Farväl November

Hejdå till November och Hej till December. Höga förväntningar, hoppas denna månad går lika fort som november.

image341Är det bara jag som har förälskat mig i pianogrejen i den här låten? När fingrarna bara poffar iväg och man blir ju helt kär! Kolla tiden 1:06. Att låten för övrig är suverän och det där håret. Det är ju bara plustecken i total grad!
Fredagssammanfattning

Jag vaknar klockan 8. Märker då att mina mjukisbyxor flygit av och används numera som en extra kudde. Därav antar jag att min värk kom.

På en kort buss fick jag stå längst fram bland en jävla massa människor för att komma till skolan. Syrebrist i princip.
Vi började lik som igår med matte. En helt usel mattelektion. Vi hann inte ens med hela genomgången. Ibland trodde jag dessutom att jag skulle spy av all värk.

Lunchen bjöd på kebab, och det var ingen god sådan. Fortsatte med samhällskunskap. Jag fick nog egentligen inget vettigt gjort. Satt och ritade ett kretslopp och skrev av stycken från boken.

Sedan var det lite tvister angående körkortsteorin. Skulle den vara eller inte? Skulle Kenneth hinna eller inte? Och hann gjorde han inte. Han kom nästan 20 minuter försent. Och med ett hetsigt humör. Man blev lite smårädd. Raka vägen upp till datasalen för att börja med alla proven. Jag klarade ett, förädiska förhållanden. Får ta och plugga på till nästa gång.

Efter det begav jag mig ensam in mot stan. Emelie skulle mötas och Lindex skulle undersökas. Jag hann in på Lindex och köpa en body till Ebbot innan det var dags att gå på sergelgatan ungefär fem gånger fram och tillbaka innan Emelie bestämde sig för att komma just när jag var inne på Stadium. Hann inte ens börja kolla på skor.

Vi gick mot Åhlens, ingenting hittades där och Emelie skulle köpa godis på HK för att sedan lämna mig. Ensam som en räv åkte jag hem till mamma. Hennes kompis anlände dit och pappa kom sedan och hämtade mig.

Väl hemma blev det stor middag. Men bara för mig. Alla andra hade ju redan ätit. Det började med en salladstallrik. Sedan hade pappa gjort några konstiga mackor, med skagen på (?). Och till sist så var det kassler och potatis. Man kan ju kalla läget mätt.

Kusinvitamin ringde och undrade om vi inte skulle komma ner och hälsa på henne hos farmor. Så pappa fick avbryta sitt samtal med Brolle och vi gick snabbt hem till farmor. Kollade på något nyhetsprogram och sedan på spåret. Rätt trist egentligen.

-Hörru vi hör ju inte vad du säger. Du har för högt ljud på tvn.
-Är du intresserad?
-NEJ VI HÖR INTE VAD DU SÄGER. DU HAR FÖR HÖGT LJUD PÅ TVN.
Farmor vänder sig om och hör fortfarande inte vad jag säger.

-Vad skulle du säga om jag skulle gifta mig med han med gitarren?
-Jaaaa, han är ju lite gammal. Men annars så personligheten...

Nej, jag ska nog ta och sätta igång och röja på rummet. Har ingen aning hur det ser ut där uppe.


@farmor

Nu sitter (läs: ligger) jag hemma hos farmor och fikar. Kusinvitamin är här och jag är trött.


Math

Usch en sån dag. Sitter på mattelektion och har spärrvärk i både axlarna och nacken. Emelie hälsar också.


Till JohannaTelefon + msn

Efter att ha sett ett missat samtal från min kära kusinvitamin Kristin så ringde jag upp.

Hon berättade att hon hade skaffat sig msn. Efter tio år liksom... eller åtminstonde fem år.. Hon klarade inte ens av att prata i telefon med mig samtidigt som hon höll på.

Katarina* säger:
ojoj
Kristin säger:
nu blev det mycket...
Katarina* säger:
jag märkte det haha
Kristin säger:
det här är ju stressande....


... and cut

Emelie har numera lämnat mig för dagen. Ja, det är sant. No more her face today. *sad gubbe*

Och jag ska väl erkänna. Det var inte Emelie som ville komma hit. Nej, jag praktiskt taget tvingade henne.

-Men vadå så jag ska inte få se dig något mer sen idag?
-Näää....
-Ska du inte komma hem till mig och fika?

Och fikat har vi gjort. Tittat på film, Beck - I Guds Namn. Jag bara älskar Beck-filmerna. Mestadels för Gunvalds skull då. Men, ärligt. Jag håller på att smälla av hela tiden, spänningen är hög och jag vet ju inte om jag ska skratta eller gråta.

Mamma har dessutom kommit hem från jobbet och hon ska snart dra iväg och simma. Jag ska då försöka plugga kanske. Som jag alltid säger. Pluggade jag igår? Nej... Gick det bra på läxförhöret idag? Njaaa.... över förväntan iaf.

Olyckligtvis har jag ingenting att plugga tills imorgon så det får ju bli tyska. Det är det enda som jag har här tror jag.

Och till imorgon då. Skolstart klockan tio. Slutar 14.50. Ska träffa Emelie för att leta reda på bodyn till Ebbot. And then home, home sweet home.

Nej! Nu fick jag ett sms.


"du vet att alla hörde precis vad du sa..."

Två lektioner senare är jag hemma igen. Förhoppningsvis var det inte riktigt någon som hörde orden jag råkade kasta ur mig under mattelektionen. Vid ett flertal tillfällen dessutom.

Nu försökte jag krypa in i min krage over here. No good idea.

Emelie är väntad. Hon ville komma hit efter att hon slutat, so why not?


@mammas jobb

Nu sitter jag på mammas jobb. Mamma har försvunnit och två av hennes arbetskollegor sitter här och underhåller mig.

Om 40 minuter ska jag bege mig mot bussen. Tjoho!


8.15
Och nu har de gått. Dom började påpeka att dom tror att jag och mamma använder av oss samma teknik när vi skriver på tangentborden. Högra handen springer runt medan den andra sitter på samma ställe i princip. Fast jag vet inte om jag ska tro på det.


Helt onödigt

Det här inlägget kommer inte innehålla något speciellt. Jag ville bara att Johanna skulle ha något att läsa medan hon är på jobbet. Igår var det klagning från hennes sida.

Nu bär det av hem mot mamma. Oväntad sovmorgon är inte sådär överkul. Men men. -.-


Jag vet att du sover...

och nu går vi och lägger oss. I varsin säng, i varsitt land och definitivt i varsit hus. Godnatt!


Decembertunn luft

Snart är november förbi. De flesta födelsedagarna har passerat i år. Jag höll nästan på att börja med ett sånt där nyårsinlägg jag gjorde förra året, men tiden är inte riktigt inne för det ännu. Nej.

Det känns skönt att det snart bara är en månad kvar tills året är över. Då vi kan börja ett nytt spännande år. Men fram tills dess ska tiden spenderas, som vanligt, i skolan. Och så en massa mysstunder. Sen ska det julpyntas, det ska köpas julklappar. Jag skulle nog behöva klippa mig också, men det får vänta.

Ikväll ska jag iaf fixa naglarna, testa mina nya produkter som jag köpte idag. En ansiktspeeling och ett täckstift som motverkar finnar. Och framför allt så ska jag ta mig i kragen och kunna tyska glosorna innantill och utantill. Övertill och undertill. Nu jäklar ska det sitta.

Decembertunn luft
ingen eld utan rök
Du ska ta ditt förnuft
till fånga, göra ett försök
Räknar IQ min vän
Siffror & tal
En nolla i mängden
försummbar och svagJulklappar

Mamma [x]
Pappa (önskar sig fem snälla barn, troligt att få det)
Susanne
Jocke
Ebbot [/]
Johanna [x]
Sami
Madeleine [x]
Henrik [x]
Kristin
Farmor
N-G

Ett kort besök i T.C gjorde att jag numera inte behöver stressa lika mycket. Thank god!


Snälla kom igen, sätt igång och önska er grejer! Det är ju enerverande det här!


the words that you said they still ring in my head

Ja det var ju trevligt att lära känna dig, men det kanske är dags att inse... Våran tid är över.


Mine is yet to come.


V.ecko R.evyn

Igår fick jag hem mitt nya nummer av VR. Skummade igenom den och läste vissa grejer.

Det var bland annat en helsida där det står hur man blir av med Linda Bengtzing. Jag hajar inte grejen med artikeln eller vad man ska kalla det för. Det är tre tips på hur man ska hålla henne borta från sin pojkvän. Men jag hajar fortfarande inte.

För övrigt tycker jag att tidningen är rätt trist. Förutom ledarkrönikan som alltid brukar vara rolig att läsa. Tjoho Louise.


Databas?

Haha, jag vet knappt vad det är....
Läs om Databas här


Just like those movies

Alla tankar på en femtio minuters lång engelska lektion. Det var i princip allt som snurrade runt i mitt huvud. Jag glömde till och med bort att vi hade läxa. Men ja, glosorna var mitt största problem. Och det gick ju. Fast, vi ska ju ha läxan till nästa vecka istället.

Hade och glömt bort att en timmes naturkunskapslabb väntade mig också. Jag, Emelie och Karin satt och byggde gener av gem. Fort gick det och sedan kunde vi åka hemåt.

På bussen från tumba så var det jättekonstigt. Jag hade som vanligt pluggat in lurarna i öronen och satt och lyssnade på "socker". Ute började det snöa och det var precis som i alla filmer. När någon sitter typ i en bil, eller liknande och det börjar regna. Jag höll nästan på att börja gråta av att tänka på det.

Väl inomhus så hade det slutat snöa och mina fötter var stelfrusna, precis som jag väntat mig. Det var bara sparka av sig skorna och av med kavajen. Eller jackan då da...

Imorgon fanns det chans för sovmorgon men Emelie insisterade på att vi skulle börja med grupparbetet angående genteknik. Vilket inte känns så överdrivet lockande. För att sedan fortsätta dagen med matte och tyska. Usch, jag får ont i huvudet av att pressa fram sån där information som man helst vill glömma.

