Min akvamarin-sten

"Akvamarin hjälper till att öppna upp förmågan till medialitet. Den är psykiskt renande och kan för detta ändamål gnidas mot kroppen eller andvändas i ett bad. Lägg en akvamarin i ett glas vatten och ställ i fullmånens ljus - helst utomhus i tre timmar och drick det för att öka ditt psykiska medvetande. Akvamarin löser upp ångest, lugnar och balanserar såväl känslomässigt som mentalt och fysiskt. Det är en sten för frid och glädje, särskilt i relationer. Den skyddar vid resor -speciellt resor över vatten. Akvamarin hjälper mot nervskador, körtelproblem, tandvärk och problem med käke, hals och mage. Den rensar halsen från blockerade tankar. Akvamarin är för halschakrat"

image193


Bara så ni vet

En champagnekork flyger ut ur flaskan med en genomsnittlig hastighet av 20 meter per sekund, vilket motsvarar cirka 70 kilometer i timmen.


Tjejsnack v. 31

Fordon

 • Har du körkort och hur länge har du haft det? Om inte, ska/vill du ta? Motivera!
  Nej inte än. Ska bara bli 18 först. Varför? Bra att ha, more frihetskänsla.
 • Äger du en bil, vilket märke? Om inte, skulle du vilja ha en bil om du hade körkort? Motivera!
  Nej det gör jag inte. Självklart vill man ha bil om man har körkort, men jag vet inte vilken sort.
 • Vilken är din favoritbil? Motivera!
  No idea
 • På vilka sätt tar du dig oftast fram?
  Får skjuts, åker kommunalt.
 • Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka?
  Jag har åkt, bil, båt, buss, flyg, spårvagn, cross. Finns det flera?


Snabbis

Oj säger jag bara. Eller nej.

It's been a while liksom. Igår blev det Emmepemme och Simpim dag. Jag och S möttes runt tre och började vänta på E som skulle komma runt fem över. Hon var totalt försenad och vi gjorde snabbplakat av en plastpåse. Vi gick till Max och åt. Drog oss hemåt mot Tumba. In på leksaksaffären och Ica. S's mamma kom och hämtade oss och körde oss hem till E. Chillning med glass och tv. Mitt under CSI somnar jag i soffan. Runt tjugo i två kommer Simona och tutar i mitt öra så det var bara att vakna i princip. Upp till de andra som satt vid datorn och så gick jag och la mig i Fridas säng. Någonstans mellan dess och klockan kvart över fem kommer Emelie och skriker i mina öron och undrar om jag sover eller något. När jag sedan vaknar runt åtta är alla försvunna. Jag frös som bara den. Hittade Simona i Emelies säng och så gick jag och la mig i soffan. Runt tolv kommer Simona hostandes ner och jag har fått sms av Emelie som undrar om jag sover. Sen var vi uppe allihopa. Emelie hade tagit föräldrarnas säng.

Segande med Vänner så kom pappa och hämtade mig för någon timma sen. Jag känner mig rätt död. Helt i sömnbehov.


Fotvärk

Jag vaknade redan klockan åtta imorse. Runt tjugo i nio ringer Johanna för att väcka mig, men hah på henne. Hon kom hit runt nio och vi åt frukost. Vi tog 9.53 tåget in till stan. Affären vi skulle till öppnade inte förräns elva och vi var ju lite tidspressade, så det blev lite små misslyckat med tiden. Vi gick runt i lite andra affärer innan. På Vattumannen, som vi skulle till, blev det tarotkortlek köpt. Jag fick även en liten sten. Min månadssten som jag nu har glömt bort vad den hette. Typ akvamarin har jag för mig. Vi begav oss stressade till tåget för att hinna med 11.42 tåget hem. Vi var framme ungefär 5 minuter innan avgång.

Sedan var det ett stopp i Solbo och så vidare hem. Full fart. Duscha, sminka m.m.. Susanne och Ebbot kom och vi gick sedan neråt. Tjugo i två började gästerna faktiskt komma. Något för tidigt men whatever. Sedan rullade det hela på som det brukar göra varje år.

De sista gästerna drog strax innan åtta, det var dessutom de som kom först. Att dom står ut!

Nu har jag torra nagelband, ont i fötterna, ont i huvudet och är extremt trött.


Vaken by now

Nu är jag vaken och rätt seg. Johanna är här nu och vi ska äta frukost. Sedan blir det stan. Jag är trött liksom.


Lista

- Vilket är det mest pinsamma bandet du lyssnar på:
Ingenting av det jag lyssnar på tycker jag är pinsamt direkt.

-Hur många timmar har du suttit som längst framför en dator:
Oj, har nog hänt att det blivit en hel del. Men med pauser för kissande, duschning, ätning m.m.

-Vilken färg har din cykel:
No cykel, no färg

-Blondin eller brunett:

Brunett

-Vilken färg har du på texten i msn:

Svart

-Vilket stjärntecken är du:
Fisk

-Vad var det senaste du åt:
En punchrulle a.k.a DAMMSUGARE

-Har du en diskmaskin:
Ja.

-Rakar du av dig dina ögonbryn:

Hah? Nej, jag noppar.

-Har du något husdjur:

Kossor

-Vilket smeknamn gav din mamma dig som barn
Hm, bra fråga. Pussgurka?

-Är du kär i någon just nu:
Nej :)

-Har du någonsin brytit på tyska för att imponera på en tjej/kille:

Haha det är tydligen inte imponerande.

-Har nu någonsin sagt 'lol' under samlag:
Haha nej jag säger aldrig lol.

-Har du ätit lösgodis för över 100 kr själv på en kväll:

Inte ens tillsammans med någon vad jag vet.

-Är du beroende av någonting just nu:
Just för tillfället är det kamera, iPod och mobil. Eller always då.

-Vad heter din bästis:
Emelie!

-Vad har du för fobier:
Egentligen inga alls. Jag är rätt rädd för djur i allmänhet.

-Berätta detaljerat om det äckligaste du någonsin ätit:
Alltså, jag äter inte äckliga saker.

-Hur lång är du:
163,5 cm

-Om du var ett verktyg så skulle du vara:
En skruvmejsel

-Varför just det verktyget:
Jag är rätt skruvad ibland

-Sover du med något gosedjur:
Jag nöjer mig med tre kuddar, ett täcke och mobilen nära till hands.

-Vad har du just nu som ingen annan har:
Jag har en finne mellan ögonen som blodar. Mycket.

-Vilken mobil har du:

Sony Ericsson W880i.

-Vem var den senaste du fick ett mms av:
Emmepemme

-Vem var den senaste du fick ett sms av:

Eliiiin

-Vem ringde dig senast:
Missat samtal från Susanne, annars Johanna.

-Är du förlovad:
Nej

-När duschade du senast:

Idag

-Vem tänker du på just nu:
Började precis tänka på Emelie

-Om du fick ge bort 25 Miljoner till någon (förutom dig själv eller någon från släkten), vem skulle det vara då?
Jag som tänkte att familjen skulle få dela... Nej men vadå. Kompisar får väl dela. Men varför skulle jag vilja ge bort dom? Jag är ju inte dum..
                   


Helvetet var på g

Well. Johanna kom redan halv nio imorse. Idag blev det någon låt, men jag kommer faktiskt inte ihåg vilken det var. Remind me!

Efter frukosten kom kusin Kristin och hälsade på. Jag fick göra lunch till pappa und Henrik. Därefter drog jag och Johanna till S-tälje och lunchade med Madeleine på Nancy's. Efter lunchen åkte vi hem och började ordna med borden inför morgondagen. Hektiskt det där. Madeleine kommer och hjälper till lite grann. Det blev även rostbiffsrullande. Rätt tråkigt faktiskt. Någonstans i röran pratade jag med Emelie också. Rolig typ det där är.

Efter ett tag blev det så mycket irritation och sura miner från flera håll. Jag drog mig undan. Pappa försvann och Johanna åkte. Någon timma senare hoppades jag på att det hela skulle vara lugnare. Men nej!

Jag kommer ner till farmor. Allt är liksom rätt okej. Sedan så får jag världens utskällning av farmor. Det handlade om att hon tycker att jag borde göra mera hemma, underlätta för pappa som tydligen gör lunch till 7-8 pers varje dag. Sedan gick det över och så var vi alla pappas barn jättebortskämda och jag vet inte vad. Jag blev så himla förbannad att jag gick därifrån med tårar. Som vanligt alltså. När jag blir arg då vill jag inte möta the reality. När jag reser mig upp för att gå då säger farmor "jaaa och så blir dom förbannade och bara går". Det är väl klart som fan. Jag tänker inte sitta där och höra en jävla massa crap från henne. Hon har inget alls med hur mycket/vad jag gör hemma. Jag var bara tvungen att smälla i dörren när jag gick. På väg upp igen går jag barfota och smäller i dörren här hemma också. Kastar skorna på skohyllan och går upp på mitt rum och smäller igen dörren och bara brister ut i gråt. Jag pallar faktiskt inte med att människor förväntar sig att man ska göra en massa saker. Och verkligen inte en jävla massa gnälliga kärringar som är helt virriga och inte vet vad de pratar om. Nej, jag ringde till mamma och bad henne komma och hämta mig. Jag hade verkligen ingen lust att vara kvar hos pappa. Efter ett tag kom Madeleine, Kristin och Henrik upp till mig. Så fick jag prata lite med dom, de hade ju dessutom varit med hemma hos farmor. Henrik hade tydligen varit nere i källaren och bara hört höga röster och smällen i dörren. Det kändes ju bättre att få det hela ur sig. Och jag hade ju iaf dom på min sida. Nej nu ska vi inte bry oss om henne. Bara att försöka ta med en nypa salt. Hon är ju trots allt väldigt gammal.

Pappa kom hem och vi fikade lite grann och pratade om hus och grejer. Nu ska här bli uppladdning av bilder på bdb :)

Imorgon ska jag åka med Johanna in till stan igen. Andra lördagen i rad. Tidigt ska vi åka dessutom. Får bli riktigt tidig nergång för mig ikväll.


