try sleeping with a broken heartpaparazzi

Herremintid! Jag tror jag håller på att konvertera. Jag har en längre period, en period av flera år, förespråkat att duscha på morgonen. Jag tycker det är riktigt skönt att börja om varje dag med en ny dusch, så att man sen kan styla håret precis som det ska vara och ansiktet blir rent automatiskt istället för att man ska stå och slabba i handfatet. Men nej, jag har blivit ruskigt morgonlat.

Jag gav mig till och med ut på en tur med powerwalking/joggingtur helt frivilligt "bara" för att ha en anledning till att duscha ikväll istället för imorgon bitti. Nu har håret snart hunnit självtorka, och jag hoppas så inåt helvete att jag orkar ta fram tången och fixa håret imorgon istället för att det ska vara dött som idag.

Då har jag fått med att jag har varit ute och motionerat och duschat.. Hmm. Jag har ätit lax och jag har tittat på Bella & Tyra show från i torsdags. Ja just ja, jag röjde upp lite på golvet också. Observera LITE.


The smell of you in every single dream I dream

Jag är verkligen uuurdålig att blogga under helgerna. I fredags kväll gjorde jag supergoda hamburgare med vitlök och chilikrydda. Och Max Friscus bröd till. Superb! På kvällen blev det en runda inne i stan, som tog längre tid än väntat. I lördags drog vi ner till Trosa och satte blommor på min fasters grav. Vi plockade även lite liljekonvaljer och så blev det middag hos kusins faster. Vi hade ESC på men tittade knappt. Skulle inte vilja påstå att låten som vann var dålig, men jag har en smula svårt med accenten. Men det är sånt man vänjer sig vid.

Igår var vi hem till mamma och firade morsdag, det blev sent och idag är jag ubertrött än så länge. Snoozade 45 minuter och hoppade över mina vanliga frukostrutiner, mina vanliga morgonrutiner överhuvudtaget. Jag blev precis klar med mina ingefära/blåbärs smoothie och fick ett yrselanfall för ett tag sedan. Fick jätteont i magen och kände mig alldeles konstig i huvudet. Men det gick över rätt fort.LOKA

Fyller mitt LOKA-förråd här på jobbet. Första veckan avklarade jag naturell och krusbär päron. I onsdags blev det smultron citron och idag skogsbär.

Har alltså bara citron, päron, fläder citron och jordgubb guava kvar att testa. Citron har man ju druckit tusentals gånger förut. Men nu måste den köpas till samlingen.

Mina favoriter är nog... krusbär päron, naturell, smultron citron och citron.Lunchdags!

Fem minuter kvar till lunch... Jag fick förlängd anställning, hela nästa vecka. Sedan får vi se om det går att kombinera jobbet med studier. Man kan ju alltid hoppas.

Tre minuter...Friday

Min kollega kom precis in på mitt rum och berömde mig för min insats med all tidräkning. Stämpelklockan hade gått sönder så all personal hade fått skriva upp sina tider manuellt från den 13 april fram till den här veckan. Det har varit mycket trixande att få ihop allt. Tiderna skulle "renskrivas" och flexsaldo skulle räknas ut, både april och maj tillsammans och april och maj varförsig. Den totala arbetstiden skulle också räknas ut. Svårast blev det igår när man fick tänka till lite extra eftersom vissa hade börjat stämpla redan i måndags.. Men igår blev det också klart, och den nya stämpelklockan är frän. Jag har kopplat fast en blå liten bricka på bilnyckeln som jag använder när jag kommer och går.

Nej, nu ska jag skumma igenom lite krönikor av Martina Haag och Sanna Lundell, väntar fortfarande på att posten ska komma med alla leverantörsfakturor. Fast nu kanske dom kom.


