Bitter end

The words that you said they still ring in my head
Don't you know
We say goodbye with a tear in our eye
Oh, where'd you go


Tjurjagning och 1000

Mitt förra inlägg blev mitt tusende tydligen. Mohaha.

På väg mot mera pengar ser jag att det pågår saker i lagårn. Pappa och Henrik höll på att jaga tjurar. Jag släppte mina händers innehåll och hjälpte till. Tjurarna var alltså lösa. Tjurjagning in the middle of the kväll.

Jag vet inte om jag tänker sova tidigt idag. Är rädd för att det blir för mycket sömn då. Morgondagen blir kort i skolan, that's nice. För jag behöver verkligen plugga. Matteprov, tyskaprov och ett väldigt stort samhälls/historia prov, tre dagar i rad.


Ettårsdagen

Hemma igen. Hemma hos Ebbot blev det mat och fika. Han fick en massa saker. Tex en traktor som är ungefär fyra gånger så stor som han själv. Han var jättesöt klädd i manchesterbyxor och skjorta.
(Flera bilder här)

image279


Det närmar sig med stormsteg

Steg för steg blir min blogg mer så som jag vill ha den. Designmässigt alltså.

Nu säger pappa att jag har lovat honom att jag ska göra en sallad. Pysch...


Grattis!

Av med alla elektroniska blinkande/rödlysande prylar och så somnade jag. Sov ända till klockan 9 idag. Sedan låtsades jag för mig själv att jag sov, men min hjärna var helt pigg. Den började tänka och mina ögon bara suckade.

Någon timme kvar innan vi drar mot Eppotts kalas.


Ebbot one year


14 timmar och 45 minuter kvar tills ett år på den här kisen.

Här ser vi:
Ultraljud
Nyfödd
Nyfödd dagen efter
3 månader och
362 dagar

image278


Fullspäckad dag och jag är död!

Första jag gör när jag vaknar är att smsa Johanna för att kolla om det skulle bli något IKEA. Självklart blev det det. På en halvtimma så hade hon hämtat mig och vi hade varit inne på IKEA och så åkt en bit därifrån. Det tar minst tjugo minuter att komma till IKEA. Klara där åkte vi till Tumba, in på H&M. Jag köpte en ny nyckelring, den fanns på pojkbabyklädersavdelningen. En liten gitarr, en blixt och en någonting mer. Hemåt. Ner till farmor en sväng. Hem igen. Duscha. Johanna kom förbi igen. Vi åkte och hämtade ut mina nya älskade kläder. Vi åkte hem till Johanna och hämtade en cdskiva. Vi åkte hem igen. Jag kollade igenom alla kläderna. Jag gick hem till farmor igen. Sedan var det dags att åka.

Vi plockade upp Madeleine på vägen och så körde jag in till stan. Vi hittade ett ställe att ställa bilen på. Gick och letade fik. In på Coffehouse by George och fikade. Sedan var det bara att rikta stegen mot Intiman.

Halv åtta började föreställningen och jag höll på att dö varenda sekund. Ola Forssmed med sina otroligt viga ben är något man inte kan låta bli att asgarva ihjäl sig åt. Eller överhuvudtaget hans sätt att vara. I kombination med Kim Sulocki är det ännu värre. Det är bara hej det är jag som inte kan annat än att skratta.

Sen när Charlie (Eva Rydberg) kommer in är det bara hej nu dör jag totalt. Utan ett enda ljud från hennes mun är man död. Hon spelade alltså att hon spelade stum. Jättekrångligt det där. Men kul. Och en riktigt snygg kille var med. Förutom Kimman alltså.


Motvind

Det finns ingen motvind så hård
att du måste släppa taget
om den ledstång som finns vid ditt spårSer man på...!

Jag har ju glömt berätta om dagen i sig.

Jag började skolan med webbdesign. Emelie gjorde mig sällskap. Idag fick vi gå igenom framesets och jobba med dessa. Efter denna lektion var det matte. Strax innan matten pratade jag och Malin med Kenneth om körkortsteorin på eftermiddagen. Vi fick slippa den, med tanke på tre timmars håltimma. Bara för att komma dig och få närvaro. Men vi slapp alltså. Matten rullade på. Man förstår fortfarande inget av dessa funktioner och räta linjens ekvation. Helt värdelöst.

Skolan var alltså slut klockan 11. Då blev det hemgång. Emelie hade bloggmöte med mig på bussen. Hon berättade hur hon ville ha sin blogg. Jag tog med mig skissen hem, gjorde om den och fixade det så gott som jag kunde.
Något annat att informera har jag inte tror jag.

Imorgon kanske jag ska till IKEA med Johanna, Ebbots födelsedagspresent måste ju köpas. Och apropå honom och födelsedag kan jag lika gärna avslöja nu att han kommer få en tramptraktor. Alla vet ju redan om det ändå. En Valmet Valtra ska det vara. Själv hade jag ju velat ha en grön John Deree, dom är coola.

På kvällen imorgon är det "Den stora premiären" som gäller. Blir med andra ord övningskörning för mig inne i stan förhoppningsvis.

Och på söndag fyller ju Ebbot ett helt år. Då blir det kalas därhemma. Det känns nästan som att det var igår han föddes, men så är ju inte fallet.
Vägning av stol

"En i en, allt i ett alltså"


Jag sitter här och överväger om jag verkligen ska ge er förklaringen till låtarna Emelie spelade. Jag tänker att det vore så himla trevligt att göra det, men samtidigt sådär pinsamt. Men härligt pinsamt. Och faktiskt så måste man ju ta de där riskerna ibland. Så ja! Jag gör det!

Radiohead - Karma Police
Egentligen finns det inte längre förklaring. Jag gillar låten, Emelie gillar den. Emelie har precis lärt sig den. Hon gjorde den superbra. Det var väl det ungefär

Ronan Keating - When you say nothing at all
Det är en pinsamt rolig grej. Förra terminen i skolan var det ett tre treor som körde den här. Mer om det kanske jag avslöjar om tre år.

Oasis - Don't look back in anger
Många förklaringar. Många ställen den har blivit spelad och sjungen på. Den finns med mig och Emelie överallt i princip. Varför?

Kent - Socker
Finns det någon underbarare låt? Jag älskar den här så himla mycket. Jag bad Emelie att lära sig den och sen satt vi där och körde den i somras när hon kom hem från Värmland.

Broder Daniel - Son of St. Jacobs
Det var faktiskt bara ett skämt från Emelies sida egentligen. Sen börjar man tänka på alla "Jackobar" vi har tillsammans. Det är då man börjar asgarva för att man gör det med Emelie. Asgarvar alltså.


Sen var det en hel drös med låtar Emelie glömde. Och jag gjorde en väldigt mild förklaring av alla låtar. Jag vill ju inte skämma ut mig allt för mycket.


Betydelsefulla människa!

Jag vet inte vart jag ska börja. Emelie är Emelie, det vet vi alla. Hon är som en banan i ett nötskal, helt knäpp.

Jag har precis mottagit en inspelning från henne. 15 minuter, 49 sekunder.

Med på inspelningen hittar vi en massa mysprat, utskällning för hon inte fått spela live på länge och Emelies egna inspelningar av:
 • Radiohead - Karma Police
 • Ronan Keating - When you say nothing at all
 • Stone Roses - Elephant Stone
 • Oasis - Don't look back in anger
 • Kent - Socker
 • Broder Daniel - Son of St. Jacobs
Jag skrattar, får tårar i ögonen och bara blir helt uppspelt.

Speciella förklaringar finns det bakom dom alla. Mer eller mindre. Emelie hade lite svårt att komma på en del men jag vet. It's the feeling liksom.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
Mission completed

Jag är klar med Emelies blogg. Envis som hon är så ska hon ha Oasisteckensnittet på rubrikerna, trots att det ser hemskt ut. Jag får helt enkelt stå ut. (Klicka på bilden för att ta dig till hennes ställe)

image270


För att se livet på ett helt annat sätt

Paniken kryper upp och lägger sig. Den bäddar ner mig. Den stiger och omsluter mig som ett täcke. Den trycker mig mot sängen. Kan inte andas. Känslan vill flöda. Den sitter fast. Den klänger sig fast tillsammans med paniken. Två mot en kan aldrig gå. Med känslorna inombords och paniken utanpå blir jag nedtryckt. Kan inte andas, kan inte tänka. Kan inte känna, kan inte. Vill bara skrika. Vill ställa mig upp och slå. Slå hårt. Kan inte röra mig. Kvävs av gråt. Kvävs av skrik.

Katarina september 2007


Fortsättning

Jag läser igenom min förra text och ser att jag har glömt nämna en hel del grejer. En massa saker som jag hade nämnt om jag skrivit den nu. Men jag får glädja mig åt att det var en skolgrej som jag fick VG på.


Min plats i syskonskaran

När jag föddes hade jag redan fyra syskon. Susanne var nio år, Johanna sju år, Madeleine sex år och Henrik tre år. Jag tycker jag har klarat av "jobbet" som lillasyster galant. Jag trivs enormt med att vara minstingen i familjen, och mina syskon har varit fantastiska syskon. De har tagit hand om mig, tröstat mig, lekt med mig. Jag har en väldigt bra kontakt med mina syskon vilket glädjer mig eftersom det inte är alla som har det på det viset, men så har det inte heller alltid varit. Det fanns en tid då jag knappt hälsade på min brorsa. Vi bråkade inte med det var egentligen synd, jag hade hellre umgåtts med honom genom att bråka än att inte göra det alls. Vi pratade bara med varandra om vi verkligen var tvungna. Nu kan vi prata med varandra och vi ignorerar inte varandra lika mycket. Men det är ju inte så att jag sitter och ringer till honom bara för att prata, som jag kan göra med mina systrar ibland. Även om jag inte träffar mina syskon ofta håller vi kontakten. Det finns alla möjliga sätt, och vi utnyttjar dem totalt. Det känns inte ens konstigt att träffas även fast man inte träffats på flera veckor.

Det sägs att ungefär tre år skulle vara den värsta åldersskillnaden, men så tycker inte jag att det är. Jag tycker att det är en perfekt åldersskillnad. Jag tycker inte att jag är jämgammal med min storebror, men inte att jag skulle vara mycket yngre än honom heller. Åldersskillnaden har väl egentligen aldrig varit något problem i vår familj. Jag har ju lekt mest med Henrik, men det är väl det naturligaste eftersom det bara var vi som var hemma när de andra gick i skolan. Jag och Henrik hade det jättekul tillsammans och vi bråkade inte så mycket som små, det var nog mest när vi blev äldre och började umgås med våra egna kompisar. Jag älskade att leka med bilar och traktorer med Henrik. Jag brydde mig inte om att han alltid hade de finaste och häftigaste sakerna, för jag hade kul ändå. Visserligen ville Henrik aldrig leka med Barbie med mig, men då hade jag mina systrar som ställde upp. För det mesta Madeleine, det tyckte inte jag var jättekul då hon alltid skulle ha min favorit-Barbie. Men, jag tyckte det var kul att leka så jag fick acceptera det. Mina två äldsta storasystrar har jag i stort sett inte lekt med. Jag brukade få sova över i Susannes rum, det var jättekul. Johanna har jag ingen speciellt bra kontakt med då, men det har vi tagit igen på senare år. Vi pratar jätteofta med varandra och åker och shoppar tillsammans. Vi kan prata om allt, hon berättar hennes hemligheter för mig och jag mina för henne. Jag ser henne som en kompis ibland.

Det tråkigaste med att vara minstingen i familjen är att jag aldrig har haft ?storasysterrollen?. Men hur viktigt är det att jag har upplevt den när jag är den enda av oss syskon som bara har äldre syskon. De vet ju inget om hur det är att vara den lilla. Som yngst i syskonskaran så blir man, i alla fall jag, väldigt påverkad av sina syskon. Man ser upp till dem och försöker vara lika bra på allting som de är, trots att de kan vara jobbiga ibland och man stör sig jättemycket på dem. Eftersom jag är yngst så är jag nog den mest bortskämda och ses ibland fortfarande som familjens bebis. Det beror nog mest på att det inte kom någon skitunge efter mig som kunde ta över all uppmärksamhet som jag har fått. När jag var yngre kunde jag få uppmärksamhet genom att bara säga ?Varför tittar alla på mig för??, när vi satt och åt. Då började alla titta på mig.

