Sushi

Det är dags för fredagsmyyys! Hihi! Sitter och småfnissar för mig själv. Joakim kommer hem vid lunch, då ska vi in till stan för att luncha tillsammans. Sushi! Sen ska vi leta klänning. Känner att det är på tiden att börja nu eftersom vi ska på bröllop om mindre än en månad. Nä, nu måste jag börja platta håret. 

Sushi sushi sushi!


vägning vecka 12

sen 15/4-11: -0,8
totalt: -4,9
kvar till delmål: 0,1


Onsdag 110427

Har googlat och räknat och kommit fram till att om man dricker 40 liter 8 grader varmt vatten så förbränner man 1200 kcal. Men att dricka så mycket känns ju väldigt, väldigt dumt. Ca 2-3 liter vatten förbränner alltså ca 60-90 kcal. Det är ju som ett helt äpple! Haha... eh 40 liter vatten alltså...

Frukost: Frökuse m sallad och räkost (250 kcal)
Lunch: Korvstroganoff m ärter och morötter (285 kcal)
Mellis: Bulle (120 kcal)
Middag: Vitlök- och sambalkryddade biffar m bulgur och sambaltzatsiki (275 kcal)
Kvällis: Proteinpudding (220 kcal)

Totalt: 1150 kcal.


Gräslök

Idag känns det i benen att vi satte rekord igår. 3,05 km på 24 min 5 sek. Medelhastighet på 7,6 km/h. Oj, oj, oj! Mitt påskplus (räknat från i onsdags till igår) är nästan helt borta. Gräslöken har börjat växa, nu är det bara persiljan som ska börja gro också. Hämtade ut mitt protte igår och fann även en provpåse med hallonsmak. Den var ingen höjdare om man blandade med vatten. Dagens träning blir troligtvis bara diskande och fixande med all the tvätt. 
Tisdag 110426

Frukost: Frökuse m sallad, räkost o skinka (260 kcal)
Lunch: GI-lasagne (425 kcal)
Mellis: Bullar + Hallonprotein (300 kcal)
Middag: Korvstroganoff (270 kcal)
Kväll: Äpple (70 kcal)

Totalt: 1325 kcal.

Träning: 3 km PW/jogg (24 min 5 sek, 303 kcal)


Måndag 110426

Frukost: Mild vanilj lättyoghurt med allbran och hallon/blåbär, frökuse med kaviar (525 kcal)
Lunch: Tacosrester (515 kcal)
Mellis: Twister fruit, 1 äpple (155 kcal)
Middag: GI-lasagne (425 kcal)
Kväll: 2 knäcke m skinka och räkost, 50 gr popcorn, bullar (700 kcal)

Totalt: 2320 kcal. På TOK för mycket.

Träning: 40 min promenad (ca 200 kcal)


Basilika

Känns lite som att det är måndag idag. Ställde mig på vågen med den där vanliga måndagsångesten man har haft efter en helg, men det var ju ingen fara. Trots att det varit en lite väl dålig vecka, både när det gäller mat och motion.

I fredagsmorse började jag så mina frön jag fick av mamma i påskpresent. Idag har basilikan börjat gro. Jag duschar mina små bebisar var och varannan timme. Det får inte vara torrt, och inte heller blött. Lite spray här, och lite spray där. Ska nog ta och leta efter lite chili explosion-frön.
A little twist of twister

Det har inte varit någon optimal vecka, men det får vara så. Bara lära sig gilla läget liksom. That's the way it is.

Igår var vi grillsugna, så vi åt kinamat med Håkan och Anna. Blev några rundor Buzz också, och både jag och Anna vann varsin gång! Idag har vi varit på kalas i Hoj och nu har vi precis ätit tacos för tredje gången den här veckan. 

Det ligger en twisterglass i kylen och väntar på mig också. Den tänker jag äta. Och inte må dåligt över.


onsdag, torsdag, fredag

Onsdag:
Lättfil m allbran, fullkornsbröd m skinka, fajitasallad, äppelbitar, lax m ädelostsås och bulgur, 1 kinderägg, några paradisaskschokladbitar. Träning: shoppingrunda med mamma.