Latest news!

Jag har faktiskt köpt batterier till min kamera idag! Uppladdningsbara sådana också! Woho!


photoshop

Det har nog inte kommit någon bild på håret kan jag tänka mig. Detta beror på att det fortfarande ser svart ut. Det ska nog bara lägga sig lite innan. Min fläck i pannan försvann vid solningen igår. Thank god!

image191


Svårt att låta bli

Det blir lätt att man tar alla möjligheter man har. Idag fick det bli telefonsamtal med Emme, trots no mottagning. Rätt nice. Imorgon får vi höra mer från henne. Imorgon ska dessutom Kent biljetter fixas.


26/7 2007

Hektiskt dag idag, nästan.

Redan klockan nio kom Johanna. Som alltid den senaste veckan. Idag fick det bli Wonderwall som morgonsång. Härligt härligt. Efter väckningen var det såklart för frukost. Under den, eller ja.. Inte direkt under, men medans vi åt så pratade vi lite om det här med sångerna som hon sjunger osv. Hon nämnde att det var jättesvårt att komma på någon sång. Det hela ska ju ha ett tema, tema var ordet hon använde. Rätt roligt ord faktiskt. Nej men temat skulle ju ha med morgon och etc att göra. Och Wonderwall är ju väldigt bra, och det börjar ju med "Today".

Redan när jag vaknade hade jag två innestående sms. Ett av dom var från min kära storasyster Madeleine, nu ska jag citera hela smset. "Nu har jag suttit och kollat igenom din bilddagbok och jag måste bara säga att jag tycker att du har för lite bilder på mig. Tycker du inte om mig eller. Du har ju jättefina kort på dig och mig från i vintras ju. U better fix this!"

Mitt svar blev kort och gott "Du umgås ju inte med mig. Inget umgänge, inga bilder." Har faktiskt inte fått någon kommentar på det. Men okej, jag ska bättra mig.. Yeah right! Nej jag kan lägga ut de där bilderna, men sen får du faktiskt ta och umgås med mig också!

Efter frukosten försvann Johanna och kvar blev jag. Började titta lite smått på Våra bästa år men just då kom Suss och Bobo hit. När dom kommer hit är ingenting i sin ordning. Jag vet inte alls vad som händer när och hur. Det går så fort alltihop. En Ebbot här, en Ebbot där. Efter lunchen tog jag med mig Ebbot ut på promenad och han somnade. Precis som beräknat. Ebbot var väldigt mammig idag och jag tror att Susanne tyckte det blev lite jobbigt för hon erbjöd mig att dammsuga och torka golven för 200 spänn. Jag höjde till 300 och fick igenom mitt förslag. Woho! Snabba pengar. Vi rensade även lite smått i förrådet och bland barnböckerna.

Efter att Susanne och Ebbot åkt drog jag och Johanna till Maxi för att handla inför lördag. Ingen längre visit där inte. Efter det var det bara hem och lasta av det hela och sedan åka till Robban. Där blev det middag och tvtittande.

Back home, bara att sätta igång att mäta påslakan m.m. fota och skicka iväg till Suss. Säljning pågår. Nu ska jag faktiskt ta mig tid att fixa barnvagnarna!


Surprise!

Nej men hej på dig! Inte skulle pappa vara borta inatt. Enligt Johanna skulle han vara borta åtminstonde tills imorgon, men tji fick vi allihopa allihopa. Pappa dök upp. Pappa är hemma. WOHO!


Vimsigheten fortsätter

I duschen när jag hällde upp schampo i handen så började jag gnida händerna mot varandra, precis som jag brukar göra när jag tvättar ansiktet. Tack och lov för att jag inte satte schampot i ansiktet.

Sedan efter duschningen, uppe på mitt rum, inser jag att min bh ligger i min väska. Tydligen hade jag lagt den där, men why?

Det är ett under att jag inte gör klantigare saker. Om ett tag, eller ärligt talat vet jag inte hur lång tid, kommer Johanna iaf. Det blir solning idag också. Får köra med ansiktskanonen idag så att jag blir knallröd i ansiktet. Annars kommer den där bruna fläcken irritera mig ett bra tag till, känns det som.


Smsing

Fick ett väldigt roligt, och förvirrande mess från Emelie förut imorse. Det skulle väl föreställa ett svar på alla mina sms. Men... jag har råkat radera det.

Pratade dessutom med henne för ett par timmar sen. Roligt värre. Hon skulle ringa mig senare men så får jag det här smset istället. "Nu hinner jag fan inte ringa. Jävla system alltså! Men jag hos kanske av mig imorgon annars dagen efter! Love and miss you! Hälsa pappa! PUSS!"

Nu undrar jag faktiskt vad det är för system hon syftar på. Och sorry Eme, pappa är inte hemma. Troligtvis har jag glömt bort att jag ska hälsa till honom imorgon när han kommer hem.


Över-bliven/given?

Inte nog med att pappa har varit borta i... väldigt länge. Hur mycket hinner man se honom innan han är iväg igen? Han tar verkligen det här med sin semester på allvar. Vilket är bra. Nu undrar man ju bara vart han skulle den här gången.. Ingen förvarning alls.


Kent woho!

Förhoppningsvis får vi biljetter till den första konserten i Annexet 16/11. It will be me, Em, Si & El. Gryyymt! Och nya skivan släpps i oktober! Woho! Jag och Elin kanske till och med ska gå på tAKiDA! Woho!

image190


Tips?

Ja, jag undrar hur det är med mitt minne ibland. Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så visste jag inte vilket rum jag skulle gå till. Jag fick stanna till i hallen och fundera.

Och imorse när Johanna väcker mig så ja, jag vet inte vad vakna betyder känns det som.

Är det någon som vet hur man kan få bort färgfläckar från ansiktet? Jag ser jättekonstig ut och kan inte vistas bland folk!


Nyttnyttnytt

Woho! Har precis lagt in en beställning på H&M. Jo tjena, I love kläder.Sugar we're going down!

Jag tror det är bäst att sova nu. Blir nog väckning klockan 9 eller tidigare imorgon också. No plans for me, innebär att jag kanske förbättrar på nagellacket! Godnatt Sverige!


Lite småkomiskt

Just när jag får ett litet skrattutbrott för mig själv tycker jag mig höra att Anna Ternheim gör ett fnissljud i sin naked version av No way out. Kan detta stämma?


Hårfärgning

Håret blev bra. Utväxten syns inte lika mycket. Trots detta kommer jag inte kunna vistas bland folk förrän om några dagar. Och allt detta pga fläckar i ansiktet. Trots mitt skrubbande ville inte hårfärgsfläckarna försvinna. Yay!


Övningskörning!

Resten av dagen har jag ägnat mig åt övningskörning. Pappa räknade ut att jag troligen körde totalt runt 10 mil. Först var det ner till släktingarna i Sorunda och för att titta på hur Jacob sköter tröskningen. Där blev det stanning och fikning. After that skulle vi bege oss in till stan. Det är faktiskt en jävla väg att köra om jag ska vara ärlig. Lång, långtråkig, massvis med fartkameror, hastighetsändringar så att man blir tokig. Ena stunden ska man köra 50, sen 90 och sen får man bara köra 70. Trots en massa ombyggnader inne i stan gick allt som på räls. Nu börjar jag dessutom bli rätt haj på det här med att byta fil. På vägen hem stannade vi till på Ica Maxi och snabbstorhandlade. Om man säger såhär, vi åkte från Västberga klockan 18 och var hemma 18.45. Där emellan har vi dessutom handlat. Vad drar vi för slutsatser av detta? Jo, att jag inte är världens bästa på det här med att hålla hastigheten. Bara om man ska köra 90/110. Var det smart av mig att erkänna detta?

Väl hemma så satte jag igång med morgondagens pyssel. Städning av vad man nu ska kalla det. Huset där jag brukar städa och alla anställda håller till. Jag gillar inte det här med planering allt för långt innan, då blir det bara gjort ännu tidigare. Men det är ju skönt att ha det gjort.

Resten av kvällen kommer nog att gå till hårfärgning. Köpte nämligen ny hårfärg idag. Hoppas på att utväxten försvinner och att håret blir jämnt färgat. Bäst att man sätter igång på en gång. Resultat kommer väl sen, antar jag.


Morgonhumör alltså, woho!

Usch no good morgon för mig. Klockan nio kommer Johanna och sjunger. Jag kommer faktiskt inte ihåg vad det var eftersom jag försökte fortsätta sova. Men jag pallrade mig upp, med förväntningarna att det skulle vara lugnt och skönt vid frukosten. Men nej, redan där nere sitter Henrik och pappa. Och självklart var inte det nog med människor. När jag sitter där och tuggar för fullt, Start! Då ska pappa ringa till Jacob och säga till honom att komma upp och äta. Man bara hallå?! Jag sitter här helt nyvaken och typ är väldigt otrevlig och då ska vi bjuda in lite folk också. Men tur för mig har ju Jacob sett den sidan av mig förut, helt sådär yrvaken och upptvingad.

Direkt efter frukosten blev det duschning, och påklädning. Idag fick det bli "the heavy style". Hämtning av post och öppnande av den. Mobilräkningarna kom idag. Oj vad kunde den ligga på då.. =/ Jag måste säga att jag är väldigt stolt över att den bara låg på ungefär 120 kronor. Bara närmare 700 sms också. Woho! Och det var ju i princip gratis.

För att keepa den röda tråden med morgonhumöret så började det bli lunchdags och storlunch. Woho! Därefter så tog jag min energi i akt och började rensa ur mitt tv-bänksskåp och bytte gardinstång och tog bort gardinen. Jag är så himla duktig! Woho!


Alltså hihi!

Jag känner mig på sprudlande humör. Tankarna bara glider på det som är positivt. Emelie sa nämligen idag att hon höll på att skriva till mig som jag gjorde till henne när "......." ja precis, hon avbröt meningen och pratade med mor sin. Jag är i vilket fall helspänd på att få läsa detta om en vecka.