Katarina, februari 2007


Reportage

Pappa visade mig ett repotage om hans företag i Blickpunkt Bygg & Fastighet. Rubriken till detta reportage lyder:
 Från ett anrikt lantbruk till en bred totalentreprenör


Rolig rubrik. Men den stämmer ju rätt bra. Och jag är ju uppvuxen under utveckligen. Vilket gör att jag har hängt på. HAHA

"Med flit och hårt arbete, har detta lett till att man idag är ett välmående företag med två starka dotterbolag i explansion"

Jag kanske ska börja tänka om på min framtid... men först ska jag designa Emelies blogg. Hon har bett mig så snällt och jag ställer såklart upp.


PV

Citat: Ursprungligen postat av Embelie Visa inlägg Jag är totalt emot nedladdning, men jag måste erkänna att jag laddar ner en hel del ändå. Samtidigt som jag köper minst 2 skivor i månaden. Men jag skulle vilja att det var otroligt mycket svårare att göra ladda ner, skivbolagen måste sänka priserna, eller om det är butikerna som gör det, tror mer på alternativ 1. Man ska kunna få sina skivor sålda till ett humant pris. Man ska kunna KÖPA skivor till ett humant pris. För att få bli svensk medborgare ska man vara tvungen att göra ett språktest.

Mitt svar:
Jag måste nog säga att jag håller med. Jag är inte heller helt för nedladdning, men jag laddar ner. Om skivorna VAR billigare skulle jag lätt köpa en hel del hela tiden. Det ska dessutom vara höga krav på språktestet. Jag vill inte ha lärare som pratar grammatiskt fel hela tiden. Det försvårar inlärningen. Vill man vara svensk medborgare måste man väl ändå ha intresset att kunna bra svenska? Sedan att det är svårt att lära gamla hundar (Hr. A) att sitta har man ju hört...


Med Hr. A menar jag alltså att man måste ha kul när man diskuterar politik som för övrigt inte är mitt största intresse.


Dagens låtI'm all out of luck
All out of faith
I would give everything
Just for a taste
But everything's here
All out of place
Losing my memory
Saving my face
Saving my faceTräning dag 4

Dagens motion:
 • Till och från bussar
 • Långpromenad med Ebbot på magen
 • Tänkte springa, sen blev det mörkt
Dagens mat:
 • Frukost: 2 mackor, ett glas juice
 • Lunch: Spaghetti och köttfärssås
 • Middag: Samma som frukosten


Det tål att tänkas på

Susanne skämtade idag med pappa om att jag hade en pappakategori. Matter of fact så har jag funderat på den saken. Men kategorier är inte min starka sida.

Jag kommer direkt från vardagsrummet där pappa låg och pratade i telefon. Han började klaga över att hans gamla mobil inte funkade och tror att det har med telefonoperatören.

-Det är Telenååår.


Först var det juropolittan, övergick till vodafåne och nu alltså telenår.


27 september 2007.

Kom till skolan en halvtimma förtidigt imorse. Fick sitta där och vänta på att provet skulle sättas igång. Klar efter ungefär 40 minuter. Men eftersom Suss skulle komma och hämta mig hade jag ingen brådska därifrån. Tjugo i elva drar jag. Provet gick superfint. Tog bussen ändå till Tumba där jag mötte upp Ebbot och Susanne. Bil hem och så hälsade vi på inne hos farmor och gick sedan hem för att äta lunch.

Efter lunchen går jag ut på gården med Ebbot. Han brummade när vi gick förbi alla traktorer. Han blev lite smårädd för kalvarna och så började han bli lite tung att bära på så vi gick in. Vi gick upp på mitt rum och lekte. Ebbot stod och kollade ut genom fönstret och brummade på fåglarna. Han visade mig att jag har radio på dvdn. Coolt. Söt han är. Därefter tog vi bärselen och jag gick ut och gick långpromenad med honom. Först satt han där på min mage och tittade på alla gröna hagar, sedan när jag började sjunga somnade han. "Utan dina andetag", "Don't look back in anger" och "Wonderwall" är solklara sömnpiller för honom. "Socker" också men den kom jag inte ihåg hur den började. Han somnade och jag gick långsamt hemåt. Han sov en stund efter att vi kom in också.

Han vaknade och var i full gång. Han är så söt. Han kan både prata och gå nu. Inte superbra men helt klart bra.

Nu blir det lite körkortsteori att göra. Tänkte jag iaf...


För igår

Dagens motion:
 • Powerwalk till bussen
Dagens mat:
 • Frukost: Juice och mackor
 • Lunch: Pitabröd med ryssröra
 • Middag:


What's the story morning glory?

Jag är vaken tidigt idag. Trots sovmorgon till halv tio. Vi har dessutom bara en lektion idag. Svenskaprov och vi ska bara analysera texter eller något sånt.

Jag såg nyss att mina kläder är skickade. Wonderful! En riktigt bra start på dagen.

Haha, jag drömde mardröm om killen i min klass inatt igen. Jag kommer inte ihåg vad det var, men när jag vaknade så började gråta. Alltså jag vaknade inte utav att jag grät som jag brukar göra. Jag vet inte om jag borde börja bli väldigt rädd för honom?


Conversation

image269


Jag har slagit vardagsrekord

Tror jag iaf. Jag har faktiskt suttit vid datorn ända sen jag kom hem. Det var runt tre. Sex timmar. Inte undra på att jag har ont i ögonen. Men pluggar man så gör man.

Och det gör inte jag.


Plus och minus

Plus: Ingen brandvarnare, pappa bränner ur ugnen, det luktar som bara den i hela huset. Jag måste nog öppna fönstret.
Minus: Fönstret är stängt


26 september 2007.

Jag oroade mig i princip hela dagen för den där tjejen som jag skrämde. Hon måste ju tycka att jag är helt sjuk i huvudet.

Vi började dagen med matte. Lång lektion med en hel del "snuskprat", som Emelie kallar det. Jag fick väl en si sådär 5-6 uppgifter gjorda. Vi fortsatte med lunch. Idag med Mallan, Emlan, Linnea och Micaela. Riktigt roligt. Efter lunch var det engelska. Glosförhör och grejer. Hur tror ni att det kändes för mig som inte hade någon aning om glosorna och tittade bara ett fåtal gånger på dom under dagen? Det gick faktiskt bra. Lite små förvånad faktiskt.

Efter skolan blev det en snabbis in på H&M. Ny tröja för min del. Pappa höll till i centrum också. Fika med honom och Emelie. Ny mobilköpande till pappa också. Så nu kan ni som vill prata med honom fråga hur hans nya Sony Ericsson w810i fungerar.

Körde sedan hem Emelie och så vidare till Södertälje på jakt efter födelsedagspresent till Ebbot från pappa. Det var lite smått misslyckat men men.

Ikväll blir det sammanställning av svenska grejer. Prov imorgon och vi får ha med oss alla anteckningar och grejer. Jag ska göra det så smart som möjligt tänkte jag.


Jag skämde ut mig och fick dagens skratt

Jag står under trappan i skolan. När jag hör stegen komma hoppar jag fram och bara "wäääh". Min tanke var ju att det skulle vara Emelie som jag skulle skrämma. Men nej. En tjej i trean var det som blev helt livrädd.


00.00

Varje dag  är förföjd av en annan. Dags att sova med andra ord. Det är ju en dag idag också.


Keep up the good working class hero

Ny design, eller vad man ska kalla't. Det är lite smått annorlunda nu iaf. Får väl vara glad att jag kan göra sånt här när jag inte lyckas i skolan.


Emelie knows...

...the right thing.

Hon vet minnsan hur man ska muntra upp mig.

"Jag älskar dig! Jag älskar allt med dig! Du är fräck."

Jag är fräck.


Stabil vs. Labil

Det var någon idag som sa att jag inte ens kunde gå rakt, att jag inte vara stabil.

Det kan knappast bara ha med mitt sätt att gå på. Jag vet inte om det är för att jag är trött eller vad det är. Men mitt humör är som en riktig berg och dalbana idag. Först så var jag på rätt bra humör imorse trots för lite sömn. Jag fortsatte så tills jag helt plötsligt bara dog i princip. Allt det bra var borta och jag fick jätteont i huvudet och var allmänt down. Det gick över och jag funkade bra. När jag kom hem blev det ännu bättre. Sen helt plötsligt, på en sekund, sjunker det till minus. Jag är helt labil.Let's have some fun

För er alla som inte vet det så är det tre dagar kvar tills det är fredag. Imorgon bara två. Alltså bara två om si sådär 4 timmar och 50 minuter.

In case you didn't notice


Long day

Okej, sovning hos Nanna inatt. Jag kunde inte sova. Varmt och månen bländade mig. Jag somnade inte före halv 2. Det var så fruktansvärt varmt att jag var tvungen att sova med fönstret öppet. När jag väl somnade vaknade jag flera gånger. Efter klockan sex så var det inte ligga kvar i sängen.

Jag hoppade upp och var i princip klar halv sju. Utan frukost då alltså. Äta frukost. Få igång Johanna. Hon var rätt duktig idag. Bara det att när vi hade åkt kommer hon på att hon hade glömt sin matlåda. På väg tillbaka så är det upp med nycklarna och jag fick springa in medans hon vände bilen. Fort iväg. 2 minuter innan bussens avgång är vi framme. Härlans. Till skolan.

Första lektionen var körkortsteori. Eget arbete, jag är snaaart klar. Jag fick till det med min lärare, nej inte på det sättet! Jag drog världens torraste skämt och han skrattade. Han går förbi mig när jag sitter i en soffa och säger "sitter du här och har det lugnt och skönt?" Innan jag hinner svara så har han försvunnit. Så här var det ungefär när han kom tillbaka.

-Hörde du vad jag frågade?
-Njaaae, jo men inte vad du sa sen.
-Jag sa att det var en dum fråga, jag ser ju att du sitter och har det lugnt och skönt.
-Har du körkort eller måste du köra med glasögon?
-Jag har linser.
-Jaha. Men alltså, det var ett skämt. Jag tänkte liksom eftersom du var tvungen att fråga om jag satt här och sådär.
Kenneth börjar skratta och jag bara öööh okej?
-Jag fattade inte, jag tänkte spinna vidare på det andra.
-Vilket då?
-Att jag bara har glasögon för syns skull.
Kenneth går iväg och jag håller på att dö för mig själv av skrattanfall.

Efter körkortsteorin var det mentorstid. Trist som bara den. Gick fort och sedan var det lunch. Värdelös lunch.
Naturkunskap, labbredovisning och fick tillbaka läxförhören. Samhällshistoria, eget arbete = inget arbete. Skärpning! Prov om en vecka ju.
Webbdesignsprov. Jag hade ju värsta bra känslan av att det skulle gå bra. Med provet i handen så glömmer jag bort allt. Jag fick inte till det med sammanfogade celler i tabeller och jag kunde heller inte göra bakrunden en annan färg på bara en rad. Sedan såg allt så konstigt ut.

Efter skolan drog vi till McD. Jag, Emelie, Simona och Malin. Satt där och roade oss. Tittade i kors med ögonen och killen bakom oss såg ut att skriva ett manus till en film vi ska vara med i. Asfun!

Jag har numera en massa grejer från Shrek på mobilen. En ringsignal, ett tema, ett spel och en gifbild. Helcoolt,


Träning dag 2

Dagens motion:
 • Språng till bussen
Dagens mat:
 • Frukost: Fil med müsli, ett äpple
 • Lunch: En halv potatis, en två centimeters fisk och knäckebröd
 • Middag: McD, McFeast meny
Då var alltså den sista mcd måltiden över, för tio veckor framåt. Neråt vi ska! Kämpa kämpa! Fredrik Kempe


Tjejsnack v. 39

Sommaren 2007
 • Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
  Ojdå. Jag kommer ihåg att jag vid flera tillfällen brände mig. Jag kommer ihåg när jag mötte Mallan och Pemme när dom kom hem från P&L. Och en massa annat såklart.
 • Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
  Ja, det var helt okej. Jag kände att jag inte behövde stressa alls, det var lugnt och skönt hela tiden.
 • Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
  Jag var i Värmland över en dag och uppe i Umeåtrakterna i tre dagar. Annars här i sthlmsområdet.
 • Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
  Inte överdrivet. Jag hellre i vattnet och badar till en stor del. Sedan är det alltid kul att vara brun, men jag blir inte det så lätt.
 • Vad är din favoritsyssla på sommaren?
  Utomhussaker. Spela kubb, grilla, bada, allt sånt där mys.


