det som jag fruktat. Pappa har haft ett litet missöde i köket. Halva spisen var täckt med sås, sås och sås. Jag såg direkt att han ännu en gång varit stressad och tyckte synd om honom.

Det där ligger nog i släkten. Stress leder till misslyckande som i sin tur leder till att man skiter i alltihop. Jag ställde mig och torkade upp allt. Det tog sin lilla tid. Sedan var det bara att fortsätta. Trots att vi städade igår så såg det rent sagt för jävligt ut. Men med lite Yes Power Spray och Svinto så såg det ut som ett nybyggt kök.

Det tog alltså över en timme från det att jag började plocka fram frukosten tills den var uppäten.

image597


Nu är det en hel drös med människor här. Några som ska skriva kontrakt, tror jag. De vill iaf hyra en av pappas miljontals gårdar. Och jag ska väl ta och duscha inom den närmsta framtiden, så att mitt hår kan få sin favoritfrisyr.
Dessutom ska vi ju hem till kusin och fira henne, eftersom hon fyllde år igår.


Pretty Little Thing

2007

Rödsprängda ögon. En vass läpp. Grå kontur.

When I can't see you I want to hold you
When I can't hold you I want to kiss you
When I can't kiss you
I just want to see you


Saturday love

Försov mig rätt rejält imorse. Eftersom jag och Johanna skulle hänga på låsen på IKEA skulle vi åka runt halv tio. När klockan är 9.50 börjar jag höra hur Johanna ropar på mig. Yey. Men en timme efter hade vi redan varit på IKEA. Denna gången blev det bara att plocka ihop tv-bänk till Sami.

Därefter åkte vi och köpte pizza till the guys who working. Kalle, Jacob, Henrik & Nathalie. Sedan släppte vi av IKEA möblerna till Sami och ja. Efter det blev det massa chill hemma. Johanna har städat lite, jag har tittat på och suttit och gjort reklam för Yes Power Spray. Min favoritstädsak.

Nu ska vi snart dra iväg med middagsmat till the hard working people. Sedan tror jag att vi ska åka och handla.

Later babes!


Bloggdesign: Emelie

image596


9-5

Blev en snabbtur på IKEA, kunde gått snabbare om sängarna fanns och det inte var fel överallt. Men på mindre än en timme hade vi kommit från Tumba, till IKEA, och plockat ihop allt. Sedan åkte jag och Sami hem. Började bära in grejerna till Henrik. När jag öppnar dörren börjar Nathalie prata. Snacka om chockad jag blev. Hon var där för att överraska Henke. Hon följde med ut till Johannas stall och grejer. Jättetrevlig tjej är hon, och det gillar vi.

Snacka om att världen är liten ibland. Nathalie är kompis med en tjej som gick i min klass förut, som i sin tur är kusin med Henriks kompis.

Henrik var minst sagt förvånad när han kom hem. Därefter åkte jag med Johanna hem till henne och Sami. Börjar bli lite av en fredagstradition. Jag åker dit och lagar mat. Fick även med mig en hel del kläder hem. Vilket var väldigt kul. Trivs väldigt bra i min nya Levi's t-shirt. Mysigt röd.

Idag har varit första dagen på länge som mitt hår låtit bli att vara statiskt. I was happy.

image595Magkatarr, den nya trenden

Johanna säger:
eller kan jag möta er något senare?
☆Katarina säger:
akademisk kvart, hört talas om det?
Johanna säger:
jag ska ju till kk och kolla på sadeln mellan 15 & 15.30
och då hinner jag knappt vara med er på ikea men jag kan ju försöka...
eller så kommer jag efter 17 till er
hmm
vad tycker du?
☆Katarina säger:
men varför ska vi gå runt på ikea i evigheter? du hinner ju, om vi fixar det vi ska ha så är vi ju klara sen
du behöver väl bara betala?
Johanna säger:
okej, vi testar
det mesta borde vara på tag själv lagret
låt sami kolla det som hämtas där
så kan du gå till avdelningen med lakan
så möts vi vid kassorna
henrik ville ha två olika påslakan att byta mellan
jag skrev upp tre som verkade snygga, kolla de billigaste först
☆Katarina säger:
åh herregud, vad stressad jag blir
men det borde funka
Johanna säger:
jag med
☆Katarina säger:
du får skynda dig med sadeln
Johanna säger:
absolut
annars kommer jag som en blixt och hjälper till
☆Katarina säger:
ja skynda dig!
Johanna säger:
vi är ju kända för att köra snabba besök på ikea  
hoppas bara allt är i lager
☆Katarina säger:
9 minuter är vårat rekord kortare än
Johanna säger:
frågan är bara hur vi får plats med allt
kolla så att ni har spännremmar med er
annars får ni stanna på biltema innan och köpa det
☆Katarina säger:
din bil, flaket, bakom sittsen i pickupen
men johanna
Johanna säger:
fast de kanske säljer sånt på ikea numera
☆Katarina säger:
sjhot
shit*
Johanna säger:
okej
okej
☆Katarina säger:
och jysk också?
Johanna säger:
okej
☆Katarina säger:
kan vi inte skoipppa jysk?
Johanna säger:
oklje
okej
skippa jysk
okejOkej, jag blir stressad! Snart drar iaf jag och Sami iväg mot IKEA. Sängar till storebror ska köpas.


Creepy people

Jag börjar undra om jag har förändrats på något sätt. Okända människor börjar prata med mig, och jag pratar med dom. Jag ger inte mina irriterande blickar lika ofta längre.

Idag på väg hem från skolan sätter jag mig på bussen som vanligt. Lägger min tunga väska på sätet bredvid och hoppas på att människor som kommer vill sätta sig någon annanstans, det var ju faktiskt fullt med lediga platser. Men så kommer den här killen. Sätter sig bredvid mig, nästan på mig och jag trycker mig i princip upp mot fönstret. Sitter med hörlurarna i öronen och försöker kasta irriterande blickar mot killen.
Killen börjar sedan dra av sig sin jacka, och eftersom det var jättevarmt blev jag ännu mer irriterad. Och för varje liten sväng bussen gjorde så möttes våra armars hud varandra. Jag hatar sånt när det är varmt. Strax efter börjar han peta på mitt ben och frågar var St Thorildsplan ligger. På engelska. Jag svarade att jag inte visste, för jag vet ju inte hur jag ska förklara det, på engelska. Sedan började han fråga vad jag hette, vad jag pluggade och vad jag skulle bli. När jag säger att jag heter Katarina svarar han "oh beautiful name, and you're looking good too". Men snälla någon, jag försöker vara jätteotrevlig, och tydligen lyckas jag inte särskilt bra. Han börjar babbla om att han hoppas på att vi ska bli vänner och jag vet inte vad. Lägligt nog var det dags för mig att gå av bussen då.

Är det konstigt att jag har en viss rädsla för främmande människor?

Grattis mutter på födelsedagen!


Bloggdesign: Camilla

image594


Botototobo

Hemma igen!

Den första timmen som jag var ensam med Ebbot låg han bara och snarkade. Sedan vaknade han till, men jag har mina trick att få honom att somna. Utan dina andetag, Wonderwall och Don't Look Back In Anger fungerade alldeles utmärkt idag. Plus två Alfons Åberg böcker. Han somnade om som en stock.
Sedan kom gänget hem. Så åkte vi och skjutsade iväg Jon. Rätt intressant att prata med honom. Verkar som att han läser några spännande kurser på högskolan. Sedan var det bara raka vägen hem. Here I am now. Trött lite grann. Förhoppningsvis skyndar sig nedladdningen av dagens Days-avsnitt så jag hinner se det innan jag somnar.

image593


Myskothing

Jag är som sagt inte hemma, vilket innebär att jag i vissa fall blir lite mer paranoid än vanligtvis. För bara någon minut sen ser jag hur någon är på väg ner för trappan. Min första tanke var "jaha, har Ebbot vaknat", men sen övergick det till småstel skräck. Ebbot är inte ens två år, han kan inte gå ner för trappan (dels för att han har korta ben och dels för att grinden däruppe är stängd) och det lät ingenting. Han var knäpptyst.

And well, vad var det? Ett spöke?


<3 bloggkoll

Har verkligen suttit och pressat nya bloggkoll.com. Jag tror till och med att ja sa till mig själv för en liten stund sen att jag var kär, kär i bloggkoll. Men jag har ju iofs aldrig påstått att jag skulle vara extremt normal.


Bloggbarn

Sitter nu hemma hos Ebbot & co. De ska snart ge sig iväg, eller om en timme kanske, så då ska jag ta mitt uppdrag på allvar. Har suttit och kikat igenom nya bloggkoll.com och jag kan inte annat än att säga som Elin Kero, jag kan inte leva utan bloggkoll.com. Har känt mig handikappad när det legat nere lite då och då igår och idag. Och nu, en smartare version ju.

Lägg till mig på bloggkoll.com


Donner

Lång dag idag och min började redan för en timme sen. Först är det fyra lektioner i skolan, sedan är det barnvakt för hela slanten. Eller barnvakt och barnvakt. Jag ser det mer som ett nöje, och barnvakt låter ju så trist.

But first av allt är det frukost som gäller.


Min tunga rycker?

Fatta vad glad jag är! Trots en trött morgon så är jag superpigg och glad nu. Jag ser ju resultat från min solning, och det är bara april! Om jag ligger i nu kanske jag kan bli brunare än förra året...

Att jag dessutom har två planerade dagar tillsammans med Ebbot gör ju inte saken värre direkt. Nej nej, tvärtom! Imorgon ska jag dit och leka ensam med honom, och även på måndag. How good could it be?

Sen att jag inte kan ett skit till svenskaprovet imorgon, det tar vi nästa år =DKort föreläsning

Efter att ha pressat några timmar i solen bad pappa mig att springa ner på kontoret och hämta papper. Därnere möts jag av Kalle, Jacob, Bernt och Martina som satt och åt. Vårbruket har ju dragit igång här ute på landet.