Cuz this is our fault, my friend

Vi kan väl göra det klar en gång för alla. Anna gjorde ett toppenframträdande igår i Oslo, even though det såg väldigt tomt ut på scen, alldeles tråkigt. Och even though att hon såg fejkat glad ut under hela låten. Hörde på radion i bilen på väg till jobbet att Anna säger förlåt till svenska folket. WTF?! Hade inte svenska folket varit så idiotiska att rösta iväg henne till Oslo hade inte Anna varit så ledsen igår. Det är inte Annas fel att svenska folket tänker fel. Det borde vara vi som säger förlåt till henne, hon kan ju inte hjälpa att vi skickar iväg henne med en dålig låt.

Nåja, sånt där rinner bort rätt fort. Idag är en segdag, trött som inåt norden, för femte gången den här veckan. Har jättesvårt att komma ur sängen på morgonen och sen är jag som en zombie hela dagen.

Men men, om någon timme startar vi med nästsista fakturaregistreringen.


the red red wine of love

Det är så lätt med vissa saker... Att hålla sitt liv i händerna och bara se på när man klämmer ihjäl det.
Det har idag gått två veckor sen det tog slut. Och idag träffades vi för första gången efter det. Man får se det som en bra grej att vi kan umgås med varandra lite grann iaf. Även om det kändes ruskigt konstigt. Det kändes lite som att jag var surig bara för att jag inte fick varken pussar eller.. Fast så var det ju inte, ovant bara.

Vinet som åkt ner i min mage är inte mycket. Men tillräckligt för att jag troligtvis inte kommer kunna läsa i boken som ligger bredvid sängen och bara kommer somna på stört.


Back to the start

Lite synd att det inte är måndag idag, för på måndagar börjar jag om. Men den här veckan blir det på en onsdag.

Först och främst måste jag bara få säga att jag måste ha världens bästaste kusin någonsin. Sen det tog slut mellan mig och Andreas har hon stått ut med mig varje dag, förutom en dag (kanske överdriver en del). Hon gör frukost åt mig på morgonen och vi sitter ute på balkongen och tjejsnackar på kvällen. Jag fixar middagen och sen går vi på promenad. Hon får mig att tänka på massor av annat.

Här på jobbet rullar allting på i en ilfart. Det är mindre än en vecka kvar nu och jag räknade ut att jag nu har reggat ungefär 424 fakturor sen jag började. På tisdagar kommer massören hit och jag har hunnit med två omgångar. Första gången lyckades han knäcka hela ryggen på mig och igår gick det lite bättre. Tänka sig vad ont man har. Vissa dagar har Jimmy varit mitt lunchsällskap, vi har sprungit runt på fyra olika ställen nu. Igår gav han mig en kram, inte den första (hehehehehehe) som gjorde att jag lyckades smitta av några leenden på eftermiddagen när jag sprang runt här i lokalerna.

Igår var det inte något fint väder så vi skippade promenaden och gick på "promenad" ner på stan och köpte ny klocka till mig. Ska bara inte glömma att fixa min andra klocka jag har hemma, som jag aldrig kunnat använda pga för stor omkrets på armbandet och att batteriet är slut. Sen måste jag ha en turkos också...Just not my kind of cup of tea

Idag är en lite extra jobbig dag. Vi skulle ha firat fyra månader, men istället så är det regnigare än regnigast. Och just ja, det finns inte så mycket att fira längre heller för den delen.

Jag ska ta och städa, det är verkligen ett säkert kort när man mår dåligt.


It feels like I'm losing my best friend

Jag har faktiskt inte så mycket att dela med mig av. Livet rullar på, och allt känns fortfarande väldigt märkligt och overkligt. Det känns bara som att vi är ifrån varandra ett par dagar, jag har nog för mycket hopp kvar. En sak som jag saknar väldigt mycket är kvällarna. När jag hade somnat och Andreas drog upp mig ur sängen bara för att vi skulle borsta tänderna tillsammans. Om jag vägrade, så vägrade han. Butter tog jag mig ur sängen och in för att borsta tänderna tillsammans med honom. Men det var lika betydelsefullt varje gång, varenda liten sekund. Sen gick vi och la oss tillsammans och kramades och pratade lite grann.
På nätterna när han inte kunde sova så kom han och la sig på mig och försökte väcka mig på alla möjliga vis, efter många om och men vaknade jag till och då berättade han hur söt jag var.
När jag kom dit stod han och väntade vid dörren och ville ha en kram.
Hejdå-pussarna på morgonen kunde jag leva på hela dagen. Han låg och sov och jag ville egentligen inte väcka honom så jag brukade krama lite försiktigt på honom tills han vaknade till och så fort han blev lite mer medveten om vad som hände så började han le. Ett leende med en puss till, det är verkligen en grej.