Right in time

Jag har fruktansvärd huvudvärk och håller allmänt på att dö. Nu är det bara någon minut kvar tills webbdesignprovet. Jag har nog goda chanser!


Som ett litet barn

Pappa vet tydligen inte vad en blogg är, fortfarande.

-Du kan säga till Susanne att hon kommer ut på torsdag.
-Nej, det får du göra.
-Jag kan inte ringa, det är bloggat.

Nu åker jag snart hem till Johannanonn. Blir sleep overing där ikväll.

Jag ser höstlöven virvla utanför fönstret


Ny kategori

Ja med tanke på att jag och Emelie ska sätta igång med att vara "aktiva" som hon kallar det, så skapar jag en ny kategori här. "M - m.m", motion - med mera.

Onsdagar blir våran dag. Ûbernyttig middag + simning är det som gäller. And no more godis, mackor, pucko i cafeterian. No more McD. No more! Okej, en gång ska vi äta på McD innan, med tanke på att Noel Gallaghers nyfödda barn heter MacDonald i efternamn. Men sen, no more! Varje onsdag ska detta ske alltså, med undantag för mensperioder. Då får det bli annat. Målet är att göra slut på ett rabattkort. Vilket innebär 10 ggr, 10 veckor. Det är en tioveckors period till att börja med.

Kategorin är mest för motivationens skull. We have to keep the motivation uppe.

Vi börjar idag.

Med reservationerna:
 • Ett ät-tillfälle på McD
 • Ingen simning den här veckan, Emelie har match
Dagens motion:
 • 2,4 km jogging/powerwalk
 • 1 km vanligt walk
 • Eventuellt elljuspår
Dagens mat:
 • Frukost: två mackor, ett glas juice och en banan
 • Lunch: ytterst lite pasta med ostsås och majs, ett glas vatten.
 • Middag: ej äten


Maniac

Jag har använt mitt CSN-kort för första gången. Den här gången till prenumeration av VeckoRevyn. Haha.

image266Hur detta känns? Helt okej faktiskt.
image268


"jeKO"

Det känns som att jag har så mycket att få ur mig just nu. För det första så avskyr jag hundar i allmänhet. Jag verkligen inte gillar dom. Dom är äckliga, lömska och dreglar. Anledningen till att detta tas upp just nu är att när jag var på väg hem, för si sådär en halvtimma sen, möter jag en kvinna och hennes stora feta äckliga hund. Pappa har berättat vid flera tillfällen att den där hunden är galen. Så då gick jag där, såg dom närma sig och tänkte "herregud herregud, lugn hund lugn hund". Till en början gick det bra. Jag hälsade på kvinnan och fortsatte gå. Jag märkte hur hunden börjar dra i kopplet och hålla på så jag slänger en blick över axeln och ser att hunden är helt galen. Jag ökade farten och tittade bakåt flera gånger, livrädd. Det var det alltså.

Jag träffade såklart killen som jag drömde våldtog mig idag. Det kändes faktiskt rätt knäppt. Men det gick bra. Ingen inbillning nu bara.

Till skolan då. Vi började med tyska. Svaga verb och glosförhör. Fortsatte med samhällshistoria. No work. Lunch som faktiskt INTE smakade bra. Majsen smakade till och med konstigt. Idrott efter lunchen. Konditionstest. Super.Fear no darkness

"I nuläget är jag alldeles för känslig så jag skulle väl typ bryta ihop om någon rörde mig"

Step one you say, "We need to talk."
He walks, you say, "Sit down, it?s just a talk."
He smiles politely back at you,
You stare politely right on through,
Some sort of window to your right.
As he goes left and you stay right,
Between the lines of fear and blame,
You begin to wonder why you came.

Resten får förbli tomt


T. samtal med E

Haha är vad jag gör. Skrattar alltså.

E: Titta på den här bilden
K: ...
E: Ser du?
K: Vart är hunden då?
E: Ser du inte?
K: Jo.. Vem är det?
E: Ser du inte?
K: Näääe?!
E: Jo
K: Vem är det?

Emelie sitter och skickar en massa bilder till mig samtidigt. Jag dör!

"Men det var ju DITT beslut"

K: Jag ska bara ta och tänka lite här
E: Åh herregud, det kan ju ta ett tag.


Morgondagen

Imorgon ser det ut såhär. Rätt kort dag är väldigt skönt. Då hinner jag göra allt som jag måste göra. Måla, rita, tänka.... Dessutom tror jag att jag leavar datorn nu. No more today. Najtynatt

image263


Talfel

Pappa ligger på soffan och känner sig allmänt stel. Han får inte ens på sig strumporna.

Pappa: Kan du sätta på mig dom här? Jag måste börja strejscha.
Johanna: Vad sa du att du skulle göra?
Pappa: Strejscha.


Stolt!

Jag har kommit igång med pluggningen.

Tyska, kolla ett par gånger så glosorna sitter.
Webbdesign, ska kolla det där med länkar, relativa URL
Engelska, done
Svenska, språkhistoria inte lockande.....
Körkortsteori, ett par frågor kvar


Jag kunde inte hålla mig

Var tvungen att utöka min beställning lite grann.

image262

Från H&M


Matilda

Får man fråga varför tv3 väljer att sända filmen "Matilda" när klockan är 3.35 på natten? Jag kommer ju garran ha somnat då. Jag har för mig att jag gillade den där filmen lite grann när jag var liten.

image261


TnT

Jag borde nog gå och lägga mig. Jag har mycket att styra upp imorgon (idag). Men jag är inte så jättetrött, bara väldigt tyst. Jag säger ingenting. I vanliga fall så brukar jag prata med mig själv, eller säga saker högt när jag pratar med människor. Men nej, idag pratar jag inte. Inte med någon, inte ens mig själv. Jag har liksom ingen lust. Jag blinkar inte heller. Jag har stirrat på skärmen ända sen jag började skriva det här inlägget. Snacka om att jag har gått in i någon sorts dvala.


KT Tunstall - Saving my face

I?m all out of luck
All out of faith
I would give everything
Just for a taste
But everything?s here
All out of place
Losing my memory
Saving my face
Saving my face


Everybody smile

Well. Hem från SEJ vi kom. Satte igång "Se upp för dårarna", fick verkligen koncentrera mig för att inte somna. Efter filmen var det bara att gå och lägga sig. Klockan var inte mycket alls då. Sov till klockan fem ungefär. Då vaknar jag, gråtandes. Ännu en mardröm. Den här mer eller mindre bara sjuk. Jag drömde att jag blev våldtagen av en kille i min klass. Vilket är väldigt skrämmande och sjukt. Somnade iaf om till slut. Trots att solen lös in genom det nyinsatta fönstret sov jag till när klockan var över 10. Upp och hoppa. Mamma var uppe och pratade i telefon. Sedan började hon sätta igång att göra frukost åt mig. Lyxigt.

Sedan fick jag leka inredningsexpert. Hjälpte mamma att välja nya gardiner till köket och vardagsrummet. Eller jag försökte hjälpa henne. Vet inte riktigt vad det var hon bestämde sig för till slut. Sen körde hon hem mig. Jag som skulle plugga. Johanna var här, fastnade först hos henne. Sen i pappas säng. Och sedan när mamma åkte så kände jag mig halvt som halvt tvungen att städa tvättstugan. Jag behövde tvätta och det såg förjävligt ut där inne. Storstädning blev det.

Efter det så åkte Johanna, jag fastnade vid datorn. Jag duschade och fixade. Johanna kom tillbaka. Vi åkte till Robban och käkade toast. Sen åkte vi hem till Johanna och letade efter hennes torgvantar. Vi lyssnade på musik och Johanna ritade på mitt ben. Hon körde hem mig och jag pratade med Emlan i telefon. Försökte vika kläder samtidigt. Sen har det bara rullat på i vanliga vanor. Känner mig fortfarande rätt slut. Och jag har inte pluggat för fem öre.

This is what I got to do:

Måndag: Tyska glosor + ordsatser(?)
Tisdag: Webbdesign prov. har bestämt mig för att jag redan kan det
Onsdag: Engelskaläxa, har i princip gjort den, måste bara förfina det hela
Torsdag: Språkhistoria prov, kan inte ett skit
Fredag: Körkortsteoridiskussionsdel, har inte ens börjat titta på den.


@SEJ

Once again är vi här. Denna gången utan Johanna, men med mamma. Ebbot håller på att äta upp en bok, Jocke försöker stoppa honom och mamma berättar om en låsning i nacken för Susanne. Ebbot tar sig mot stereon. Han lyckades inte. Jocke hoppade på honom. Nu kommer Ebbot hitåt. Time to go.


@mum's

Hemma hos mamma. Ska sova här inatt. Första jag märker när jag sätter mig vid datorn är att min blogg ligger som startsida. Lite smått roande sådär. Helt oväntat. Hade ju tänkt mig aftonbladet eller något sånt.

Jag är fortfarande inget större fan av den här datorn. Det känns som att de viktigaste tangenterna inte funkar. Ny dator mamma, please!

Ikväll är det väl inte så mycket som händer. Tänkte ut och övningsköra och grejer. Ringa och kolla med Susspuss om det är okej att vi kommer dit. Eller något annat skoj. Var ju typ en vecka sen nu så, dags dags är vad det är.

Ja, and so it is. Ikväll är det alltså Ebbot som gäller. Kanske blir sista gången man ser honom medans han är ett år. Efter fem ska vi vara där. Happiness is a warm gun.


Friday morning call

I'm here again. Webbdesign alltså. Idag är det bara repetition för provet på tisdag. Resten av dagen får rulla på. Efter kommer mamma och hämtar mig och det blir sovning där inatt.


Orientering @ Lida

image258

image260


You don't form in the wet sand

Den stora premiären om 9 dagar
Ebbot 1 år om 10 dagar
Muse om 31 dagar
Kent om 57 dagar
Maia Hirasawa om 59 dagar


Big Brother på mig

Jag tror att det skulle vara rätt kul att sitta och titta på mig när jag sitter vid datorn. Min ansikte rör sig hur mycket som helst och jag komunicerar med hela kroppen. Jag kommer på mig själv ibland att sitta och prata för mig själv när jag skriver till människor.


Back home

Efter en tur till Tumba och sedan hem till Robban så är jag hemma igen. Idag blev middagen kyckling och ris. Made by me once again. Okej, kyckligen var ju grillad och klar. Johanna fick rensa. Och hon satte igång riset. Men jag dukade och tittade på!

Min jacka kom idag också. Lagom till att jag la in en ny klädbeställning, could it be better?

Jag har huvudvärk. Tror jag har haft det sen vi började gå från Lida. Jag säger usch. Det dunkar lite då och då. Men den är mest irriterande. Ikväll blir det dusch och så tidig sömngång. För jag behöver väl inte plugga?

Torsdagshumor när den är som värst

Katarina* säger:

hahahahahaha och vad spelar det för roll?
jaahaaaa, vi är redan gifta nästan?
ElinÄlinPälin säger:
ja precis, ni har gud på er sida!

Nacho


Beroendet tar över, alltid

Den där jävla H&Mkatalogen har plågat mig sen igår. Jag gav upp och beställde helt enkelt massa kläder. Jag är rätt stolt över mig själv för den här gången beställde jag grejer som jag verkligen behöver. Till en viss del alltså...

image257

Svart eyeliner, min bruna börjar ge med sig.
Ansiktsservetter, länge sen jag hade. Har för mig att de var praktiska.
Mjukisbyxor, ftw!
Benvärmare, mina rosa känns inte så jätte jag längre.
Lång tröja, mest för att den var gratis.
V-ringad tröja
Snyggaste modellen ever på tröjor, love it!
Pyjamas, jag ska ha pyjamasparty i skolan. Tänkte jag igår iaf...

Från H&M


Tjejsnack v. 38

Yrken/karriär

 • Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
 • Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
 • Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!
 • Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
 • Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?
Jag känner att jag inte riktigt kan svara på frågorna. Jag har inget yrke ännu.