Jacob såg att jag hade ritat på handleden och efter det blev det lite snack om tatueringar och grejer. Bernt sa att jag inte skulle tatuera handleden ifall att jag tröttnar. Och ja... Sedan började han snacka om federalbedövning. Som kossor får. Han menade på att man kunde få det om man tatuerat svanken. Till slut snackades det om förlossningar och hej vilt. Min tid var kommen att ge mig av.

Har pluggat, typ, en massa svenska. Dramalogi, eller vad det nu heter. Sitter kanske som en hatt på huvudet sedan när jag läst igenom frågorna.

Suss är på ingång och Johanna är in the neigbourhood. Woho!

Jag har dessutom börjat bli översocial. That's funny. Pratade med en kvinna imorse när jag väntade på bussen och ja. Det är inte likt mig helt enkelt.


Knarkar sol!

Skolan tog slut alldeles lagom tid idag. Redan klockan 12 ungefär. Pjäsen gick väl bra, men hade ju kunnat gå bättre. We rock!

Följde med pappa ner till Järna för att fota inför hemsidan.

Väl hemma igen har jag suttit ute och pluggat. Mina läppar är brända, och jag är lite småröd. Men som sagt, hellre bränd än ingen effekt alls.

Nu ligger Johanna här i min säng och pratar om något som hände på hennes jobb idag. Mitt i en mening händer detta.

Johanna: AAAAJ
Jag: ?
Johanna: Jag fick mensvärk
Jag: Bara sådär?


Blogganalys

Jag analyserade precis min blogg. Såhär blev resultatet.


"Vårdaren (SF)
"Har du det bra?"

Vårdaren (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något föredrar de att göra det med personlig värme och hur beslutet påverkar människor. Hur viktig frågan är för dem själva eller andra de bryr sig om är oftast det första de tänker på, medan den rent logiska analysen kommer först i andra hand.

De är mycket mer intresserade av fakta om människor än om fakta om saker och brukar därför ha ett smidigt socialt liv. De brukar trivas bäst i arbeten där deras omtanke om andra personer kommer till sin rätt - gärna arbete med barn och äldre, socialt arbete, försäljning (om varorna är konkreta) och serviceyrken.

Det som framförallt driver Vårdare är bra relationer med andra människor. Det kan vara både känslan av närhet med andra människor i nuet (att få hjälpa till eller bli hjälpt) eller upplevelsen av trygga och stabila långsiktiga relationer (familjen, vänkretsen, medlemskap i sammanslutningar etc ). De framstår ofta som sociala och personliga på gott och ont. Vill du få en Vårdares uppmärksamhet - pröva "hmm... skulle du kunna hjälpa mig med... eller hur mår du?".

Man kan ofta känna igen Vårdare på att de ofta använder ord som beskriver människor, känslor och deras uppfattning om dem."


Lapp

Egentligen borde jag nog springa mot bussen nu. Men nej.

Gick precis igenom mina pjäsrepliker, dom sitter där dom ska. Men hela alltet kommer ju skita sig. Ledsen att säga det, men våran grupp alltså. Har ju inte blivit så värst mycket repetition om man säger så.

Men innan det hela ska vi pressa matte. Eller sova lite extra. Rusa mot bussen om några minuter iaf.


Klantdag!

Började morgonen med att snubbla till rejält i trappan. Fortsatte med att dunka huvudet i diverse väggar i skolan. Lyckades ha sönder mina kosslurar på något sätt. Lagade dom och sprängde öronen med för högt, oväntat ljud. Hos mamma lyckades jag i princip halka och slå ihjäl mig på golvet. Och nu när jag satte igång iPoden med högtalare här hemma råkade jag spränga öronen, igen.

Har skrivit ner stödord (hela meningar) till pjäsen som ska spelas upp imorgon. Not that funny.


Tisday

Den långa dagen gick fort. Men tänker man efter så är det inte så långt ändå. Tre lektioner och en ynka mentorsträff.

Började med mentorsträffen, jag måste ha sovit för jag kan inte komma ihåg något vettigt som hände. Som vanligt liksom. På naturen så blev det läxförhör som gick skitbra, surprise. Därefter pratade vi om något nytt, något som jag inte kommer ihåg. Lunch och sådär.

Vi satt och pratade om studenten. Blev jättestressigt för min del. Försökte hänga med i samtalet samtidigt som Karin messade mig från andra sidan bordet, Elin satt hemma och messade och så ville Karin helt plötsligt att vi skulle bomba Emelies mobil. Och samtidigt som detta så försökte jag ha ögonkontakt med x antal människor.

Lite samhällskunskap. Eftersom det tydligen är demokratidagar här i kommunen den här veckan så var det några människor där och hade workshop. Vi fick diskutera lite frågor och se klipp från "Ett öga rött". Kändes inte som att man hann göra något alls.

Surprise! Jag gick på webdesignen idag. Andra eller tredje gången den här terminen. Efter en halvtimme gick jag. Och så härligt det känns att vi ska bara göra klart det vi gör och sedan är vi totalt klara. Jag är så himla glad. Det betyder ju mindre lektioner (haha, som jag ändå inte haft).

Massa blahaj! Väntar på att Emelie ska komma hit alldeles strax sen bär det av hem mot pappsen. Äntligen ska jag få sova i min säng under mitt täcke. Två nätter ifrån ju!

Ikväll är det ju DH också, missade ju det förra veckan. Blöhö. Men jag har tur, jag har ju redan sett dom. Och det är såååå bra!


God Morgon Apelsin

Hejsvejs. God I'm tierd nu. Blev lite sent inatt och ja.. Men nu är jag vaken. Redo för lång dag i skolan, eller inte. Hoppas på att kunna lämna in webbdesignsskiten så man kan börja på något nytt. Men bajs. Bläe.


This is how we party

Någon som kommer ihåg? =)

Ja, Emelie har kommit hit. Vi har kekat "efter åtta" och halvtittar på Prätty Voman just nu. Båda sitter vi vid varsin datt-or. Så jäkla socialt!


I feel free!

Hoppas att det inte är någon som missat att jag mår hur bra som helst. Förutom min lilla småförkylning jag har.

Bestämde mig för att
sätta mig ute och plugga lite grann. Men, eftersom jag inte gillar att plugga inför grejer långt ifrån så skippade jag det. Satt bara och njöt av solen och kände hur brun jag blev. Försöker inbilla mig det iaf. Kom på att jag i princip har träffat på min drömkille. How perfect!

Seriöst talat så är jag riktigt glad. Fortfarande. Ikväll bär det av ännu en gång hem till mamma. This time ska jag åka med Kalle, spännande. Emelie ska joina mig också. How good could it be?

Jag sprang ut för att fota lite inför det här inlägget. Det började bra, la mig ner på våran lite halvvåta gräsmatta. Hoppade runt lite granna. Till slut fick jag för mig att ställa mig på Henriks trappräcke och hoppa ner därifrån medan jag fotade. Resultat =
batterierna i kameran ploppade ur, kameran fick en weird inställning (som är över nu iofs), och mina ben och fötter gör lite ont. Men jag är glad för det. Skulle bara vilja ha en såndär utlösningsgrej... till kameran alltså.

image592


Aprilskämt?

Känns inte 21 april som ett stort aprilskämt? Just nu funderar jag på om det inte är det eller inte. Inte för att låta negativ, mitt positiva humör sitter ännu i.

Pratade ett tag med Johan. Verkade bli lite krångligt det här med hemsidan. Men det kommer ju funka. Antingen kör vi över designen till Danmark och kör på så till september, eller så kör vi dubbelkostnad och sköter allt själva. Så oavsett kommer min design finnas där. Johan mejlade över lite nyare foton också, en hel del riktigt snygga. Känns ju jättekul! =)

image591


Lunchmöte + publicering

Pappa och Johan kom och hämtade mig så åkte vi hemåt. Vi satt och åt lunch och diskuterade diverse företagssaker. Vi kom även in på det här med hemsidorna. Diskuterade lite om hur vi skulle göra med det hela, och nu ska Johan ringa företaget som har hand om hemsidorna just för tillfället. Och inom en snar framtid kommer troligtvis mina bli publicerade.

Jag ska strax gå ner och prata mer med Johan om det hela. Då har han troligtvis hunnit prata med människorna.

Spännande!


It's a beatiful morning

Vaknade med stressen i halsen. Lyckades försova mig lite granna, igen. Men jag kunde ta det chill ändå. Duscha, äta frukost (?), klä på mig, surfa lite grann. Och till och med vattna blommorna på övervåningen.

Blev promenad till bussen, alltid lika skönt (förutom på vintern). Sunday Morning Call i öronen och solen i ögonen.
Satt och pratade med en glad Simona på bussen. Glada män-i-skor är roliga, och glada. Gör mig glad.

Kommer till skolan och inser att hälften av alla människor är borta. Hade tyska, gick igenom läxan och för en gångs skull funkade det hela superbra för min del. Surprise! Tittade lite på filmen också.

Eftersom jag har lite problemas med min samhällsinlämning tänkte jag att det var bäst att prata lite med Gustav om saken. Han förstod och sa att jag skulle göra mitt bästa ändå. Svaren kan ju trilla in lite senare helt enkelt.

Våran kära idrottslärare Ken-et har tydligen fått för sig att vara sjuk den här veckan. Vilket innebar lite annorlunda idrottslektion, och då bestämde jag mig för att skippa den.

På bussen på väg hem satt jag och irriterade mig på en massa saker. Livet, samhället, människor. Folk som ser ut som får. I princip allt. Irritationer fast på ett mänskligt plan.

And now... Väntar på att pappa ska ha handlat klart så han kan hämta mig här. Så ska jag hem och råplugga alla de där ämnena jag inte behöver plugga.

Kisses!
Den här låten, love it med Green Day. Och eftersom jag börjat lyssna på Raymond & Maria jättemycket nu så kan det inte bli mycket bättre for this moment.


This is the smartass I am

Problem 1: Ingen vit BH med mig till mamma, problemet är löst.
Problem 2: För liten väska, försöker lösas.
Problem 3: Ingen mobilladdare, what the hell am I gonna do?! Hoppas mina 50% håller sig ett tag framöver. Tur att jag ska hem igen imorgon.