En grej jag tänkte på igår är det här med information och data. Kan data också vara saker som bara finns nerskrivna på papper och inte inlagt i något datasystem? Fast å andra sidan, det mesta finns ju inlagt i något system. Tänk dig bara...

Du ska ha reda på ett telefonnummer, det ligger i någon databas.
Du ska ha reda på uppgifter angående något arbete i skolan, det ligger i någon databas.
Du ska ha reda på vad en viss människa har för bil, det ligger i någon databas.

Det ända som inte ligger i någon databas är väl varje enskild individs tankar och känslor. Förutom mina då, jag är nästan som en öppen bok ibland.


Jag saknar dom...

... mina ullstrumpor alltså. Hey, mina fötter är ju kalla nu. Och de kommer inte direkt bli varmare när jag ska stoppa ut dom i kylan heller.


Onsdag

Här går man omkring och tror att man ska få sovmorgon, en väldigt lång sådan. Åtminstonde till 9.45. Men nej, redan runt sex imorse hör man mamma tassa omkring. Och när man sedan somnat om så börjar mobilen vibrera hysteriskt, Madeleine skickade sms. Som för mig var helt onödigt. När klockan var åtta kunde jag inte sova längre så jag gick upp och frös lite. Sedan kröp jag ner igen. Somnade om och sov en bra stund.

Och nu är det ändå en timme kvar innan man måste börja gå... This is segt.


Let's talk this over

Klockan är snart nittonnollnoll och jag har precis landat hemma hos mamma.

Nationella gick över förväntan bra. Ärligt talat. Så ett G skulle inte sitta helt fel. Fortsatte dagen med en lunch med Ehlinen och Angie. Skumma människor det är. Men så söta ändå. Rullade vidare med naturkunskap, genteknik och grejer. Smått skumt men det funkar nog, så småningom. Vi fick oss dessutom en väldigt läglig sovstund på samhällskunskapen när Gustav börjar prata om politisk ekonomi. Ni hör ju bara. Politik. Ekonomi.

Emelie och jag drog vidare mot Årstaberg och Globen City. Kollade runt lite efter julklappar. Men hey, jag har ingen aning om vad någon önskar sig så... Som jag sedan sa till Johanna i telefonen så börjar jag bli väldigt irriterad och frustrerad. Stressad kanske det var jag sa. Whatever.

En liten fråga till min storasyster Suss: är du fortfarande intresserad av bodyn på Lindex? För jag hittade den inte idag heller...

Och när dom säger "desperate" på Joey så kan man ju inte låta bli att tänka på att det är ännu ett avsnitt av den underbara serien Desperate Housewives ikväll.

Jag fryser om fötterna och funderar rejält på ett bad innan DH. Dessutom är det ju heavy sovmorgon imorgon, nice!


4 am in the morning

Ja, då var det ännu en gång dags att bege sig mot skolan. Närmare bestämt skrivsalen (I think?) för att ha sista delarna av engelska nationella. Jag har gått och jagat upp mig hela morgonen. Och snälla, engelska brukar ju vara relativt simpelt, även för mig. Så länge man (läs: jag) slipper prata.

Fast först har jag en dejt. Med tandborsten.


Tjejsnack v. 48

Livsåskådning

 • Är du religiös, på vilket sätt?
  Inte speciellt.
 • Tror du på övernaturliga krafter och andlighet?
  Yes, det gör jag. Lite hokuspokus kanske, men spännande är det.
 • Har du sett/känt av något övernaturligt, vad?
  Jag har för mig att det är något, men jag vet människor som har gjort det iaf.
 • Hur ställer du dig till fundamentalism inom religion?
  Det är helt och hållet upp till varje enskild individ.
 • Vad tror du sker efter döden?
  Är du död så är du död, på något sätt.


Jag like det här med neongrön/gult, I think

image340


Lö smartest

Jag kommer på mig själv att nästan göra losertecknet framför datorskärmen. Men ändrar det snabbt till en väldigt konstig klining på näsan. Hur dumt hade det inte sett ut om någon ser mig sitta här, och så tjoff lö losertecken dök upp.


Telefonsamtal med Emelie runt 23 igårkväll.

-Men!
-Vadå jag?
-Vadå du?
-Ööööh


MondayMorning

Jag var tydligen kvar i drömmarna när jag vaknade imorse. Så när mobilen började sjunga "vi ska sy vi ska klippa", trodde jag bara att det var en dröm. Med många eftertankar så snoozade jag ett tag, det hade jag ju tid med. Men med risk för att jag i sömnen skulle råka trycka på fel knapp så fick jag minsann gå upp.

Första lektionen var tyska. Helskum för min del. Så fort Anna bad mig prata så sa jag något i stil med "va? jag hajar inte" eller "Yes". Men det funkade iaf, förhoppningsvis.

Next lektion var samhälle. Resuméerna blev klara och jag slapp göra min. Eller jag i princip nästan övertalade Gustav om att slippa göra den, och jag slapp.

Klockan 11 blev det ett slut i skolan. Inställd idrottslektion och förflyttad naturkunskap. Innebar att jag idag har roat mig med Våra bästa år. En genialisk serie enligt mig. Urkass men ändå en beroendeframkallande serie. Lite creds för det.

Resten av dagen får gå åt att ögna igenom naturkunskapspapper och andningsövningar. Nationella väntar imorgon igen....


Vid matbordet @ 25 november

Pappa: Vad är det här? Är det en bajskorv?
Madeleine: Men Henrik....
Henrik: Men jag brukar inte....

Madeleine: Hur går det med övningskörandet då?
Jag: Jodå, det rullar på.


Tjinijtjus

Ja, det tjuter som bara den i mina öron och i mitt huvud. Helt plötsligt började det bara.

Just now is it very mycket människor här. Alla syskonen utom Susanne och så plus Sami istället.


Three is a magic number

En annan grej jag drömde var att jag sov över hos Johanna. Hon hade en enorm hörnsäng. Där hon, jag och Sami låg och sov. Eller Johanna satt upp och hade jätteont i magen. Sedan försvinner hon och kvar ligger jag med Sami och jag säger "vad varmt det är" (och det var ju pga att värmen var på högsta grad och jag hade full mundering på mig) Men Sami svarar bara "ja det blir ju det om man sover tre"....

Ja, mer än så var det inte. Nog för att drömma mycket, men skumma drömmar.


Lite sådär småkomiskt

Det börjar röra sig i köket och jag ropar lite smått otrevligt...

-Skulle det komma hit någon eller?
-Va?
-Äh jag skojade bara, jag trodde det var pappa.

Olyckligtvis var det bara Henrik. Så något svar på frågan fick jag ju inte.


What dreams are made of

Tydligen så har jag börjat drömma sjukt mycket på sistonde.

Inatt drömde jag bland annat att jag blev biten av en orm i ena foten. Ormen var det någon som hade stampat sönder så den var ungefär en kvadratcentimeter. Efter en liten stund bet den mig i andra foten också. Jag fick panik och började skrika hysteriskt.

Sedan vet jag inte hur många gånger jag vaknade med näst intill blodförstoppning i min högra hand. Första gången hade jag vikt handen och lagt mig på den. Och sen så hade den bara somnat. Lite småcreepy sådär.

Morgonen har gått åt till att designa om bloggen. Jag vet inte alls om jag är nöjd. Men det vara duga ett tag till iaf.


Generös father

Pappa var nyss inne och lämnade lite stuffs till mig. Trisslotter, tre stycken, total vinst var 100 spänn. Plus två biocheckar.


EMELIE? BIO? ÄR DU PÅ ELLER?!


Fjoing gjoing

En liten kul grej som hände under strömavbrottet också...

Elin undrar:
"Hur går det för kossorna då?"

Mitt svar:
Jag frågade Rosa (den mörkräddaste) och hon sa att det var lugnt ett tag framöver.


Dörren som en gång skrämde mig

image339


Lööv it!

Jag hittade en hemsida med massa olika jul/luciasånger på. Nu har jag spenderat de senaste minutrarna till att sitta och sjunga på dessa. Och vilken stämning! Jag kunde knappt hålla mig för skratt.

Give me my jul!

Det strålar en stjärna
Det strålar en stjärna förunderligt blid,
i öster på himlen hon står.
Hon lyst över världenes oro och strid
i nära två tusende år.
När dagen blir mörk och när snön faller vit,
då skrider hon närmre, då kommer hon hit
och då vet man, att snart är det jul.

Ty julen är härlig för stora och små,
är glädje och ljuvaste frid,
är klappar och julgran och ringdans också,
är lycka oändligen blid,
är ljus, alla ögon då stråla som bäst,
och stjärnorna tindra som mest
och där ljuset är, där är det jul.

Lucia
Så mörk är natten i midvinter tid.
Men se, då nalkas Lucia.
Hon kommer den goda med ljuset hit.
Hon kommer med hälsning om julefrid.
Hon kommer med ljus i sin krona.

I mörka natten i midvintertid
vi hälsa dig, väna Lucia.
Välkommen du goda, med ljuset hit.
Välkommen med hälsning om julefrid.
Välkommen med ljus i din krona.

 
Julen är här

Stjärnorna faller i natten nu,
himlarna sänker sig ner över jorden.
Och när stjärnans bloss, tänder sitt ljus hos oss
brinner en låga klar i hela norden.


Julen är här och lyser frid på jorden.
Glädjen är stor, i ett barns klara ögon bor den.
Julen är här, i våra mörka länder.
Kom låt oss ta varandras händer, när julen är här.

Åh jag vill tända en stjärna till,
den som har frusit och, kom till i världen.
För den som inte finns hos oss,tänder vi nu ett bloss
brinner en låga klar i hela världen.

Julen är här och lyser frid på jorden.
Glädjen är stor, i ett barns klara ögon bor den.
Julen är här, i våra mörka länder,
Kom låt oss ta varandras händer, när julen är här.


Luciasång
Nu vaknen och glädjens! Lucia är här,
och natten mot morgon sig vänder.
De skimrande ljusen i kronan hon bär,
och hoppet i hjärtat hon tänder.