20/9 2007

Tydligen var det inte 70000. 1800 var det. Det var faktiskt en hel skillnad. Fast jag vet inte om jag riktigt trodde på't ändå.

Orienteringsdagen gick bra. Jag, Emelie, Simona och Malin bildade våran egna lilla grupp och tog medelsvåra banan. Drygt en timma tog det för oss. No problems alls. Efter det blev det miljöbeskrivning, flummig sådan. Lunch samtidigt och så kartpromenad hemåt. Det tog trots allt ungefär 5 timmar. En stund med andra ord.


WTH?!

70000 hade dom vunnit, spelat bort hela skiten.


Plötsligt händer det!

Från ingenstans kommer energin. Jag har gjort klart alla naturgrejer nu. Hur bra dom blev? Sämst. Helt misslyckat. Men jag kan inte rå för det. Jag har faktiskt inget intresse alls i det där med naturkunskap. Om jag nu ville ha naturkunskap hade jag väl gått en naturlinje frågeteckenutropstecken.

Pappa verkar inte ha kommit hem ännu. Han är tydligen på Sovalla ikväll och spelar bort en jäkla massa pengar. Pengar som skulle göra en massa mer nytta bland min ekonomi. Men tänk om han vinner, det kan ju bli helbra för mig det också. Han skickade ett sms till mig idag där det stod "Jag åker till solvalla ikväll puss o kram", för att låta sådär rejält bortskämd svarade jag "spela inte bort pengar jag kan behöva i framtiden"

Nu kommer det en bil på vägen, kan ju vara han. Vi får la se. Har ingen aning om vem han är där med. Bilen är nämligen hemma. HAHA! Tänk om han ligger däruppe och försöker sova. Så sitter jag här med volymen maxad till tusen. Bilen närmar sig. En sekund bara. Verkar vara han. Ser inte vems bil det är bara. Who cares. Det kan jag ju fråga om, och sedan behålla för mig själv. Måste ju kolla det där med pengarna också. Hehehehohohoho!


In your head

Jag är verkligen inte på humör för att blogga just nu. Min mage gör så himla ont.

Efter skolan åkte jag iaf till Johannas jobb. Där fick jag träffa bland andra Carola, Mia, Sofie, Toni/y, Hanan och Sami. Johanna hade tydligen sagt till Sami att jag ville träffa honom. När hon sa det till mig så blev jag lite paff och ba "neeej varför då" Jag fick knappt träffa Sami ändå. Han var upptagen ute på lagret och då fick jag sitta och halvt som halvt samtala med Toni. Rätt kul snubbe. Jag får åka tillbaka dit någon dag. Sami hade tydligen sagt till Johanna att hon skulle ta med mig ut till lagret för att träffa dom. Så, han vill ju uppenbarligen prata med mig.

Efter "jobbet" åkte vi och handlade mat. Sedan vidare hem till Robban och lagade i ordning den. Robban kom lagom hem tills maten var klar. Efter maten var det genomgång av nya H&Mkatalogen, vilket är megasämst egentligen. Jag får ju köplust. I can't help it. Jag vill bara ha, ha HA! Sedan så åkte vi hem, Johanna gjorde lönerna och jag satt och ringade in alla kläderna jag vill ha.

Jag börjar känna stressen stiga över mig nu. Naturlabben ska vara klar på fredag och jag har bakgrunden, diskussionen och referatdelen kvar. Ingen aning om vad jag ska skriva. Dessutom måste jag göra pH-labb. Imorgon är det också orientering. Vilket inte alls känns så bra. Jag gillar inte det där med att gå i skogen via en karta. Nej fy för sånt.

Tydligen har det också varit strömavbrott här idag, måste med andra ord ställa om min klockradio. Hate it.


I'll be ready

Idag är jag skittaggad. Jag är inte särskilt trött och det är bara två lektioner. Efter skolan ska jag dra till Nannas jobb och hälsa på. Jag ska bara komma ihåg att ta alvedon innan skolan drar igång. Eller innan jag åker hemifrån. I can feel it coming.


Det går av bara farten...

"Herregud vad jag vill ha pojkvän och höstkärlek!"

Okej, höstkärlek? Är det när man gosar med en massa löv? Lockande lockande, not. Just det. Kanske ska ta och svara på smset.


DH-premiären is over

Ja då var det överstökat då. Jag var till och med nära att börja gråta i slutet. I love that kind of serier. Jag har dessutom konstig huvudvärk nu. Jag tror att det börjar bli dags för sängen på riktigt. Skulle egentligen bara hämta min penna 8-)


Morgondagen

image248

Nu drar jag till tvn och tittar på Desperate Housewives. Eller somnar, vi får se. Eller blunda...


Härlig känsla!

Det är en sån härlig känsla när man vet (tror sig iaf veta) vad man vill syssla med efter gymnasiet. Jag har kommit fram till att just för tillfället skulle jag nog välja att läsa journalistik på Poppius i Stockholm. Den kursen läser man två kvällar i veckan, vilket öppnar möjligheten att ha ett heltidsjobb samtidigt. Dessutom så eftersom Poppius finns i Stockholm så kan jag fortfarande bo hemma. Att kursen sen kostar en liten smula är en annan grej. Jag kommer ju tjäna pengar samtidigt, plus att möjligheten till studielån finns.

Jag är helt och hållt på bra humör just nu.


Datorskärm, lök, likhet?

Likheten mellan datorskärm och lök: samma effekt på ögonen. Okej.

Pappa var nyss här bredvid och ville att jag skulle ringa till Susanne och säga att det är bättre att hon kommer ut på torsdag istället för fredag. När jag säger att han kan göra det själv så säger han att jag har mejlkontakt med henne. Jag bara jaha, har jag? Okej? Så kör jag ett klassiskt svar "men hon sitter aldrig vid datorn så det är ingen idé". Pappa bevisar då sin datorkunnighet. "Jo, hela eftermiddagen har hon suttit där. Jag har bloggat med henne". Hur bloggar man med någon? Han ger sig, eller jag. Jag vet inte hur det blir. Antagligen får väl inte Susanne reda på något om detta på annat sätt än här.

Pappa övergår till andra samtalsämnen. "Du får göra kvällsmat åt Jacob ikväll", som vanligt kör jag på att inte göra det. Pappa säger att jag måste lära mig något innan jag gifter mig. Jag tänkte lite såhär "okej, så nu ska jag gifta mig också?". Enligt pappa ska jag gifta mig inom fem år. Jaha, min framtid verkar vara planerad. Rätt skönt då. Då slipper jag tänka på det också. Undrar om pappa har någon kille jag ska gifta mig med klar också....


"Mina öst brömmar"

När jag fick min nya mobil tyckte jag att det var helhäftigt att datum och tid man tar korten var grön istället för röd som den hade varit på min mobil innan. Idag ville min nya mobil att jag skulle göra en uppdatering. Och vad är det som händer då? Jo texten är röd igen. Jag vill ha tillbaka den gröna ju. Hate this.

Jag tror det finns ett samband någonstans.
(Klicka på bilderna för att förstora)Två vardagsirriterandemoment

Saker som irriterar mig är:

Folk som inte kan tugga med munnen stängd. Jag vill inte se processen i deras munnar.

Folk som inte kan lyfta på skorna när de går. Herregud, vad har man knän till?


Alltså jag säger då det!

Jag har helt plötsligt fått in ljud på min blogg. Det är ju helcoolt. Precis vad jag ville. Och JAG har lyckats med det. Alltså det är ju helt knäppt. Jag är helt till mig. Nu ska jag bara komma på vad jag ska ha för låt istället för den som är just nu. Alltså! Nej men. Det är ju JAG som har fixat det helt själv, med viss hjälp av min webbdesignbok.


Desperate Housewives prämmi

Jag är verkligen megatrött just nu. Känner mig helt slut i huvudet.

Vi började dagen med körkortsteori. Pappersgenomgång och sedan tävling. Självklart, vann vårat lag. Priset var väl ingen höjdare, bara salta lakritskulor. Men men. Därefter var det långrast innan mentorstiden, som slutade för tidigt = lång rast innan matsalen öppnade. Efter lunchen var det naturkunskap, boooring. På samhälle/historian var det eget arbete, vilket resluterade i inget arbete. Och sist men inte minst var det webbdesign.

Årets humor:
På en samhällslektion sitter en hel dröse med elever. En lärare vid namn Gustav står och undervisar.
Gustav säger: Lite huvudräkning snabbt nu då.
Emelie som sitter bredvid Katarina börjar med sin huvudräkning.
-Ett huvud, två huvuden, tre huvuden.

image241


@ Webbis

Dags igen. Sitter i datasalen. Sista lektionen för dagen. Helsköönt.


Dancing in the dark

Hemma igen. Det blev en tur hem till Robban. Jag stod för det största matlagandet. I'm the chef now. Pasta med fläskfilé och ädelostsås. Det blev helt okej för att vara första gången.

Bra tid att komma hem också. Då är det bara att ta sig en tuppis på en gång. En lång sådan alltså.

Dessutom ångrade jag mig angående det där med kategorierna. Jag kommer aldrig orka komma ihåg att ställa in det hela. Nej! för det i min blogg.


Kategoris

Jag ska skapa kategorier har jag bestämt mig för. Hur det går med det senare får vi se. Men jag ska inte göra det nu. Senare.....


Hur var det nu igen?

"Klockan är nu drygt fyra och jag tänkte faktiskt gå och lägga mig skapligt ikväll. Lycka till till mig."

Precis vad jag fortfarande skulle vilja säga. Istället har jag skaffat mig planer. Jag och Johanna ska träffas. Någonstans, någongång. Hon skulle iaf ringa mig om en liten stund. Hoppas på att hon kan handla på vägen så vi (läs: hon) slipper åka fram och tillbaka.

Men läget med mig? Jo jag har ont. Lite här och där. Jag sover väldigt knasigt om nätterna. Ibland ligger kuddarna på golvet till och med. Dessutom är jag trött. Varför blir man tröttare av att sova? Varför?! Jag gick och la mig väldigt bra tid igår. När klockan var 22.02 kollade jag klockan sista gången innan jag somnade. 22.20 hade jag fått sms av Emelie som jag inte märkt = jag sov. Jag sov hela natten igenom förutom när jag vaknade till runt halv sex och läste smset från Emelie. Vad det stod? Det kommer jag faktiskt inte ihåg. Jag somnade om och sedan så vaknade jag som vanligt. Snoozade fram tiden så långt jag bara kunde. Okej, fortfarande så jag hade min tjugominutersmarginal. Som vanliga mornar alltså.

6.00 Klockradio igång
6.03 Mobillarm igång
6.12 Mobillarm igång
6.21 Mobillarm igång
6.30 Nyheter på radion, mobillarm igång
6.33 Nyheter klara, upp och kissa
6.47 Klädpåtagning klar, smink + hår also
6.57-7.17 Nere, frukost, dator plus tandborstning. I prioritetsordningen tänder, dator, frukost. Helbra.
7.17 Time for avfärd


It's hell baby, feeling like this


Historia/Samhällslektion

Miljöpartiet kör med två, språkrör alltså.
Emelie har sett Maria Wetterstrand på Älvsjö Station, Maria åt banan.

JUST FYI


17/9 2007 Måndag

Veckans första dag i skolan avklarad! Tjoho.

Vi började med tyska, förhör och fortsatt grammatikövningar. Timman gick väldigt fort, skönt. Efter det var det historia/samhälle. Frågepappret har nästan blivit klargjort. En fråga kvar. Lunch efter det. Ingen vidare sådan. Idrott på maten. Uppvärmning med Akif, Alex och Mesut, sedan vidare med fotboll. Slutade det hela med naturkunskap. Vi fick gå en halvtimma tidigare, vilket var väldigt nice.

Imorgon är det nya tag. Tidig morgon + sen eftermiddag = inte så lockande. But we will make it.
Klockan är nu drygt fyra och jag tänkte faktiskt gå och lägga mig skapligt ikväll. Lycka till till mig.


Ingenting

Först kan jag ju passa på och berätta att Kents nya singel släpps idag. Och jag har den redan. Woho!

Alldeles nyss gick det förbi två stycken män utanför fönstret. Jag börjar med att säga "frågetecken". Herregud, det kan ju inte gå förbi vem som helst här heller. Sedan ser jag att den ena är Mika, men fortfarande "frågetecken" på den andra. Det slår (med hammare) mig att den andra är en snickare.