Torsdag:
Fullkornsbröd m ägg och kaviar, smoothie, asiatisk buffé, kaka till kaffet, tacos, lite godis. Träning: Rundtur i Habo.

Fredag:
Fullkornsbröd m ägg och kaviar, äpple, tacos-rester, några chokladbitar. (ska väl bli någon middag också) Träning: 3 km på elljusspåret.


Bryt ihop och kom igen!

Efter att jag publicerat föregående inlägg så var det jag som ställde benen i duschen, bad Joakim att sätta igång kaffet och så rakade jag benen under tiden som kaffet porlade ner genom bryggaren.

På med träningskläderna, ner till bilen och smäller igen dörren på örat och börjar böla. Jag var så arg. Allting bara gick åt helvete. Torka tårarna och så åkte vi till elljusspåret. 3 km rikare i benen och ett jävligt illa humör fattigare. 

Note to myself: för att undvika sötsug, rör på dig! ät regelbundet! drick vatten!


Medvetna val är inte alltid bra val

Det har blivit alldeles för mycket bara. Trots att vi inte köpte i närheten av lika mycket godis som vi brukar, så var det på tok för mycket. I alla fall för min mage. Är helt sockerbakis. Visserligen hade jag inga höga tankar om mig själv den här veckan, men att det skulle bli så här illa trodde jag inte.

Max två vilodagar den här veckan, my ass. Vi är inne på vilodag nummer fyra. Visserligen blev det en massa spring mellan butiker när mamma var här, men det är liksom inte shoppingmotion jag behöver.

Medvetna val verkar inte vara det jag är bra på. Jag kan sitta med godiset i handen och tänka att äter jag det här kommer jag må dåligt både direkt efteråt och dagen efter. Jag är medveten om att jag kommer må dåligt, ändå väljer jag att äta. Inte bara en.

Mina dåliga ursäkter nu till att vi inte kan ut och gå är:
-jag mår dåligt, jag kan inte röra mig, jag orkar inte, känner mig bakis.
-jag kommer få skavsår.

Jag vet att det är skitbortförklaringar. Åt helvete med dom! Jag vet att jag skulle må så jäkla mycket bättre om jag fick flåsa lite. Jag vet att skavsår är inte det värsta här i livet. Ändå väljer jag att fortsätta må dåligt.


Grillsugen

Nu har mamma gett sig av efter att ha varit här i två dygn. Eller ja, ett iaf. Igår blev det kyckling-fajita-sallad till lunch innan vi gav oss iväg till A6. Och vad gör man inte om man är sugen på nya träningskläder, men inte har någon lust att köpa till sig själv? Man hjälper såklart mamma att shoppa nya träningskläder. Jag fick även tre små krukor att plantera basilika, persilja och gräslök i. Istället för påskägg. Till kvällen blev det lax med ädelostsås, mums!

Idag har vi ätit brakfrukost och varit runt i Habo och kikat. Först en sväng till kyrkan och sen till godisfabriken innan det blev asiatisk lunchbuffé. Efter det tog vi en tur i alla affärer här i Habo. Tror nog jag har sett mer av Habo idag än vad jag gjort totalt under dessa sex månader jag bott här. 

Nu är jag mest sugen på grillat kött. Kött som är grillat. Ba sådär liksom!


Tisdag 110419

Blev vilodag idag, mina ben gillade nog inte att gå så hårt ut med att springa två dagar i rad. Istället har jag fått springa upp och ner till källaren och tvätta. Imorgon kommer mamma och hälsar på, så vi har passat på att städa. 

Frukost: Allbran m lättfil och en klick jorbubbesylt (175 kcal)
Mellis: Champs + skinka (30 kcal)
Lunch: Föffärssås m ärter och morötter (335 kcal)
Mellis: kaka + äpple (190 kcal)
Middag: Kyckling m lök, champinjoner och balsamsås (230 kcal)
Kvällsis: Bär m mjölk (60 kcal)

Totalt: 1020 kcal.