Välkommen, du midvinterns strålande mö,
du tröstande budbärarinna!
Se livet, som höljes av frost och av snö,
skall seger ånya dock vinna.

Välkommen, välkommen på nytt i vårt hus,
du ljusbrud, som natten betvingar
och tänder i mörkret en strimma av ljus
och hoppet och glädjen oss bringar!


Strömavbrottet är over!

Ja, nästan två timmar utan ström. Jag var paranoid som attan. Vilket min kära vän Elin fick bevis på.

Elin skriver: (vad mina svar var, får ni lista ut själva)

22:15
Vi har strömavbrott.. :( jag är ensam hemma. Det är läskigt!

22:18
Omg! Det är en maskopi! Någon vill döda oss!

22:24

Ladda telefonen i näsan! Nej i en citron!

Tiden går och rullar. Jag hör ljud och börjar prata med mig själv. Försöker även komma på den där lucialåten jag har fått i hjärnan. Jag går till toaletten och tänker "men vad skönt här kan jag ju tända lampan".
Sedan tänker jag "men i min klädkammare, där finns det ju lampa som man inte tänder. Den ska ju tändas av sig själv, om det nu finns ström.

Jag hör trappan knaka och ser dörren till toaletten röra sig. Jag börjar planera min actionfilm mot dörren. Det ska gå smidigt, fort och jävligt tyst. Jag ska ta mig till dörren på nolltid för att låsa den.

Jag berättar för Elin och Elin svarar

23:17
Men lugna dig nu gumman! Tänk på ett trevligt minne. Låt dig sugas in i minnet och dröm om det. känn lugne dra över dig, och du vlir allt tröttare...

Snacka om människan ville söva ner mig.

Ja iaf, strömmen är tillbaka och jag märkte just att jag fryser som attan. Antingen har jag gjort det hela tiden och bara varit så rädd att jag inte märkt det.

Sen att jag frågade Elin om det gick att spola vatten i kranen och om man kunde kissa, det behöver vi ju inte tala om.....

Tidigare sms:

17:06
Du är samtidigt den bästa människa jag känner.

18:55
Catwoman älskar dig.


Mitt i allt

Helt plötsligt får vi strömavbrott. Såklart! Vad gör man då? Ingen tv, ingen musik med relativt bra volym och absolut ingen dator. Ärligt talat så ligger jag just nu och tittar på fem tända ljus, och har gjort det i snart en halvtimme. Tecken för att man kanske ska sova?


Inte ens det bästa duger

Nej, den högsta volymen man kan ha duger inte. Jag vill ha högre. Mycket högre! Särskilt på den här låten.
I'm not dead just yet
I'm not dead
I'm just floating
Doesn't matter where I'm going
I'll find you
I'm not scared at all
Underneath the cuts and bruises
Finally gained what no one losesQuiz for you

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Can you sleep when I grind my teeth?
Will you let me be myself?
Is there anyone you'd rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?


Somewhere in that ancient mystic trinity

Ja, precis. Mitt i all röra var Johanna förbi här. Tydligen i flera timmar. Varav de flesta av dessa timmar jag spenderade i sängen och sov. Med tänd taklampa och hög volym på. Det gäller ju att kunna sova under de mest konstiga omständigheterna.

Johanna avslutade iaf sitt besök genom att komma upp till mig och ännu en gång påpeka att hon ska lämna tillbaka min C.C parfym. Hon berättade även om att dom skaffat mobil bredband nu, de kan tydligen skicka sms via datorn. Herregud, jag måste ju också ha! Jag vill ju ha! Vi satt även och småpratade om min eventuella ditflyttning. Johanna säger att vi skulle kunna lösa det galant. Men är det någon som missat hur det ser ut där? Det är ju en hel del grejer. Och dessutom så får de ju knappt själva plats. De och en hund. Plus en på eventuell tillökning. Nej, det blir nog att jag bor kvar hemma. Tills dom bestämmer sig för att bygga ut huset. Så att vi kan få min klädkammare jag drömmer om.

Ni vet en såndär i Clueless. Och om ni inte vet. Se filmen. Fast ändå ingen sån. Bara datagrejen. Sedan vill man ju ha som i En prinsessas dagbok. Ett helt rum som man kan gå in i, en hel drös med skor på väggen. Smycken överallt. Tiaror, you name it!

Är det bara jag som tycker att det verkar som att jag skulle vilja bo i en film?

C'est la folie d'amour


Oh what a feeling

Timo Räisänen kom precis på. Här kan vi snacka uppiggande när dagarna är som de är. Huvudvärk och deppness tillsammans med musik funkar ju. Oftast, som nu.

Dags för ett nytt glas cola. I vinglaset-som-är-godast-att-dricka-ur. Som pappa hela tiden påpekar.


Smartass, me

Jag får ett mejl, som jag ska radera. Plopp, alla mejl är raderade från inkorgen. Här kan vi snacka smart. Ett litet felklick, och allt går åt helvete. Tur för mig så la dom sig ju bara i "borttagna" mappen. Men jag blev riktigt rädd där ett tag.


Grattis till mig

Ja, då var det dags i år igen. Födelsedagen har vi ju redan klarat av. Men nu är det dags för min riktiga namnsdag. Inte riktigt än då. Men om cirkularus fyra timmar. Kom på det nu så det är bäst att inte glömma bort det.


For the first time

Aldrig någonsin har jag haft fyra smskonversationer igång SAMTIDIGT. Jag fick ont i tummen och blev helt förvirrad i huvudet. Så nu har jag slutat.

Ont i huvudet har jag också. Efter att ha sett en snutt på "Allt en tjej vill ha". Som jag såg första gången på bio med syster Madeleine. Kommer knappt ihåg vad filmen handlar om. Vet bara att jag grät. HAHA, men som sagt. Såg inte så mycket nu.

Flummigt ja.


Helsegt

Vaknar klockan 8. Hur pigg som helst. Det var bara att hoppa ur sängen och börja tvätta och ladda över bilder på datorn. Jag skulle ju inte tvätta bilderna, dah.

Runt elva kom Madeleine och åt frukost med mig. Sedan drog hon iväg. Pappa kom hem. Pappa försvann.

Under tiden som jag stod i duschen så ringde det x antal gånger både på hemtelefonen och på min mobil. Så helt dygnsur pratar jag med pappa i telefon som säger att det är fika hos farmor. Well... Bara att klä på sig då.

Och klockan är redan 14:23

This day will end soon.


Kom ihåg

Pengar till Madeleine

29/4 2009

It's not the fart that will kill you. It's the smäll.


Woho!

Äntligen! Tillbaka alltså. Med designen. Dags att rusa!


Drömmar

Visst är det knäppt när man vaknar och precis har drömt att det är jul på sommaren? Man blir som förvirrad när man sedan kliver ur sängen med panik, "jag har ju inte köpt några julklappar".

Min dröm gick till ungefär såhär.

En sommar dag, vädret är solande sol. Jag menar alltså att det var riktigt sommarväder. Väldigt varmt. Och till en början i drömmen har jag vinterjacka på mig.

Det är jag, och två till. Jag tror att det var Johanna och Madeleine. Vi kommer iaf hem till pappa för att ge några människor pengar. När vi är på väg från bilen så sitter det en dörr på gaveln på pappas hus (gaveln mot garaget, för er som vet vilken). Den dörren höll jag på att gå in genom men jag stoppar mig själv och säger "haha den har man ju aldrig kunnat gå in igenom". (Konstigt, den finns ju inte) Vi går iaf vidare in och möts av en massa skor. Sekunden senare så finns inga skor, golvet är nybonat och självklart har pappa bonat fast någon smula.

I köket sitter det två främmande killar, en tjej, min kusin och farmor. Så som jag är springer jag upp mot mitt rum. Och utanför dörren där står det en bricka full med en massa chokladrutor. Jag delar på en och hör sedan att Susanne är på väg upp för trappan. (det var inte så att hon lät, jag bara visste att hon kände lukten av chokladrutorna och jag var avslöjad helt enkelt). Jag låser min öppna dörr och ska stänga den. Självklart är det värsta glipan mellan dörren och dörrkarmen. Men låset hakade ändå i den där makapären så dörren var låst. I glipan stack jag ut min näsa och försökte se väldigt oskyldig ut. Susanne säger "åååååååh...... har du tagit en?" jag skakar på huvudet i hopp om att hon inte ska se att hela min mun är fullproppad med chokladkaka. Sedan var det dags att fira jul.

Innan jag drömde detta så drömde jag:


Jag, Johanna och pappa sitter i en bil. Johanna kör som en dår...................

Ärligt talat så kommer jag inte ihåg så jättemycket från den drömmen, det hände liksom inget speciellt.


Leka med tankar

Jag började just leka med tanken på att flytta ihop med Johanna. Vi satt och pratade om det där förut. Vi skulle ha värsta H&M-garderoben och vi skulle ju leva ett anständigt ungkarlsliv. Det som nu hindrar det hela från att gå i uppfyllelse är hennes pojkvän, och även att hon inte har något internet. Och inte heller någon datorn om nu Sami skulle flytta därifrån. = Ett hus på landet, nästan inne i skogen, utan internet. Nej, not my reality.


Lustlös

Snacka om avtrubbad man blir av att bloggen är i skitläge. Men en rad eller två är mitt jobb att skriva.

Med en väldigt snabb gjord summary av H&M blev skiten klar.

Angående mitt förra inlägg så kan jag bara tala om att...

Jag satt och väntade på att en viss person skulle svara på en viss sak. Svaret blev ett rätt väntat svar, även om det inte hade med grejen att göra.
Ni ser, det hela är ytterst komplicerat. Men för att göra det hela till en kort story, jag har inte ont i fingret längre.


TJOHO!

Jag hade så himla mycket rätt att jag gjorde illa fingret! HAHA


Japp!

Då har jag lyckats förstöra designen på min blogg. Förhoppningsvis har jag mallarna och koderna sparade på datorn hemma hos pappa. Annars förblir jag irriterad.


