Rosa rosé

Vi har drygt 10 minuter kvar på den här månaden. Åj, det skänns som nyårsskifte! Fast ett bättre sånt! Eller sämra. Vem är intresserad egentligen?

Nåja. En bit sushi, eller rättare sagt 10 st bitar och nu är det rosé som gäller. Försöker hålla ögonen öppna, men jag kommer nog somna innan jag börjar smutta på nummero 2.

Ja, jag gillar att upprepa ordet rosé. Det låter så flott och exklusigvt.


Let me go tonight

Somnade inte förrän runt 3.30 inatt och vaknade lite väl tidigt för att ha somnat så sent. Behöver väl inte göra någon större hemlighet att det är jobbigt att sova utan Andreas. Förhoppningsvis blir min rygg bättre snart så jag slipper sova hemma och ensam.

Tog ett glas juice, en macka och två tabletter till frukost. Undrar hur länge man står sig på detta. Ikväll blir det iaf sushi och rosévin. Förhoppningsvis kan regnet hålla sig borta och solen framme.Rederiet

Kikar igenom alla säsonger av Rederiet på youtube. Ligger på säsong 8, avsnitt 104 just nu. Bara, eh, 214 st kvar... Komiskt att man nu börjar känna igen delar av avsnitten, som jag med största sannolikhet såg i "smyg", liggandes uppe i trappan och såg upp-och ner.

Men ryggen värker, och jag borde ta och sova.Mixit

Vår staxmixer har gått på högvarv sen igår. Gjorde nämligen egen hummus då, helt själv, utan någon som helst aning. Tog lite kikärter, ärter och kryddade med salt, peppar och chilipeppar. Helt okej, men det saknas något ändå.
Idag mixade jag ihop en smoothie med jordgubb, hallon, blåbär, juice och mjölk.

Eh, nu fick pappa någon knäpp idé...


Oh Laura!

När jag kör bil för tillfället så är det Oh Laura som spelas. Vilket det gjort till och från ända sen jag köpte skivan för snart ett år sedan. Mysig musik som passar att köra bil till. En annan grej som inte funkar fel heller är ju dansband eller all möjlig musik, bara den är hög.

Oh Laura på Spotify.

Mina favoriter nu är Out of Bounds, The mess you left behind och It aint enough.

Bildkälla

Too late for coffee

 

Köpte den här termosmuggen förra veckan efter att jag och Emelie varit och simmat, badat jacuzzi och varmbad och ätit sushi inne i stan. Kikade lite senare på Åhléns hemsida och hittade en annan jag vill ha OCKSÅ. Jag tror inte man kan ha för mycket saker, bara för lite plats att ha allting på.

Båda från Åhléns alltså.
I got flowers in my hair... not really

Olyckan är fixad. Drog iväg tidigt till Maxi och köpte ny hårfärg. Nu är jag jag igen. Trivs i mitt mörkare hår. Lite hårfärgningsfläckar över hela kroppen är som grädde på nosen.

Pappa hade två snubbar över på lunch och när jag kommer för att hälsa så säger den ena "vi är från Hall". Tydligen såg jag mer skräckslagen ut än vad jag kände mig, sen började dom asgarva. Fast dom kom faktiskt från Hall.

Åkte iväg till blomsteraffären och gjorde slut på 420 kr på en blombukett och ett kort. Bara för att folk får för sig att gifta sig. Har fyllt i hyresavtal och sett till att avtalet inte räcker så länge, för att jag själv ska kunna flytta hemifrån inom kort tid. Snilleblixt. Nu ska bara avtalet skrivas på och jag borde verkligen dammsuga.

Får panik över att det är fredag imorgon igen, eller är det det? Det är det väl? Åh gudars! På lördag har jag iaf stora planer för både mig och andra. Rosévin och öl. Varesig dom villt eller int.Säger inte nej


Från Lindex, I WANNA HAVE!


Det skedde en liten olycka...

Efter att ha drönat omkring hemma hela dagen med inget vidare humör eller mående så bestämde jag mig för att använda slingmedlet jag köpte igår. Tanken var att ljusa upp håret lite grann. I vanliga fall när jag brukar göra det så brukar det räcka med 5-10 min verkningstid, istället för 20 som är max. Idag, använde en annan variant där verkningstiden var 25-40 min så blev det bara fel. Jag hade i medlet i en kvart. När jag kommer ner i duschen och tar bort plasthandsken som jag samlat ihop allt hår i (brukar alltid göra det när jag färgar håret) märker jag hur varmt allt hår har blivit och redan då var allt riktigt ljust. Duschade bort allting och helt riktigt. Ljust, ljusare än någonsin. Ojämnt och bara åt helvete. Pappa försöker intala mig att det inte var så farligt, men han höll med om att det inte var jättebra. Han sa även att "det ska väl vara så", ojämnt alltså.