Och en annan liten söt sak är ju att när jag är mitt uppe i en konversation med Elin på msn dyker det upp ett sms. Min tanke var då "vem sjutton ska störa mig nu då?" Men så är det ju från Ehlinphelin och det står "Kattapatta min sötvattenpärla! <3". Mitt svar, eftersom man faktiskt MÅSTE svara på sånna sms, blir "Ehlinfhlin! Din underbara råtta!"

Katarina^ säger:
ELIN?
elin säger:
JA?
Katarina^ säger:
HAHA VARFÖR SKRÄMMER DU MIG SÅHÄR?!
Elin säger:
vad har jag gjort???
Katarina^ säger:
skickat sms ju!
Elin säger:
ja men det var ju så länge sen!
Katarina^ säger:
alldeles nyss faktiskt
Elin säger:
ja men innan det
evigheter
Katarina^ säger:
haha
jaha
Elin säger:
ville bryta den tysta trenden lite
Katarina^ säger:
jag förstår
jag seer
Elin säger:
varför är jag en tönt och en råtta när du är en SÖTvattensPÄRLA?
Katarina^ säger:
men alltså
jag förstår inte riktigt vad du menar när du säger såna där söta saker och sen så var ju råtta inget illa ment
Elin säger:
ja?
Katarina^ säger:
det var liksom passande för stunden
Elin säger:
nehe
Katarina^ säger:
du vet en såndär söt sak som gnager på ens tillvaro
fast på ett überpositivt sätt
du får ju inte ta det på fel sätt
Elin säger:
jaha men det lät ju sött! okej nu fattar jag
you liiike me
Katarina^ säger:
No I don't like you
I looooove you
Elin säger:
oh baby i loooooooooooööööööve you too!


Men trots detta biter sig min huvudvärk kvar!


Tjejsnack v. 30

Underverk (Klickbara länkar i frågorna)

 • Vilka av Sveriges [7 underverk] har du besökt/vill besöka?
  Har besökt Regalskeppet Vasa, Öresundsbron och Globen. Är lite osäker på det där med Göta Kanal, om inte så är det väl något varje svensk måste ha besökt. Om det nu är något man besöker...
 • Vilka av Världens [7 underverk] har du besökt/vill besöka?
  Skulle faktiskt vilja besöka allt, lite mindre sugen på Chichen Itza, aldrig hört talas om det. Sen när är inte pyramiderna underverk längre?
 • Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför?
  Oj, utsikten från Hotell Dalecarlia i Tällberg. Åh vilken utsikt säger jag bara!
 • Vilken artist skulle du kalla för ett riktigt underverk och varför?
  Haha, ingen är väl ett underverk i mina ögon. Tycker inte att det är speciellare bara för att man är artist.
 • Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad?
  Njae, hm... Jag har faktiskt suttit på en häst som var ungefär 1.50 i mankhöjd. Det var stort! Gör då aldrig om det, och någon ridtur blev det inte. En annan grej är väl mina Gröna Lunds vistelser. Av någon konstig anledning så ger jag mig på attraktioner som pariserhjulet och flygande mattan. Jag är då väldigt höjdrädd, och flygande mattan är inte ens högt uppe!


Downgarbitching

Ojsan hejsan.

Vaknade redan runt sju i morse. Upp på toa, ner i sängen igen. Kunde inte somna om, men så började jag titta på 7th Heaven och när det slutade somnade jag om. När klockan är typ precis 8.59 ringer Johanna och undrar vad det var hon skulle köpa för något. Halv död avslutar jag samtalet efter någon minut. Hon bad mig även att gå upp och börja fixa frukosten. Och jag tänkte verkligen göra det. Men efter en halv timma är Johanna där och väcker mig, och ingen frukost är påbörjad. Men den var avklarad snabbt.

Så blev det bilen hem till Susanne. Ebbot var också där, såklart. Blev ingen längre visit där eftersom dom skulle in till stan och luncha med Jocke. Då åkte jag och Johanna till Eko i Länna. Väldigt segt där på hästavdelningen. Så himla ointressant att det inte är klokt. Grimmor där, träns här och foder därborta. Usch säger jag då.

Nästa mataffär. Ica Maxi. Johanna hade bestämt sig för att börja laga massa mat. Eller ja, iaf göra lunchlådor som hon kan ta med sig till jobbet nästa vecka. Här blev det rätt segt också, särskilt vid avdelningen "mat från hela världen". Sedan blev det köttbullslunch på Sibylla och sedan vidare åkning hem till Johanna. Packa in varorna och börja rensa ut hennes kläder. Smått onödigt med tanke på att hon skulle i princip behålla allting. Trasiga jeans som tydligen är jättesköna skulle sparas, gamla omoderna kjolar skulle också sparas. Det enda som var intressant för mig som jag kunde roffa åt mig var en svart top, en vit top, en väst och kofta.

När vi ändå höll på tänkte vi att vi lika gärna kunde sätta ihop Johannas tv-bänk som stått i kartong enda sen den köptes för ungefär ett år sedan eller liknande. Efter många om och men, eller nej faktiskt inte. Efter en heldel missförstånd och felgörande och skratt gav vi upp. Av alla dessa 44 steg man skulle göra kom vi inte längre än till 26 och knappt det, eftersom Johanna vägrade spika klart bakstycket. Robban ska tydligen fixa klart det där någon dag.

Efter vårat uppgivande begav vi oss hem. Nothing happened och sedan kom pappa hem. Jag och Johanna drog iväg och solade, den ni! I det här vädret, tänka sig. Jag är iaf någon nyans brunare än förut. Många tankeställare och frågor i stil med "Johanna vad ska vi göra?" eller "Katarina vad ska vi göra?" gav vi upp. Ingen av oss var särskilt pigg och ingen hade väl egentligen någon större lust att göra något så vi sa hejdå och jag fastnade här med tAKiDA i öronen.

Emelie har jag dessutom pratat med TVÅ gånger idag. Tänka sig, hon är fast i Värmland utan el, utan .... hm, det var något till, vatten kanske? Och det viktigaste av allt, utan täckning! Jag har alltså inte hört något ifrån hennes sen i lördags och nästa gång jag kommer att få höra något kommer troligen vara på onsdag, om ens det. Ärligt talat, palla ha vissa områden i Sverige där det inte finns någon som helst mottagning. En plupp brukar räcka för smsande. Vi får tydligen tacka Årjäng för att vara någorlunda sådär i närheten. What am I suppose to do?!

Tänk om man skulle bada här i.

image188


Ont det gör ont!

Jag har väldigt ont i mina fötter right at this moment. Känner att jag har stått i princip hela dagen. Nu blir det nergång för mig, säääng!


För att det blev som det blev..

Här har det blivit allt annat än chill. Redan direkt efter mitt förra blogginlägg drog jag iväg och började städa. Städa städa. Då tjänade man ihop trehundra spänn till, jag kanske blir rik till slut ändå. Efter att jag var klar med min städning begav jag mig till mitt rum som såg väldigt tonårsaktigt ut, vilket det inte alls brukar göra och jag trivs inte alls i den röran. Vad händer då? Jag börjar städa, bara lite undanplockning hade jag ju tänkt mig. Men ännu en gång gick jag igenom garderoben och gjorde massa plats åt eventuellt nya kläder. Därefter fick jag mig en knäpp och började dammsuga sängen. Vet faktiskt inte om jag någonsin har gjort det. Men jag fick det gjort. Sedan var det dags för dammsugning av golvet, dammning av möbler, skurning av golv och även stortvättning av lakan etc. När jag ändå var i farten passade jag på att dammsuga övervåningen, skurade hallgolvet och badrumsgolvet. Då kunde man ju tro att man var klar. Men nej, lite sortering av böcker kanske skulle sitta fint. Trodde jag ja! Jag tror mer att jag förstörde än att jag gjorde någon nytta i bokhyllorna. Det blev även en liten rensning i kylen. Tänka sig vad kul man kan ha.

Pappa ringde förut och sa att dom var vid Allvaret. Jag bara jaha okej, ja det känner man ju igen... Men vart ligger det då? Pappa berättade att det låg på Öland utan att jag ens frågade och jag fick mig en liten "aha"-tanke. Där har jag ju varit. På Öland alltså, i en timma or liknande. Sedan babblade han på en massa och det märktes i princip att han mår jättebra nu när han kan koppla av utan mobilen. Helt plötsligt mitt i samtalet så går det tydligen ett får över vägen och stannar mitt på vägen och det blir matdags för lammen, det var i alla fall det pappa sa. "Men pappa sa.."

Det börjar nog bli dags för mig att äta något. Har i princip inte ätit något alls idag, förutom frukosten som jag åt ungefär fem timmar efter att jag vaknat och redan hade kommit igång. Jag kommer nog kollapsa annars.


Höstgarderob

Börjar ju bli dags att köpa nya kläder för höstterminen. I alla fall om man ska beställa.
Det här vill jag ha från H&M.
(klicka på bilderna för att förstora)
Bara för att göra om det hela..

Kände att inlägget från igår inte var så bra. Var nog inte det bästa att känna sig lite stressad när man skrev, jag gör ett nytt försök här istället.

Igår alltså.

Fick ingen morgonsång av Johanna, som jag fått de senaste dagarna. Istället kommer hon in och undrar en aning irriterat varför jag inte svarar på mobilen. Orka ringa när jag sover, och dessutom stängt av ljud + vibratorn. Hon väckte mig strax innan 10 och sedan redan 10.53 kommer tåget. Då har jag hunnit fixa till mig och äta frukost. Och vi fick ändå vänta på tåget i sisådär tjugo minuter.

Pendeln in till stan, t-banan vidare mot Slussen. Och väldigt nära där låg vårat mål. Kristallrummet. Dom hade en massa olika prylar men tydligen var inget så intressant att Johanna ville öppna sin plånbok. Vi tog en sväng in på klädaffären Greenpeace men vände sedan rätt snabbt ut och gick in på Ordning & Reda och lallade runt en stund. Ingenting blev köpt där heller. Snabbis in på 7/11 och köpte vatten. In på H&M och där blev våra första köp för dagen. Ett par hotpants till mig med biljardkulor på, som alltså matchar med mina flipflops. Även en top, vit med tryck på.