Citrusforskning

Mandarin - innehåller kärnor
Clementin - kärnfri variant av mandarin
Satsuma - lika stor som mandarin, men kärnfri

Men vad är då skillnaden mellan en clementin och en satsuma? Det som jag ätit idag är kärnfritt, alltså clementin eller satsuma. Gissar ju på clementin, men det skulle lika gärna kunna vara en satsuma?


image338


Källa: http://sv.wikipedia.org


Öva öva öva!

Filmanalyseringen började idag. Usch för den. Trist film och komplicerad uppgift. Palla analysera på allvar.

Dagens skrattstund var lunchen. Killarna som var i vårat sällskap satt och diskuterade mandariner och hur de ska vara. Helt plötsligt brister Emelie ut i skratt. Man är ju inte sen att hänga på. Ingen verkade fatta det roliga, och det gör väl inte jag heller egentligen. Precis när vi ska lämna borde så säger en kille något i stil med "woho vad coolt". Det visade sig att han hade dragit isär en clementin med tre klyftor på så den hade delat sig i tre delar. Han tyckte detta var jättecoolt och jag gav honom en lite applåd i hopp om att få igång de andra också. Ingen hängde på och jag sa väl något smått ironiskt som jag brukar göra. Killen svarar "jag skulle vilja se dig göra det". Men okej...............

Så nu sitter jag här med en clementin/mandarin och försöker göra detta. Men han ser ju inte. Man måste ju kunna det snitsigt först.


Maskopi

Elin använder ofta ordet maskopi. Nu har jag valt att kolla upp vad det betyder.

Äntligen har jag börjat haja vad våra konversationer handlar om.

image337


Imorsen

Jag har väldigt bråttom till bussen. Jag lämnar huset med öppen väska. Jag börjar plocka fram min iPod, Kent ville göra mina öron sällskap. Jag finner ett löv i min väska. Självfallet börjar jag skratta åt det hela. Stressad som jag var. Mannen som gick förbi tittade lite konstigt på mig. Stressat fortsatte jag att stänga väskan efter att jag plockat ur lövet.


Balanssinne

Jag måste träna upp mitt balanssinne till tusen. För någon dag sedan så satte jag mig i soffan i skolan, och ramlar rakt pladask ner på golvet. Emelie har dessutom ljudbevis på det hela efterspelet. Det gjorde fruktansvärt ont.

Nu senast, händelsen som fick mig att ta upp det hela. Jag går till vardagsrumsbordet för att hämta tvdosan. Med den i handen ska jag sätta mig ner här på stolen. Självklart håller jag på att glida av stolen och snubbla på mitt egna ben och ramla rakt ner på golvet. Lyckat kan man ju tycka.


En blank dank

Det börjar med att jag nästan behövde springa till bussen. Men i slutändan så var det som vanligt, överdrivet lång väntan PÅ bussen. Vi kom till skolan och satte igång med matematiken. Nu börjar man ju haja det där med konjugatregler och kvadreringsregler. Läxförhör som gick som en toalett dessutom. Men det tar vi inget extra för.

Det blev lunch, la pitabroed. Totalt knäppt om jag får säga det själv. Engelskan och Lennart väntade på oss. Läxan blev "förhörd" och vi fick gå precis när vi slutade.

Hemåt bar det av. Sällskap med Finan och grejer. Sällskapade med henne i Tumba eftersom hon inte kunde ta den riktiga bussen.

Nu har jag ju tydligen missat Nanny. Men okej.

Dags att spara favoritbloggar som bokmärken! Och then right over to plugga.


Morning has broken

Rubriken? Ja, den innehåller morning, what more can I say?

Efter en rejäl sovmorgon på två timmar så är jag vaken. Trots att jag inte somnade förrän ungefär halv två. Moha. Men jag är pigg som en nötkärna idag ändå. Kan man ju tro :)

Idag är det bara två lektioner som sagt. Matte och engelska. Ja, jag ska ju möta engelskaläraren igen. Efter den där stunden i måndags. Uhuuu!

Med en spricka i huden vid tån, sönderfläkt gom och brännskadad tunga borde jag tänka på refrängen och börja vandra iväg mot mer civiliserade delar av den här kommunen.


Nu är vi riktigt glada att vi slapp fortsättningen!

image336


(*)

She wanted to take a bath before dinner...

...but she never told anyone


http://youtube.com/watch?v=TJ01iVKQm8k

image335
Tänk er vilken känsla det är när en åtta timmars dag förminskas till bara 1,5 timmar. Då är man verkligen nöjd. Vad sägs om en massa inställda lektioner, jo tack! Gärna för mig.

Resten av veckan är helslapp dessutom.Tidsmässigt alltså. Sovmorgon imorgon + sluta relativt tidgt. Sovmorgon på torsdag + sluta relativt tidigt. Sista webdesignlektionen på fredag. Okej, det var ju inte så överdrivet slappt märkte jag. Men skönt ändå. Till råga på allt är det ju DH ikväll som man verkligen inte får missa. Det är ju überspännande. Ich like.

Om en timme och en kvart slutar Johanna och hon kommer och hämtar mig här jag sitter hemma hos mamma. Så blir det skjuts nästan ända fram till sängen. Plugga bör man ju göra någongång också. Men det får bli då.


Det här var ju ingen höjdare, särskilt inte "Edie"
image334


God morgon today!

Efter fem timmars sovande är jag vaken, och har så varit ett tag. Nu är det bara några få minuter kvar tills skolan börjar rulla in på schemat.


You better back off

Ebbot och jag är numera nyvakna efter en sovstund från ungefär klockan 20. Inget konstantsovande dock. Men seg, det är man ändå. Godmorgon världen!


Johannas bortskämdhet

Inte nog med att hon slipper göra frukost själv. Sami öppnar till och med chokladpappret åt henne.

Nu är vi iaf ensamma med Ebbot. Tjoho!


Fjortis?

Får du runt tio kryss så är du i riskzonen !

[x] du har bilddagboken
[x] du har över 20 bilder på dig själv där (har jag säkert, om inte annat så på mina fötter
[ ] Du ersätter S med Z
[x] du pratar i stil med "han bah .., och "hon bah"
[XX] Du använder uttrycket DAH?
[ ] du har ägt en nokia 3310?
[x] du har laddat hem ringsignaler för pengar
[x] du lyssnar på green day
[ ] du har träffat mindre än 9/10 av dina kontaktlista på din msn
[ ] du lyssnar på techno för att de är "häftigt"
[ ] du kör moped
[x] du är medlem i lunarstorm
[ ] du vaknar med huvudvärk oftare en varannan lördagagsmorgon?
[ ] du har aldrig arbetat
[ ] du tycker att din mobiltelefon tar fantastiska bilder
[ ] Msn är ditt liv
[ ] du kan inte gå till skolan osminkad
[ ] du skriker " Heeeej " i korridoren och kramar dina vänner som om det var 5år sen du såg dem sist, fast det i själva verket var 10 min sen
[ ] du dejtar spegeln minst 10ggr/dag
[x] du tittar på kanal5 ?
[ ] det var ett halvår sedan du såg en nyhetssändning
[ ] du tycker att sverigedemokraterna är coola
[ ] du tjuvröker
[XXXXX] du säger " jag döör " ofta? NÅGON SOM MISSAT?
[ ] du har ofta en klubba i munnen, och tycker det är sexigt ?
[ ] du kör med hjälmen hängades på cyckeln?
[ ] du har med plattång till skolan
[ ] du använder Daxwax, trots varningarna om hårlöshet
[ ] du tycker att dom medföljande lurarna till din mp3 är skitbra
[ ] du diggar Eddie Meduza?
[ ] du låtsas att du inte har några föräldrar som säger att du ska vara hemma kl 12
[x] du har en mobil värd över 1500kr?
[ ] du tittar efter mopeder på blocket när du redan har en?
[x] du har en JL-tröja?
[ ] du handlar godis mer än en gång per dag för att skolmaten är äcklig?
[ ] dina föräldrar betalar godiset?
[x] Du vet inte vad din mobilräkning uppgår till?
[ ] du har keps?
[x] du kan inte spela ngt instrument, men har en ipod/mp3?
[ ] Du skiter i skolan och litar på att läraren tycker att du är söt
[ ] du tuggar mer än 5paket tuggummi/vecka
[x]du har färgat håret?
[ ] du har inte varit i en kyrka på 10år
[ ] du läser frida
[ ] du kan bli störtkär i någon på ca. 10 min ?
[x] du diggar RixFm


Totalt 15, men okej asså hallå? Så nu e ja fjortis?


Tjejsnack v. 47

Barndomen
 • Vad är ditt allra första minne?
  Jag vet inte riktigt men ett är när familjen var uppe i Dalarna. Vi drack choklad och åt ostfrallor. Henrik spydde i sängen på Madeleine om jag minns rätt.
  En annan grej är när vi var nere i Göteborg och jag var tydligen den enda i familjen som åkte x2000 hem.
 • Hur såg din familj ut? Ja, inte till utseendet då förstås ;)
  Mamma, Pappa, syster -81, syster -83, syster -84 och bror -87
 • Vad gillade du att göra när du var liten?
  Leka med bilar tillsammans med min brorsa, loved it!
 • Hur skulle du beskriva dig själv som barn?
  Pratig hemma, tyst i skolan. Sökte uppmärksamhet vid matbordet genom att säga "varför tittar alla på mig för?", självklart började folk titta på mig.
 • Kommer du ihåg några viktiga händelser som format dig själv till den du är idag?
  Naaaej. Faktiskt inte. Eller när jag började umgås med Emelie har jag blivit officiellt knäpp.


Kent - Kärleken väntar

Brinn pengar brinn
Jag lovar du betyder nånting
Du orkar ta dig igenom det här
Du räcker till, så var den du är

Brinn pengar brinn
Jag vet att du är värd någonting
Du är hoppet i ett IQ-fritt land
Du är drömmarna jag drömmer ibland

Visst känns det som att kärleken väntar
Visst känns det som att kärleken väntar


19 november

Lagom hemma till Våra bästa år. Kan det bli bättre? Efter det blir det råpluggning för att sedan åka hem till lilla Ebbot. Eftersom Suss ska på Kent ikväll. Woho!