I Hagnesta Hill blinkar tv ljusen
Jag gör vad jag kan
Drömmer mig bort i hagnesta hill
Bland dom identiska husen rycker vi till,
reklamen avbryts för sport
Ingenting först kom ingenting
sen kom ingenting sen kom ingenting
men ingenting är ingenting
De jävlarna tog oss en efter en
De ljög och bedrog oss med sanningen
De jävlarna tog min älskling där,
från krönet på kullen kan jag se,
min förlorade värld
jag ska göra någonting
jag ska slå er med häpnad
gå över en gräns
jag ska bryta mig ut
jag älskar dig så som att vara beväpnad,
och under belägring kan jag skjuta mig ut


Nu ska jag åka till skolan, efter skopåtagning och stressande av pappa.


Lyckan var kortvarig

Satt precis och kollade på mitt schema för veckan. Ser att min torsdag är helt utan lektioner. Det hade ju varit underbart om det nu var sant. Istället för dessa lektioner var det tydligen orienteringsdag. Blöe!


Imorgon är en annan dag...

Det är nu tiden står stilla. Ingenting händer. Allting är bara så tyst, så tomt. Det är sånt här som gör mig frustrerad. Ger mig huvudvärk. Det är nu jag borde gå och lägga mig. Då börjar tiden rulla. Då går allting framåt.


Om man ändå kunde skippa skolan imorgon...

image240


Stockholm by morning

Well. Igår blev det ingen väckning av Johanna. Jag vaknade själv klockan 8. Under dagen så kom Johanna. Jag hjälpte farmor att byta gardiner. Sedan åkte jag och Johanna och hälsade på Susanne och Ebbot. Efter att vi åkt därifrån så fick vi väldigt bråttom. Johanna bestämde sig för att sola och när klockan var 18.20 släppte hon av mig hemma. STRESS

18.30 skulle vi iväg igen. Madeleine plockade upp Robban och Johanna som skulle till Tullinge. Jag skulle själv vidare in till stan och hem till Jacob. Madeleine hade inget bättre för sig så hon bestämde sig för att skjutsa mig ända in.

Efter ett par virrvarv hittade vi rätt. Hos Jacob blev det tvtittande. Tex Sing a long, T.B.I och CSI Miami. Madeleine bestämde sig sedan att hon också skulle hämta mig. Samma virrvarv då också. Men hon hittade till slut. Vi stannade till i Vårsta för att köpa choklad till Åke som fyller år idag.

Resten av dagen idag ska jag göra en massa körkortsteoriuppgifter, tyskaglosor och jobba. Jag vet bara inte vart jag ska börja. Dessutom ska Emelie ringa mig snart.


@SEJ

Nu är jag och Johanna här igen. Hemma hos Ebbot alltså. Han är riktigt söt. Springer omkring och skrattar och ler. Just nu äter han. Sweet.


Förväntningar inför imorgon

Jag hoppas på att jag väcks av sång från Johanna. Känns som att det skulle kunna bli riktigt bra imorgon. Hon kommer nog ta någon väldigt bra låt, i stil med Wonderwall. Hon börjar sjunga redan utanför dörren, öppnar dörren och ställer sig sedan bredvid sängen och fortsätter. Sedan drar hon upp rullgardinen och säger "ska vi äta frukost?" så där überglatt. Detta händer runt klockan nio.


image238


I'm the kock!

Ikväll stod jag för middagen. Det blev pizza. Jag dukade jättefint och sedan blev vi fyra till bords. Pappa tyckte att det såg jättefräscht ut och smakade jättegott. Johanna höll med. Pappa låtsades som att cidern var vitt vin och bad mig skicka det vita vinet.Telephonie

Jag måste nog vara bland de drygaste personerna man kan prata med i telefon. Jag svarar med att hosta/harkla mig. Sedan säger jag ingenting. När folk pratar så siiter jag mest med en sarkastisk voice och säger "jaha" så att det ska låta som att jag är intresserad.  Men, det är jag inte.  Inte fasligt mycket iaf. Bara ibland. MOHA


Thank you

Härlig dag säger jag bara. Webbdesigns lektionerna går så himla fort. Mattelektionen började med att vi fick städa. Woh. Så jävla sämst. Jag fick tag i Kenneth och slappa kkteorin med andra ord. Jag och Emelie drog till McD i Huddinge. Glassätandet var ju kul. Jag råkar spilla en massa chockladsås. Emelie kastar sig på den för att slicka i sig den. Jag gör mitt bästa för att stoppa henne = jag tar tag i hennes sked. När hon dragit bort den har jag chokladsås all over my hand.

Pappa pickade upp mig i Tumba och vi åkte till Ica Maxi. På vägen hem berättar pappa att ugnsluckan har exploderat. Suck tänkte jag. Att han orkar. Väl hemma. Ugnsluckan är exploderad. Så bra var den liksom, höll i en vecka.


(klicka på fotona för att förstora)


And we went on and on

I just want this day to be over. Please. Den har inget mer intressant att erbjuda mig. Jag ser inte ens fram emot min tre timmars långa håltimma. Helt värdelöst. Man kanske ska försöka hitta Kenneth or something.


Toalettbesök

Jag var precis på toaletten. Avbröt med andra ord Webbdesignen för att kissa. Det blev en handikappstoalett för mig. Det fick mig att tänka på vad Emelie sa här om dagen.

"Det är så läskigt att gå på handikappstoaletter, dom är så stora och vem som helst kan komma in i dom"


Idol 2007

Tittade för första gången i år på idol. Skrattretande säger jag bara. Hör folk inte själva hur illa det låter? Har dom sjungit för någon som tycker att det låter bra? Har dessa personer uppmuntrat dom till att vara med i idol? Är alla människor lika mycket pantade? HERRE, gud alltså.


Det slutar alltid med för mycket

Vi åker iväg för att hämta skolfotona. Hem kommer vi med skolfoton, en massa bonusgrejer på H&M och Åhlens och en trampmaskin. Och precis som jag sa spretar mina ben en hel del. Det är ungefär en halvmeter mellan fötterna. Jag ser likadan ut i ansiktet på gruppfotot som på porträttfotot.


Mejlen strömmar in

Om det är såhär nu, med massa borttagna också. Hur var det då när en hel hög satt och skrev till mig på facebook?

image235


Lite nytt

Vi börjar med att nysa. Attjoo. Sådär.

Nu är det såhär. Mina skolfoton har kommit. Herregud, vi tog dom typ bara för en vecka sen väl? Eller? Dom har iaf kommit till mamma. Vilket betyder en sisådär tjugo minuter härifrån. Med bil. Det är ingen sträcka som man vill gå. Pappa är på knäpphumör och säger att han kanske inte vill åka iväg för att hämta dom. Det känns lite trist. Jag vill ju se.

Har redan sett gruppfotot och faktiskt porträttfotot också. På gruppbilden sitter jag på samma plats som förra året. Men nu med benen helt åt olika håll. Det vänstra sitter typ under stolen mot vänster. Medans jag på något sätt sträcker fram det högra.

Dessutom har jag fått ett kusinbarn. Hon föddes igår natt. Alltså är hon på ett ungefär exakt 16 och 1 halvt år yngre än mig. Just so you know.

Att ha en håltimma på tre timmar imorgon är inte lockande för att sedan bara ha körkortsteori på slutet.

image234


Slempropp E

Att börja med svenska var inte helt fel faktiskt. Under lektionen blev jag putt och det lät jag gå ut över Emelie. Förlåt söto! Det var sista svenskalektionen innan provet om två veckor. Efter det var det tyska. Rullade på jättebra med en paus för lunch.

Susanne och Ebbot kom och hämtade mig och Emelie in the school. Hemåt bar det av. Av med Emelie i Vårsta och så hemåt. Efter matande av Ebbot blev det utgång, inte som i fest mer promenad. En sväng bort där björken stod förut, tillbaka hemåt, ner mot granngården och sedan hem igen. Ebbot fick fortsätta sova medans jag satt på trappan och fortsatte läsa i Ett öga rött. Sedan vakande han och det var bus på g.

Ebbot satt på mitt rum och lekte med en penna. Han stoppar in den i sin mun och sedan börjar han köra in den i min mun. När jag sen tar pennan och sätter den som ett hundben börjar han verkligen asgarva. Dumbom. Vi hade väldigt kul med glasdörren in till tvrummet. Ebbot stod på ena sidan och jag satt på andra sidan. Ebbot tryckte sitt ansikte mot glaset med öppen mun och spärrade upp ögonen samtidigt som han skrattade. Han har grym humor den där pojken.

Ikväll blir det fortsatt organiserande av mitt skolarbete. Jag satt och skrev om alla mattetal jag har gjort i ett nytt block igårkväll. Där pratar vi om onödig skrivkramp.

Men först, middag. Ikväll blir det kbullar och pmos.


In da skoliholie

En kvart kvar tills första lektionen. Biblioteket har bestämt sig för att ta min tid. Elin, Angie och Emme sitter lite längre bort. Dags att joina. JOIN!


I fell in love

Alltså, Kents Rödljus. Mhm! Alltså mmh! Jag dör!

Här kommer jag som aldrig stannar
Röda ögon glider över gatan
Det spelar ingen roll alls vad dom speglar
Dom är min ursäkt för att blunda


MHM! Snyggingar

image233


Sugar we're going down

Jag håller på att ge med mig. Jag är faktiskt klockan elva trött just nu. Jag skulle vilja gå och lägga mig. Men att sova 12 timmar har aldrig varit min grej. Funderade på att ringa till Johanna men sen så kom jag på att she's maybe still on her roundthingie. Skulle dessutom behöva måla mina naglar, börjar bli trött på avgående naglar nu. Sen måste jag ju faktiskt öppna tyska boken.

Och helt plötsligt sitter jag med uppspärrade ögon och kan knappt röra mig...


Morgondagen = plåga Elin dag

Inget studiepass låter lockande den här veckan. Nej, förhoppningsvis skyndar jag mig hem och träffar Suuusiiie och Ebombombom.

image232


1 ½år - 1 dag + 1 år = 18 år

Sovmorgon imorse innebar att jag tog mig en sisådär tio minuters extra lång stund att ligga och dra mig i sängen. Upp och duscha osv. Iväg mot skolan. Emelie i Vårsta like usually. Efter en stund i skolan var det dags för matte. Just nu har jag våran blågula exponent B bok framför mig och jag får ont i huvudet. Att sitta på en lektion, som håller på i en timma och 40 minuter, med denna bok och räkna tal, som har med lutning och andra saker man inte förstår sig på, är ännu värre.

Efter första lektionen var det dags för lunch. Spaghetti och köttfärssås idag. Därefter engelska. Engelska alltså. Uhusch. Jag hade iaf gjort helt rätt på grammatiken, och hade inget större problem med frågorna. Emelies beskrivning av glosorna var däremot värre. Om hon särar på benen och säger något i stil med "I'm always here for you" kan man ju inte direkt klura ut att "available" är det rätta ordet. Eller att "If I don't give this to Karin and I give it to you....." ska vara "exception". Är det bara jag som är seg?

Efter denna komiska engelska lektion var det naturkunskap. Labb. Efter en halvtimma var vi klara och fick gå. Nu är det bara labbrapporten att göra. Den ska vara klar nästa vecka och jag känner ingen motivation till att göra den för fem öre ens.

Efter skolan plockade pappa upp moi i Tumba. Vi åkte till Ishuset och träffade Johan för att kolla på en reklamplats. Pappa tyckte att det var förfärligt kallt inne i ishuset. Dah! Därefter fick vi åka och titta på Magnus när han grävde. Sen!..fick vi åka hem. Jag har både naturkunskap, matte och tyska med mig hem. Fortsättningsvis på den här dagen kommer jag nog bara att kika på de tyska glosorna.


A no no combination

Jag och naturkunskap, kemi = a no no combination.

Sitter här och försöker få ihop en bra labbrapport. Herregud, hur många labbar har man inte gjort i sitt liv? Ändå blir rapporterna bara värre och värre.

 "Jag tror att syftet med laborationen är att lära sig hur olika ämnen fungerar och reagerar. I detta fall hur man skiljer på två, till ögat synes, identiska ämnen."