Därefter gav vi faktiskt upp och drog mot Tumba hållet. Någonstans utefter tåglinjen går det på två fullgubbar som är småttskrämmande till en början, väldigt högljuda var de också. Det stank öl. Väl i Tumba ringde Johanna till Susanne och undrade om hon inte hade något bättre för sig, men det hade hon ju. Då fick det bli en lunch på Gula Villan istället. Efter lunchen, strax efter ett begav vi oss till Jula i Kungens Kurva och gick runt ett tag. Ingen höjdaraffär direkt, om man tittar på utbudet. Nej men en kille som jobbade där var rätt snygg.

"Nej det här är väldigt avancerade grejer"

Efter Jula tog vi en sväng in på HiSport bredvid. Där fick jag en Puma ziptröja köpt. In i bilen och gasa mot Södertälje och ÖoB. Johanna verkade inte ha någon större koll på vart det låg och jag hade ingen aning. Till slut hittade vi och det var en rätt kass affär. Jag hade ont i fötterna, butiken var stor och Johanna skulle kolla precis överallt. I varenda lilla vrå som gick att titta i skulle hon kika i. Här fick jag ett bordsunderlägg köpt. En cirkel som är orange och det står ORANGE mitt på. Rätt cool.

Hemåtåkning. Jag gick och duschade och tog sedan en liten paus i sängen. Johanna satte sig vid datorn och roade sig säkert med hastannonser. Efter ett tag och en liten stunds tittande på Simpsons maraton kommer Johanna upp och det börjar bli middagsdags. Till Tumba och inhandla indisk kycklinggryta. Hem till Robban och åt. Henrik var också där. Efter ett tags hängande och chillning där åkte vi hem till Susanne, Jocke och Ebbot som hade kommit hem.

Där blev det filmtittande, Evan almighty. Rätt kul film faktiskt. Efter filmen och klockan var runt tolv började det bli dags att åka hem, det tar ju sin lilla stund ändå. Någonstans vid Länna är Johanna tvungen att stanna bilen och ut hoppar jag för att spy. Nej inget olämpligt hade ätits men jag hade så fruktansvärt ont i magen att jag mådde illa. Jag gillar verkligen inte dom tillfällena. Men något riktigt spytillfälle blev det inte, ända som kom upp var lite ostbågsslem. Trevligt va? Nej vi kunde i alla fall fortsätta färden hem rätt snabbt. Det verkade som att det tog längre tid än vanligt. Kan ju också vara för att jag hade ont.

Väl hemma är det sängen som gällde på en gång. Visste inte riktigt hur jag skulle ligga och alla ställningar gjorde ändå ont. USCH! Till slut somnar jag i alla fall och vaknar imorse, ungefär runt fem och har då drömt en mardröm. Då hade alltså tårarna börjat spruta på mig och jag visste inte om jag skulle vara arg fortfarande. Mamma hade tydligen snott min dagbok och läst hela, dessutom hade hon av någon konstig anledning snott min gamla kalender. Jag somnade till slut om ändå, efter att jag hade vridit mig och råkat dunka in huvudet i väggen ett flertal gånger. Att den där väggen ska sitta så nära.

Nästa dröm jag hade var lite mer skolbaserat. Det börjar ju snart det hela med skolan och grejer så varför inte sätta igång att drömma om det. Men i drömmen var allt jättekonstigt. Jag umgicks med kompisar jag umgicks med när jag var t yp liten. Lärarna var blandade från högstadiet och gymnasiet. Klasskamraterna lika så. Min nuvarande svenska&engelska lärare hade gjort om sig totalt. Han hade börjat styrketräna, slutat röka och så hade han låtit håret växa ut. Om jag ska vara ärlig var han inte lik sig själv alls, och jag vet inte ens om han röker egentligen.

När klockan var runt 10.25 orkade jag inte med drömmarna längre och bestämde mig för att gå upp. Since then har jag inte gjort något alls i princip. Idag var jag i alla fall ensam när jag vaknade. No plans för dagen menas förhoppningsvis att jag inte behöver göra saker, utan jag kan slappa hela dagen. YEEEZ!


I can hear it calling

Nu är det sängen som kallar. Ögonen börjar bli suddiga och min hjärna gav med sig för några timmar sedan. Hade ett väldigt givande samtal med Emelie i telefon. Eller givande och givande. Jag pratade högt och irriterat och fick ur mig de flesta irritationerna. Imorgon drar dessutom Emelie till Värmland. Bara sådär liksom. Ingen förvarning alls, nej men hejdå. Ser henne igen måndag efter nästa.

Nej med tanke på vad jag har att vänta mig imorgon bitti är det nog bäst att jag ger upp detta liv vid datorn just nu. Nu får det vara bra. Som Linda Skugge avslutade sin blogg säger jag "Ja... då slutar jag här då. Gud så konstigt det känns. God natt Sverige."

Men don't worry I'll be back!


Just for fun

Ojdå vilken dag!

Vaknar av Johanna idag också. Idag av att hon kommer in och sjunger Annie låten "Tomorrow". Skön sång hela veckan kan man kalla det för. Hon ligger och går igenom min mobil ett tag och sedan ringer jag till pappa som hade ringt när jag sov. Han säger att jag måste duka och det är fort. Klockan var tjugo i elva och klockan elva skulle det komma människor. Nio stycken dessutom.

Ner och duka. Folk droppar in. Pappas farbror är först, sedan kommer Madeleine, mamma, Robban och farmor. Henrik och Jacob. Vi äter lunch som består av spaghetti och köttfärssås. Och efterrätt blir tårta till min, Johannas, Madeleines och Jacobs ära. Eftersom vi har namnsdag nu under fruntimmersveckan. Min idag, grattis till mig.

Efter denna lilla tillställning åker Madeleine och Robban tillbaka till sina jobb. Henrik och Jacob går iväg och jobbar. Och folket försvinner med andra ord. Jag och mamma satte oss i bilen, jag bakom ratten. Körde hem till Susanne. Det här måste nog vara den gången jag gör sämst ifrån mig. Jag vet inte varför eller vad det är som går fel. Men det skiter sig.

Väl hemma hos Susanne får Ebbot en ny haklapp. Och han är på strålande bushumör. Jockes lillasyster Julina kommer också och hälsar på. Efter denna korta vistelse så åker jag och mamma till Länna, jag kör fortfarande. In på lite dataaffärer där mamma letar efter nätverkskort. Jag tog en sväng till Skopunkten för att hitta nya skor. Hittade ett par bruna Converse på Stadium för 399. Då kände jag mig stolt att jag köpte dom. Så nu har jag ett par sånna.

Efter mitt inköp åker vi hem till pappa och jag hämtar kläder. Iväg hem till mamma och duschar. I bilen pratar jag även med Emelie. Hon var på Willy:s och jag körde inte. Efter min dusch hos mamma drar vi iväg till Tullinge för att hälsa på gamla bekanta. The Sundbergs. Tänk er nu moln och musiken till Simpsons. Vilken humor. Var där ett par timmar och så blev det hemåtåkning.

Imorgon ska jag in till stan med Johanna. Det är för första gången det ska hända. Undra hur hon kommer bete sig. Vi ska ta tåget in. Men först kommer hon hit och äter frukost och jag bara undrar vilken låt jag får höra imorgon när jag väcks.


A bit new

image176


För att berätta allt i detalj

Vaknar halv nio imorse också. Då utav att mamma ringer till min mobil som jag av någon dum anledning har satt ljudet på. Och även lagt en bit ifrån mig. Det hon ville ha sagt var att jag inte behövde åka dit för att plocka in posten, eftersom hon var hemma.

"Man blir helt snurrig i rondellerna"

Försökte irriterat somna om eftersom jag inte skulle upp förrän klockan nio, hade alltså bara en halv timma på mig att sova. Men mitt i mina frustrationer kommer Johanna och sjunger och har en miniföreställning för mig. Imorse var det "Godmorgon godmorgon hör fåglarna sjunger godmorgon blabla i kööööör" Och så berättade hon att hon hade en sån där body med pingvinstjärt på. Lite småkul sådär på morgonen.

Så blev det dags för frukost. Frukostfrukost alltså. Lite sjukt faktiskt, det fick bli knäckebröd. Snålt. Sedan var det bara att sätta igång med iordningfixandet. Blev lite av den rockiga stilen idag. Lite Våra Bästa År tittande också för den delen. Men så tröttnade jag...

Jag och Johanna åkte till posten i Storvreten och fixade med frimärken och rekomenderade brev. Skum tjej i kassan där. Därefter åkte vi till Vårsta och träffade på Henrik och Jacob, som för den delen blev helt tysta. Och så storshoppade vi på Ica Vårsta. Helt plötsligt var klockan kvart i tolv. Dags att röra sig mot bussen. Ringer Emelie och hon är för en gångs skull på g. Lite chockad var man ju, tjugo minuter kvar tills bussen går och Emelie låter kolugn.

På bussen träffar vi "oväntat" på Elin. Nyfärgat hår på henne och allt. Det bara strålade om henne. Vi begav oss in mot stan, på tåget får Emelie sitt lilla kuvert av mig. Och genom att bara tänka på hur hon lät när hon skulle läsa "brevet" högt börjar man asgarva. Man hörde liksom inte vad det var hon sa. Inne i stan tar vi en tur till Åhlens, och en annan till H&M.

Därefter börjar det bli lunchdags och vi åker till Slussen för att äta på McD. Då börjar väl i princip allt skumt. På t-banan råkar jag göra bort mig totalt för en främmande gubbe som satt på den röda linjen. Jag vet bara inte. Han började nästan skratta såg det ut som.