Ringde Andreas och började böla. Satt i fem minuter och bölade och klagade över hur dålig jag var, hur dum jag är och var allmänt ledsen. Han tröstade mig, men det räckte inte riktigt. Jag var i behov av kramar. Vilket jag har fått nu. Massor dessutom. Pussar och hela kitet. Popcorn och cola zero.

Lamporna är släckta, slipper alltså se mitt hår i spegelbilden av datorskärmen när jag ser på sista avsnittet av säsong 7 av Rederiet på youtube. Nästa avsnitt, avsnitt 100!


A week to go

Wohooo! Bloggen har verkligen blivit satt åt sidan de senaste månaderna. Antagligen för att det inte är ofta som jag har ensamma, lugna stunder då jag "kan" blogga. Har väldigt svårt att köra på när jag har människor omkring mig.

Förlåt mig själv!

Nåja, bättre borde jag bli. De senaste dagarna har jag känt mig som en gammal kärring och knappt kunnat röra mig. Ryggskott kallar dom det. Vet inte vart det kommer ifrån. Pang bara. Vilket i sin tur resulterar i att jag har mer utrymme på mig på nätterna eftersom jag sover själv om nätterna.

Födelsedagar har firats hela veckan känns det som, trots att det bara var två kalas. Igår var jag en sväng till mitt blivande jobb för att signera anställningsavtalet. Trevligt med extra kosing. Men jag hoppas fortfarande på det andra jobbet som jag har sökt. Snart borde även besked om sommarkurserna dyka upp.

Idag är jag hemma, själv, typ och sjuk. Ryggen hurts, hela kroppen är stel och mitt huvud är inte rätt. Annars hade jag inte bangat att gå ut för lite alkohol. Istället befinner jag mig i min säng, överfylld med rena kläder som borde ha vikts ihop och klämts ner på diverse ställen för redan en månad sen.Ny vecka, igen.

Det tog mig fem minuter från det att jag loggade in här tills jag började skriva. Värre nästan att det har tagit över en vecka innan jag loggade in senast.

Men det händer inget överdrivet intressant. Det jobbsöks och det tränas, det promeneras och det pussas. Igår städade jag till och med. Började hemma hos pappa, körde en runda på undervåningen med klorin och dammsugare. När jag sedan kom hem till Andreas kunde jag inte låta bli. Kastade skräp som han tycker är värt att spara på. Dammsög och bäddade rent i sängen. Andreas blev portad från sitt rum tills dess att han tagit ner all disk, all tvätt och alla vinflaskor (oops!). Sen försökte han hjälpa till med att sätta på örngotten på kuddarna. När han fått på det första och gav upp och satte sig vid datorn drog jag snabbt av det och satte på ett annat. Lite petig med vilka örngott som sitter på vilka kuddar måste man vara.

Stackarn vaknade tidigt imorse och försökte få upp mig. Eller han ville iaf ligga och kramas. Det kunde jag gå med på, i några minuter innan jag somnade om igen. Vaknade några timmar senare när han somnat och sov som en stock och började puckla på honom och hotade med att putta ner honom på golvet om han inte gick upp. När han sen gick upp låg jag kvar och latade mig. Haha. Han är bara för underbar!

Det var en natt för ett tag sen som jag vaknade och var tvungen och gå upp och kissa. När jag sen kom tillbaka och skulle försöka somna om så gick det bara inte. Det var en liten grej jag var tvungen att göra innan jag kunde ens tänka tanken på att sova. Jag la mig bakom Andreas och kramade om honom och sa "duuu", till svar fick jag ett trött mmm (eftersom han sov). Sedan kom det. Those three words. Jag älskar dig. Sen kunde jag somna om.


Glad Påsk!

Fullt upp här idag. Har varit uppe på benen sen åtta och stökat omkring. Börjar bli trött och kaffet är slut. Men snart kommer gästerna.


Dagens mattips:

Koka ägg och pasta tillsammans.


Skurentorsdag

Igår blev det träning i form av aerobic. Oj, så skoj. När vi byggt upp alla blocken, och kört igenom första fyravarvaren så skulle det bli en gång till. och efter den gången till, ville jag mer. Nästa gång får man väl ta i hårdare så man blir slut på riktigt inte orkar mer.

Blev ett halvt glas vin igårkväll, sen slocknade jag. Av någon anledning fick jag upp Andreas tidigare än mig själv. Han gick upp när mitt larm gick igång 7.30 medan jag låg kvar till klockan var 8.15 och hade ingen lust alls att gå upp. Dåligt humör var jag på också. Hade en kvart på mig att ta mig till Tumba. Yay! Klarade det med en minuts marginal, åt fel håll.

Har sovit bort förmiddagen, sen blev det ICA maxi. Och ICA Solbo, och OKQ8. Nu försöker jag få iväg pappa till ICA Vårsta. Han vägrar, totalt.

Vilning från träning idag, känns helt okej. Vilning från träning tills tisdag, känns inte helt okej. Då orkar man kanske mer på tisdag, eller mindre.