110418

Frukost: Allbran m lättfil, knäcke m skinka (250 kcal)
Lunch: Kyckling-bulgur-tacos-sallad (265 kcal)
Mellis: 1 kaka + äpple (180 kcal)
Middag: Köttfärssås á la extremius m sallad (295 kcal)
Kvällsis: Ägg (70 kcal)

Totalt: 1060 kcal.

Träning: 3 km promenad/jogg (25 min, 15 sek, 206 kcal)


Får nog tänka om lite...

Ett av mina mål för dessa 100 dagarna var att ta mig 3 km på 25 min. Får nog ta och ändra på det. Dagens tur tog 25 min 15 sek. På 90 dagar (som det är kvar) tycker jag fan att jag borde kunna förbättra mig till åtminstone runt 20 min. 25:15 med solen brännandes och med skavsår. Tänk er utan då. Mhm!


Planerad träning v. 16

Måndag: 3 km promenad/löpning
Tisdag: Styrka (30 min) och 3 km promenad/löpning på band
Onsdag: 3 km promenad/löpning
Torsdag: Styrka (30 min) och 3 km promenad/löpning på band
Fredag: 3 km promenad/löpning
Lördag: Styrka (30 min) och 3 km promenad/löpning på band
Söndag: 3 km promenad/löpning

Förra veckan hade jag tre vilodagar, den här veckan får det max bli två. Det spelar ingen roll om det blir ett gympass som ryker, huvudsaken den här veckan är inte VAD jag gör, utan ATT jag gör. Gillar mina 3 km promenader på elljusspåret. Joakim värmer upp med mig de första 500 m, innan han springer iväg på det längre spåret och jag kan köra mina intervall träningar i min egen takt. Vi springer alltså tillsammans på distans. Ikväll ska vi ge oss på spåret igen. Denna gång bättre än 27 minuter.


Inför nästa vecka

Trots att jag lever med två gigantiska blåsor på hälarna så har jag lite mål inför kommande vecka.

Ett minus på minst 0,5 kg
3 km på mindre än 27 min
Max två vilodagar (den här veckan blev det tre)


Lagom snygg och fräsch efter ett skakis varv på elljusspåret imorse
Söndag 110417

Frukost: Lättfil m allbran, knäcke m ägg (315 kcal)
Lunch: Tacosrester (500 kcal)
Fika: Glass, kaka + toscabulle (460 kcal + bulle)
Middag: SUSHI! (300)

Totalt: 1575 + bulle.

Träning: 3 km promenad (28 min, 213 kcal)

Testade de nya löpningskorna idag. Gick ju fint att gå och springa, fram tills dess att mina fossingar ville ha skavsår. Annars är jag ursäker på att vi hade utan problem klarat av rundan på mindre än 27 min (som är mitt rekord hittills) och bara svischat förbi alla promenerande pensionärer och barnvagnar på tipspromenaden. Efter blev det dusch och lunch innan vi åkte och bytte däck och tvättade Joakims bil och åkte vidare till Hjo och fikade och åt lite sushi, igen.

Ligger redan back på kalorierna och har inte ätit sen tre timmar ungefär. Bra skit! Glassen (340 kcal, Daimstrut med päron) kändes alldeles onödig. Den var inte hur god som helst, och jag proppade i mig hela trots att jag var full efter halva men det var lite osmidigt att kasta den när man åker på 90-väg. Inte bra alls. Varken att jag satte i mig den, eller att jag gjorde det bara för att jag inte kunde med att skicka ut glassen genom fönstret. Nästa gång, ingen glass för min del och inte heller bränd smaklös bulle.