På McD får vi fönsterplatser och kan alltså sitta och titta hur mycket vi vill på alla gåförbiare. Här ser vi då en massa killar som Emelie spanar in från topp till tå. Hår till skor med andra ord. Det går förbi en massa människor faktiskt. Rätt som det är kommer det en bil som börjar backa och gör något väldigt konstigt. Vad gör jag då? Nej men jo jag asglor och börjar asgarva så att min halstablett flyger ur munnen rakt in i fönsterrutan och så ner på kanten där nere. Och mannen i bilen tittar en massa tillbaka. Yeeez. Pinsamt för ett ögonblick. Och så hörs ett vrål, någon vrålar något på finska antar jag. Lät så. Det är en muskelknutte som bara låter, han verkligen lät mycket. Det blir helt tyst och han går därifrån med sin vän skrattandes.

Det börjar bli dags att rulla hemåt eftersom Elin skulle träffa sin nya pojkvän Martin. Vi tar t-banan till Medis och går mot Södra. På vägen köper Elin såna där b-saker som ser ut som körsbär. Då har vi ju något att roa oss med tills tåget kommer, en halv timma fick vi vänta. Vi satt och sköt iväg kärnorna på spåret och lät bara allmänt läskigt. Så kommer iaf tåget och vi håller en relativt låg profil. Lite kul var det ändå. Emelie skickar ett sms till mig om killen som sitter till vänster. Okej, vänster alltså. Så säger jag högt "menar du vänster om mig eller dig?" Emelie är ju smart och svarar "om dig". Väldigt smart. Då förstod han ju inte att vi pratade om honom! När vi har gått av tåget i Tumba och ska precis ge oss in i rulltrappan upp mot spärrarna är det någon av dom som säger något kul och jag råkar börja asgarva, lite för högt möjligen. Gubben framför for enligt Emelie upp mot väggen och såg helt livrädd ut.

Jag måste faktiskt be om ursäkt. Jag har en förmåga att verka väldigt läskig, konstig och bara allmänt sjuk i huvudet. Så här är mitt förlåt. FÖRLÅT! (nu tror jag iofs inte att denna snubbe brukar läsa min blogg, men det är tanken som räknas ju)

Nu har pappa kommit hem från lite högre platser, som Dalarna och Gävle. Men han kanske drar iväg redan till helgen ner mot sydligare regioner.

Min kamera har varit ur funktion hela dagen så den enda bilden som är tagen, togs med mobilen. Det kändes inte riktigt bra att använda den igen. Men nu är iaf kameran in funcation. Bara lite dåliga batterier. Börjar bli dags att köpa uppladdningsbara tror jag faktiskt.

image175


Ett litet tillägg*

Johanna friskade upp mitt minne i morse och berättade att det där roliga som Kalle på Ikea hade sagt var "Jag har sånna där blåa kassar", vilket då var extremt kul eftersom Johanna precis köpt 40 stycken sånna!


Brunodagen

Grattis alla Brunosar som har namnsdag idag! Även ni med brunt hår/huvudbonader.

Jag blev väckt på ett annorlunda sätt imorse. Eftersom jag är ensam hemma sov jag med dörren öppen och i sömnen hör jag hur någon börjar sjunga. Då är det Johanna som kommer och sjunger någon gammal Aqua låt. Det var faktiskt rätt härligt. Tills jag kollade hur mycket klockan var. Halv nio. Men whatever. Jag har ju haft relativt mycket att stå i nu idag.

Frukostätande med Johanna. Sedan drog vi iväg till Iselsta för att räkna höpåsar. Det var 70 som fattades och alltså skulle dessa köpas. Vidare till Kungens Kurva och var inne i tre affärer på en halv timma. Kom precis till Ikea när dom öppnade klockan tio. Först i kassan där en jättetrevlig kille som hette Kalle och han hade ju lite humor. Johanna satte igång att räkna ihop dessa 70 stycken blåa påsar. Hon gav tydligen upp vid 40. Efter det inser hon att hon ställt sig i snabbkassan, där det är max fem varor. Men Kalle sa att det där bara räknades som en vara, med glimten i ögat. Och så försökte sig Johanna på ett skämt "jag kanske ska köpa en kasse". Då sa han Kalle något igen, som jag inte kommer ihåg :)

Vidare till Elgiganten och köpte en micro, och så till Hööks och där tog Johanna väldigt lång tid på sig. Kan ju vara så eftersom det är en värdelös affär med bara saker till hästmänniskor. Men tjejen i kassan var ändå lite småkul. Och då hade det gått en halv timma från det att vi kom till Ikea.

Till Ica Maxi för att köpa ohålade papper, men vi kom därifrån med både det ena och det andra. Nu var det ju dags att åka hem till Susanne och Ebbot. Ungefär en halv timma/fyrtio minuter, som det tar, var vi framme där och dom välkommnade oss i fönstret. Vi åt lunch och busade en hel del med Ebbot. Sedan drog Johanna och kort därefter även vi andra. Vi åkte hem till pappa där Susanne skulle städa och detta gick betydligt fortare än vanligt. Då gick vi hem till farmor och fikade.

Nu ikväll har jag haft ett väldigt givande samtal med Emelie. Fatta magmuskler man får av att prata med henne. Hon drog ett väldigt roligt skämt som var väldigt roligt. "Varför får inte jag hugga träd när Agnetha fält skog?" HAHA!
Hon berättade även att det var nu på lördag som hon skulle åka till Värmland. Så nu har jag förberett detta för henne. Ett stort kuvert med ungefär 20 papper i, fyllda med en massa roliga saker.

image173


Imorgon är det då både Emelie och Elin som gäller. Vi ska dra med Elin på äventyr. Nej skämt åsido. Vi ska faktiskt åka in till stan. Emelie ska tydligen köpa en bok. Ronnie Sandahl ni vet, krönikören på Aftonbladet. Emelie kan inte sluta älska honom. Jag tror att Elin är lite småorolig över vad vi ska göra med henne.


Tjejsnack v. 29

Vad har du alltid hemma?

 • I skafferiet?
  O'boy.
 • I kylen?
  Mjölk, haha ja den kommer ju från kossorna.
 • I frysen?
  Frysta grejer.
 • I kryddhyllan?
  Salt, peppar, citronpeppar.
 • I fruktskålen?
  Äpplen.


Jag gör ett förfärligt erkännande

Jag vet inte om jag har nämnt att jag är helt bränd i ansiktet. Jag brukar ju inte glömma bjuda på sådant. Och nu ska jag bjuda på en bild, en osminkad, finnig och allmänt röd Katarina.

image172


Just in case

image171


Vad är det här egentligen?

Regnet bara öser ner och vädret är allmänt trist. Grått, mulet och regn. Typiska Sverigefasoner. Man blir ju trött av det. Det är inte speciellt uppiggande om man säger så. Stackars kor (skrattar hånfullt för mig själv). Men nu ska vi inte prata om det deprimerande vädret.

Imorgon är en annan dag som Christer Björkman sjöng i Melodifestivalen och vann typ någon gång i början av nittiotalet. (då fick jag fram mina melodifestivalskunskaper också.)

Let's go to det här med mitt Linda Rosings läsande som pågick i två dagar. Inte konstant då. För det första kan jag inte säga att jag har haft någon större åsikt om varken henne eller någon annan från BB. Eller andra blonda tjejer i kändisvärlden för den delen. Om jag ska vara ärlig är jag rätt fördomsfull och tycker bara att dom är blonda, blåsta bimbosar med något för stora bröst.

Men så kom vi till den här punkten då jag läste Carolina Gynnings bok "Ego girl" förra året. Då fick jag en helt annan uppfattning om henne. Bruden är ju smart! Lite rörig bok kanske men den var iaf intressant.
Sen så läste jag ju Magdalena Graafs bok, "Det ska bli ett sant nöje att döda dig", hon hade ju iaf något vettigt att framföra med sin bok. Inte bara "Hej, jag är blond. Jag ska försöka mig på att skriva en bok och den ska handla om mina skilda föräldrar, missbruk och bröstförstorningen". Nej Magdalena hade ett ruskigt bra budskap.

Men så kommer vi då till Linda Rosing. Linda Rosing alltså. Vem är hon? Den där blonda tjejen som hade sex i tv. När man läser på baksidan av boken så står det något om ett trauma som gjorde att hon förstorade brösten och så en massa blaha. Jag börjar läsa boken. Hennes föräldrar skiljer sig, hennes mamma försvinner bort från hennes liv i princip. Hon hamnar i kriminella gäng och etc. Hon träffar en snubbe som heter Fredrik som gör henne på smällen och hon föder Melissa. Hon blir gravid igen med Fredrik men gör abort eftersom dom gjorde slut efter Melissas födsel. Någonstans mellan att Melissa föds och Kevin kommer så gör Linda en bröstoperation som kostar runt 32 000 kr. Och efter Kevins födsel så gör hon en ny eftersom hennes tuttar har blivit "två slaka skinnpåsar".
Okej, no problems med det. Det är ju upp till henne om hon vill förstora brösten. Men så får hon ett värdinnejobb på Slitz, och åker runt på massa ställen i Sverige och bjuder män på gratis sprit. Och så kommer hon med i Big Brother och har sex med Micke där. Någonstans mitt i den här röran så börjar Linda, som är över trettio, knarka. Alltså allvarligt. Har man två barn som man "älskar" så gör man väl ändå inte såhär? Börjar leva ett struligt liv. Då börjar man ju undra hur smart den här Linda är egentligen.
Hon påpekar hela tiden att hon alltid måste ha liv runt omkring sig och att hon lätt blir uttråkad. Men okej, vad är viktigast? Barnen eller att hon ska knarka etc? Vad är det man borde prioritera? Det hela slutar med efterord där Linda berättar att det är över ett år sedan hon träffade sin dotter och att hon älskar sina barn över allt annat. Och där går det hela emot sig igen ju. Hon älskar sina barn över allt annat men ÄNDÅ så väljer hon att leva det livet hon lever.
Dessutom när man läser boken så får man känslan av att Linda försöker imponera på en. Lite lyx här och lite strul där, som ordnar sig. Och så en massa blaha igen. Och vad var syftet med hennes bok egentligen? Man får bara läsa om en hel del onödig fakta om blonda Linda Rosing. Men det var ju ändå lite kul med det här att boken heter "Den nakna sanningen" och så poserar Linda själv naken både fram och bak på boken. Lite småklyschigt bara kanske.