Ni ser. Hur skumt lät inte det där bara? Heter det ens "till ögat synes"?


Galet utbrott!

I flera timmar, närmare bestämt många. Alldeles förmånga, har jag försökt komma in på min blogg. Och nu när jag är här. Vad ska jag skriva då? Nej nu har jag ju glömt bort allt spännande. ALLT!


Men OKEJ!

Här har jag ju gått omkring och trott att det var dh ikväll. Nej det är ju inte den artonde förräns nästa vecka. Besvikelse!


Tjejsnack v. 37

Ditt internetliv

 • Hur länge har du surfat runt/funnits på internet med en egen sida?
  Alltså. Min blogg har jag väl haft i över ett år. Och ännu längre sen med en annan. Och surfat på internet har jag ingen aning om hur länge jag har gjort.
 • Vilken/vilka webläsare använder du?
  Oftast Firefox, ytterst sällan IE
 • Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?
  Det är först och främst en massa bloggar. Sedan har vi en grovt beroende av bilddagboken. Numera är det också facebook, trots att jag inte gillar det till tusen. Är inne på sidor som playahead, lunarstorm, helgon m.m ett par tillfällen i veckan. Tjuvlyssnat och senaste nöjesnyheterna på aftonbladet.
 • Hur ofta kollar du dina mejl/din gästbok etc?
  Mejlen är det ständig kontroll av när msn är igång. Annars så varierar det hela.
 • Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
  Jag har bilddagbok, facebook, playahead, lunarstorm och helgon


Tisdag

OJOJ!

Jag kommer till tandläkaren. Mamma är med. Bedövning på och jag är helt lost i munnen. Efter en halvtimma är vi ute igen. Jag är helt bedövad i munnen still och kan inte prata och har ingen kontroll alls över salivet.

Bedövningen bestämde sig för att släppa runt klockan ett. Vid den tidpunkten fick jag istället väldigt ont i munnen. Tänderna där och tänderna här. Jag fick lite småont i huvudet också. It's over now. Thank god!

Nu måste jag rapida mitt engelskapluggande. Det är ju faktiskt Desperate Housewives ikväll, yeyeye!


Grattis till mig!

Jag har äntligen klarat ett halvår som sexton.

Dvs... om 3 timmar och 3 minuter.


Morgondagen

Något sånt där. 8.40 hos tandis. Sedan har jag en dejt med Elin mitt i alltihopa. Det är ju trots allt min halvårsdag imorgon. Efter skolan I REALLY HAVE TO PLUGGA ENGELSKA.
image231


Tandläkaren

Imorgon är det alltså dags för tandis. Mamma följer med mig dit. Inte för att jag har något emot tandläkare, jag är ju den typen som väntar dag ut och dag in för att få komma till tandläkaren. Om mamma inte hade kunnat följa med hade jag backupplanen Emelie. Hon hade gärna offrat sin sovmorgon för min skull. Pappa verkade smått besviken på att han inte fick följa med. Eller så spelade han bara. Men herregud säger jag bara, det är bara en tandläkare.

Apropå pappa så har han redan skitat ner den nya spisen totalt. Han hade lyckats fixa kål mellan glasskivorna till ugnsluckan. Och nu när han lyckats plocka bort skivorna och fått bort skiten så får han inte dit det hela. Med min hjälp funkade det inte heller. Jag är inte till någon större hjälp någonstans idag märker jag.


27005

image230


Måndag

Börjar hela dagen med en underbar tyskalektion, hosT! Väderordsgrej hit och väderordsgrej dit. Efter en timmas plågande väntade nästa plågande, historia plus samhälle i ett. Tre frågor svarade jag nästan på, woh.
Lunch som var kyckling. Den roade mig jättemycket. Inte själva kycklingen alltså, utan Malin. Jag satt och inspekterade henne där hon satt vid ett annat bord. Hon har en massa skumma saker för sig. Efter lunchen var det idrott och orientering. Jag och Stina körde på gång runt lätta banan, förkylda som vi var hittade vi tre kontroller varav en var den som Kenneth hade påstått att vara svår att hitta.

Efter åkte jag och Emelie in till the city. Fikade på Helmer's och efter varm chokladsdrickande hade jag ont i magen. Jag börjar starkt tro på att jag inte tål mjölk ibland.

På vägen hemåt ringer jag pappa. Inte hemma. Han säger att det skulle ta 35 minuter innan han kunde hämta mig. Så jag tänkte att jag stannar i Vårsta och väntar de där extra fem minuterna än att ta en buss för att sen gå i trist väder. Bussen kom tidigare och jag hann till och med hem innan pappa var hemma. Lite småoväntat faktiskt. Hallelujah moment.

Imorgon är det återbesök hos tandläkaren. Äntligen ska dom få sluta tjata om "gångarna" jag har i tänderna.


Last.fm

Satt precis och kollade lite på min last fm. Men herregud! Bara på mindre än en vecka har jag spelat mer än 1000 låtar. Vad är det här?!


Blåmärke

Jag har fått ett fett blåmärke på armen. Vet inte vart det kommer ifrån. Frukost nu, skola sen. Tjingeling!


.

Jag känner kräftsmaken i munnen och mår illa.


Resten av dagen

Jag har blivit rätt imponerad, eller snarare förvånad, över att Johanna kunde en massa Oasis låtar.

Jag och Johanna tog en tur till soligare place. Tullinge alltså. Jag höll på att dö som fan. Först personen utanför, sedan en låt som dom spelade och till sist. Äsch. I vilket fall som helst. Jag såg en kille från mr.xs klass utanför, dom körde "when you say nothing at all" på radion och sedan när dom ska säga att det blir Jill Johnson säger dom "Jillan". Jag dog så mycket att jag ringde Emelie.

Därefter åkte jag och Johanna till Vårsta. Vi hängde på skolgården. Vi snurrade på snurrgrejen tills båda höll på att spy, vi sprang den där springsträckan, vi åkte linbana och hängde knäveck. Då kan vi bara säga såhär. Jag är 16 och Johanna är 24. Där har vi det roliga.

Vi åkte iaf hem till Robban och betedde oss lite mer civiliserat. Samtalade, tittade på film och käkade kräftor. Sedan blev det hemgång.


Drömmar

Jag drömde tre helt sjuka drömmar inatt.

Den första var rätt sjuk och jag tänker inte ens berätta om den. Den tog slut väldigt snabbt också.

Den andra var ungefär såhär:
Jag står i våran hall. Någon sätter en nyckel i nyckelhålet och börjar låsa upp. Jag springer fram för att skrämma den som kommer. Istället får jag en chock när jag inte känner igen mannen som står utanför. Jag frågar honom vem han är. Han svarar "jag bor här". Jag säger "nej det gör du inte alls". Då blir han jätterädd och kastar in nyckeln och springer därifrån. Jag springer upp på övervåningen för att ta regnumret. Ser då att han tydligen jobbar åt ett företag här i närheten. Sedan blev det en massa spekulationer i vad det var han ville egentligen.

Den tredje var bara jätteknäpp.

Jag och, ibland Johanna och ibland Susanne, håller på att packa in en massa flyttkartonger i en hiss. När vi sen har stängt hissen och ska börja åka uppåt med dessa flyttkartonger spårar hissen ur och börjar åka som ett flygande släp bakom en flygande ambulanshelikopter som såg ut som en ambulansbil. Helt plötsligt stannar ambulansbilen och vi fortsätter flyga i hissen/på släpet. Vi närmar oss en sån där grön militärhelkopter och flyger förbi den. Sedan landar vi framför ett megaflygplan och jag trampar på nosen som är liten som ett glas.


2 dagar

Tills det är...

tisdag
11 september
min halvårsdag
dags för mig att gå till tandläkaren
Dagnys namnsdag


Klick

Johanna var här nyss och tvingade mig att vara olaglig. För att sedan några minuter senare sitta och sjunga i alla dessa höga toner. Sen åkte hon....


Nedräkning

Ebbot ett år - 21 dagar
Muse -
42 dagar
Kent -
68 dagar
Maia Hirasawa -
70 dagar


Söndagsmorgon

Idag vaknade jag tidigt. Härlig känsla när man kommer ner från trappan och ytterdörren är öppen. Jag vet inte varför, men jag har alltid älskat det. Alltså att vara nyvaken och komma ner för att ha direkt kontakt med yttervärlden. Pappa hade tydligen varit igång ett tag, hela köket är i oordning.


Dagens onödiga

Dom spelade musik i ett p-hus inne i stan. Hur nödvändigt var det? Det drar ju bara en massa ström och energi. Inte undra på att världen håller på att gå under.


Från igår

"Alltså Emelie jag ser ju ditt finger. Ditt lilla där"

"OhyiiiiIihiiii"

"Vad har du att säga till ditt försvar?"

"Du vet att jag inte kan sägare"

"Ååå så ramlar det iväg"

"Nej jag vet. Det var en engångsförteelse. Jag har ju sagt till dig flera gånger nu."

"Ding"

"Det börjar en annan låt nu"

Efterutbrottet av "Destiny calling"

"Du är ju sjuk i huvet"

Emelies fot dansar och ler

"Du filmar väggen nu...."

"Shakespeare yäiyäi du har hår i nacken du har hår i nacken"

"Det är kattmat. DET är kattmat"

"Om vem?"

"Man ba hallå"

"Underhållningslöjtnant eller vad det var" - "befäl...."

"Men... men... sluta.. sluta.. sluta jag får mens"

"Har ni ingen rödsaft?"

Min min efter att jag stängt skafferiet


För att sammanfatta det hela med ett ord så.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH!


.


.


Facebook? Stor diss

Okej, jag kunde tydligen inte hålla mig. Jag skaffade mig facebook. Men herregud säger jag bara. Hela skiten är på engelska. Och bara helt oförståeligt. Jag fattar i princip nada. Ännu jobbigare är att jag får mejl varenda gång någonting händer. Går det att ta bort den funktionen? Jag har fått mejl från facebook varje minut nu känns det som. Sen att jag är bra på överdriva har jag aldrig sagt emot.


Haha, skön

image229


There's been a lot

Morgonen började med att jag vaknar 6.03 av att mobilen och klockradion går igång. Ställer mig i princip spikrak upp och tänker att jag har försovit mig. Herregud, jag skulle ju duscha också. Som vanligt när jag duschar på morgonen så är jag klar ungefär en kvart innan vanlig tid.

Skolan erbjöd webbdesign. I love it. Sen matte, hate it. Lunch, ingen höjdare. Samhälle/historia, segt. Körkortsteori, med en stressad Emelie utanför klassrummet. Stackarn fick stanna kvar en timma extra i skolan för att hon faktiskt ville vänta på mig.

Vi åkte till Huddinge och åt. Sedan vidare hem till mig och chillade med musik i rummet. När vi sedan ska gå och baka kommer Johanna och gör oss sällskap. Där satt vi med nybakad kladdkaka och samtalade med en total ålder på femtiosju år. Så umgicks vi med henne i några timmar. Runt klockan tolv, har jag väldigt mycket för mig alltså, går vi och sussar. Vaknar sedan runt åtta imorse. Emelie hade drömt en sjuk dröm om Jocke Berg. Nog för att jag älskar kändisar, men jag drömmer iaf inte om dom. Herre.

Emelie åkte hem runt halv tio imorse. Johanna kom iofs och väckte oss andra gången runt klockan nio. Efter Emelies leftande gick jag och duschade och sedan dök Kirran upp. Vi var hemma hos farmor ett tag tills det blev lunchdags.

Pappas kusin och hans fru kom förbi och fikade. Sedan åkte jag och pappa in till stan. Jag övningskörde såklart. Hötorget var målet. Pappa skulle köpa lingon hade han tänkt sig. Hem kommer vi sedan med lingon, vindruvor, jordgubbar, hallon, blåbär, kantareller och säkerligen något mera. Hur mycket det gick på och hur mycket det blev kan man ju bara sammanfatta med att det var en stackars kille som fick följa med till bilen.

Väl hemma igen hade Henrik vaknat och Madeleine dykt upp. Vi åkte iväg till Susanne & co. Alltså jag, Johanna, Madeleine, Henrik och Kristin. Där blev vi kvar ett tag och sedan åkte vi därifrån. Ebbot går mer och mer nu för tiden och han kan säga lampa. He's cutie.