Flowher

Bliblioteket nu. Min H&M grej ligger ju på datorn hemma och den är ju hemma, så den är ju inte här = jag kan inte arbeta med det. 55 minuter kvar till nationella prov. Off!


Today I hate you

Med mycket tid över så sitter jag här ännu en gång. Man undrar ju hur många gånger det blir på ett år (?)

Gårdagen var suverän. Själv hade jag ju bara hört Maia. Men numera så funderar jag på att köpa Jonna Lee's skiva och även lyssna mer på Salem Al Fakir, som för övrigt var ett hoppetossepiller.

Idag är det glosförhör och muntligt nationellt prov som står på den stora listan. Och jag ser inte riktigt fram emot det.


This is me... then

image332


Paris for a moment

Telefonen ringer och mamma svarar.

Sedan börjar det helt plötsligt låta som att hon börjar prata franska. Men nej, svenska is it.


That the way it is

Framtidsplaner har diskuterats. Moha!

Iaf...

Pappa kom och hämtade mig. Vi åkte hem. Jag packade, duschade och tjänade pengar. Sedan kom mamma förbi och åt. Jag tog därefter med henne ut på en biltur.

Och nu sitter jag här, once again. Väntar på att klockan ska rulla snabbare så att jag kan träffa Mallan och dra vidare in till stan.

Men fram tills dess ska jag fortsätta smygtitta på Pippi Långstrump - girl power i 60 år.

Förvänta er inte att höra något från mig på ett par timmar, eller flera.


Vecka 47

Måndag: Tyska glosor + uppgift, muntligt nationellt prov
Tisdag: Nk-läxa, körkortsteori - diskussionsdel
Onsdag: Engelska glosor + uppgift
Torsdag: Svläxa, ev. tyskaglosor m.m
Fredag: H&M-uppgiften, sista webdesign (den här terminen)
Lördag:
Söndag: Namnsdag

33 dagar till jullov (varav 25 i skolan)


Question?

Bolibompa på tvn nu. Eller ja, nu slutar det. Nassim Al Fakir var programledar, någon som ser ett samband?


Någon som kommer ihåg?

Jag gör det, och jag var ju inte så överdrivet gammal.*

Nu har mamma vaknat till liv också. Tvn är på och det är reklam. Just f.y.i.!


Ser man på...

Det är söndag och klockan är inte ens 8. Här sitter jag som inte kan sova. Kan ju bero på flera olika grejer, bland annat att jag somnade runt 23 igår. Jag menar, man ska ju inte sova mer än 8 timmar så...

Dagen kommer gå till så att jag först och främst ska åka hem till pappa (han borde nog ringa snart om jag känner honom rätt), sedan ska jag hem till mamma igen. Och efter det ska jag och Mallan in till stan och se Maia, Jonna Lee och Salem Al Fakir. Det blir ju soft :)

Nu ska jag ta och kolla till pengarna och föra över pengar till Nanna för Jillan biljetten. Auf Wiederhören!

Tydligen är jag i stort behov av pengar, så jag får ta och hinna med en jobbstund idag också. Det går ju galant!


Kneto

Oj, jag kanske bör börja med att berätta om Kent-konserten. Det var ett härligt drag konserten rakt igenom, låtar man inte riktigt gillat blev bättre, men såklart. Jag gillar livekänslan ju. Ni som inte får se Kent i år, ni går verkligen miste om något.

Dagen idag började med att jag vaknade här hemma hos mamma. Låg kvar i sängen tills klockan var strax innan halv tolv. Vi åt frukost och sedan begav vi oss iväg till Kungens Kurva för mamma var sugen på en ny dator, finally! Efter ett köp körde hon hem mig till pappa där det var tänkt att jag skulle plugga. Men inget plugg för mig där inte. Åkte sedan med pappa hem till mamma. Satt och tittade på när mamma instrallerade datorn och pluggade samtidigt.

Nu funkar alla tangenter. Det är skönt, dessutom är det en stationär, love it.

Dags att återgå till pluggandet.


Men först...

... nationella prov i Engelska A.


Dagen med stort D

Gårkvällen var helt klart lyckad, men idag. Idag, måste jag säga det igen? IDAG!

Idag är det alltså dags för Kent. Ni vet gruppen från Eskilstuna? Med Jocke Berg i spetsen? Idag blir det med andra ord dålig uppdatering här.


Det börjar närma sig...

Imorgon är det alltså ÄNTLIGEN dags för KENT! Just nu är jag peppad till max. 500 miiiil i snö ett ufo över sjön....


Men iaf! Det är ju Kent imorgon, efter nationella prov och mattelektion.

JockeBERG! Woho!


... nu börjar väl snart bilen rulla iväg här utanför.


3 Outfits

Det har blivit tre olika outfits idag. Där är väl en av anledningarna till att jag inte pallar hålla på med "dagens outfit" och liknande. Det blir en hel del per dag.


Ny dag

Ja, idag gick skolan fort. Det var ju trots allt bara två lektioner, varav film på den ena.

Nu sitter jag här och ska väl snart börja förbereda mig inför kvällen. Frågan är ju bara vad man ska ha på sig.


Planer v. 46

Torsdag: Nanne "vild" på Hamburger Börs.
Fredag: Kent på Annexet. Super!
Lördag: -
Söndag: Maia Hirasawa, Jonna Lee & Salem Al Fakir


Den har satt sig på hjärnan...

.... livet har sina goda stunder wham!Fotnötter till mig själv

* Ladda mobilen
* Mössa imorgon

TYSKA GLOSOR


14 november, snön är kvar.

Snabb uppdatering av dagen.

Matte, som vanligt. Engelska, helt okej. Efter bar det av hem till Suss. Väl där sover Ebbot. Människor kom och vi åt och fikade.

Efter det åkte jag med Johanna och Sami och vi tog en tur runt elljusspåret. Jag säger bara att dom där människorna ska man inte gå med. Vägen tog aldrig slut, jag fick ont i armvecket och dessutom har jag ont i halsen nu.

This is what happened at Suss. Jag och Madeleine kör en flygtur. Destination golv.Grattis!

Som varje dag har även den här en morgon. Vi befinner oss vid den tidpunkten nu. Sovmorgon är härlig på en sån dag som idag.

Skoldagen består endast av två lektioner, matte och engelska. Skitämnen för att vara ärlig. Efter skolan ska jag bege mig raka vägen hem till min kära syster som idag fyller 26 år. Grattis till Suss!

Hemma hos farmor:

Jag sitter och tittar i farmors kalender och läser "Susannes födelsedag".


-Kommer du inte ihåg hur mycket hon fyller?
-Jo, jag vet att hon fyller tjugosju.
-Men det gör hon ju inte.
-Nej, hon fyller 26.


Här har vi då systeryster, för dryga året sen. Ni ser ju hur hon putar med magen.

image331


Tjejsnack v. 46

Sömn
 • Sover du bra på nätterna, eller vad gör du om du inte kan somna/sova?
  Ja, oftast så sover jag bra. Om inte så är det pga värme oftast. Då är det bara att sätta igång att trötta ut ögonen med tvtittande.
 • Hur många timmar sover du per natt, vardag/helg?
  Vardag- ca 7. Helg- beror helt och hållet på.
 • När går du upp respektive och går och lägger dig vardag/helg?
  Vanliga vardagar- går upp 6.30 går och lägger mig runt 22-23. Helg- beror helt och hållet på
 • Snarkar du, talar i sömnen eller kanske t.o.m går i sömnen?
  Nej inte vad jag känner till.
 • Sover du ensam i sängen, om inte med vem/vilka?
  Ja, jag ensam med alla mina tre kuddar.


Svensk? Jag?

Taget direkt från Sandras blogg.

[x] Ditt efternamn slutar på -son.
[ ] Du känner någon som har samma förnamn som du.
[x] Du känner någon (utanför släkten) med samma efternamn.
[/] I din familj är ni 2 barn. (Fler än så)
[x] Du bor i villa.
[x] Du bor i en tätort.
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla.
[x] Dina föräldrar har gift sig.
[ ] Din mamma är yngre än din pappa.
[ ] Din pappa heter Lars.
[ ] Din mamma heter Anna.
[ ] Din familj har en Volvo.
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil.
[x] Du har tillgång till internet hemma.
[x] Du har egen mobiltelefon.
[x] Du har ett eget rum.
[ ] Du har varit utomlands minst 2 gånger.
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna.
[ ] Du har varit i Grekland.
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger.
[ ] Du har varit på husvagnssemester.
[ ] Din familj har en husvagn.
[x] Ingen av dina föräldrar röker.
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan.
[x] Du har husdjur.
[x] Du får månadspeng.
[x] De flesta i din familj är blåögda.
[/] Du äter McDonald?s-mat/pizza/tacos varje vecka.
[x] Du följer Melodifestivalen.

15/30


Brilliant!

Jag har kommit på vad nästa blogginlägg ska ha för rubrik! Happy to me.

Nu ska jag överväga att gå ut och leka i snön! Igen, herregud, kläder on! See yah later guys!


The day... so far

Det började med att bussen var knäpp imorse. Eller inte bussen men trafiken. Det tog mer än en halvtimme att åka från Tumba till Tullinge med buss. Ännu längre att ta sig till skolan alltså. Det var bara att kasta sig in i klassrummet med körkortsteori och börja med alla uppgifterna som skulle vara klara. Lektionen i övrigt gick superfort.

Härefter kommer en del av resten av gänget instormandes i vårat hus. Myspyso. Både Mallan och Ehlinen var sicka today. Babys! Mentorstiden anlände och vi fick klistra upp våra citat på vita papper. Nästa vecka får vi väl sätta upp dom på väggen. Att det ska ta sån lång tid innan saker händer! Suck.

Lunch stod på schemat och den åts med tjejerna i klassen. Fiskpinnar och grejer. Snön hängde över oss och låg under oss.

Naturkunskap. Min första tanke var "okej, dna, det kan ju bli kul". Det funkade bra att hänga med ända tills något hände och jag blev jätteofokuserad. Vi fick iaf sluta fem minuter tidigare, och började ju även fem minuter försent eftersom the teacher inte kom i tid.