Lördag 110416

Frukost: Allbran m lättfil, knäcke m smör (200 kcal)
Lunch: Sushi + 25 cl cola zero (350 kcal)
Mellis: Knäcke m räkost och skinka (135 kcal)
Middag: Tacos + 33 cl cola zero (515 kcal)
Övrigt: Lite polly och mandelägg

Totalt: 1200 + godis

Hoppas verkligen att vi vaknar supertidigt imorgon så vi hinner ut och gå innan vi ska iväg på äventyr. Det ska bytas däck och så ska vi upp till Hjo på eftermiddagen. Men samtidigt vill jag inte ha någon bestämd tid att gå upp imorgon, har varit supertrött hela dagen "bara för att jag var TVUNGEN att vakna 9 imorse."


Today is such a good day

Vi åkte hemifrån runt 11 imorse. Har varit hos frisören med Joakim. Ätit sushi till lunch. Fyndat nya löparskor för 429 kr istället för 1300 kr. Tack vare rea, medlemsrabatt och presentkort. Storhandlat på Maxi. Massor av kyckling och lax. Nu har vi precis kaffe:at och jag hade velat ut och springa i mina nya skor men först blir det storstädning och senare tacosmiddag. Today is a good day - Anna Ternheim.

Fredag 110415

Frukost: Allbran m lättfil, knäcke m ägg (315 kcal)
Lunch: Kycklingwok (335 kcal)
Mellis: Apelsin (65 kcal)
Middag: Fläskfilé i ädelostsås m klyftpotatis och sallad (?)
Totalt: 715 + middagen.

Ikväll blev det middag hemma hos Håkan och Anna. Anna lagar alltid så himla god mat. Efter middagen blev jag hemskjutsad och Joakim och Håkan stack iväg på bio med två andra guys. Vi har en påse polly hemma också, men jag satsar på att knapra isbitar istället. Nyttigt snacks. Eftersom jag är trött på att dricka vatten idag, och har lite ont i huvudet. Joakim borde komma hem om ca 2 timmar, får se om jag håller mig vaken tills dess.


vägning dag 93 / vecka 10

Det är fredag idag. Vilket också innebär att det gått 7 dagar på 100 Grymma Dagar! Vilket i sin tur innebär att det var vägningsdags idag också.

vecka 1: -1,3
totalt 100 grymma dagarna: -1,3

sen 31/3-11: -0,7 
totalt: -4,1
kvar till delmål: 0,9


Torsdag 110414

Frukost: Allbran m lättfil, knäcke m ägg (270 kcal)
Lunch: Korvstroganoff m bulgur (305 kcal)
Mellis: Apelsin (55 kcal)
Middag: Kycklingwok m creme fraiche (370 kcal)
Efter träning: 1 protteshake (210 kcal)

Totalt: 1210 kcal.

Träning:
3 km promenad/löpning (27 min, 206 kcal)


Time for walking

Laddat upp med en apelsin och en kopp of kaffe, så nu ska jag dra med min sambo ut på promenad.


Onsdag 110413

Frukost: Allbran m lättfil, 1 skiva mjukt bröd m räkost (320 kcal)
Lunch: Kycklinggegga m broccoli (315 kcal)
Mellis: 1 apelsin, 1 knäcke m räkost (145 kcal)
Middag: Korvstroganoff m bulgur (400 kcal)

Totalt: 1180 kcal.
Märkligt

Vad märkligt det kändes när det här inlägget ploppade upp.


Tisdag 110412

Sitter och ser på I used to be fat, och det är inte klokt vad motiverad man blir. Fick mail häromdagen om rabatt på proteinpulver, så nu är det på väg hem till mig.

Frukost: Allbran m lättfil (150 kcal)
Mellis: Miniomelett (145 kcal)
Lunch: Köttbullar m bulgur (230 kcal)
Mellis: Apelsin, knäcke m räkost (125 kcal)
Middag: Kycklinggegg m bulgur och broccoli (350 kcal)

Totalt: 1000 kcal

Träning: 3,7 km promenad (36 min, 254 kcal)Måndag 110411

Frukost: Allbran m lättfil (150 kcal)
Mellis: 2 knäckemackor (120 kcal)
Lunch: Köttfärssås m grönsaker (305 kcal)
Mellis: Apelsin (70 kcal)
Middag: Köttbullar m bulgur och harrykuvärt (300 kcal)