Love is the temple of love

Håret är nyfärgat, och jag har kommit en bit på tidningsarbetet. Det känns lite skönare. Men jag blir så irriterad. Självklart skulle jag ju valt något annat, något mycket tråkigare. Eftersom jag inte ens kan svara på hälften av alla frågorna utan hjälp från de på tidningarna. Men, vad ska jag göra åt saken?

Mamma skulle bara veta. Är ju hemma hos henne just nu, och hon är rätt mycket utomlands. Jag sitter i köket, med fötterna PÅ BORDET!

Framför mig har jag ett glas vatten (heaven), och x antal tidningar.

Ingenting för dig.


I Love Eco

Maxi ICA Stormarknad. Vad är det för jävla namn? Alla säger ändå bara ICA Maxi. Numera har de graviditetstest på Maxi ICA Stormarknad. Efter att tagit igenom sig halva affären dyker en massa skyltar upp angående det nya ?I <3 eco?. På varorna står det ?I <3 eco?, på reklamerna står det ?Jag <3 Broccoli?. Vi börjar med det faktum att blanda två olika språk. Det är inte särskilt professionellt. Inte för ett så stort företag som ICA faktiskt är. Man spånar vidare på dessa reklamer.


Jag älskar ekologiskt. Är det inte så att ekologiskt är bra för miljön? Att man väljer ekologiskt för att hjälpa miljön till det bättre. Men ärligt talat, hur miljövänligt är då alla reklamskyltar de satt upp i affären? Inte bara en här och där. Utan där borta också. Det miljövänliga är redan borta, gone with the wind.

Min poäng är alltså att, det spelar ingen roll om ICA kör sitt race med ekologiskt om de ändå ska förstöra miljön med diverse reklam. Ha varorna, gör mindre reklam för dom. Ställ fram smakprov eller vad som helst. Reklam i pappersform förstör.

Men ärligt talat bryr jag mig inte. Jag tycker bara att reklamskyltarna var fula.Sunday, bloody sunday

Long day for my part.
Började med att somna strax efter 3.10. Vaknade 8.58 av mig själv. Hoppade ur sängen för att jobba. Gick ovanligt bra för att vara nyvaken efter kort tids sömn.
När jag var klar med det var det dusch som gällde. Lunch och sedan fick jag följa med Johanna till Ica Maxi. Kommer ett inlägg senare om detta. Ica Maxi alltså. Träffade på Malin där som inte hittade tandkrämen.

Johanna skjutsade hem mig och all min packning till mamma. Sedan var det dags att ge sig av igen. This time home to Peter. Där lyssnade vi på musik, skrattade och hade oss. Jag fick även testa spela elgitarr. Not my kind of cup of tea you know.

Och snart, alldeles strax ska jag sätta igång och färga håret. Once again!


Som taget ur vinden

Sms 23.25:
"Tåglås 2 och dörrkant från jocke"

Svar:
"Tåspray och hängselkudde"

Sms 23.26:
"Hästpil, han ångrade sig"

Sms 23.29:
"Han älskade hängselkudde, och hälsar flytande hästkoja fruktmassage"

Svar:
"Bomullstand! Och den stendryga lampkrämen"


List

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Nyckelknippa nr. 1 = fyra nycklar (två till mamma, en till pappa och en till skåpet i skolan) + coola detaljer.
Nyckelknippa nr. 2 = tre nycklar (två till Johanna och en till jobbet)

Vilken svordom använder du mest?
Fan eller jävla, eller något som inte bör publiceras.

Äger du en iPod?
Är inne på min andra.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
05.54, 06.30, 08.05

Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Har gjort det en gång. Då började jag se saker i syne.

När var senast någon stötte på dig?
Igår stötte en kofot på mig, rent irl så var det väl i torsdags.

Vem var den senaste som ringde dig?
Pappa

Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
Popexpressen på Grönan

Vilket riktnummersområde befinner du dig i?
08

Hur många syskon har du?
Tre systrar, en bror. Alla äldre

Vilken film kan du alla replikerna till?
Yrrol, eller rätt många där iaf

Har du gråtit offentligt?
Flera gånger, lyckas alltid börja skratta istället.

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Vill ha, men kommer troligtvis inte skaffa några. Piercing i tragus och ögonbrynet, tatuering på ankeln och handleden.

Gillar du din boendesituation?
Älskar landet, trist nog är det dåliga kommunikationer

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
18

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Tycker det är extremt irriterande med folk som stavar fel, särskriver och skriver "hon" istället för "henne".

Vad säger du till dig själv när allt blir svårt?
Men skämtar du med mig eller?

Tycker du om att krama folk?
Finns det något mysigare?

Vad var den senaste musik du lyssnade på?
Anna Ternheim - Little LiesBloggdesign: Andreas a.k.a Paul McCartney

Two in one day. Jag är grym. Haha!

Den här gången blev det min nyblivna kompis Andreas design. Första killen och första designen jag är ruskigt nöjd med själv. Nej men seriöst. Hans blogg är ju Sveriges mest lästa och därför känner jag mig stolt för att jag fick äran att designa det hela.


image590


Dagens

Dagens att inte rekommendera: Göra samma misstag två gånger, med en dammsugare mitt på golvet. Och särskilt inte med huvudvärk.


Samtalsbyte

K: Johanna, ska vi åka och se Håkan Hellström ikväll?
J: Nej...
K: Varför inte? Du gillar honom ju
J: Ja, men jag lyssnar inte på honom längre. Vad djup din bokhylla är!!


Bloggdesign: Linda

Jag har gjort det igen. Ännu en bloggdesign. Denna gången till Linda. Måste säga att det var riktigt kul den här gången, eftersom hon sa till så fort hon inte var nöjd med något.


image589


Sixteen

Blev god middag och en massa skumt prat. Roliga historier drogs och jag vet inte vad. Efter middagen tog vi en kort paus och började sedan riva och flytta på saker. Jag lyckades få två spikar i fingrarna. Not good. Sedan pausade vi igen och Sami körde hem mig.

Dagens att inte rekomendera: Använd inte motorsåg inomhus och du inte vill ha andningsnöd, dövness, blindhet och ja. Allt negativt.

image588


Haha woho!

Dagens åttonde telefonsamtal.

Jag:
Vill ni ha besök?
Johanna: *tvekar*
Jag: Johanna.... JAG MÅSTE TRÄFFA MÄNNISKOR, jag känner mig helt handikappad.
Johanna: Illa...

Så nu blir det tacos tillsammas med Johanna och Sami, kanske börjar bli dags att flytta dit snart.

Apropå telefonsamtal ringde det en manlig människa från Lokaldelen idag för att prata om annonsen inför 2009. Eftersom jag inte är sådär jättemycket insatt i företagsgrejer så bad jag honom att ringa lite senare. Och jag vet inte hur länge han babblade på och skulle bestämma en ny tid att ringa. Han var jättetrevlig och önskade mig en trevlig helg, och tackade när jag sa desamma.

ME <3 TELEFON


Sten, sax och påse

Ebbot har åkt hemåt nu. Så jag sitter och roar mig med Johanna på msn. Man undrar ju hur mycket hon jobbar ;-)

(Klicka på bilden för att se större)

image586


Friday, lovely friday

Ledig idag som sagt. Men planerat grejer har jag gjort. Om mindre än två timmar borde Susanne och Ebbot komma hit. Så ska vi äta lunch och sedan drar Suss igen för att lämna mig ensam med Ebbot. Schötpluttisch. Tills dess ska jag fortsätta städa på mitt rum. Kanske plugga till och med.

Smarta pappa kommer hem runt fyra fem och tar då med sig Henrik hem. Två flugor i en smäll.


Music in my ears

image585


Konsten att få sig själv att spy

Dagens att inte rekommendera: Bli a l d r i g så glad att du får för dig att snurra runt. Snurra aldrig så mycket att du känner att du kommer ramla om du stannar.

Jag kände mig i trans och nära att spy. Jag har fortfarande inte hämtat mig.


Blogging from outside

Sitter just nu utomhus med datorn och all balett. Helskönt väder. Lite kyligt men kläder fixar problemet.

Tänkte dessutom låsa upp min bdb för inloggade människor. Så join me there =) http://koolakattis.bilddagboken.se/
Ni andra kära familjemedlemmar, lösenordet fungerar fortfarande precis som vanligt!

image584


Ousch!

Nyss hemkommen från endast en lektion i skolan. Helnice. Är ju ledig imorgon + hela helgen. Jag var helnöjd och läget kunde inte bli bättre. Pappa drar dessutom till västergötland om några minuter så ensam hemma skulle jag bli.

Men... jag har tydligen gigantiskt många saker att göra. Jag måste faktiskt börja på min samhällsinlämning som ska vara inne på tisdag (!!). Känner på mig att den kommer bli lika kass som mitt arbete om H&M. Superbra ämne, superdålig Katarina. Fast iofs, jag har ju faktiskt börjat. Mejlat Louise på VR och Karolina på FRIDA, och skrivit inledningen. Och själva storyn blir nog bra. Frågesvaren däremot, skulle behöva få svar från chefredaktörerna.

Och för att kunna plugga behöver jag städa, och för att kunna städa behöver jag musik, och för att kunna lyssna på obehindrad musik behöver pappa åka.

Någon jävlas med mig och mina tekniska prylar dessutom. Min dator har börjat krångla till sig en massa, mobilen hade nätproblem inatt + imorse och nu ser jag att problemet jag hade med msn imorse inte var tillfälligt. Something's big wrong.


Todmüde

Tired. Trött. Todmüde. You name it.

Ebbot fortsatte att vara helsöt. Ena sekunden var det Pippi som skulle ses och nästa Emil. Blev ingen färdigsedd film helt enkelt. Vi gick och la oss i sängen med honom och han var lite bråkig. Men till sist så somnade han, efter att ha dunkat huvudet i sänggaveln, bytt kudde, tagit hela täcket för sig själv och lyssnat på samma saga minst fem gånger. Jag somnade till lite jag med. Någon gång strax innan halv elva blev det dags att åka hemåt.