Day two, tuesday.

Emelie kom hit och vi roade oss på underliga sätt. Det blev matlagning, msnhängande, våffelätande, tv tittande, och ett "vara-uppe-länge"-beteende.

What more can I say? Det var meningen att vi skulle dra och bada med hennes små systrar idag men det vidriga vädret hindrade oss och jag spenderade dagen med Johanna. Hjälpte henne med jobbet här på kontoret och sen var ju mein kusin här och då blev det lite umgänge där också.

Tomorrow kanske Suss und Ebb kommer hit. Wooh!

Pappa ringe en liten stund idag också. Dom hade förflyttat sig till Falun och som det ser ut nu kommer dom inte hem förrän på torsdag, eftersom dom ska göra en mellanlandning i Gävle också.


Hur dum är du?

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(x) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
Summa: 4

(x) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam
Summa: 4

(x) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(x) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
(x) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal.
Summa: 5

(x) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller ut och in utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
Summa: 3

(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still
(x) du använder ordet ''eh'' väldigt många gånger om dagen
Summa: 3

Total summa: 19
18 eller mindre betyder att du inte är dum.


Jag är nog rätt dum ändå, men inte mycket över gränsen. Thank god!


HAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHA


Eileme-night

Nu är det såhär. Emelie kommer hit ikväll och vi ska ha romantisk middag. Som jag ska laga. Woho! Nu ska vi slå klackarna i taket! Och med detta i baktankarna tar vi fram den här bilden.

image169


to be

Johanna var här för en liten stund sen och undrade om jag skulle följa med till hästarna. Men nej, det gjorde jag inte. Jag har fått nog av hästar på sistonde. Jag menar, genom att hålla i ett grimskaft har man gått för långt. Sen efter hennes avfärd ringde pappa. Dom hade checkat in på hotellet och så var dom i Leksand just för tillfället. Och ikväll skulle dom gå på Rhapsody in Rock. Och som alltid avslutades samtalet på ungefär one sec.

"Glöm inte att ge katten mat, han var ledsen imorse. Du måste prata med honom"


Just a start

Nu skippar vi listorna ett tag och börjar med dagen i ära. (I vilket sammanhang använder man den frasen?)

För det första kunde jag knappt sova. Jag vaknade hela tiden och kollade på klockan och undrade om pappa skulle komma och väcka mig klockan åtta som han hade sagt. Och det gjorde han, precis när jag började drömma om något börjar det först knacka hårt på dörren och så stormar han in och säger att han ska åka. Så då var det farvälkram och jag vet inte om han uppfattade vad jag sa eller om jag bara svamlade. Jag somnade om och drömde om något annat. Något som man kunde skippat att drömma. Men så vaknade jag iaf och hoppade optimistiskt ur sängen runt nio. Och som vanligt blev jag väldigt chockad när jag öppnade min dörr och bländas av ljus.

Resten av dagen så har jag städat i köket. Eller ja, sån där hoppfull städning om att det ska se bättre ut. Och jag ska för första gången på länge få laga mat själv. Woho!


Lista

Vad är klockan: 10.47
Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Katarina, antar jag.
Smeknamn: Många
Antal ljus på din senaste tårta: 0 st.
Favoritfärg: Åh, många. Mest svart.
Födelseort: Grödinge
Bostadsort: Grödinge
Svordom du använder mest: Oj, har inte tänkt på det.
Har du varit i några andra världsdelar: Nepp.
Har du varit med om en bilkrasch: Never ever.
2 eller 4 dörrar (på bilen): Fyra plus baklucka.
Kaffe eller glass: Glass
Snuttefilt eller kramdjur: Snuttefilt
Färg på strumporna: Svarta/vita/färgglada
Favoritfilm: Yrrol
Favoritcitat ur en film: ?VI FICK PÅ MASTEN KLOCKAN FEM!?
Bästa veckodagen: Fredag.
Senaste låt du lyssnade på: Keane ? Can?t stop now
Tandkräm: Colgate
Favoritblommor: Liljor.
Senaste sjukhusvistelse: När Ebbot föddes, att tandläkaren ligger i samma byggnad som vårdcentralen räknas väl inte?
Favoritdricka: Vatten, fanta
Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Gråa
Hur många gånger kuggade du på körkortet: Har inte kuggat än.
Var är du om 10 år: Vänta så ska jag titta i kalendern?.
Vem fick du senast e-mail från: CSN
Är du dömd för något brott: Nej.
Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: H&M.
Vad gör du när du är uttråkad: Oftast något tråkigt.
Fras/ord du använder (för) ofta: ?Och vad drar vi för slutsats av detta??
Vän som bor längst från dig: Oj.
Vad retar du dig på: Allt irriterande.
Läggdags: Efter nio och oftast före jag vaknar.
Vad är klockan: 10.56
Skostorlek: 37/38
Syskon: Fyra
Bästa bok du läst: No idea.
Är du internetberoende: Relativt mycket.
Är du långsint: Kan vara.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik: Ja, om det inte är jag.
Vilken film såg du på bio senast: PoC3, haha. Med Emme, Simmo och Jocke.
Senaste köpta skiva: Det var evigheter sen, köper inga skivor längre. Senaste som jag fick var nog i julas, Anna Ternheim, Idol 2006 och Absolut Music.
Samlar du på något: Nej, jag kastar.
Bästa kompis: Pemme
Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Tillbakadragen och skrattig. Och säkert helt sjuk i huvudet.
Har du en mobiltelefon: Jo, hm. En sån där Sony Ericsson w880i.
Vad är klockan nu när du är klar: 11.03Lista

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa?
Det beror på vilken
Vilken årstid tycker du bäst om?
Våren
Brukar du sjunga i duschen?
Nej
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv?
Fotboll
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Jodå
Vad är viktigast för dig?
Haha
Laddar du hem musik och film från internet?
Händer
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Åtminstonde försöka spara.
Vad är det bästa med julafton?
Umgänget.
Vad får dig att slappna av?
Den jag snodde listan ifrån hade skrivit yoga, och jag måste nog hålla med. Trots att det inte är någon daglig syssla jag har.
Tänker du ofta på sex?
Ofta?
Är du skyldig någon pengar?
Nej, men jag ligger risigt till. Emelie är skyldig mig ungefär 60 spänn.
Är du mörkrädd?
Njae, inte så mycket.
Bär du glasögon eller kontaktlinser?
Nej, perfekt syn.
Vilken färg är snyggast?
Svart
Tycker du matte är svårt?
Beror på, brukar rulla på fort.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?
Verkligen inte!
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling?
Pengar, en dator.
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon?
Nio
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska?
Alla som kommer i min närhet.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen?
Nej, det är upp till var och en om dom vill dö.
Hur många gånger har du fuskat på ett prov?
På riktigt? Aldrig.
Bor du utomlands?
Nej jag bor i Sverige. Det är inomlands för mig.
Har du piercing?
Nej, bara öronen.
Vart skulle du helst vilja ha piercing?

Ögonbrynet
Bråkar du och dina syskon ofta?
Nej inte direkt. Händer ibland men oftast inte.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv?
Oj, familjen och vännerna. Klyschigt ja.
Läser du ofta böcker?
Just nu fyra stycken.
Vad föredrar du för sorts filmer?
Romantiska komedier
Vad slösar du mest pengar på?
Kläder, prylar
Vill du gifta dig?
Inte än.
Vill du ha barn?
I framtiden
Låser du toalettdörren även om du är ensam hemma?
Ja faktiskt, jag är rätt paranoid.
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för?
C.S.I.
Vilka ställen har du bott på?

Här hos pappa, tumba villastad och tuna med mamma.
Vilka husdjur har du haft innan?
Ko, får, gris, höns, katt. Hund? Vet inte om jag var född, troligtvis inte.
Vad förknippar du ordet skolstart med?
Typ solglasögon, nycklar och busskort. Pennor.
Solar du ofta?
Nej
Är du bra på att laga mat?
Jo, men jag får aldrig visa mina kunskaper.
Var badar du helst?
Badkaret :D
Vad dricker du för alkohol?
Brukar inte dricka, jag är inte särskilt förtjust i alkoholsmaken.
Vad använder du för droger?
Tuggummin. Extra Professional
Vilka djur är du mest rädd för?
Vildsvin.
Vad tycker du om monarkin?
Snygg utåt, annars är det väl bara crap.
Vilken musikstil tycker du bäst om?
Jag lyssnar på allt.
Vilka språk kan du?
Svenska, lite engelska, spanska och tyska.
Har du någon gång skadat dig allvarligt?
Nej
Vilken kändis är hetast?
Ojdå.
Gillar du att dansa?
Njae.
Vad har du för klädstil?
Blandad
Är du flygrädd?
Verkligen inte.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen?
Superbra!
Hur vig är du?
Not at all
Vad dricker du helst när du är törstig?
Vatten
Vilken är din favoritglass?
Ischoklad
Tror du på ett liv efter döden?
Nej, eller ibland.
Vilket kaffe sörplar du helst?
Inget
Vilket mobilmärke föredrar du?
Sony Ericsson
Vad har du för personlighet?
Paranoid, schitzofren, allt konstigt?
Har du varit deprimerad?
Nej, inte på riktigt.
Tycker du om sushi?
Vill inte testa.
Tror du på livslång kärlek?
Kanske
Vad äter du helst när du ser på film?
Chips
Lever dina föräldrar tillsammans?
Nej
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport?
Nej, tror inte det.
Har du tandläkarskräck?
Jag ÄLSKAR att gå till tandläkaren.
Vad heter du i mellannamn?
Anna, Margareta.
Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Inget av det.
Var är du född?
Södertälje BB
Vilken ögonfärg har du?
Gråblå
Vilken hårfärg har du naturellt?
Brunt
Biter du på naglarna?