Samhälle - eget arbete. Jag borde nog börja kolla på alla mina papper jag skrivit ut. Kan behöva börja skriva allt nu också. Dah!

Webbdesign
, ingenting nytt i princip. Lite menygrejer som ändå var väldigt tråkiga. Surf for me.

Efter att ha spenderat många minuter utomhus kom pappa och hämtade mig i Tumba och min kommentar när vi kommer hem är "men åååh nu måste jag ju hämta min kamera och göra en snöängel". Pappa svarar: ska du lägga dig på den?
Han vet nog inte riktigt vad en snöängel är. Mohaha!

image330


Helt plötsligt blir jag ju dessutom tvungen att ringa Emelie. Jag höll på att dö. Av chockhet. Av allt! Jag visste inte om jag bara skulle skrika ut eller börja asgarva. Jag gjorde inget och låg och lyssnade på Emelie när hon smsade istället.

Bara några få timmar kvar tills Desperate Housewives, det är kärlek det.


Och ibland jobbar man flitigt

image329


Död

Jag dog precis. Jag är bokstavligt talat död. Ännu mera död kan man inte bli.
Tack Emelie!*

*Ja, jag är på allmänt dåligt humör.


Skrattretande

Det är skrattretande när man märker att människor inte alls känner en så bra som man tror. Vad är det för lögnvärld man lever i?

I annat fall kan jag bara säga att jag är inte alls är lagd åt det hållet att jag älskar irritationsmoment alls. Nej, det irriterar mig något så fruktansvärt. Och jag hatar när människor retar upp mig. Särskilt om det är medvetet. Just cut it off.


Önskelista


Böcker (i pocket format, om inte vill jag inte ha)
-Brunstkalendern (Emma Hamberg)
-Vi som aldrig sa hora (Ronnie Sandahl)

image317 image318

Hennes & Mauritz
Endast (!) elva plagg. (resten av plaggen fanns det ingen bild på)
Sen får vi ju inte glömma att jag fortfarande vill ha en mörkblå Adidas ziptröja. Men jag hittade ju ingen bild på den. Men samma modell som Suss Fred Perry tröja jag beslog tog för länge sen, misstänker att hon kanske vill ha tillbaka den. Innan jag sliter ut den totalt.


This is for me, this is for me

DNA - kemiska ämne som är bärare av den ärftliga informationen, genomet, i kroppens celler. Molekylen består av en kedja av nukleotider som genom den genetiska koden beskriver hur en organisms proteiner skall byggas upp av aminosyror.
Kromosomer - mikroskopiskt synliga färgbara strukturer i en cell, som framträder vid celldelningen, mitosen. En kromosom innehåller en lång tråd av DNA i vilken hela eller delar av genomet finns.
Gener - enhet för information om ärftliga egenskaper, som ärvs från föräldrar till avkomman. En gen är en sekvens av DNA, som i allmänhet kodar för ett visst protein; genen är ett slags recept på ett visst protein


Tänk om jag ändå fattade det där...


Diskussionsämne

SNÖ


I'm still trött

Tekniskt sätt har jag ingenting att göra men rent praktiskt ja. Men nej.

Igår var jag och Emelie på bio. Vi såg Hairspray. Den började inte förrän klockan 21 och det resulterade i ett lite senare hemkommande. Men hem kom vi, för att sedan sova.

image315


Kort dag i skolan idag. Vilket var väldans nice, med tanke på att jag höll på att somna på bussen till skolan. Tyska, samhälle och så idrott. Kort och enkelt.

image316


Ja!

VARNING!
Emelie! Om du inte har tittat din mejl bör du göra det innan du fortsätter att läsa här!
Ämne: Det var en gång...

... en flicka som hette Emelie *, och ja, det är DU! Men den gången känner du ju till. Det var ju trots allt ingen gång man går på, men det var ju ett tillfälle helt enkelt.


Just nu sitter denna flickan och samtalar med sin vän Millispillis. Jag kan tänka mig att hon berättar om filmen "Monika blir förförd". Varför hon skulle göra det? Nja alltså jag vet inte. Men det vore ju så oväntat bara. (Sms, wait a sec)

Det var Ehlin my friend.


Som rektorn brukar säga ska jag fatta mig kort i detta mejl.


Men för att återgå till föregående samtalsämne... Och jag orkar fan inte prata om dig i tredje person så nu blir det andra. I du-form med andra ord.


Jaa, ni fortsätter att prata om * hör jag. Det är ett jävla shat (tjat) om den där * jäveln. Men det är väl si sådär kul ändå. Trots att du inte riktigt har något att berätta om honom egentligen. Förutom att han är jättegullig, och att du tycker om honom väldigt mycket. Okej, och när sa jag att detta mejl skulle handla om *? Herrejävlar, han behöver inte ha någon plats i ett mejl som jag bara "skickar" till dig. Det är ju trots allt JAG som skriver, då kan ju JAG bestämma VAD JAG skriver. (Sms igen, vänta lite, Elin vill att jag ska komma och slå henne)


Apropå att slå, så slog du dig själv helt plötsligt igår när vi satt på tåget på väg hem innefrån staden, Stockholms stad alltså. Eller ja, staden Stockholm. Du slog dig ja, vänta lite grann så ska jag komma på varför du gjorde det. Jo just det, du ville leka den där leken då du varken får säga ja, nej, kanske eller tveka. Och så säger du ja och slår till dig själv hårt i ansiktet, utan flit. Och när jag skulle demonstrera hur du gjorde så gjorde jag själv illa mig. Anledningen till att jag tar upp detta nu är att jag för en liten stund sen, innan Millan kom slog dig. Ja, jag slog dig ja. Förlåt för det!


Nu känns det lite som att du kommer snart ge upp ditt samtal med Millan och typ komma hit och säga något i stil med "jag ba alltså hon ba och så ba ...". Inte för att du brukar göra det men, alltså det skulle ju kunna vara så att du brukade göra det och då hade det ju varit jättekul om du nu gjorde det idag också. Eller om en liten stund.


Ja du, nu börjar det bli lite ordsbrist i min hjärna. Eller alltså jag har ju inte ordsbrist men jag har brist på den där förmågan att komma på vad jag ska hitta på att skriva till dig. Fast det har jag ju haft hela mejlet igenom, det har du väl märkt? Jag har ju inte direkt haft något speciellt att ta upp, och jag kan inte komma på att jag ska ta upp något speciellt heller. Men (aber på tyska) jag har ju aldrig skrivit ett sånt här lång och helt onödigt mejl, till någon! Never, det är alltså min första gång. Och vad jag har för kommentarer på det då? Jag känner mig bara bra skum, det känns lite konstigt att inte ha något att prata om. Trots att det finns en jäkla massa samtalsämnen här i världen. Och nu googlade jag på "samtalsämne":


Resultat 1 - 10 av ungefär 94 700 vid sökning efter samtalsämne. (0,09 sekunder)


Där har du det alltså svart på vitt, om du skriver ut mejlet alltså. Annars text på datorskärm, men bakgrunden på mejlet är ju

säkert vit och texten är ju svart. Så det blir ju svart på vitt ändå. Mannen mitt emot mig sa att han skulle snart vara klar med sin

dator men nej, han sitter kvar. Och det berättade han liksom innan Millan kom också. När du stod till vänster om mig, mellan

bokhyllorna om jag inte minns fel.

Nej du, jag skulle ju fatta mig kort här. Och kort det är jag ju, endast 163,5 cm lång.

Hejdå!Pengar luktar illa

Ja, the company kom hit. Vi åt våfflor och fikade efteråt.

The company left.

Jag övningskörde sedan för första gången på någon månad. Med vinterdäck och grejer. Fast det är ju inget nytt, det har jag ju kört med förut, år innan. Denna gången var destinationen Hölö. Papper skulle lämnas till Solveig. Och ja, förutom att bilen lät knas med vinterdäck och kändes som att man körde med handbromsen i så gick det fina kanoners.

Nu fryser jag ännu en gång om fingrarna, so why don't I do something else?


Farsdag

Idag är det farsdag för er som har glömt det. Mina syskon planerar att komma hit så ska vi fira pappa lite grann.

Tråkigt som jag hade när jag vaknade tidigt försökte jag få med pappa ut på promenad. Misslyckade självklart. Men jag satte på mig en hel drös med kläder. Vanliga strumpor, strumpbyxor, mjukisbyxor, tröja, munktröja, mössa och halsduk, olyckligtvis glömde jag vantarna.


image314

Fler bilder från vinterpromenad här


You pop into my heart

Inte mycket bloggning för mig idag inte. Jag har inte gjort ett skit idag egentligen. Jag var hem till farmor en stund för att se om hon hade något att säga om min nya hårfärg, men hon verkade inte ens lägga märke till det. Och jag gjorde ingen större möda till att ta upp det på tal heller.

Tiden har sprungit iväg åt något håll. Framåt som vanligt. Men jag har inte hängt med, det känns som att jag precis vaknade. Och det är väl så resten av kvällen ser ut också.


Heltsinnessjukt

image3136 vs. 8

image309

Kent

vs.

Maia Hirasawa, Jonna Lee & Salem al Fakir

image310


Snow

image308


Bye ändå

Here I am, once again. Jag trodde jag skulle sova by now. Jag har ju faktiskt gått och lagt mig. Jag var nära att somna dessutom, men nej. Helt plötsligt funkade det bara inte.

Att det har snöat gör inte saken bättre, jag gillar det inte.

Självkontroll


Sen när blev jag en han?

Inte undra på att jag gillar fötter. Det ligger ju i min natur.

image307


Omg!

Inte nog med att jag fick min tröja. Johanna gick ju igenom alla sina kläder. Jag fick en hel del, oanvänt. Lycklig, ja!

Dessutom har ju jag nya H&M katalogen. Snart är ju min önskelista fulländad.


Starlight

Dagen började som alla vet med webdesign, jag kommer inte ens ihåg om jag fick grejen att funka. Det rullade vidare med matte. Matte som vi alla avskyr. Som iaf jag inte fattar något av. Lunchen bestod av tacopaj. Efter lunchen var det en historiaresumé som vi var tvungna att lyssna på. Sedan fick vi åka hem. Eftersom Kenneth var snäll.