En otrolig värme i bilen och jag satt och babblade på om massor onödigt, som vanligt. Johanna pratade och jag lekte zombie. Jag pratade och Johanna lekte zombie. Något måste man ju roa sig med.

Jag är nog rätt blödig idag också. Imorse på väg till skolan satt jag som vanligt med iPoden i öronen. Helt plötsligt så känner jag hur jag är på väg att störtböla. For no reason! Helsjukt. Sedan här hemma så stoppar jag ner händerna i väskan och rör runt för att hitta kameran. Ingen kamera. Panik. Min tanke var "MEN DU SKÄMTAR MED MIG?!". Lite till höger låg den.

Min sovmorgon imorgon är väldigt välkommen. Moho! Time for some bdb uppladdning, jag bättrar mig ju.

Här nedan ser vi då mig och Sami i trucken. Tydligen var mitt huvud 7,6 m över marken. Skakigt i benen i början. Men nu kanske jag kan besegra höjdräddheten. Sami racade runt som en galning och jag skrattade mest. Skönast var nog när han backade och jag kände bara att vi åkte bakåt, sekunden efter är vi high above.

image583


Ejmil in the Lönnebergahood

Skolan är avklarad. Åkte till Johannas jobb efteråt. Träffade på lite nya arbetskollegor till henne. Eller nya och nya, dom var nya för mig. Jag joinade Sami i hans truck och befann mig med huvudet mer än 7 m över marken. Jag säger bara oj vilken känsla! Jag har lite bilder dessutom, men eftersom jag är hemma hos Sussu så blir det inget sånt just nu. Hon ska alldeles strax sticka och jag och Nannis ska börja barnvakta.

Vi sitter och tittar på Emil i Lönneberga just nu. Har kikat lite på Pippi och Madicken också. Wiho! Ebbot är som i trans, helsöt!


Today is such a good day

Känns som att det är fredag. Precis som igår. Åtminstone att det skulle vara torsdag men no no. Onsdag tydligen. Ska strax iväg mot skolan och hänga där tills lektionerna är slut. Därefter blir det till att åka till Johannas jobb. För ikväll är det Ebbot som gäller.

But first out. Frukost och engelskglospluggande. Emphasizes?

Roligt också. Att köpa strumpor på mindre än fem minuter är tydligen inte min grej. Det jag skulle köpa var vanliga svarta strumpor och sedan step strumpor i gråskala. Med mig hem har jag vanliga strumpor, i storlek 39/41. Inte riktigt min storlek. Och sedan vanliga strumpor i gråskala.


Rättelse

**Tydligen var det en patient som killen hade sett. Vilket gjorde det hela lite mer creepy.


Katarina den paranoida

Det gäller ju att ni har rätt klang på tonläget när ni läser rubriken, annars så vet jag inte vad jag ska tro om er. Humor.

Tänk er en femhörning. Så många olika håll skulle jag kunna börja ifrån. Mycket har hänt, medan ingenting har hänt. Jag har kommit fram till att jag älskar dialekter. Jag kan tänka mig att jag skulle passa bra in med Henrik i Skövde, hans lumpenpolare borde vara helhärliga. Jag och pappa ska ju åka ner och hälsa på honom om någon månad. That would be nice.

Nästa hörna. Vildsvin. Jag har fått någon knäpp som gör att jag helt plötsligt har lurarna i öronen och är ute och går. Idag fick det hela en totalvändning. Tydligen kryllar det av vildsvin här omkring, själv har jag bara sett resultatet av all markförstörning. När jag kommit en fjärdedel av min totala runda så ser jag tre svarta prickar komma mot mig. Djur! Vildsvin. Fort upp med mobilen och ringer till pappa medan jag springer hemåt. Pappa försöker lugna ner mig och ja. Det är väl lite svart helt enkelt. Väl hemma ser jag att dessa svarta prickar följer vägen och är hästar. Hästar alltså.

Hörn nummer jag vet inte. Plugga kan vara min största sida, när jag vill. Idag, nej. Bara sådär.

Sedan har min dator, redan efter bara fyra månaders användande, börjat knasa till sig. Rejält. Jag förstår mig inte på den ibland. Best friends, not anymore.


TOO MUCH TEXT!


Vi har tagit vår relation steget längre

Ehlinen säger:
är du här?
jahhahahahahahahaha
jag har att perata
☆Katarina säger:
träd?
Ehlinen säger:
nej berättaj
haj fisk!!!!!
☆Katarina säger:
PRASTA DÅ f
men shit
BERÄTTA
Ehlinen säger:
pasta! de va de jag skulle söga
☆Katarina säger:
okej
Ehlinen säger:
nej allt går åt vänster
☆Katarina säger:
haha
va?
Ehlinen säger:
jag kna inte skriva snart
☆Katarina säger:
du kan inte det redan
Ehlinen säger:
snart tar tomrummet över
inom mig
i bröstet
haha
☆Katarina säger:
var det pasta du skulle säga bara?
Ehlinen säger:
inte så deppi som det llåter
☆Katarina säger:
hajar nada
hajar, fisk
Ehlinen säger:
nej
fiiiiiiiiiiiiskar
☆Katarina säger:
fishcy
helt fel
Ehlinen säger:
du elller jag?
☆Katarina säger:
jag vet inte
shit
Ehlinen säger:
norge är ick att förglömmas
måste gå
puss!


Tisdag

Jag tror jag håller på att bli tokig. Nog för att jag har kunnat prata om i princip vad som helst och få det att låta helflummigt ett tag, men nu har det gått så långt att jag sitter och pratar om saker långdraget och till sist har det tappat poängen totalt.

Imorse blev det frukostbesök av Jacob. Helt plötsligt frågar han mig om det var kalas igår. Jag typ mumlar fram ett ja, sedan börjar jag... "alltså det var ju inte värsta festen, det var ju ingen som blev full" och en massa blahaj. Jacob slutade prata med mig och jag fortsatte äta. Pinsamt.

Skolan började med mentorsträff klockan 10. Direkt efter var det naturlektion, and after that. Over. Slut. Jag och Emme drog in till stan och jag köpte nya strumpor (?). Sedan mötte vi upp Mickeluss och fikade.

Nu sitter jag här, med mitt otroligt ostädade rum. Ångest. Funderar på att kila ner och hämta kameran som är fylld med hagelbilder. Attans, nu kom jag på att det är engelskaläxa tills imorgon. I havn't started yet!

Ikväll är det dessutom DH premiär. Funderar på att skippa det med tanke på hur jag bölade sist jag såg, men ändå. Så spännande!


Nannis 25 Year

Lite outfit, lite Ebbot & två helknasiga systrar. Vi funderade på att mmsa foton från kalaset till Henrik.

image581
image582


Engla

Jag måste säga att jag håller med Karin i det här inlägget.

Jag fick sms om att klockan 21 ikväll skulle man tända ett ljus, jag skickade det vidare. Men jag har själv inget ljus tänt. Engla är knappast det enda barn som blivit mördat.

Vila i Frid Engla.


Bloggdesign: Lina

Har gjort två stycken olika designer till Lina.


FÖRSTA:


image580
ANDRA:
Your fucking code

Jag vet att jag flera gånger har sagt att jag vill ha tillbaka 2007, och nu har jag fått en smakbit på förra året.

Det är maj, skolan är slut för dagen. Jag, Emelie och Simona åker in till stan för att se Timo Räisänen. Who? Jag visste inte vem han var, och hade absolut inte hört något av honom. Efter var jag helt kär i hans arm. Jag älskar gitarrspelande killar. Och ja. Jag lyssnade väl väldigt mycket på honom efter det.

Nu, jag har haft en lång paus från allt som har med honom att göra. Fick mig själv till och med att tro att jag inte alls gillade det han höll på med. Och jag älskar det mer än förr.

Så soft!

image579Besök från andevärlden

Jag är fortfarande rätt ny på det här med att koppla upp sig mot andevärlden. Men lite story nu.

I somras var jag och Johanna ute vid hästarnas sommarbete med hundarna. Helt plötsligt hade dom sprungit iväg och vi hörde dom ingenstans. Vi åkte runt och letade, frågade människor om dom hade sett hundarna. Men nej. Ingenting. Så jag och Johanna åkte tillbaka till hagarna, satte oss ner och öppnade upp våra chakran. Vi tänkte väldigt intensivt på vovvsingarna och jag såg bland annat Tindra hoppa bland en massa högt gräs. På något sätt sa vi till dom att dom skulle komma dit vi var och stanna där. Sedan åkte vi iväg och letade igen en stund. Väl tillbaka sitter både Tindra och Meia där och väntar jättefint. En slump? Tror inte det.

Nyfiken som jag är försökte jag igår själv ta kontakt med andevärlden. Jag låg på golvet och tänkte "tänk om jag får besök helt plötsligt, skulle jag bli rädd?". Osäkra tankar övergick till "men okej, jag är redo. kom och hälsa på mig". Sedan tänkte jag inte så mycket mer på det. Började yogaandas och sedan öppnade jag upp mina chakran och tänkte väldigt intensivt på min farfar. Vad som händer då kan jag inte riktigt beskriva men jag känner som huggningar i vänster bröst. Farfar dog ju av hjärtinfark. Johanna tror att det är mycket möjligt att det kan vara ett besök från andevärlden. Man vet ju aldrig.

Madeleine berättade en liten småcreepy grej igår också. Hennes kompis brorsa bor i Söderby. I ett hus fullt med massa lägenheter. Detta hus var förut ett sjukhus där de vårdade Turberkulos drabbade. En kväll när han sitter och tittar på tv ser han en sjuksköterska gå förbi bara. Han är dessutom av den sorten att han inte tror på sånt här med spöken och andar. Hans flickvän har dessutom känt att någon tagit tag i hennes arm när hon stått och diskat.Grattis!

Grattis till big sister Johanna som fyller twenty plus five today! Två femtedelar av syskonskaran har nu passerat halva 50.