Men de räckte inte till, de där små sakerna.


älskling vi ska alla en gång dö

Allting känns jättekonstigt nu. Det är ensamt, det är tomt. Jag har en stor klump med tårar som växer sig större från bröstkorgen ner i magen, men allt jag gör är att kväva den ännu mer, så den blir ännu större. Det är jobbigt att somna, och nästan ännu värre att vakna mitt i natten helt själv. Det är jobbigt att inte kunna ringa till den man vill prata mest med i hela världen. I nästan fyra månader var det för bra för att vara sant.


Det regnar i Rio

Pauh. Nu kommer det.

Jag har fasat, och oroat mig. Inte lite grann. Rätt mycket. Vi var med om en "enklare" bilolycka efter träningen i måndags. Inga personskador, men min bil fick sina skador när den körde rakt in i kantstenen och räcket. Däcket sa kapoff, tillsammans med hela fälgen. Turligt nog kunde Micke byta däck. Men det gjorde inte saken bättre för mig. Jag grät hela vägen hem sen. Försökte trösta mig själv med att varken jag eller Emelie hade tagit skada av det som hände. Men det var svårt. Jag tappade all lust för att köra bil och tankar på vad som faktiskt kunde ha hänt var jobbiga. Det är ju så, när man är ute i trafiken är det inte bara sig själv man utsätter för fara. Jag har en jobbig flashback där jag ser vägräcket framför mig och hur vi är på väg mot det och jag tänker "nu är det kört".

Men jag har världens bästaste pojkvän som förstod att jag ville vara för mig själv, samtidigt som han lyssnade och fanns där. Pussehonom!

Nu är snart jobbveckan slut, igen. Bara fredag kvar. I måndags blev det alltså afrodans, igår var jag hos fru doktor och ska tillbaka dit om ett tag för att se om det blir några förändringar. Idag, när jag stängt växeln och var på väg hem kommer min kollega in genom dörren och jag får världens bautakram. När jag kom hem gjorde jag jättegod lunch och tog fram min systemis igen, har inte haft den i mina händer på en månad. Har nästan glömt hur man navigerar runt. Snart ska jag bege mig iväg för att inhandla kvällens middag.


Helg

Det blev helg. Jag satt till och med över på jobbet i fredags. Fick lite nya spännande uppgifter. Sen blev det alltså helg. Kickade igång med vitaminmiddag, sov till 12 igår och träffade Emelie tillsammans med Yrrol framåt kvällen. Har också passat på och helgmysa med Andreas. Idag har jag städat, eldat, handlat, lagat matlådor för veckan och när snart kycklingen i ugnen piper är det dags att duscha och tanka bilen. För att sen fortsätta helgmys med Andreas. Imorgon är det jobbdag igen, och rättegången mot Mats Alm fortsätter inte förrän på tisdag. Typiskt.


Let's go!

Åh, är inte USA rätt bra?Mordet på Linda Chen

Har lite mindre att göra på jobbet just nu, sitter och håller mig "uppdaterad" i rättegången om Linda Chen.

Mats, hennes pojkvän är alltså åtalad, anklagad, misstänkt whatever. Han säger att Linda skulle träffa en kinesisk kompis och därför ville han inte följa med (för att Linda och henens vän skulle kunna prata kinesiska utan att behöva tänka på Mats). Vännen påstår däremot att han inte alls hade haft några planer att träffa Linda.