Totalt: 945 kcal

Träning: 3,7 km promenad (37 min, 254 kcal)


Köttbullar

Ingredienser:
250 gram nötfärs
1 ägg
0,5 msk fiberhusk
chili explosion
vitlök

Blanda alla ingredienser, forma små bollar och stek. Inte svårare än så :)

Fiberhusket gör att köttbullarna blir lite slajmiga, men det är väl en vanesak också. 
Träning

I helgen har det absolut blivit dåligt med träning. Eftersom vi mestadels satt i en bil så var det svårt att använda benen till att ta sig någonstans. Men jag gjorde det bästa jag kunde komma på av det hela.

I fredags körde jag detta upplägg x2 (tanken är att jag ska köra 4 set), i lördags bytte vi bildäck (kan man räkna det som styrka?) och jag hittade även viktplattor till pappas hantlar som jag gjorde lite armövningar med under tiden som Joakim powernappade.

Efter allt bilåkande har jag nu megastel rygg och även ont i höfter/rumpa. Det ska bli mer än skönt att komma iväg till gymmet ikväll och träna dessa muskler.


100 GRYMMA DAGAR - MÅL

Vad:

Fysisk aktivitet varje dag
Räkna kalorier och äta regelbundet
Minska på onödiga kolhydrater
Vägning varje fredag, mått & foto varannan

Resultat:

Gå ner ca 7 kg (ca 0,5 kg/vecka)
Min vita sport-bh ska sitta bra
Synligare ryggmuskler
3 km på 25 min
Komma i mina skinny leggings


Startskottsbild
Live från E4:an

Nu är vi på väg hem mot Habo igen. Med sommardäcken på, så det låter inte lika bullerigt som det gjort hela vintern. Skönt! Igår fick vi lite sushi i magen och det var inte äckligt. Vi är snart i Nyköping och har en sisådär 2,5/3 timmar kvar men det blir kaffepaus i Linköping hos polisen också.

Tips på bra och effektiv träning i bilen? Någon?Fredag 110408

Frullebrulle: Lättfil m. Allbran (150 kcal)
Mellis: Knäcke m. skinka (145 kcal)
Lunch: Korvstroganoff m. morötter och ärter (250 kcal)
Mellis: Lättfil m. Allbran och knäcke (200 kcal)
Middag: MAX Fajitasallad m. salsa och gräddfil (310 kcal)
Kväll: Räkmacka by dad

Totalt: ?


100 to go

Woho liksom! Vi har nu infunnit oss hemma hos pappa, efter en 4 timmars bilresa genom halva Sverige. Kossorna muar utanför fönstret och bäst av allt, vi kan nästan surfa. Bredbandet är inte klokt. Så det är lite av ett under att jag sitter här.

Startskottet av de 100 grymma dagarna har gått. Jag har tagit nya bilder. Middagen vi åt på MAX blir en hyffsat kalorisnål historia. Fajita-salladen gick totalt på lite drygt 300 kcal. Haha, ja det var faktiskt mer kalorisnålt än vad jag trodde.

Jag längtar efter mitt photoshop så jag kan bygga lite häftiga collage, och göra någonting kreativt av det hela.


Magstyrka

Tror nog jag får lägga bort fokuset på promenaden, satsar på magstyrka istället medan jag fixar iTunes. 3 av 11 skivor avklarade, och det har tagit drygt en timme. Snart är det lunchdags också.

Har redan klarat av första setet. Det var jobbigare än jag trodde.

10 x benlyft
10 x cykelcrunches
10 x crunches med raka armar
20 x sneda crunches (10 höger, 10 vänster)


Dag 1

Äntligen fredag!

Har fullt upp idag. Ska in till stan för att köpa brännbara skivor och skynda mig att säkerhetskopiera Joakims iTunes. Vilket kommer ta ett tag. Innan han kommer hem ska jag hinna ut på en promenad också. Ikväll åker vi upp till Stockholm, time for some sommardäck. Innan dess måste det städas lite, och packas och ordnas.