Dagen idag då? Jag tänkte först och främst sätta igång och jämföra FRIDA och VeckoRevyn. Måste få igång allt eftersom jag fortfarande inte fått svar på mejlen. Sedan ikväll blir det till att åka hem till Johanna och Sami och fira lö födelsedagsbarnus.Flummerier

Jag känner mig helknäpp, fortfarande. Har varit såhär konstant förutom då pappa ropade och sa att 42-åringen hade erkännt mordet på tioåriga Engla.

Att det blir en day-off imorgon gör ju inte direkt saken värre. Men jag ska se till att göra lite nytta ändå. Sätta igång på allvar med skolarbetena.

HAPPYLAINEN!


In the night we wish this never ends

Jag känner mig glad. Riktigt, roligt, glad. Jag sitter och ler för mig själv och känner mig jättefånig.
Precis såhär. Nu började jag till och med skratta för mig själv. Haha. Okej, jag asgarvar. And noooow the happy tears are coming! Snacka om lycka.

Tänk vad något så litet kan åstadkomma något så stort. Börjar skratta ännu mera när jag tänker på när pappa kom inhoppandes på mitt rum igår. Först skräckkänslor och sedan övergick det till irritationer och slutligen kunde jag inte sluta skratta.Look at the stars 
Look how they shine for you


Still going on

Fortsättning följer, maybe time for it. Eller något annat flummigt.


Before
image577


Slappdag, like always

Efter inte alls många timmars sömn blev jag väckt av pappa. Somnade strax efter fem och sov inte ens till tio. Alltid lika härligt! Or not. Första jag gjorde var att duscha. Sedan blev det att springa hem till farmor där kusin Kristin väntade. Hängde runt lite för att sedan gå hem igen, och så iväg ner igen. Åkte iväg och visade Kristins lägenhet för farmor, även Madeleine följde med. När vi kom hem igen fixade farmor fram våfflor och det blev minikalas.

Resten av dagen väntas det jobb. Någon frivillig själ som vill dammsuga mitt rum?

I know I would apologize if I could see your eyes
Cause when you showed me myself I became someone else
But I was caught in between all you wish for and all you need
I picture you fast asleep

A nightmare comes
You can't keep awake


BoknördstestRead between the lines


TOMMA RADER

TOMMA RADER

TOMMA RADER


Shopaholic

Nu är det dags igen. Time for some H&M-shopping. Känns som evigheter sen, trots att det bara var i slutet av mars. Den här gången är det pga Johanna som ville att jag skulle slänga in en beställning till henne, så råkade jag få till en hel del själv också.


Bilder: hm.com (klicka för att förstora)


Bildtolkning

Johanna tolkade som sagt en bild jag målat idag. Själva tolkningarna kan låta lite flummiga, men det är som sagt lättare att förstå irl. Mina anteckningar var lite smått otydliga dessutom. Som ni ser, så behöver man inte ens kunna rita för att få fram något.


(Klicka här för att se större bild)
image563

Tolkning av bild:
 • Kall hallondryck
 • Det finns känslor som forsar, men det är ett stopp som spjärnar emot, känslorna syns bara lite grann.
 • Butter. Sur och tvär, jag vill inte se andra möjligheter.
 • Sprallig, eldigt. Fäller kommentarer, kan vara hård och gå till attack, men uppfattas ändå som ett positivt sätt.
 • En trappa. Ett mål, med två stopp. På vägen finns en trollkarlshatt, något magiskt. Något okänt väntar, något outforskat.
 • Aktivitet i huvud och händer. Vänster är kreativ, och höger printar ut det. När dessa tre är igång är det passivitet i kroppen.
 • Syskon. Bättre kontakt mellan tre, två lite svagare.
 • Jag vill sätta ihop objekten på bilden och skriva storyn bredvid.
 • Fladdermus. Aktiv på natten.
 • Stor kraft ovanifrån mot mig. Frustation, något kommer explodera. Lite känsligare.
 • Fladdermusen är kär i blomman. Kärlek, ovisshet. Kommunikation.
 • Klockradio, 10.00. Ett mål?
 • Stor grop, stort sår. Läker, och skyddas.
 • Hjärta. Något hänt i barndomen som gör att jag stänger hjärtat. Är begränsad med kärlek.
 • Livsnjutare, nöjd och belåten. Vet inte vart jag ska ta vägen. Men ändå glad. Folk runt omkring är oroliga, de får inget grepp. Vet inte vart dom har mig. Velighet.
 • Gul spindel = jag. Aktiv, positivitet, mångsidighet. Många bollar i luften. Väldigt aktiv på internet.
 • OMG
 • Ensam tår, ensam själ, eremit.
 • Antingen glad eller ledsen. Inget mellanting.
 • Käpp. Hängt upp mig på andlighet. Vill veta mera.
 • Sover för att få perspektiv på saker. Ta ställning och förmedla efter sömn.
 • Jag är under utveckling.
 • Pang bom, helt plötsligt totalt nere eller ledsen. Ligger i luften och sedan pang bom.
 • Asterix-stjärna. Försvar, större pondus.
 • Läker, håligheter. Fattas delar för att läka.
 • Sökare. Borde inte ge upp hoppet. Hjärtat är överlappat, förändringar.
 • Sår, skada, ärr (skada som är lagad)
 • Ett S. 8, evighetstecknet, lyckotal. Något är påbörjat, behövs knytas ihop.
 • Gillar att kommunicera.


Inledning

Blir en ny kategori här i bloggen igen. Nu vid namnet Andlighet.

Jag vet inte riktigt hur eller när mitt intresse uppstod. Jag vet bara att det hela kommer från Johanna, min systeryster. Det växte rejält under förra året åtminstone. Då Johanna fick besök av olika andar, vi var på seans och ja, massor hände.

Det som har gjort mig mest förvånad är när Johanna har spått mig med tarotkortlek, och gjort andra liknande saker, och hon har fått in fullträffar.

Tänkte först och främst börja med att berätta om den första gången jag blev spådd. På morgonen innan skolan satte jag och Johanna oss ned vid köksbordet för att köra en snabbvariant. Jag valde ämnet kärlek. Johanna tog fram tre kort och det första kortet var hur det är nu, andra kortet var hur man ska gå tillväga och tredje kortet var hur det kan bli.

Jag kommer inte ihåg exakt vad jag fick reda på, bara det att jag var osäker och för att det skulle hända något var jag tvungen att ta tag i det hela. Med tanke på att Johanna inte hade någon aning om hur kärlekslivet för mig såg ut så kändes det väldigt konstigt att det stämde så himla bra. För det gjorde det. Hela dagen i skolan gick jag och tänkte på det här och någon gång under den följande veckan så tog jag tag i det hela. Jag berättade för killen som jag var kär i att jag var kär i honom.

Några dagar senare spådde Johanna mig igen och fick då fram svaret att jag hade fått ur mig något.

Numera har jag en egen tarotkortlek, som jag inte har fått någon större användning av ännu. Jag har x antal "magiska" stenar, som iaf den ena fått stor inverkan på mig.

Om detta är sant eller bara inbillning har jag ingen aning om. Men spännande är det iaf.

Därefter blir allt bara mer och mer spännande. Vid flera tillfällen har hon fått in fullträffar, även angående andra ämnen.

Det här blir alltså början till min nya kategori. Nu ska jag börja fila på nästa inlägg. Det som hände idag, med min bild.


Råkat ut för läckage vännen?

Vart har tiden tagit vägen? Bortblåst som med vinden här utanför. Först och främst vill jag bara tacka Alexander för att han fick upp mitt skrivarintresse igen. Har faktiskt varit rätt dött på sistone, förutom vanligt dagbokstjaffs här i bloggen.

Följde med Johanna till Hölö idag. Blev en snabbtur dit, och sedan hem till henne och Sami. Där blev det lunch/middagsaktigt. Kyckling och strips, plus att jag gjorde en currydressing. De städade lite granna och sedan dök Tomi, Nina, Tobias och Ninas brorsa upp. De skulle titta på Samis golvläggning som det inte går så bra med.

Därefter plockade jag fram färgpennor och satte mig och ritade. Johanna gjorde en tolkning av bilden. Och vad ska man säga mer än att det stämmer precis. In i minsta detalj. Därav ökar mitt intresse för det här med andligheten och allt som hör till. Tänkte fixa ett inlägg lite senare från när Johanna spådde mig och sedan dagens bild med tolkning.


Tjejsnack v. 15

Tro
 • Tror du på en högre makt/gud? Vad?
  Nej
 • Tror du på livet efter döden?
  Lite halvt.
 • Tror du på spöken/andar?
  Japp
 • Tror du på reinkarnation?
  Re.. vadå? Nej, faktiskt inte.
 • Tror du på mänskligheten?
  Mänskligheten? Jag tror ju att människor finns, don't really haj the fråga.


Freitack

Har blivit en lång dag för min del. Först var det skola och sedan hann jag knappt komma hem kändes det som innan jag var iväg igen. Lång övningskörning hem till morbror och kusinerna. Där blev det thaimat och Så ska det låta-tittande. Självklart klassade jag ut alla som var med och tävlade på tv.

image561


Bloggdesign: Fuskare

Ännu en bloggdesign gjord. Denna gång är det classmate Gabriella som fått för sig att skapa en fuskblogg. Tanken är att bli större än BlondinBella, så go ahead babes! Fuska på!

image560


En timme En minut

Runt en timme kvar tills det är dags att ge sig iväg. Snacka om att jag hade först problem med att vakna. Försökte komma på alla möjliga lösningar att skippa mobillarmet, men ändå inte försova mig. Det var ju mega kallt. Nu istället, känns det som att resten kommer ta evigheter, eftersom det är fruktansvärt varmt.

Jag vill fortsätta sova!! Hej onödigt.


Quicky

Haha, så himla uttråkad! Väntar på att dagens days avsnitt ska komma ner.

Humör: Trött, snurrig i huvudet.
Klädsel: Svarta strumpor, svarta mjukisbyxor, dubbla svarta linnen och en svart ziptröja. Haha depp or what?
Frisyr: Uppsatt i en knut.
TV: Svart bild (avstängd)
Vill: A lot of things.
Gör: Bloggar? Är allmänt konstig.
Borde: Göra någon nytta, typ plocka i ordning på golvet.