We are @SEJ

Alltså när jag kommer hem. DÅ kommer det att bli en sjudundran till bloggande. Hela gårdagen och idag.


Om jag orkar alltså.


Brev till mig

"Hej Katarina
Jag saknar dig fett med mycket här på jobbet. Dessutom är det väldigt tomt i min säng om nätterna. Ensamt. / Din X"

Jag fick mig ett gott skratt, inombords.


Morgon 7/9 2007

Att titta på klockan när den är 2.18 utan att ha slagit blund är ingen höjdare om man ska upp mindre än fyra timmar efter. Än så länge funkar det för mig, men under dagen kommer det bara gå neråt.

Det blir iaf skola för mig idag. Först ska jag bara.....


Jag hakar på Kalle-trenden!

Ord som jag har lagt till i min mobil:

:*
!!
(a)
:D
;D
;p
a!
a?
å?
b!
äää
Åååh
cage
baileys
äckel
bakis
äcklade
bajsa
Abo
candyskin
banne
aar
bdb
adidas
beiga
celibat
bena
åhå
again
bitch
cheer
cigg
aight
chockerande
bitti
ck
bjc
blattarna
bliR
alkolism
blöe
bloggen
alvedon
aktig
always
ao
bolibompa
bokningsnummret
bonge
converse
another
comviqs
borste
anyway
äR
bravader
csi
ash
asgarvar
argh
åskade
årjäng
around
asså
arslet
ärtbössa
cruella
brum
auch
bullar
busz
cute
buzzzzz
aw
away
bye
d?
e!
d!
Ebbot
fantastic
färgar
darling
datta
deal
feel
fegis
fejk
dejt
dendrofil
dennis
ffs
depp
did
eggande
Ehlinfhlin
finemang
ejak
flak
Djan
fjant
flemp
flinet
fjoiff
fjoink
fjortis
does
fnittrar
Emlan
don't
EMME
done
Emme
Emmepemme
Emmily
dööö
dööör
door
forget
emso
dopp
förpestar
dorsin
fnyser
dregel
erna
EROBON
DU
fuck
Everybody
duj
fume
dummer
euw
g?
i,
i!
g!
hab
gad
gbg
ich
Hallunda
hångel
hånglade
hanninte
haR
happ
garvar
gåtor
hear
heaven
Heeej
hehe
gej
idka
hello
here's
gessle
hetlid
getryggen
iga
hihi
igt
hitåt
gitta
glosorna
glory
inatt
godast
godde
goes
iofs
hoho
gone
hood
imorse
gosa
gosi
göru
INTE
howdy
graaf
grejerna
iselsta
grillar
iPod
Grödinge
gröten
grrr
huh
gunvald
gussie
hurry
gut
huve
hyperventilera
j!
l.
j.
J,
läbbiga
Jaccotacco
läckerbit
jackob
kalasiga
Kalasiga_jag
kalkon
jakRon
jakron
jao
länna
jannike
kåre
lärka
läskigt
karma
japp
kärringarna
kassmyra
kasst
jävel
jäveln
jävla
JÄVLA
Jävla
Jävlar
kattapatta
jay
kelloggs
leno
lemme
less
lethinen
lexin
jill
jillan
killing
jhn
linkorna
kissa
kladdig
klamydia
knepp
jodu
knew
jogga
joho
joina
konfirmerat
kondotoribakelse
komhem
koola
lönneberga
komplimang
jonte
know
kmr
köraren
loser!
jopp
krami
krank
kreftor
kringa
kriniiis
krippes
krl
kubb
kvävas
juice
lunar
lusing
luuk
kz
n,
mackan
mcd
näe
nada
madde
maddis
naej
mående
och
naha
main
makaroner
mallanbrallan
mallis
najs
najty
nangijala
obokad
nanna
nanne
namnsdag
namnsdagen
massera
oct...
naugthy
natti
maybe
offline
meh
nehe
nehepp
mens
oförskämd
nepp
messat
never
mhm
njae
olägligt
njet
okristna
mkt
mobilen
ooh
mohikanen
moho
onödigt
nörd
nördar
morning
mouth
osmart
muddelito
överöst
mvg
mums
mupparna
mutti
myggor
nysa
mysa
r?
s!
r.
s?
P&L
scandic
saferide
schlutt
pain
sak
pålan
pajar
råkar
pålis
pallade
pallante
såklart
pålle
salsa
rajtan
rajty
samarin
pandang
pann
pannkaka
parar
rape
scrub
rasta
scrubs
patta
patti
rby
rawr
peace
reader
pemme
perran
persikor
serru
pervers
petig
sexed
right
shit
pilla
rina
rimma
pinnarna
simmo
simona
simpim
pimpla
shoppa
piss
sirwa
rix
ska
skämmer
skanssundet
skärholmen
skräp
playahead
please
skippa
skit
skita
skiten
skiter
skojigt
skojsigt
sjuklingen
skvump
plutt
plz
rly
Robin
smaskigt
pod
softly
smile
smisk
solbo
polare
pölarna
some
ponken
smsade
smsar
rosenhill
röst
sötis
söto
sounds
sovning
sötnos
sovmorgon
snuskig
pschycxa
prao
spellings
spindlar
spinner
prisse
spoiled
sprallig
spydde
spytt
pucko
svämmar
svarar
sugi
sunday
stödjaren
punka
stöna
strikes
supning
suss
sussa
pussade
pussi
pussy
pussycat
stuffs
putti
suy
sweet
pys
syrra
syrror
syv
t,
u?
t!
u.
t?
våfflor
väder
taffs
taggad
tälje
tajtan
tampong
tasses
vårsta
vårtan
teens
tejk
telk
verkligast
vg
vibb
thank
then
them
they
tihi
tikar
virvel
tjenä
tjena
toan
voff
told
toker
volvon
too
tönt
tmrw
touch
tp
usch
train
tralla
update
trosorna
tröttnade
ursäktar
uppmäts
tta
vulgärt
tumlaren
tusing
tutan
tuttar
tutten
uuuuuusch
x?
wake
yaser
yay
yeeez
yes
whatever
when
wink
without
woh
woho
wonderwall
worry
would
yrrol
wtf
wth
wuhu
wyll


545 ord. Nästa uppsats klar alltså. Och detta var ju inte heller alla. Flera fanns det många dubbletter av, plus en massa onödiga ord som jag tog bort. Vilket inte märks...

Jag har en jäkla skrivkramp nu. Godnatt


Bortskämdhetsprat

"Diskussion" mellan mig och pappa.

P -Lägger du dom där?
K -Men det gör väl du?
Pappa lägger "dom" där.
P -Är inte du lite bortskämd?
K -Jo, jag har aldrig påstått något annat.
P -Nej och jag klagar inte.

Och jag tänker inte släppa min bortskämdhet i första taget. Herregud, jag är ju bara barn.En vacker dag ska jag lägga in en bild på pappa när han lagar mat. Han verkar väldigt orolig över detta skeende. Don't worry.


Morgondagen

Imorgon tänkte jag gå till skolan. Eller alltså åka dit. Man kan ju inte missa en fredag. Bara mittenlektionerna. Herregud, webbdesignen har jag redan ångest över för att jag har missat en lektion.

image228


Dags att bryta av

Jag är hemma för att jag är sjuk. Men det får jag inte vara. Nu ska jag nämligen iväg. Här har jag spenderat två dagar hemma från skolan och nu ska jag iväg. Unbelvaböl!


MSN - inget för nybörjare

Många verkar ha problem med msn idag. Inte jag dock. För mig fungerar det alldeles utmärkt. Nästan bättre än vanligt. Man måste lära sig hantera problemen liksom. In your face!


Bloggfeber till mig, bilfeber till andra

Jag kan räkna upp alla dessa som köpt ny bil i år (och dessa är bara såna jag känner till):

Pappa
Mamma
Johanna
Madeleine (på g iaf)
Henrik
Kristin
Jacob
Emelies familj

Hela åtta stycken (8 stycken)! Är det något som är fel eller har alla bara fått sig en smäll?


Bloggfeber!

Det är inte bra för mig att vara sjuk. Jag får energi. Till helt fel saker. Man skulle ju behöva energi som gör att man orkar gå till skolan osv. Men inte jag inte. Nej jag får bloggfeber. Jag sitter och bloggar om helt onödiga grejer. Helt ointressanta. Som bara det här. Hur nödvändigt är det här egentligen?


Att bli utskämd

Okej, ja. Alltså. Nej. Jag vet inte.

Jacob var nyss inne för andra gången idag. Fjärde gången jag träffar på honom i köket den här veckan.
Pappa ska ju alltid vara som han är. Han börjar berätta om när han var på spa förra året. En historia som jag är väldigt glad för att jag inte var med om. Sedan ska pappa och Jacob ut och fixa något jobb. Köra iväg något någonstans, I think.

J -Okej, men då går jag ut då. Kommer du sen?
P -Ja, jag kommer om fem minuter kanske.
K -Vad ska du göra under dom fem minuterna?
P (skrikandes till Jacob som står i dörren) -Jag skulle behöva skita.
Här börjar jag skämmas till tusen. Palla att säga något sånt där bara sådär.
J -Jamen gör det då!
P -Jag tror inte att jag har skitit på hela dagen.


Tur för mig att jag inte bryr mig för mycket om det.


När vi skulle börja bränna igång ugnarna och det har gått ett tag börjar pappa skrika och ha sig om att det luktar brandrök. Jag gick ut till köket och kunde också känna lukten. Nu när den övre ugnen, underhållsugnen, är klar bränd så ser vi att det ligger en liten hög i hörnet med aska. Pappa har alltså glömt att ta bort wellpappen som satt på skenorna. När jag kikar in i den undre ugnen ser jag att pappen där sitter kvar också.


Lite försenat

Nu får ni tänka om. Idag är det den fjärde september.

 • Det är en månad kvar tills det är kanelbullens dag.
 • Malin tyckte att jag luktade kanel.
 • Emelie brukar kalla mig bulle.
 • Elin kallade mig för kanelbulle.

Jag och Emelie ska äta kanelbulle, i Märsta om en månad, köpta på Pressbyrån. Den fjärde oktober alltså, på kanelbullens dag.


image227


Spis + ekologi

När jag vaknade imorse så säger pappa att han har köpt ny spis. Det var ju bara att ta med en nypa salt. Efter ett tag så säger han det igen, då med Jacob i närheten. Helt plötsligt kommer han hem med en ny spis. Stor som fan och helt otymplig. Trodde jag. När den kom ur förpackningen så var den lika hög som den förra. Nu har pappa gått och lagt sig för att läsa instruktionsböckerna. Sen hoppas jag att jag får en snabblektion någon dag, för att läsa instruktioner är det sista jag vill.

Jag bad pappa köpa a-fil till mig eftersom mamma sa igår att det skulle vara bra för magen. När pappa kommer hem med a-filen så är den ju ekologisk. Jag gillar inte smaken på ekologiskt. Men sen så fick jag tänka om.. pappa är ju på väg att göra om hela gården till ekologiskt. Bara att vänja sig.Idag blir det knarka

Knarka Samarin. Tog det första glaset någongång igår kväll. Tog ett nytt imorse. Det känns som att det hjälper. Hoppas att det gör det också. Nu får det bli Desperate Housewives tittande för min det. So long!Jag är ett geni! När jag tittade på kanal 5 igår så gjorde dom reklam för den nya serien "Skins" som börjar ikväll. Jag tänkte "shit det är ju snubben från "om en pojke", vad stor han har blivit". Och helt riktigt, det var ju han.


Filosofi = inget för mig

Igår kväll när jag låg i sängen så började jag helt plötsligt att filosofera. Det började med att jag undrade varför det är flera minuter på en timma än timmar på ett dygn. Det hela slutade med att jag nästan brast ut i gråt för att jag inte hade något svar. Okej, jag var inte ens nära tårarna men jag blev nerstämd och bestämde mig för att aldrig mer tänka på det. Så nu har jag inte gjort det heller. 8-)


R.I.P.

En ängel flög förbi mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende, på vår jord
Som en sol som värmer oss
Som ett himmelskt stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets skeende, med en tro
Kärleken är


Vårat svar på Sverige dansar och ler

Emelie sitter just nu och dör i telefonen. Och sjunger "When you say nothing at all". Och SKRIKER.
I köket befinner sig pappa, Madeleine, Jacob och Brolle. Borde inte Emelie dö mera nu?