Periodvis
Är du beroende av något?
Nej tror inte det.Skaffa dig ett liv!

Och livet hittar du här.


Rubriklöst

Oj så bränd i ansiktet jag är. Helt röd som en tomat och så vit runt ögonen, typiskt. Och det röda svider. Svider som bara den. Jag tänkte vara smart och smörja in mig i ansiktet och för att göra det hela lite roligare så tog jag lotion och blandade med ansiktsvatten. Om detta var smart vet jag faktiskt inte. Det var nog inte så smart, men det gör nog inget. Det enda negativa var väl slösandet.

Jag funderar faktiskt på att gå och lägga mig. Jag börjar få ont i huvudet och jag har inte sovit på två dygn, nästan. Jag ska bara fortsätta välkomna Elin hem från Arvika en liten stund till. I will see her on thursday! Woho!


Värmlandsdagen

Inte mycket sömn hann man med inatt. Tillbringade natten hos Johanna. Ingen av oss kunde sova, men ingen sa något om detta. Och där låg jag jättesugen på vatten, men jag ville inte röra mig i onödan. När jag dessutom fick någon timmas sömn drömde jag om detta vattensug.

Upp med mobilen klockan fyra. När Johannas mobil lät så utbrast jag "ÅH ÄNTLIGEN! Jag är skittörstig!". Något toalettbesök och tandborstande senare satt vi i bilen på väg till Robban. Och eftersom dörren inte funkade hemma hos Robban var vi tvungna att ta fönstervägen. Och fönstret var stängt. Robban sov. Well, Johanna bankade på fönstret och vi fick klättra in. Kaffekokande och allmänt speedat beteende från både mitt och Johannas håll. Detta får vi stora bevis på senare.

Vi åker iväg mot sommarbetet. Robban har glömt sin plånbok och vi får vända tillbaka. Och iväg igen. Lastningen av Martini och fölet gick på knappt tio minuter, och under dessa hann jag bli klämd i transporten av Martini som även bet Johanna. Och så var vi iväg.. Långt åkande. 7.21 var det Ronan Keating på radion och vi sjöng alla med. Och mitt i denna låt, If tomorrow never comes, ska Johanna säga något. Hon börjar såhär: "Hon den här vi ska till har ett autentiskt barn" Både jag och Robban börjar skratta, och Johanna bara "Eller atistiskt heter det kanske" Och ja precis, inte autentiskt. Detta började jag skratta åt fem minuter efter att vi slutat. Senare under bilfärden när jag hör dom säga något, men inte vad, funderade jag på att fråga om det var ett autentiskt skämt. Men jag lät bli.

Runt halv åtta var det frukostdags, och vi var i Örebro. Åkte vidare och jag som kan läsa i bilen fortsatte min Linda Rosing läsning. Och somnade. Runt elva tiden var vi framme och stannade där ett tag. Och så var det dags att ge oss iväg, utan Martini och Spirit, men med ICQ istället. Och jag läste ut boken, som jag någon gång senare ska berätta om. Sov en hel del så jag missade också en hel del. Vid Arboga var jag vaken vet jag iaf.

När klockan var 15.41 var vi framme vid sommarbetet och lastade av nya hästen. Och så hem till Robban för att göra rent släpet som skulle lämnas. Där pratade jag också med Emelie i telefon, och trött som jag var kunde jag inte sluta skratta. Till slut märkte jag att både Emmily, hennes kompis och Johanna tittade konstigt på mig. Där satt jag, övertrött, asgarvade och tårarna bara sprutade. Men så fick jag iaf komma hem. Mycket på en vecka, Skellefteå, Umeå, Ö-vik, Lycksele, och så sist Molkom i lilla Värmland.

Fick ett jättesött sms från lilla Elin alldeles nyss också.
Hej katarina du fina! Nu är jag på väg hem. Fan vad kul det var! Älskar dig!

Och ett från Emelie igår kväll
Jag tycker verkligen om dig!


Värmland

Oväntat nog så ska jag, Johann och Robban åka till Värmland imorgon. Det hela kom som en chock för mig.

-Katarina vad gör du imorgon?
-Jag vet inte.
-Vad bra, då följer du med mig till Värmland då?


Mobil

1. Vilket nummer ringde du senast?
Ser inte, raderade alla samtal idag.
2. Vilket nummer ringde dig senast?
Emelie, som trodde att jag hade ringt henne.
3. Vilket nummer missade du senast?
Emelie.
4. Vilka kontakter har du på bokstaven A?
Amanda, Anders och Angie
5. Vilka kontakter har du på bokstaven E?
Ehlinen, Elli och Emme
6. Vilka kontakter har du på bokstaven J?
Jacob, Jimmy, Jocke och Jossi
7. Vilka kontakter har du på bokstaven M?
Madeleine och Mamma
8. Vilka kontakter har du på bokstaven P?
Pappa
9. Vad står det på ditt senaste mottagna SMS?
Inga sms i inkorgen, men det stod något i stil med ?Hur vet du det??
10. Vad står det på ditt 6:e mottagna SMS?
-
11. Vad står de på ditt 9:e mottagna SMS?
-
12. Vad står det på ditt 5:e skickade SMS?
Raderat, men det skulle kunna vara något liknande med ?Och vad drar vi för slutsats av detta?? men det är inte det. För det var länge sen jag skrev det och det har ju gått ett par sms JRihanna

Är det bara jag som tycker att hon ser smått konstig ut? På bilden ser hon alldeles för datagjord ut. Lite som en brun Barbie. Och hennes röst är lite underlig att lyssna på, det känns som att den skär sig ibland. Nu ska jag lyssna på henne ett tag till.

image168Tänk er...

Att typ slå något riktigt hårt. Bara slå slå slå. Tills detta föremål går sönder eller börjar skrika "aj". Det vore väl lite smått underbart bara för en stund? Och sen så slänger man med håret och rullar vidare med livet som om man bara hade trampat i fågelbajs eller något.


Emelie

Hade ett väldigt roligt telefonsamtal med Emelie för några timmar sen. Det hela började med att jag fick förklara lite saker och tillslut började hon skrika, eftersom vi var så långt ifrån varandra (?). Hon funderade på att öppna dörren och ville att jag skulle sätta mig på trappan.

image167


Hela dagen har Emelie tjatat om att vara med barn. Hon drömde tydligen om att hon var med barn. Och något med arvika och abort. I vilket fall som helst fick jag ett lite kul sms från henne under dagen. Det stod såhär:

Aw alltså tänk dig! Du är 26 år. Allt plugg är klart. Du har ett fast jobb. En underbar pojkvän som du bor med i en härlig lägenhet. Bäst av allt: du är i tredje månaden och snart kommer din pojkvän hem och kryper ner med dig i eran nya säng. Works for me!

Jodå, för mig också. Men problemet är då att det är ungefär tio år kvar. TIO år kvar. Men okej. Vi ska koncentrera oss på plugget och körkortet i första hand. Och apropå körkort så har jag övningskört en massa idag.
Hemifrån till Skärholmen, från Skärholmen till stan, från stan till Vansta/Ösmo, från Vansta/Ösmo till Stutby, från Stutby hem, hem till Vårsta och Vårsta till hem.

-Två polska horor på Scandic i Skärholmen.
-Hur vet du att dom är det?
-Dom pratade polska.


Fredagen den trettonde

Någon mer än mig som inte alls hade tänkt på det? Jag fick reda på det imorse.

Jag vaknade runt klockan halv nio imorse. Duschade och började sen vänta på Suss & Ebbot. Dom dök upp runt tio, halv elva kanske. Sedan kom även Madeleine. Lunch åts och sedan städades det. Madeleine började även baka på Henriks begäran. Därefter började folket avlösa sig. Jag har ju klarat av att hålla mig borta från olyckor.


Back from Ume-å

Ja nu är man ju tillbaka efter tre dagar i Umeå och en natt hos mamma. Jag hade en provisorisk dagbok för att inte glömma bort.

Dag One 9/7-07

Det började med att jag inte kunde sova alls. Totalt ungefär tre timmar. Runt halv sex var det dags att gå upp och runt klockan sex kommer Madeleine och hämtar oss. Tjugo i sju anländer vi till Bromma. På flygplatsen finns en Thomas DiLeva, en Kristian Luuk kopia och Leif Silbersky,

8.15 var det dags att stiga ombord på planet. Litet flygplan. Upplyftet gick bra och kändes lite som bergochdal banan. Som att allting skulle bara gå rakt ner helt plötsligt. Fönsterplats innebar utsikt över molnen. Frukost på planet och efter ungefär en timma var det dags för landning. Kändes som att jag skulle spy upp frukosten men whatever. Det slog lock i öronen och började göra superont.

Klockan tio hade vi skaffat en hyrbil och checkat in på hotellet. På hotellet så somnade jag och sov till klockan ett. Då åkte vi först ut till kusten och sedan vidare upp till Lycksele. Tråkig väg som består av skog. Tillbaka i Umeå. Vi gick till Åhlens och kollade runt. På tv var det The war at home, Extreme Makeover - Home Edition och just nu är det C.S.I N.Y.

Dag Two 10/7-07
Har inte kunnat sova ordentligt inatt. Men runt klockan nio var det upp och duscha som gällde. Efter det var det frukostdags. Våra bästa år på tv just nu och jag somnar snart igen.

11.45 Sitter i bilen på väg nowhere. På väg mot bilen spelades Ivory and Ebony. En snygg kille gick precis förbi och nu är vi vid Gammlia.

12.21
Nu är vi vid Norrfjärden tydligen. Vatten ser man överallt. Tittar på kartan och ser att här i närheten finns ett ställe som heter "St Fjäderägg". Haha STORA FJÄDERÄGG! Mot Örnsköldsvik nu då.