Time to get that ass moving.


Torsdag 110407

Frukost: Lättfil m Allbran (150 kcal)
Mellis: Knäcke m ägg (150 kcal)
Lunch: Fetafylld kyckling m bulgur (265 kcal)
Mellis: Lättfil m bär (60 kcal)
Middag: Korvstroganoff 1.2 (285 kcal)

Totalt: 910 kcal

Hämtade ut paketet med de nya LOKA-smakerna för en stund sen.

» Pineapple Crush
» Peachy Peach
» Coconut Dream

Har bara hunnit öppna Pineapple Crush än så länge. Mums i munnen!


Taggad till tusen (hundra)!

Åh! Imorgon börjar 100 dagars utmaningen, och jag kan inte vänta förrän Joakim kommer hem och vi ska ut och gå en sväng.

Så från och med imorgon blir det:
- Vägning varje fredag.
- Fysisk aktivitet varje dag.

Mina mål håller jag nog för mig själv ett tag till :)


100 dagar!


Jag är med, är du? (Klicka på bilden för att komma till tävlingen)Onsdag 110406

Frukost: Allbran m lättfil, 2 knäcke m skinka (275 kcal)
Lunch: Bulgursallad (235 kcal)
Mellis: Lättfil m björnbär och allbran (150 kcal)
Middag: Fetaostfylld kycklingfilé (245 kcal)

Totalt: 905 kcal

Träning: 45 min cardio - 45 min styrka


Korvstroganoff

Ingredienser:
Korv (jag använde Scans Kolbaz)
Vitlök
Creme Fraiche lätt
Sambal Oelek
Tomatpuré
Bladspenat

Bulgur
Broccoli

Stek korven tillsammans med pressad vitlök, när det är ca 4 min kvar på bulgurn - häll i creme fraiche och rör ner sambal och tomatpurén. Strö över spenaten. 

(För att göra en LCHF variant av det hela, byt bulgurn mot blomkålsris/broccoli och använd riktig creme fraiche istället för lätt.)

Kcal/port: ca
500 kcal (beräknat på 1 dl kokt bulgur)

Vill man ta ner kaloriinnehållet mer kan man byta ut korven till en mer kalorisnål variant. Jag tog bara 0,5 dl bulgur så jag "tjänade" 50 kcal på det.


Tisdag 110405

Frukost: Allbran m lättfil (140 kcal)
Mellis: Keso m björnbär (40 kcal)
Lunch: Kycklingwok m broccoli och sallad (230 kcal)
Mellis: 2 knäcke m skinka och gurka (130 kcal)
Middag: Korvstroganoff m broccoli och bulgur (450 kcal)

Totalt: 990 kcal

Träning: 3,9 km promenad/jogg (35 min, 269 kcal)

Jag har gått omkring och varit lite småsugen på korvstroganoff ett tag nu, men Joakim har satt sig emot. Men jag gjorde en egen variant idag ändå. "Det här kan inte vara korvstroganoff, det är alldeles för gott". Hoppsan! Gissa vem som ska äta resterna till matlåda imorgon? Inte är det jag i alla fall.


Måndag 110404

Totalt: 907 kcal

Träning: 3,7 km promenad (37 min, 252 kcal)

Idag är det egentligen mätningsdag, men det får nog bli imorgon istället eftersom jag lyckades glömma bort det. Idag är det dessutom fyra månader sen jag tog mina "startbilder", så vi borde egentligen ta nya.


Biomys

Vi sparkade iväg någon timme på gymmet och ikväll blir det biomys inne i Jönköping. Och jag har 800 kcal till godo (utöver de jag blev rånad på på gymmet), woho ;)Fredag 110401

Frukost: Allbran m lättfil o prottepulver (190 kcal)
Lunch: Low carb-wrap m kycklingssallad (300 kcal)
Mellis: 2 balle (140 kcal)
Middag: Tacos (495 kcal)
Kväller: Popcorn (180 kcal)

Totalt: 1255 kcal. Helt okej :)