Neckparts of Countrylife

Har nog lyckats uppmärksamma rätt rejält att jag bor på landet på sistone. Weird, haha. Jag har ju faktiskt aldrig haft några större problem med det. Förutom detta återkommande "att-ta-sig-någonstans"-problemet. Nog för att det knappt tar en halvtimme att komma in till Sthlm City (med bil), så är det otroligt sämst kollektivtrafik här.

Mitt stora dilemma nu är sovmorgon. Pappa har börjat vrånga till sig, så det blir buss för min del. Då har jag två stora alternativ.
Första: åka till skolan för att sitta där i evigheter innan jag börjar = en och en halvtimmes mindre sovmorgon.
Andra: Komma 20 minuter försent, vilket betyder att jag lika gärna kan skippa den lektionen och lunchen för att sedan gå på nästa lektion som jag kommer lagom i tid till. Då är detta den enda lektionen, och då känns det helt onödigt att ens åka till skolan.

Skönast vore ju verkligen det andra alternativet, och egentligen mest nödvändigast. Men jag vågar inte ens tänka på hur min frånvarorapport ser ut. Dessutom är det bara 2400 sekunder jag behöver vänta.

Är det bara jag som tycker att det är lite folktomt på msn? Sitter alla och kollar på Efterlyst eller har alla bara DECKat?

Peach out!


Namnlöst

What a long day, typ. Började med att jag var både effektiv och aggressiv här hemma. Hur? Det kommer jag inte ihåg. Skolan erbjöd svenska i form av dramatik. Vi fortsatte med pjäserna only och tittade på någon film. Sedan hade vi tyska, and I just hate it. Jag orkar inte engagera mig i det längre. Under den sista delen så somnade jag till den tyska filmen. Vaknar av att Emelie stoppar in ett finger i min näsa (?).

Därefter var det dags för mitt inte så jätteefterlängtade matteprov. Hade förväntat mig att det var massa andra som skulle göra det också, och att det bara skulle vara som ett läxförhör, men nej nej. Jag fick ett helt rum för mig själv, som hade konstiga ljud för sig. Jag blev stressad för att hinna med 11 uppgifter på mindre än en timme. Gjorde jag alla? Självklart inte, hälften fattade jag inte. De jag gjorde var, logiska? Nej, det var hemskare än vanliga prov.

Drog direkt till Johannas jobb efter skolan. Någon snubbe jonglerade med flödesventiler, och en annan (från Skåne) kunde inte säga jonglera. Fick hjälpa Johanna med både det ena och det andra, tills hon tyckte att jag var oeffektiv. Så jag passade på att plugga istället. Efter jobbet åkte vi direkt hem till big sister and family. Ebbot den lilla sötnosen var jätteförkyld, men vem lekte inte Karlsson på Taket för det? Vi åt middag och Jocke och hans brorsor repade. Ebbot sprang runt och sa trummor hela tiden och trummade i luften. And he's not even two! How cute!

Nu har jag kollat igenom de 55 olästa blogginläggen, lång tid tog det. Och jag är näst intill megatrött. Yeah right. Nu blir det till att uppdatera pappa om läget, eftersom hans LRF snubbar precis stack.


From something to something else

Från att ha legat rätt lugnt och tittat på filmen Rec, till att bli så himla glad att jag höll på att ramla ur sängen. Fick precis reda på att jag ska finally träffa min lilla sötnöt och big sis tomorrow. Det var ju typ evigheter sen sist. Åtminstone närmare två veckor. It will be nice. Har man ju något att se framemot under mattetestet, som jag för övrigt hela tiden förtränger att jag har imorgon.

Woho!


Lista

Dom senaste 48 timmarna har du haft...
...ett seriöst samtal:
Nej, tror inte det.
...kramat någon: Jappsikus.
...blivit osams med dina föräldrar: Nej.
...bråkat med en kompis: Njesh.

Antingen eller:
kallt eller varmt:
varmt, fast inte för varmt
blått eller rött: rött
regn eller snö: regn
ge eller få:
ull eller bomull: bomull.
rosor eller tusenskönor: rosor
historia eller vetenskap: inget av det.
matte eller engelska: inget, haha.

Har du någonsin:
hoppat bungejump:
noway!
fått dig själv att kräkas: Ja
nakenbadat: i badkar ja
varit kär: oh ja
börjat gråta för att få som du vill: haha, vad gör man inte?
ätit sushi: Nej, åter nej.
stått på scen: Inte min grej
varit ihop med någon som varit otrogen: nej, haha
varit med om en bilolycka: Nej

Extra grejer:
vad använder du för shampoo: olika
vad är du mest rädd för: skräckinjagande saker
vad lyssnar du på just nu: Melody Club - Destiny Calling
vilken bil skulle du vilja ha: Pappas =)
vem fick du senast sms från: Jacob
vart vill du gifta dig: På en strand, i en kyrka, lite överallt

Övrigt:
vad gjorde du förra sommaren: Flög första gången, var lite här och var. Och en massa andra skojiga saker.
vad gör dig riktigt förbannad: massor
roligast: Skratt
svär du för mkt: ibland för jävla mycket
vad har du för byxor just nu: mjukisar
vilken färg har dina trosor: svarta
vad var det sista du sa: sjöng nog :)
vad är brevid dig just nu: en vägg till vänster, och hela mitt rum till höger
hur ser ditt skrivbord ut : grått, glasskiva
vad var det sista du åt: banan
vem vill du spendera resten av ditt liv med: mig själv åtminstonde, kan ju vara en fördel
har du en lavalampa: hade en bubbellampa förut, tror mamma har beslagtagit den
hur är vädret just nu: mulet
vad gjorde du i går natt: HAHAHA, sov inte iaf.
vem pratade du senast med på telefon: Pappa
vad gör dig glad: Familj och vänner
vart vill du åka: Bort till sängen.
vill du ha barn: En pojke och en flicka
hur mkt är klockan just nu: 18.21
vad ska du göra nu: Byta cd-skiva
pizza eller choklad: Pizza
guld eller silver: både och, inte blandat dock
dagens köp: fika i skolan


Powernaping

Helt plötsligt fick jag för mig att jag skulle ta en powernap. Min motivering till det hela lät kul, men det är inget jag delar med mig av. När jag sedan vaknade två timmar senare så håller jag på att frysa ihjäl. Det är fruktansvärt kallt, nästan.

Ehum... Nu kom pappa precis hem, efter att ha mobiltrackat mig under tiden jag sov. Så maybe it's dinnertime on inwalking?


When they say come on

Nu har jag hunnit vara hemma hos pappa i ungefär en halvtimme. Fick något konstigt glädjerus och började hoppa fram och tillbaka över hela övervåningen. Självklart med musik på högsta volym. Sedan kom jag fram till att det går alldeles utmärkt att hjula på mitt rum, så det satte jag igång med. Övergick till att jag bara stod och snurrade runt, och ja. Behöver jag ens berätta att jag skulle vilja spy lite nu?


Krunkkrunk

Först och främst ett tips till mig själv. Logga aldrig in på bloggen innan du läst klart alla blogginlägg. Usch.

Efter lite stress, två lektioner och snövåldtäkt är jag hemma hos mamma. Again, surprise. Pappa skulle på möte men hämtar mig efteråt.

Guuuud, vad jag behöver något time-killing nu.


Onsdagsmorning

Solen skiner, fåglarna kvittrar, det är timmar kvar innan jag måste ge mig ut i det fina vädret. Jag är på strålande humör. Men inte idag.

Snön har täckt hela marken utanför. Det enda ljudet jag hör är tangentknappande. Det är bara få minuter kvar innan jag ska ut i snöovädret. Jag har ju lyckats försova mig, igen. Trots att jag somnade runt elva igår. Dessutom är mitt humör inte bättre än att jag sitter och ser dum ut.

Men nu, hår och Converse-letande. Where is my shoes?!

Edit: Självklart ska jag inte leta efter mitt hår. Doh.


Filmer

image559
Igår blev det The Eye och Hairspray som jag tittade på. Det läskiga med The Eye var när Jessica Alba står och tittar ut genom kikhålet från sin dörr och ser en man som sedan försvinner. Plötsligt flyger han upp rakt framför. Då höll jag på att bryta ihop av rädsla. Hairspray var som sist, glädjesprudlande. Men jag tittade inte så mycket.

Så, tonight. Har X antal filmer att se, men however. Börjar ju bli a bit sick, igen. Att springa ut i snöandet och leka med kameran, a big no no.
.


Painted by numbers

Jag har lyckats skicka iväg både mejl hit och dit. Till VeckoRevyn, Frida och även blogg.se. Var nära att beställa saker ifrån Kristallrummet också, men när man var tvungen att köpa för mer än 200 gav jag upp. Jag tänker inte sitta och leta efter saker och bara "men den här kan jag ta". Så nepp, ska tvinga med mig Johanna in till stan någon dag istället.

Otroligt trist väder är det också. Det snöar(!) utanför mitt fönster.


Ghost inside of me

Det skrämmer mig lite grann när människor säger till mig att jag inte är mig själv, särskilt när jag vet att det är sant.image557 Det är fruktansvärt jobbigt när det pendlar också. Ena stunden så är allt bara skit men sedan så är allt på topp.

Just nu är det på väg uppåt. Klockan tickar på mera, jag gillar kvällarna och nätterna. Dessutom så har jag kommit fram till att jag gjorde ett av mina största misstag när jag bytte ringsignal. Från en glädjesprudlande Timo Räisänen till en väldigt irriterande "Det ringer, det ringer, skynda dig att svara......" Nej, jag ska se till att byta tillbaka.

När jag blir 20 hoppas jag att jag har fått mycket med förstånd om det här med högtalare och dylikt. Har man för hög volym så brusar det och högtalarna går sönder. Men troligtvis kommer jag ändå vara döv vid det laget. Volym max.