Jag och Emelie åkte hem till mamma. Kollade på Våra bästa år och Nya tider. Sedan var Emelie tvungen att möta sin pappa. Blu. Jag själv väntade på att mamma skulle komma hem. Vilket hon gjorde. Johanna och Sami kom sedan och hämtade mig. Vi åkte till Statoil och gula villan för att hyra film. Revolver tror jag att den hette. Vi åkte vidare och handlade i Vårsta, där vi även hämtade ut mina kläder. Eller... min tröja, Susannes mössa och julklapp till Ebbot.

Vidare hem till dom och lagade mat. Henrik kom förbi med sin nya bil också. Vi åt. Henrik och Sami började kolla på den där filmen, som heter något med clock och orange. Jag och Johanna tittade på Narc. Johanna tittade, jag somnade. Johanna höll tydligen på att somna. Sedan var filmerna slut. Och Henrik skjutsade hem mig. Det blev inget tittande på hyrfilmen för mig alltså.

Jag fryser och fryser. Jättemycket. Jag vill helt enkelt sova. Dessutom har jag tydligen ont i axeln.


Morning-glory

Here I am. Webdesign igen. Fyra lektioner kvar, den här terminen. Jag är mega trött och får inte hemsidan att funka som den ska i Firefox.

Om Kenneth vill vara snäll slutar jag redan klockan 11 idag. That would be nice.


In Sweden we call it rött

Jag tycker att vi kan komma överens om att håret numera inte är brunt.

image306


A little history

- Vad tycker du om mitt hår då? säger jag och borrar upp håret i ansiktet på pappa (han är ju färgblind och jag tänkte att ju närmre håret är så ser han bättre)
-Åååh det luktar ju mahogny, svarar pappa.
-Vad är mahogny?
-Ett träd...

Inte undra på att pappa sa att jag hade en björk i nacken.


Conversation

@ mamma.

Jag och mamma pratar om det latinska språket.

Mamma: Vet du vem det var som sa veni vidi vici?
Jag: The Hives?


Before and after

But only after.
Använd hårfärg: L'Oreal COULEUR EXPERTE 3.54


image305VR + hårfärgning

För några månader sen, närmare bestämt den 24/9 beställde jag prenumeration på VeckoRevyn. IDAG, har det första nummret kommit. Eller ja, igår kanske det var. Jag såg det idag iaf. Snacka om segt.

Nu sitter jag hemma hos mamma igen, väntar på att hon ska komma hem så att hon kan färga mitt hår. Nu ska det inte vara utväxt kvar, är det tänkt.


Might be true

image304


Gör testet här.


Telefonsamtal 19.46

Emelie: Vi har sovmorgon imorgon
Katarina: Jag vet
- Va?
- I know
- Jag höll på att kissa på mig när jag fick reda på det.


Olycksfågel

Det är precis vad jag är.

I måndags lyckades jag klämma handen på en innebandyklubba, don't ask how,
Idag klämde jag fingret när jag skulle skriva på tangentbordet, don't ask how.

image303


They call it love

Jag kan inte säga annat än...

Man ligger i sängen, och allt man kan tänka på är den där jävla låten. Den som är så himla bra. Den som får en att hoppa av lycka. Helt plötsligt får man ett sms där det står "Read my mind".

Jag kan inte vara gladare just för tillfället.

Och nej, det finns nada anledningar till varför jag tycker att just den är bra. Den bara har satt sig på min hjärna. Helt enkelt.


That's my kind of balloonhumour

image302


Read my mind

I don't mind if you don't mind 'cause I don't shine if you don't shine

The Killers - Read my mind


"Ja, helloo?"

Resten av dagen har gått åt åt att prata i telefon. Med tre stycken. En snubbe ringde och ville ha adressen till pappas hemsida. Den gav jag såklart ut. En kvinna som ville göra en marknadsundersökning ringde och jag drog en vit lögn och sa att pappa inte var hemma. Susanne ringde också. Hon berättade att hon hade lagat en massa mat på köttfärsen som hon fick av pappa. Cirka 50 köttbullar, köttfärssås och åtta hamburgare.

Astrid såg mitt skolfoto från sjuan. Hon tyckte att jag såg äldre ut då än nu. Ja, vad ska man säga om det?

Nu har vi besök av pappas två kusiner, och även ett barnbarn till den ena. En av dom påstod att jag kommer bli värsta affärsmannen när jag blir stor. Ironiskt nog...


Tjejsnack v. 45

Jämlikhet
 • Vad är jämlikhet för dig?
  Aldrig tänkt på det. Men att män och kvinnor ska ha samma rättigheter låter bra.
 • Kallar du dig för feminist? Motivera gärna!
  Nej det kan jag väl inte direkt påstå att jag gör. Ingen råfeminist iaf.
 • Är det viktigt att det är 50/50 manliga och kvinnliga chefer?
  Nej, jag tycker att det är viktigare att det är kvalificerade människor som har chefspositionen.
 • Har du någon gång blivit diskrimerad på grund av att du är tjej?
  Inte som jag kan komma på.
 • Är det viktigt att föräldrarna delar 50/50 på föräldrarledigheten?
  Det är upp till föräldrarna själva att göra upp om.


Do'h

Idag är en hemmadag. Surprise surprise, jag har blivit sjuk. Efter en månads aningar har det brytit ut.

Idag städas det dessutom här hemma så jag har kunnat sovit bort hela morgonen, jag sover ju bäst när det är noice. Att man missar muntliga nationella i engelska är ju inte superbra, men ja.. jag är inte ledsen över det. Det kommer ju en ny chans imorgon, antar jag.

I köket pratas det nu om skolmat, och jag känner att jag vill spy.


Jag har i alla fall en början...

... och det är en H&M logga. Den ska in någonstans i min inlämning.

Är det bara jag som tycker att det är lite konstig röd färg på den?

image301


Sommar?

Min kamera verkar bojkotta sommar/vinter tid totalt. Den har ju skött sig otroligt bra under sommaren. Men nu efter att jag ställde om klockan på den har den börjat krångla. En del foton säger den att dom är tagna i juni och andra i augusti. Om det ändå vore sant...

Den här bilden fick iaf rätt datum och tid. Kanske allt har ordnat sig nu?

Vi kan kalla den Upplöst Livskris

image300


Utmaning

Jag hittade en utmaning i någons blogg för några veckor sen. Den gick ut på att man skulle visa upp sin bloggplats. Och ja, eftersom jag ibland är lite överallt så har jag ingen bestämd plats. Men det är ändå här, jag tillbringar mest datortid (bloggar mest).

image299

Jag måste ju erkänna att det ser väldigt stelt ut. Notera även blocket och pennan framför mig. Alltid bra att ha när man är beroende av att kladda ner olika siffror, eller helt enkelt sitt namn.

Anta utmaningen du också?


Did I ever tell you?

Övningskörningen (överkörningen) kan fortsätta nu. Den fjärde skylten är inhandlad. Man skulle ha en sån där som mamma har...

image298


Grässtrå

What a nicei.

Med tanke på att jag verkligen råstädade mitt rum igår, så sov jag väldigt bra inatt. För bra sömn resulterar som vanligt i trötthet.

Första lektionen var körkortsteori, fick göra ett test jag missat förut. Fick även tillbaka ett annat. Och det jag gjorde. Den här gången fattade Kenneth min ironiska ton på papper.

Fråga: Vad gör du om du ser ett bufflonfår?
Mitt svar: Ringer mamma och Aftonbladet.
Kenneths kommentar: Självklart...

Nu är det bara ett fåtal lektioner kvar. Nice nice.

Andra "lektionen" var mentorstid. Det var utdelning av igvarningar och även frånvarorapporter. No ig för mig. Thank god. Sedan fick vi även skriva citat som ska upp på väggen. Jag kände mig sådär lagom poetisk så jag kluddrade ner ett stort Do'h över ett helt papper. Homer Simpsons ftw.

Luncen bestod av lagom äckliga crepes. Det smakade som det lät. Slemmigt.

Naturkunskapen gav mig mitt prov tillbaka. G på det. 1 poäng över G gränsen och även ett MVG svar. Woho! Därefter var det rätt slut för den dagen.

Imorgon är det nationella prov i Engelska. Man ba, neeej. Jag ska iaf se DH ikväll.


Slut för idag, tack för idag

Jag måste göra något akut åt mina extremt hemska naglar. En del håller på att vika sig, en del har halverat sig. Attans att det inte är Desperate Housewives ikväll. Men kent går ju lika bra dom.

Bedtime babys!


There was a time, before we became close. Detta är då jag och käre vän Elin, för en sisådär fyra år sedan. Redan då sysslade vi med skumma saker.


image297


But she never told anyone


Det är vad den innehåller

Taget direkt från Marielles blogg.

Ta upp din mobil:


1. Vem ringde du senast?
Karran, fast henne pratade jag aldrig med.

2. Vem ringde dig senast?
Pappa

3. Vad står det i ditt 4:e mottagna sms?
"I don't care who you are, where you are from. Don't care what you did, as long as you love me"
Emelie 071105 19.14

4. Vem skickade ditt 6:e mottagna sms?
Emelie

5. Vad står det i ditt 12:e mottagna sms?
"Han tycker inte att gör något. Åh dra."
Emelie 071105 17.25
Och nej, jag fattade inget jag heller.