Emelie skrattar och dör


All in one day...

From this:

image220

To this:

image221

And from that to this:

image22326000 spelade

image222


Ännu en dag

Efter en natt med fortsatt magont och vakning runt tjugo i fyra helt gråtsprängd så stannar jag hemma idag. Jag har redan hunnit spy en gång till. I really have to eat something. Någonting rinnande utan mjölk. Eller vad fan vet jag.


Kent - Tillbaka till samtiden

Eftersom jag mår som jag mår tänkte jag pigga upp mig själv med att beställa Kents nya skiva. Okej, nu kommer jag ju inte få den förrän i oktober ändå eftersom den inte har släppts. Men man måste ju vara ute i god tid.

Lite smått läskigt är också att jag snart kommer bli skyldig Johanna en del pengar. Närmare bestämt 666;- Man tänker ju inte alls på att det är tre stycken sexor som betyder djävulen. Nej nej. Fy vad hemskt.


Sjuk uppdatering nr2

Febern har kommit. Febern har slagit till. Man bara woho! Nu har ju jag tur att jag inte har en sjudundrans feber. Jag märker knappt av den, mer än att jag fryser som fan.


Sjuk uppdatering

Ja rubriken kan man tolka lite hur man vill.

Mitt sjuktillstånd är värre i princip. Har precis spytt igen, för er som bryr er.
Jag tvivlar starkt på att jag kommer gå till skolan imorgon. Kan ju inte vara det bästa man kan göra, men jag vill försöka. Sovmorgon + kort dag är alltid bra.


Vi höjer golvvärmen och spyr

Redan imorse när jag vaknade kände jag mig jättetrött och helt utmattad. Jag åkte till skolan. Under första lektionen får jag ont i magen och börjar må illa. Detta sitter i sig under hela dagen. Eftersom det inte blev någon vidare frukost imorse tänkte jag att det kunde bero på det. Men efter lunchen var det till och med värre. Jag stannade bara kvar på naturen sen så åkte jag hem. Tänkte att det kanske skulle hjälpa att sova en timma eller flera. Frusen lägger jag mig i sängen och försöker sova. Vaknar till lite då och då och när jag sen en timma efter vaknar på riktigt är jag fortfarande helt iskall. Illamåendet gick nästan bort men värken i magen fortsatte. Illamåendet kom tillbaka och försvann inte förräns jag var tvungen att spy. Yes, jag spydde. Ingen höjdare direkt. Men jag mår inte illa nu iaf. Bara ont i magen, still. Fy fan.


Morgondagen

Lång dag imorgon innebär att det får bli sovning tidigt ikväll. Och alltså måste jag gå och duscha nu.

image217


Toalättar from now on

Katarina* säger:
alltså fy fan
det finns ju toalettar i skolan
toalettAr letta på trycket
hahha
varför heter det toaletter då?
när man lettar
toalettar borde det heta
Emelie säger:
jo fast det ärm ju inte toan som lettar och desstutom lättar man på trycket med Ä
Katarina* säger:
så då ska det heta toalättar?
Emelie säger:
mhm!


För att bara göra det svårt för mig själv

Katarina* säger:
det var så läskigt för mig och emelie idag i tumba också
Eliiin - MUSE 21/10!!! säger:
okej?
Katarina* säger:
jag skickade nämligen ett sms till henne inatt där det stod "flax in my heart" och sen såklart så ser vi flax i tumba idag! flax gick i deras klass
Eliiin - MUSE 21/10!!! säger:
haha skrämmande
Katarina* säger:
jag vet!
alltså jag höll på att dö i rulltrappan
Eliiin - MUSE 21/10!!! säger:
ajdö
värst vad du dör hela tiden
Katarina* säger:
det är min grej liksom


Tjejsnack v. 36

I bakgrunden

 • Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
  Jag har min blogg som startsida. Har ingen aning om varför egentligen, den bara sitter där.
 • Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?
  Jag har en Kentlogga, eftersom jag gillar Kent och lyssnar på Kent.
 • Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den? Om du inte har sån mobil, vad skulle du vilja ha, varför?
  Samma bild som jag har på datorskrivbordet. Av samma anledning.
 • Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?
  Moln, en hage och en jäkla massa gräs.
 • Vad hör du för ljud i bakgrunden?
  Centrifugeringen från tvättmaskinen och fläkten från datorn. Eller vad det nu är som surrar i den.


"ååå så ramlar det iväg"

Efter mitt uppvakande vid halv sex imorse kunde jag inte somna om. Jag låg och stirrade i taket och försökte bara somna om. Man kan ju inte gå miste om en halvtimmas sömn! Men så ringde mobilen, och som vanligt. Det är då jag börjar somna om. Jag var osäker på att jag skulle vara vaken när det var dags att gå upp. Men jag did it. Jag really made it! Upp och hoppa halv sju. Tjugo i var jag klar med påklädning osv.

Dagen i skolan började med tyska. Läxförhör och muntliga grejer. Riktigt segt och trist. Hate it. Övergick iaf till hissam. Också rätt segt. Prov om mindre än en månad och jag fattar knappt vad det är vi sysslar med. En vacker dag, lyckligtvis redan imorgon, ska jag börja förstå. Och ta det lite mer seriöst än att bara sitta bredvid Emelie och helt plötsligt lägga mig på hennes arm och säga att jag vill göra något annat. Det blir ju rätt tjatigt i längden.

Därefter var det iaf lunchdags. Med Mallan, Simman, Ellan och Ankan. Och några flera. Men det var kul ändå. Slutade det hela med idrott. Först Karin och Amandas lekuppvärmning som var jättekul. Eller ja, den var så kul så att jag skrattade ihjäl mig i princip. Jag dog ju bara några gånger. Därefter volley och basket. Tjingeling.

Hem och regnet bara öste ner. Fick springa från bussen till bilen för att ändå bli dygnsur. Nu sitter jag bara här och väntar på att klockan ska slå halv tre så jag kan börja avklara mitt jobb för förra veckan. Sedan får det bli ihopräkning av alla moneysar jag ska få och pluggning.


Dagens

image216


Taget direkt från Emelies blogg

Söt konversation mit ännu sötare K-rina

Katarina* over my head säger:
har du sagt till mig att det har brunnit i vretarna?
Emelie säger:
nej
Katarina* säger:
vad bra
Emelie säger:
vadårå?
Katarina* säger:
det är jätteläskigt
Emelie säger:
vad?
Katarina* säger:
jag måste ha drömt
Emelie säger:
att det brann i vretarna?
haha
Katarina* säger:
nej
att du pratade med mig och att millan hade sagt att det hade brunnit i vretarna och sen att robin inte hade någonstans att sova
Emelie säger:
men lilla gumman

Åh isn't she cute? And a bit lurad. Haha hon fick ett lur.


Visste du att...?

Kalle Anka-tidningar var en gång i tiden förbjudna i Finland, på grund av att seriefigurerna då som nu saknar byxor.


Sms-konversation

E: Jag håller på att dö här borta.
K: Jag också! Kommer kissa på mig inatt.
E: Why is that?
K: För mycket vatten för min blåsa. Den svämmar över! Skvump
E: Herre gud alltså. Gå och kissa din vattenballong.
K: Har gjort det tre gånger sen jag började dricka vatten.
E: Herregud! Jag har druckit vatten i 17 år. Hur har du kunnat hålla dig i sexton?


Ny jacka

image215
Från H&M


Igår..

Jag, mamma, Madeleine och Emelie sitter och äter frukost.

Mamma: Vem är det som har tagit två ägg?
Jag: Det är Madeleine, hon är alltid så egoistisk.

Vad jag inte förstod när alla började asgarva var att jag uttalade mitt "egoistisk" med äggoistisk. Så där satt jag helt oviss om vad folk skrattade åt.


What a life!

Dagen börjar med att jag försöker somna om ett flertal gånger. Jag misstänkte att Johanna hade kommit hit och därför kunde jag ju bara inte försöka mera. Upp och hoppa.

Efter ett tag som vaken människa så gav jag mig ut på ännu mera övningskörningsäventyr. Till Skärholmen den här gången. Apropå övningskörning så förra veckan när jag körde in till stan så var bakrutan så skitig att jag inte såg något och då när jag fick igång den där makapären och skiten försvann så säger jag "åh vad bra nu ser jag ju att det står REN på bilen där bak" självklart blir jag helt till mig eftersom rutan precis blivit ren och bilen bakom hade REN som regnr. What a kulie.

Efter Skärholmen blev det hemåt. Madeleine var där och ville att jag skulle bränna en skiva till henne. Hon bara utnyttjar mig. Jag lovar. Runt två kom Johanna och hämtade mig och vi åkte hem till mamma och var där en eller två timmar. Sen åkte vi till Susanne m.fl. Efter det åkte vi och handlade och sedan hem till Robban. Efter en massa "sen" fick jag komma hem.

Nu är det ju tänkt att jag skulle ha jobbat, pluggat och duschat och massa annat. Men jag har bara duschat. Resten får bli inatt/imorgon.


Mina beräkningar

Jag har kommit fram till att jag igår övningskörde i över sex timmar totalt. Det är bara sjukt. Det är en fjärdedel av en dag.

Jag har 11 timmar och fem minuter på mig att bestämma mig om jag vill ha en viss jacka. Om jag vill ha 10% rabatt alltså.

Jag har sovit alldeles för mycket inatt, det resluterade i att jag är rätt seg fortfarande.

Jag har inte pratat med Emelie i telefon på ungefär 13 timmar.

Jag har pratat med sex personer idag, muntligt.

Jag har en sisådär 19 timmar kvar innan jag ska ha tyska igen.


Förlåt mig!

Mamma samlar inte på något Ittalagrejsimojs. Nej det heter ARABIA, Arctica. That's it.


Konsert-tokig

Jill Johnson i mars. Muse nu i oktober och sedan Kent och Maia Hirasawa i november. Jag vet inte vad det har tagit åt mig. Pengar slösas hit och dit. Men roligt ska det ju bli.


Första dagen i September

Enda sen juli började har månaderna bara sprungit iväg. Verkligen rusat. Har dom bråttom någonstans?

Gårdagen var helhärlig. Jag började 8.10 med WD. Efter det var det en väldigt seg mattelektion i en timma. Lunch därefter. Historia+samhälle och sist på dagen, körkortsteori.

Efter skolan åkte jag och Emelie, i obrist på tid, hem till min mamma och kissade. Efter det mötte vi upp Malin, Simona och Elin i Tumba. Vi shoppade loss på Ica och åkte sen hem till Simona. Hemma hos Simona blev det halvt som halvt väntande på en Pontus som inte dök upp alls. Vi tittade på Oliver & gänget och skrattade och lät. Like alltid liksom. Elin drog sig hem runt åtta, I think. Malin runt tio och jag och Emelie började vandra till bussen när klockan var 23.45 på ett ungefär. Efter prat på väg till bussen, på bussen, från bussen, på en parkbänk, från parkbänken, kom vi hem till slut. Klockan var runt ett och vi la oss i sängen och fortsatte pratandet. Men så slocknade Emelie och jag låg ensam vaken och tankarna flög runt i huvudet.

När jag vaknade runt sex imorse helt frusen gick jag upp och stängde fönstret och satte på mig en tröja för att sedan komma på att jag borde satt på mig strumpor. Vaknade sen runt nio av att Madeleine nös. Med tanken att Emelie skulle fortsätta sova gick jag ner för att prata med Madeleine och mamma. Emelie vaknade tydligen också och sen var det bara att äta och Emelie åkte hem. Madeleine stack iväg till gymmet för att svettas. Jag drog med mamma ut till bilen och körde. Första stoppet blev i Gustavsberg. Mamma hade önskemålet att få köpa färdigt sin Ittala serie. Efter det blev det Värmdö, Rindö och Vaxholm för att sedan ta motorvägen hemåt. I Alby har det hänt en liten MC-olycka. Just fyi.

Nanna och Robban var nyss här. Eller om det var någon timma sen, eller två. Jag fortsatte med mitt "brev" som någongång bör bli klart och aldrig iväg skickat. Tur det kanske.