Jag drog en vinstlott

Blev rätt sent inatt för min del, igen. Men jag tänkte ju ta sovmorgon idag, eftersom vi ändå bara skulle ha en lektion. Känns lite onödigt att sitta och åka till skolan 1,5 timme för att ha en lika lång lektion och sedan ännu längre att komma hem. No, no. Till min lycka så messar Karin och säger att den lektionen vi skulle haft blev inställd. Yehe! Blir inga skolklektioner för min del alltså.

Nej, nu börjar Våra Bästa år! Jag ska se till att fixa frukost också. Har ju precis vaknat och inte dragit mig ur sängen än.

Besök på bloggen från USA, how coolt är inte det?

image554


Livet på landet 080407

image549

image550

image552


Stuck in reverse

Riktigt nice. Det hela började med att det var problem med lö buss imorse. Så hela tyskalektionen försvann. Så vi hade samhälle, där vi var klara efter fem minuter. Det blev lite hang-out i biblioteket and then I was on the bus. Konstigt nog hamnade jag på samma buss, med samma busschafför som imorse. Men då var det inga problemas.

Just nu sitter jag hemma hos mamma. Har på filmen "Girls just want to have fun", men jag känner att om jag skulle börja titta på den ordentligt skulle det bara sluta med snark. Men det är bra tidsfördriv. Sedan blir det Days, och jag borde ta och tänka ut något smidigt sätt att snabbt komma hem igen. Frågan är bara om jag är villig att gå hela den långa vägen från bussen in all lera.

Jag och Karin flummade runt lite grann.

image543


Smärtstillande

Woho, nu är det måndag och ny vecka igen. Konstigt nog så är jag inte jättetrött. Trots att jag trodde att jag skulle på bröllopp när jag vaknade för ungefär en halvtimme sen. Nu blir det frukost, och sedan skola fram till 13. How nice!


Konversationen som spårade ur, flera gånger

Ehlinen säger:
du visste seriöst inte att jag har en katt alltså?
☆Katarina säger:
Alltså, jag tror jag kan ha hört det.. Tror till och med jag har sett den
men jag tänker bara "Elin har hund"
Ehlinen säger:
haha ja men det är ju sant iofs
Dagens i-landsproblem: Katarina vet inte ifall hon vet att Elin har en katt

Strax efter


Ehlinen säger:
vi borde ta och skaffa oss ett par liv eller vad säger du?

Ännu lite senare

Ehlinen säger:
1) jag ska råna en bank med simona så han har råd med sin gadd
2) jag ska *censur*, ja du hörde mig (eller nej det gjorde du inte) av *censur*
3) JIMMY!

Och senare igen

☆Katarina säger:
hahahahaha
vatten
Ehlinen säger:
jag dricker det just nu!
☆Katarina säger:
JAG MED! FISK
Ehlinen säger:
OH MY GOD FIIIIIIIISHY


Lax och callgirl

Hemma igen. Blev middag med lax och grejer at Kristins place. Sedan pratade vi om döda människor och lekte lite med kameran. Mohaha.

Ikväll blir det nog faktiskt så att jag ska se den här serien "En callgirls dagbok". Om jag har förstått allt rätt så är den baserad på boken "Belle de Jour - en eskortflickas öden och äventyr", som jag läste på några dagar för inte så jättelänge sen. Sedan är det ju lite kul att det är Billie Piper som spelar just Belle.


Klicka här för att komma till Belle de Jour-bloggen.

image542


Stop, don't, no!

Först och främst vill jag bara berätta att stunder finns då även jag drar på mig en klänning. Under det senaste året har jag faktiskt haft det (PAUS) minst fem gånger. image541


Annars så måste jag säga att jag är rätt slut, still. Efter att ha jobbat i någon timme kände jag att jag helst ville slå ihjäl pappa när han frågade om jag kunde dammsuga. No worry, jag gjorde det inte. Och jag skulle aldrig göra det, på riktigt. Slog ihjäl pappa alltså, okej, jag dammsög inte heller.

Nu tänkte jag ta ett bad, för att sedan klä upp mig i mjukisbyxor och annat mys för att åka iväg och käka middag med Johanna hemma hos kusin Kristin.

Men under tiden tänker jag fortsätta lyssna på musiken från Hairspray. Glädjespridande, javisst.Jag tänker förfölja dig

Ingen uppdatering igår som ni kanske märkte ;) Jag hade fullt upp redan från det att jag slog upp ögonen, typ. Började med att sova en halvtimme till, sedan dusch för att sedan plocka ihop grejer att ta med sig när Emelie och hennes mamma kom och hämtade mig. Vi åkte hem till dom och det blev lunch för deras del. Själv tål jag inte havregrynsgröt, aldrig gjort. Efter det blev det dags för att börja göra sig i ordning. No problemas.

Sedan gick jag, Emelie och föräldrarna ner till Vasastugish. Blev till att fixa klart resten för att gästerna skulle komma några timmar senare. Allt flöt på riktigt bra, dom var helnöjda med att jag älskar att diska. Typiskt att man ska ha diskmaskin hemma, haha.

Kvällen snurrade på och människor blev fulla. Några riktigt underhållande. Emelie höll tal till sin mamma, och jag började störtböla. Emelies farbror slutade aldrig berömma henne för hennes insats.

Strax innan tolv blev det hemgång, en upplevelse i sig. Väl hemma, trötta och helt slut bäddade vi ner lilla Fridaah. Sedan svängde jag förbi en sväng in på Annikas rum och pratade med henne en massa. Runt ett ploppade resten av familjen in. Eftersom Emelie redan somnat gick jag ner för att höra om dom behövde hjälp med något, men nepp. Bara till att joina Em i sängen. Hon började snacka om det här med skivbolag, eftersom jag tydligen hade frågat (?). Men sen somnade hon och jag låg vaken med en värkande arm till närmare halv sju imorse. Då somnade jag som en stock och vaknade tre timmar senare. Då blev det en massa strösovande fram till halv ett. Pappa kom och hämtade mig.

Så jäkla skönt att vara hemma igen. Trots att jag har skit ont i övrehögra delen av ryggen och även högerarm. Could be musarm.

Men nu blev det alldeles för mycket text igen. Ska se om jag kan hitta någon bra bild från igår, med tanke på att Emelie höll i kameran så såg jag att de flesta kort innehåller hårstrån, hakor, och bara en massa hud.

image540


Most girls

Efter att jag och Johanna legat i min säng och pratat ett tag gav vi oss av för att inhandla mat. Jag lyckades ta på mig matlagningen. Jag satte igång med det hela. Att skära kycklingfilé i småbitar kan inte vara någons hobby. Sami kom hem från tatueringsstunden. Skitsnygg tattoo. Tre döskallar, en med krona på. Sen massa ögon och stuffs. Vi åt och sedan så pratade vi och lekte med mobilerna. Johanna: ska ni inte bluetootha?

Haha, men nu är jag hemma. Har fått x antal skumma sms från Ehlinius.


It's friday I'm in love

Nej men heeeeej!

Jag har så nedrans ont i fötterna nu. Lång skoldag (not) med conversisarna. + citybesök.

Hade först och främst matte, tråkigt med sannolikhetslära. Sannolikheten är ju inte ens logisk. Sedan efter lunchen hade vi natur. Proven kom tillbaka och jag fick ett G+. Hihi! Fick 11 G poäng och max var 10. Hoho.

Efter skolan drog jag, Emelie och Karin in till Stockholms central för att leta efter kläder till imorgon. Jag hittade bara tre par örhängen och en duo-ögonskugga. Så, nu har jag lite panik över kläder.

Snart bär det nog av hem till Nanna och Sami. Han är ju iofs hos tatueraren och tatuerar sig just nu, men äta bör man ju iaf. Rätt kul är det iaf att sitta här, bredvid Johanna när hon jobbar. Helt plötsligt, när jag skrev som mest intensivast så tittade hon på mig och skrattade och sa något i stil med "vad rolig du är".


Telefonssamtal

Har nyss pratat i telefon med min kära kusin i över en timme. Blev en massa prat om både det ena och det andra. Jobb, skola, kärlek, resor, framtidsplaner, politik och ja. God knows.

Min lilla sötnos blev väldigt varm, och batterierna börjar nu tyna bort. om 47% ska jag se dagens Days, yey!

image539


All your dreams are made when you're chained to the mirror and the razor blade

Efter att Sami hade varit snäll och plockat upp mig efter jobbet och kört hem mig så gav jag mig ut och sprang en stund. Duktigt gjort. Körde music på high volym och med kosslurarna blir det ju som att man går in i en annan värld, that's love. När jag var klar med det, och även duschning kom pappa hem med glass och en munk.

När jag sitter och äter den där munken, som jag ändå inte gillade, satt jag och tänkte på en massa skumma saker som jag har för mig.

Till exempel det här med msn-konversationer. När jag precis tryckt på enter och skickat iväg så går jag in i extas och bara "men vad vill människan att jag ska skriva då?!". Utan att jag knappt postat det liksom.
Sen en annan grej var på bussen imorse. När vi passerar en busshållsplats ställer en kille sig upp. Min tanke "men snälla, skojar han med mig eller?". Det var ju flera minuter kvar tills nästa stopp. Att bo på landet har ju sina fördelar och nackdelar.

Någonstans mitt i
alltihop så fick jag en liten knock-out och blev nästan arg på pappa. Jag frågade honom varför han hade skalat massa potatis. Det visade sig att det är party här imorgon, medan jag är i skolan. Riktigt taskigt. Sedan så berättar han att det är en lillebror Ebbot ska få.

Nej, nu börjar jag få dåligt samvete också. Blir nog till att springa ner till farmor en stund och fixa till fötterna på henne. Trots att det bär mig emot, men jag orkar verkligen inte att få en massa "missade" samtal från henne.

image538


Bullet

Glömde ju säga det att det var lite kul i skolan idag. Det var massa högskolor där, lite som ett öppet hus fast dom kom till oss. Vi stod och pratade lite precis bredvid Högskolan i Dalarna. Så säger jag "i Dalarna pratar dom ju så kul". Snubben som stod där verkade höra det och började prata med oss. Men båda två från Dalarna var inga riktiga dalmasar. Dom pratade ju typ finska. Okej, men inte så att det hördes, "Masjävel"- tydligt. '
Sen att det bara är en massa konstiga människor, och knäppskallar som går på högskola, visste jag redan.