6. Vad står det i ditt 6:e skickade sms?
"Klockan är SEX över halv ÅTTA. Och jag dör. Fan vad jag gillar dig!"

7. Har du några utkast?
Nej.

8. Vad är ditt rekord i snake?
Var längesen jag spelade snake, med tanke på att jag inte har det på telefonen.

9. Vad har du för kontakter som börjar på bokstaven J?
Jacce, Jacob, Jimmy, Jocke och Jossan

10. Bokstaven T?
Ingen alls

11. Bokstaven M?
Maddelajnen, Malinbrallan, Mamma och Mika

12. Vem ringde du senast på snabbuppringningsnumret 2?
Snabbuppringnig behövs inte för mig.


Utmaning, 7 sanningar

Här är reglerna:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

Jag blev utmanad av Marielle.
Jag utmanar alla som känner sig villiga att delta :) säg bara till

Mina 7 sanningar:
1. Jag somnar bäst när hög volym spelas.
2. Jag har en förmåga att koppla allting till en viss person named Robin.
3. Jag skolkade första gången någon gång i mellanstadiet. Då var jag livrädd för att någon skulle hitta mig hemma.
4. Jag har blivit kär via internet.
5. Jag var helt galet besatt i Fame Factory när det gick på tv, dock inte den sista säsongen.
6. Jag har som mest skickat över 200 sms på en dag. Och ja kära familjemedlemmar, det var gratis sms.
7. Jag har haft ett stalkerbeteende som inte riktigt är över.


Det var mig en seg jäkel, inte Lennart då alltså.

Nu sitter jag ännu en gång hemma hos mamma. Hon kommer troligen märka det när hon kommer hem ändå, men istället för att skriva en söt lapp så kan hon läsa här. Vi måste ju spara på träden.

Jag satt för en liten stund sen och googlade på mig själv, koolakattis alltså. 294 träffar blev det. Jag måste nog börja googla på mig själv lite oftare.

Since I don't have something to do kan jag lika gärna berätta om det genomgågna dagen. Vi satte oss på en buss i Vårsta. Vad händer därefter? Bussen börjar åka, med oss i. Den första fina lilla, otroligt inte branta backen kom inte bussen uppför. Den orkade inte. Bussen var helt slut. Vi tog oss nästan fram till nästa busshållsplats tills bussen efter kom. Allt detta orsakade att vi kom en halvtimme försent till skolan.

Och under den restrerande delen av tyskalektionen satt jag och Emelie och skrapade snabbt ihop planeringen till våran kommande idrottsuppvärmning.

Jag ska dessutom börja skriva om H&M, med globalisering som bakåtlutning. Någon som har några tips om vad man kan skriva om? Eller snarare ta upp.

Lunchen bestod av korv och ulvermos. Ja jag vet att det står ulvermos, men jag orkade inte sätta dit p:et just nu, den knappen funkar ju inte riktigt som den ska på den här datorn. Så varje gång jag skriver p, så trycker jag ctrl + v. Bara så ni vet.

Sedan var det dags för oss att hålla våran idrottsuppvärmning. Vi körde två olika kull-lekar och det resulterade i OK+. Vilket man inte kan få högre än. Nöjda åkte vi därifrån efter spegellek och innebandy matcher.

Jag anlände hit och ska väl om någon halvtimme eller så bege mig till Johannas jobb för att åka med henne hemåt.


Det är inte lätt när man är överkänslig

Haha, det är något galet fel på mig just nu.

Inte nog med att jag har grymt ont i nacken/axeln så börjar jag tro att det är något galet med min hjärna också. Här sitter jag, kikar igenom en del bloggar. Kommer fram till en och läser mitt namn. Jag läste bara mitt namn. Sedan var jag tvungen att titta bort innan jag började gråta. Men det är över nu, numera skrattar jag bara åt det. Det var Marielle som hade nämnt mig.

Nu har jag helt plötsligt missat Sandor slash Ida också. What a surprise.

Apropå nada, så kanske det börjar det ju bli dags att schleepa. Det är ju trots allt tidig morgon imorgon.


Lite nytt

Lite ny design. Lite här och var. Det mesta är sig likt. Sunday morning call är tillbaka.

Jag är förälskad i The Killers låt Read my mind. Helt klart ett måste. Den finns nu mera i min november spellista på iPoden.


... och det har ändå bara gått två år

Jag sitter och läser gamla grejer jag skrev på min förra blogg. Jag dissade i princip allt.

Det är melodifestivalen, det är O.C, det är tvprogram som sändes under sportlovet. Ja det är allt i princip.
Jag irriterade mig på att Aftonbladet skrev om Peppe Engs dotter som föddes i toalettstolen. Jag irriterade mig på att Renée Nyberg satt och kollade på en när man loggade ut från hotmail.

Jag har skrivit "Top Dog? Top Model fast för hundar. Ska dom inte ha för pennor snart oxå?"
Min kommentar till att börja gymnasiet var "första dagen var helt okej, jättevarmt."

Det var många funderingar och många konstiga tankar som slog mig. Som nu, fast negativare då.That's the way it is

Imorgon är det dags för skola igen. Och jag är inte taggad någonstans. Jag är helt död idag. Jag kan med gott samvete säga att jag faktiskt behöver en veckas lov till.


Höstens stående modemiss

Mjukisbyxor, tubsockor/ullstrumpor och ballerinaskor. Där snackar vi a no no combination.

Jag har kommit på mig själv vid minst fyra tillfällen att bära denna outfit. Som tur har jag aldrig gjort det offentligt.


Lördagsfunderingar

Undrar hur många kilo potatis pappa har skalat i sitt liv.
Undrar hur många papper jag har kladdat ner mitt namn på.


F.Y.I

Nu ska vi försöka få till något lite kul här.

Dagens att inte rekomendera.

Somna inte efter fyra om du kommer att vakna innan sju.Half made

Nu har jag ställt om klockan på min kamera. Det var liksom dags att bilderna började få sin rätta tid tyckte jag. Nu är det avklarat. Bara klockradion kvar.


The familyday

Jag har länge suttit och funderat på när jag egentligen vaknade imorse. Det var väl runt 8. Men jag gick och la mig igen efter någon timmes uppegång.

Resten av dagen är ju historia. Like always.

Mamma kom hit runt tolv. Madeleine anlände efter ett. Mamma plockade bort döda hudceller från våra ryggar. Madeleine gav sig på mitt ansikte. Hon la en jättebra grund till sminket och det resulterade i att jag vet vad jag ska skriva upp på min önskelista this year.

Cover, blue och red, Make up store. Och den gröna DKNY parfymen.

Johanna och Sami kom förbi också. Det blev prat om vad som hände förr i tiden, då vi var små. Jag trodde att Johanna aldrig var hemma, men hon satt tydligen på sitt rum. Och Madeleine som aldrig var hemma såg man hela tiden. Och Henrik slogs alltid hårdast (like nu också). Susanne däremot använde ord som patetisk, vilket Maddis inte visste vad det betydde när hon gick i sjuan, åttan eller nian.

Jag gav mig ut och övningskörde. Mot Suss this time. Vi var där ett tag, sedan följde hon med oss till mormors grav. Och sedan hemåt.

Väl hemma slötittade jag på tv. Fredag hela veckan. Ser ett hus som jag känner igen. Även ett kök. Kastar mig på dörren för att ropa på pappa. Dörren var solklart låst. Det lät med andra ord väldigt mycket. Mörkt utanför och överallt. Jag ropar på pappa som faktiskt höll på att somna. Han rusar i princip mot tvn. Så då satt vi där och tittade på det där huset.

Efter att Sam fick lämna idol gjorde jag en sit-up och boxade i luften. Något som jag kallar segerdans. Eller inte....


Jag kommer ju inte ihåg...

-Men vad hette han då? Hååkon?
-Men det är ju han i norge..
-Dom har ju bara bytt plats på ringen.


Katarina* säger:
nej men!
jag lyssnar på muse och har muse tröjan på mig!
nej det hade jag visst inte
men jag hade den på mig förut idag


.

In the still of the night
I can almost feel you lying next to me
Like it used to be
And it's hard to let go
When there's always something there reminding me
How things could be
I've tried to get you off my mind
But every time I close my eyes
You're still inside my heart

Why can't I laugh?
Why must I cry?
Everytime we say goodbye
These are the words
To my heartbreak lullaby


koolakattis.tjuvlyssnat?

Två tjejer ~16-17 år, buss 713 mot Fridhemsplan

Tjej 1: Varför sätter hon sig inte ner?
Tjej 2: Det är bajs på sätet.
Tjej 1: OkejTvå tjejer ~16-17 år, McD, Alviks Torg

Tjej 2: Och så sa du hej igen.
Tjej 1: Nej men jag sa inte hej. Jag ba hej.
En kort stunds tystnad
Tjej 1 (skrattande): Haha hörde du vad jag sa eller? " jag sa inte hej. hej. jag sa bara hej"
Tjej 2: Och nu sa du "jag sa inte hej. HEJ. jag sa bara hej"


@SEJ

Nu börjar det bli dags för hemåtåkning. Thadaaaa....


Black and white

Vi kom till Kista. Ingen fattade riktigt det där med parkeringsbetalningen. Vi gick över farthindret. Johanna med pyttesmå steg. Vi skrattade. Vi tog oss in genom dörren och gjorde intryck. Vi åkte alla rulltrappor upp. Vi kom upp runt kvarteret Danmark 2 eller något sånt. Det hängde klänningar i taket. Vi var helt lost. Kollade på den virtuella kartan. Vi fann H&M och rusade dit.

För mycket kläder, för mycket pengar och för lite att vilja ha. För mig blev det en bh köpt. En svart behövde jag, lika så en vit. Det blev en svartvit. Även hårsnoddar och något mer. Kommer inte ihåg vad det var bara. Hittade också hårfärgen jag vill ha. Den köpte jag inte.

Vi gick vidare in på GT. Jag letade i flera minuter efter det där linnet som skyltdockan hade på sig. Jag fann det, jag köpte det. Det var alltså allt. Vi gick in i flera affärer och bestämde oss för att åka hem sen.

På väg ut gör vi ett uttryck. Vi går över farthindret och sätter oss i bilen och åker. Vi hittar hemåt. Vi fastnar i en bilkö.

Vi kommer till Vårsta runt 18.00, Sami var redan där och vi åt. Vi fortsatte städningen och blev klara runt 21.00. Sami stannade kvar extra för att fixa det sista. Jag gick och la mig nästan på en gång hemma.

Idag ska jag träffa Emelie. Idrottsuppvärmning ska göras. Sedan ska jag, Johanna und Sami åka hem till systeryster och hälsa på.
Men innan dess, ska jag duscha.

Dessutom så kom jag på vad den sista H&M-grejen var. Det var ett par strumpor med döskallar på. Astuffa.