Mats arbetskollega, fd kanske säger följande:

– Men jag minns att han vid ett tillfälle sa att Lindas mamma försökte smutskasta Linda, att hon utmålade henne som en dålig flicka. Hon skulle ha gjort det via internet eller något. Jag vet inte hur vi kom in på det, säger arbetskamraten.

Redan innan jag läste vad arbetskollegan hade berättat i rätten hade jag en svag misstanke om att Linda skulle träffa någon okänd, därför sa hon till Mats att hon skulle träffa sin vän. "Hon skulle ha gjort det via internet eller något", känns det inte hyffsat självklart?


Afternoon

Det blev lite mer att göra framåt eftermiddagen, eftersom jag varit så smart att jag sparade på mig saker. Nu skiner solen och det är två minuter kvar innan jag stänger växeln. Senaste samtalet blev på engelska. A nice guy who told me to have a nice afternoon. Skoja bara, eller det var sant. Men en desperat man ringde nu precis.

Sådär då, växeln är stängd och jag är sugen att klämma finnen mitt i pannan. Men nu packar jag ihop och beger mig mot Södertälje.


Onsdagsbestyr

Ännu en dag på jobbet. Tiden går riktigt sakta och det är 20 min kvar till lunch. Jag biter lite på lill-finger nageln och väntar på lunchen, men även att sluta för dagen. Mindre än fem timmar kvar iaf. Åhoj, fem minuter kvar bara.


Status: jobbar

Sådär då, första delen av dagen avklarad. Det har rullat på snabbt men nu är det lunch 20 min till. Sen drar vi igång växeln också. Då är det bara fem timmar kvar tills det är sushidags. Har inte sushat sen i fredags, skandal.


Off we go.

Svänger in här av traditionella skäl. Det är inte helt ovanligt att uppa när man ska göra något spännande.

Jag gick upp för en halvtimme sen och är klar sen långt tillbaka och då har jag ändå hunnit duscha, borsta håret, make upa och gått igenom bloggvärlden.

Snart bär det iväg till nya jobbet.

Måste bara tillägga att Andreas var hur urgullig som helst inatt. Jag kunde inte somna för jag hade så ont i kroppen, ryggen har blivit värre igen. Jag försökte med alla möjliga trick men sen kom jag på att jag oftast kan somna när det är folk som pratar, så han fick se på StarTrek. Inte bara ett avsnitt utan runt fem stycken. Han som ville sova mer än mig.


Måndag

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig idag. Fast otroligt bra ändå.

Jag och Andreas stack iväg till banken och fixade lite saker åt honom. Sen åkte jag och handlade på Ica Maxi, lämnade av paket på posten och åkte hem. Hemma vart det kaos. Började med allt samtidigt, tvätta och laga mat och packa in varor. Det gick inte så värst bra, så jag tänkte om.

Tog och lagade lunch först. Sen fixade jag med tvätten innan jag åt. Sen lagade jag resten med maten. Madeleine kom förbi en sväng också och pratade. Helt plötsligt var klockan mycket och det blev dags att sticka iväg och träna. Afrodans för första gången på två veckor. Min rygg gör fortfarande ONT men det gick ändå.

Har precis pakat ihop saker inför imorgon, ska hänga tvätt och försöka få liv i Andreas.


To-do måndag

Nu är det nya veckan i nya månaden, helgen var härlig bortsett från vissa saker men som har löst sig nu. Typ.
I lördags blev det fest och bäst av allt, ingen bakfyllesöndag, vilket var otroligt konstigt. Väldigt läskigt. Imorgon börjar jag jobba igen så idag har jag massor att stå i.

Först ut så ska jag handla mjölk till pappa som är på kurs hela dagen.
Sen ska jag:
  • returnera ett paket [X]
  • gå in mina nya jeans [X]
  • tvätta kläder [X]
  • laga matlådor (KYCKLING!!) [X]
  • städa, få ordning och rensa kläder (host) [X]
  • skriva mål inför maj, glömt det oops. []
Men först ska jag ta min onda svanskota och pussa på Andreas som har ont i ryggen.