Ska nog ta och kolla lite i de kataloger jag fick med hem. Fick dessutom med mig tre pennor, stolt mamma?

Jag vet faktiskt inte vad jag ville ha sagt med det där. Haha, som med alla mina andra inlägg. I'm not surprised!

Har blivit väldigt få bilder på bloggen nu känns det som. Så här kommer en uppifrån Umeå, eller snarare flygresan hem. Kanske vore något att satsa på efter skolan? Umeå alltså.

image537


God damnit

Har man sett på maken. Tredje gången jag är hemma hos mamma den här veckan. Andra gången hon får ett stort paket när jag tömmer brevlådan. Avundsjuk, ja visst. Om det inte hade varit ljudböcker.

Nå, skolan gick superfint. Började med dramatikhistoria. Rätt roligt, om man jämför med annan historik inom ämnet "svenska". Vi ska dessutom spela upp en sekvens från Hamlet. Jag fick bli fäktvaktaren som börjar på O.
På tyskan så var det fortsatt arbete om dativobjekt, grammatik inom alla språk är överskattat! Så himla tråkigt faktiskt. Sedan fick vi iaf göra våran redovisning. Mohahahaha...
Hade kunnat kommit från skolan en halvtimme tidigare om bara någon hade kunnat säga att man inte skulle göra mattetestet den här veckan. Palla flytta säger jag bara. Då hade ju kunnat göra något mycket mer värdefullare med min tid igår. Usch!

Men now, ska höra med Johanna om hon svänger förbi och plockar upp mig på hemvägen... Hon har ju förresten namnsdag idag, my Nanna :D Men jag kom ju på nu att hon skulle på något idag. Hm, how am I suppose to get home?

Idag är jag inte alls lika trött som jag varit hela veckan. Ni ser, det börjar ordna upp sig nu!


Thursday of night

Nu är det torsdag och det är morgon. What more can you ask for? Jag är faktiskt någorlunda pigg. Fram tills jag börjar tänka på den där tyskaredovisningen jag ska ha idag, och matteprovet. Då vill jag bara spola tillbaka tiden till igår kväll och stänga av alla alarm som ska göra att jag vaknar.

För övrigt verkar dagen bli lugn. Efter det att jag har bestämt mig för dagens kläder, och dränkt ansiktet i smink.

Oj, nu blir det besök här tydligen. Snygga killar maybe? Yummi. Fort på med kläderna! See yah!


Idag gillar jag det härOm jag bara ville...

Ena dagen är det blogginlägg efter blogginlägg som publiceras. Sedan nästa dag är det bloggtorka. Eller njae.
Om jag brukar vara trött är det ingenting mot vad jag var imorse, och fortfarande. Vaknade halv sju och fixade i ordning mig. Blev klar lite tidigare än vad jag behövde, och så tänkte jag att jag skulle sova en liten stund bara. Hej då mattelektion säger jag bara. Japp, jag missade den. Sånt är livet.

Då återstod bara två engelska prov som förövrigt gick superdåligt. Nej, tacka vet jag ämnen där proven känns bra.

Jag ska nog powernapa tills Johanna & Sami kommer för att hämta mig, blev en avstickare hem till mamma. Sedan ska jag nog se till att plugga lite matte när jag kommer hem. Det är alltid bra att göra.

Hade fått lite post här också. Både VR och från vårdcentralen.

"Bästa Katarina!

Röntgen av käklederna visar normala förhållanden. Hör gärna av dig för eventuell vidare diskussion."


Jahapp, ja då får jag väl stå ut med mina extremt konstiga käkben ett tag till. Herregud, kan dom inte bara fixa så dom hoppar rätt eller något.


Come sit on my wall

Nu har jag legat här i sängen ett tag och fnissat för mig själv. Härligt!

Och nu tänker ni väl, inte undra på att människan är trött hela tiden. Men då kan jag tala om för er, att om jag ville skulle jag kunna sova för fullt just nu. Jag skulle kunna ligga i koma. Men jag är ung, sova kan man göra när man blir gammal. Sömnbrist is the shit!
Eller inte...


Så helt plötsligt, från ingenstans, kom jag att tänka på mitt samtal med Andurs tidigare idag. Vi diskuterade singellivet, och hur skönt det är att vara singel. Tyvärr fick jag inget sammanhang i det hela eftersom jag kom på att jag inte skulle med samma buss. Rush!


To do v. 14

Mina vanligtvis så tomma veckor har fått ändring på sig. Den här veckan är det fullt upp känns det som.

Måndag: Johanna & Sami över på middag. Naturkunskapslabb.
Tisdag: Samhälle - anmäla ämne. Obl. Webbdesign.
Onsdag: Emelies mamma fyller år. Oförberett Engelska B prov.
Torsdag: "Framtidsdag". Engelska - artikel skickas. Tyska - glosor + uppgifter. Projektarbete inför 3an bestämt. Samhälle - eget arbete. Matte - extra test.
Fredag: Emelie ringer. City med Emelie.
Lördag: Emelies mammas fest, me be there. Sova hos Emelie.
Söndag: Middag hos Kristin.

Utöver detta har jag tusentals lektioner att gå på.

Hoppas på sånt här väder all week long.

image536


Bloggdesign: Stina

Nästa bloggdesign avklarad. Denna gång var det Stina som ville ha lite hjälp med det hela.

(Klicka på bilden för att komma till hennes blogg)

image533


Aprilskämt

Jag lyckades lura pappa något rejält idag.

Jag satt och åt middag. Helt plötsligt så flyger ett flygplan förbi utanför fönstret. Snabbt som sjutton så skriker jag till pappa.

- Hörru pappa ett flygplan störtade här utanför!!!

(Man hör pappa rusa upp från soffan)
- Vart? Vad i helvete?
- Här framme, säger jag lugnt för att inte skratta ihjäl mig.

När pappa kommer in i köket säger jag bara "april, april"
Pappa går ändå fram till fönstret och muttrar...

- Nej men det gjorde ju det. Det brinner ju här utanför.

Sedan började han snacka om att Assar satt utanför och solade sig, i hopp om att bli brun. Ja, Assar är en katt.


Tisdag

Skoldagen gick förvånandesvärt fort. Började med mentorstid, där jag faktiskt höll på dö av uttråkning. Emelie fick ordförande-positionen igen, Karin var borta. Hey, jag hadet mycket tråkigt.

Sedan var det naturkunskap, fortsatt prat om Första Hjälpen. Jag mådde illa, av att allt Cecilia sa var vad vi fick höra igår. Men det funkade ju. Jag fattade vad L-ABC är för något.

Lunch, som fick bestå av youghurt och flingor. Jag var inte alls på humör för varken fisk eller lever. Euw. Sedan hade vi en samhällslektion på ungefär 20 minuter. Gustav kom för sent, och efter att ha snackat lite om ämnena vi ska jobba med nu fick vi gå. För min del blir det att jämföra två ungdomstidningar. Ska bli riktigt kul faktiskt.

Med tanke på att den långa lektionen var otroligt kort blev det en håltimme på två timmar. Karin och jag följde med Emelie till bussen för att sedan gå och snacka med biträdande rektor för att kolla om det fanns någon möjlighet för Karin att stanna kvar i Sverige i trean också. Till slut så var det min första webdesignslektion som jag skulle vara med på den här terminen. Fick MVG på mitt förra webbsideprojekt, yey! Kan alltså inte få sämre på det jag sysslar med nu, det är så grymt mycket snyggare, proffsigare och ja, allt!

På vägen hem satt jag och tänkte på att jag skulle be pappa göra grönsakssoppa till middag. Väl hemma, grönsakssoppan var redan gjord. Snacka om synkat. Hittade även min trana-godispåse under sängen. Haha, antingen är jag blind/seg eller så är det bara tranan som var väldigt sen i år.


Tjejsnack v. 14

Vad gör du när du är
 • Arg?
  Blir så frustrerad att jag börjar grina.
 • Ledsen?
  Ligger och ältar allt, skyller saker på andra och på mig själv.
 • Nedstämd?
  Brukar läsa igenom min Tjuvlyssnat-kategori här på bloggen. Snacka om glädjespridande. För mig åtminstone.
 • Glad?
  Skratta, dör som ni alla vet :)
 • Nykär?
  En massa skumma saker.


Tjejsnack v. 13

Ordspråk

 • Sämsta ordspråket?
 • Bästa ordspråket?
 • Ditt egna påhittade ordspråk?
 • Bäst sagda av ett barn?
 • Ordspråk du lever efter?
  Ångra aldrig det som en gång fick dig att le.
Ordspråk är helt enkelt inte min grej.


Bloggen igång!

Äntligen! Äntligen funkar det att blogga igen. Trist nog blev det inget bloggplattformsbyte (?), men blogga kan man ju göra igen iaf.

Kör en snabb uppdatering om vad som hänt.

Söndag:
Vaknade sent och man skulle ju ställa om klockan, vilket innebar att jag vaknade ännu senare egentligen. Dagen var riktigt slapp och den enda nyttan jag gjorde var att jobba. Låg vaken hela natten och somnade inte förrän framåt fyra.

Måndag:
Skola för hela bunten. Jag lyckades näsan knäcka näsan, då en volleyboll dök upp i hög fart rakt på näsan. Japp, jag bölade inför hela klassen. På kvällen hade jag lagat mat och Johanna och Sami kikade förbi och åt. High pott till mig. Det var tydligen väldigt gott.

Men nu är det tisdag och allvaret fortsätter. Jag ska snart ge mig iväg till skolan och så vara där all day long. Jag är extremt trött eftersom jag både har träningsvärk efter massa hantelövningar igår och bara fyra timmars sömn. Men först ska jag ändra lite grejer här i bloggen.

Ha en bra dag gott folk!