14.13 Nu i Ö-vik, tråkig stad.

15.27 Tillbaka i bilen efter en kisspaus i skogen. Vi är någonstans mellan Björna och Fredrika.

20.10 PÅ hotellet. Allsång på Skansen på tv just nu. Mat har ätits på hotellet. Kycklingsgryta med ris. Tog en sväng på stan också. Där köpte jag två grejer och apropå detta ska Emelie sova över imorgon. Det är alltså dags för hemfärd imorgon.

Dag Three 11/7-07
10.14 Sitter nu i bilen igen. Tydligen på väg mot Skellefteå. Planet går ju inte förräns ikväll. Nu körde vi om en massa husbilar.

11.40
Nu är vi i Skellefteå. Jag är grymt kissnödig.

16.51
Back at the airport. Bilen är lämnad och planet går om si sådär en och en halv timme. Det är inte mycket människor alls här. Go Stockholm!

Det var det då. Emelie kom hem till mig sen när jag var hemma. Så gick vi ut en stund och sedan kollade vi på Underbara Älskade eller vad den heter. Sov ungefär till klockan ett och då var det upp och hoppa in till stan på en gång.


Tjejsnack v. 27 & 28

Vecka 27
Nycklar

 • Vart går nycklarna på din nyckelknippa?
  Två hem till mamma, en till pappa, en till Johanna och en till skåpet i skolan.
 • Har du fler saker på nyckelknippan än bara nycklar, vad?
  Nej, usch. Jag gillar inte krimskrams.
 • Vems nyckel skulle du vilja ha, om så bara för en liten stund, och varför?
  Haha, jaaa. Varför inte någon kändis?
 • Var förvarar du dina nycklar, när du inte bär dem med dig?
  Dom ligger alltid i väskan.
 • Vem har förtroendet att låna din hemnyckel och av vilken anledning skulle du låna ut den?
  Ja, jag brukar inte behöva låna ut nyckeln så jag vet inte.

Vecka 28
Internet/snigelpost

 • Har du internetbank, vilken? Om inte, varför?
  Man kan väl säga Swedbank.
 • Brukar du posta något med snigelposten, vad?/Om inte, varför?
  Snigelpost?
 • Brukar du handla, eller skulle kunna tänka dig att handla på internet? Vilken typ av saker?/varför inte?
  Jag brukar göra det, kläder, böcker t. ex. Nu senast även digitalkamera.
 • Har du sålt något på internet, eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Vad/varför inte?
  Nej det har jag inte. Brukar inte sälja saker alls, kasta kasta kasta.
 • Vad är det bästa OCH sämsta med snigelpost? Med mail? Vilket föredrar du?
  Snigelpost är ett frågetecken. Mejl, ja det är skönt att det går snabbt och att man slipper skriva för hand. Negativt, hm.. Man missförstår varandra lättare.


Test

Test


Kriniiis har varit i farten igen.

Slösa pengar är min dolda talang. Bara idag, eller igår då, lördag, har jag införskaffat mig en digitalkamera, ett minneskort, photoshop och tre böcker. Och på detta fick jag även betala mina kläder jag köpte för ett tag sen. Men ja, pengar bör vara på ingång.


Soon I'm off

Ojsan hejsan. Riktigt seg dag idag måste jag säga. Vaknar runt tolv och ingenting händer. Ligger kvar i sängen tills ungefär tvåsnåret, går och duschar och segar ännu mera. Efter fyra kommer mamma och hämtar mig och vi åker till Media Markt. Efter denna vistelse där så åker vi hem till henne och jag börjar fixa mitt rum. Två soppåsar och en hel del ändring and it's done. Nu har jag ont i fötterna och ska stanna här tills vi åker till Umeå.

Imorgon blir det hemkörning av grejer till pappa och dessutom ska jag träffa Emelie. Jag är trött nuhu.

This could be my last goodbye. Idiotisk dator gör att jag helst inte vill sitta här. Sköna tangenter däremot. Men som sagt, hälften av tangenterna funkar inte. Godnatt.


Vredesutbrott

Ja men okej. Här har jag suttit hela kvällen och försökt att få iväg ett ynka litet sms. Ett enda, med hur lite innehåll som helst. Mitt försökande började runt klockan åtta då jag kom hem från Djurgården med pappa. Och sen har min mobil varit helt off. Inga sms gick att skicka, inga samtal gick att ringa. Och så POFF. Nu, mitt i natten, då jag sover(?) DÅ, kan man skicka iväg detta lilla söta sms. Men nu andas vi, jag vill inte spy igen. Okej, inte för att jag har spytt men. Jag gjorde det för några år sedan, i en servett. Usch vad det här gick åt fel håll nu. Jag ska inte prata om spyor, jag är ju förbannad. Pissed off! Andas, annars kollaps!


Nedräkning?

Hm. Det hela har skitit sig för mig. Jag har ingen koll på dagarna och jag har absolut ingen lust att sitta och räkna ut hur många dagar det är kvar osv. Ska man räkna med dagen det gäller? Dagen det är nu? Eller bara dagarna där emellan? Jag har dessutom ingen större lust att bry mig. Jag vet att det är lördag nu iaf, och det ska vi vara glada för. Att jag vet det, inte att det är lördag alltså. "Nej men på måndagar super jag nämligen bara"


Rätt trist

Det är faktiskt rätt trist med en blogg som inte har så många bilder. Bilder säger ju mer än tusen ord. Här kommer foton från dagen inkl. foton på min misslyckade packningsperiod.image166


Det slog mig..

Att jag måste ju gå upp en hel del tid innan jag brukar på måndag. Vad sägs om en uppstigning runt femsnåret när det är sommarlov? Okej, jag kommer inte ha några problem med detta eftersom jag inte kommer sova under hela natten. Men en liten tanke liksom..


Nedräkning!

Tre dagar kvar tills jag ser världen från ett annat perspektiv. Nu har min riktiga semesterfeber anlänt i sommarhettan. Jag gillar att ha lång tid på mig, si sådär en månad eller liknande till bara packningen, sedan ska ju det packas om och kontrolleras att man har med sig allt. Och vart är jag? Jag har inte riktigt fått ihop packningen ännu. Packningslista som jag aldrig brukar göra har jag gjort till och med. Snälla rara jag. Jag ska vara borta två nätter och det är såhär det alltid blir. Man kan ju inte liksom bara ta en sväng förbi hemma om man har glömt något. Nej fy.
Jag är fortfarande inne på det här med kollapsningen. Jag kommer att kollapsa. Susanne försökte lugna mig idag med att säga att det är mycket säkrare att flyga än att åka bil. Jo det har jag hört, men det känns inte så. Visserligen är det här med krockar kanske lite mer sällsynt i luften men kraschningen då?

Nej jag ska nog fila nageln och sedan se över packningen.


Min dag hittills.

Vaknar 8.35 och ser att jag har ett missat samtal och även ett oläst sms. Emelie har varit i farten, igen. Svarade iaf på messet och somnade om. Inte på riktigt då. Jag har haft småont i kroppen hela natten så sömnproblem har uppstått. Vaknar sen, klockan 9.35, när Ebbot knackar på min dörr. Så då var det bara att hoppa ur sängen och säga hej till honom.

Susanne var ju självklart med honom och hon satte igång att städa. Städande för hennes del och jag fick underhålla Ebbot. Han är en riktig busunge.

image161


Kan någon tyda detta åt mig?

Anonym säger:
sss
Katarina^ säger:
hej på dig också
Anonym säger:
näjnor sss o plastankor
Katarina^ säger:
öh okej?
Anonym säger:
näjnlikor!!!!!!
Katarina^ säger:
jag förstår inte
Anonym säger:
inte vi heller..


Hello Saferide - The QuizCan you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks?
Because I'm still scared of feet

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?


Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you've had a few?
Is it fine if I make more money than you?Nedräkning!

Fyra dagar kvar tills jag ska upp i luften och flyga. Det var så kul igår kväll när jag låg och pratade med Emelie i telefon. Hon beskrev i princip hur det skulle gå till när jag ska flyga. Bland alla dessa kostymnissar som ska på affärsmöten så kommer det sticka upp ett huvud när dom går igenom säkerheten. Och detta skulle då vara mitt. Med mitt nyfikna ansiktsuttryck? Jaha okej. Det lät lugnande. Jag är då helt säker på att jag kommer att kollapsa som en tönt och vara medvetslös under hela flygresan. Numera har jag börjat andas när jag tänker på denna kommande stund. Kollaps.
image160


Naha!

Imorgon är det tänkt att Susso och Ebbotó ska dyka upp. Och apropå detta hade jag lite kul.

-Kommer Susanne imorgon?
-Nej.
-Men det skulle hon väl?
-Hon är sur.
-Nu igen?
-Japp, du ringer aldrig henne.
-Men så hon kommer inte imorgon?
-Jo.
-Men du sa ju nej alldeles nyss..
-Jag svarade på en annan fråga som du ställde för tio minuter sen.

Jag skippar Honey ikväll. Jag vill inte riskera att somna innan C.S.I.. Dessutom är inte Honey någon höjdarfilm, som Yrrol! Moha. I'm having a headache now.


Tvmaraton på kanal5

Ikväll är det höjdarkväll på femman! Det börjar klockan nio med Las Vegas, fortsätter med filmen Honey och slutar med CSI. Är man lycklig or what?!


Update

Efter att jag och Johanna hade varit och solat igår så åkte vi hem till Robban och lagade mat. Nästan innan vi ens har ätit upp sitter vi i bilen på väg till hästarnas sommarbete. Och när vi kommer tillbaka sitter vi i nästa bil på väg hem. Väl hemma så flyttar jag över allt det jag hade packat till den andra väskan och ringde Emelie. Jag vet inte riktigt vad det var Emelie höll på med. Ena sekunden så försökte hon göra mig jätteorolig inför flygresan och nästa så var allt kolungt. Sedan i slutet av vårat samtal så var det tydligen inte Emelie som pratade. Jag låg iaf och asgarvade.

Nu ska jag nog gå och äta some frukost.


Dagens planer

Är inte många. Nu om en liten stund ska jag åka hem till mamma. Kommer väl sitta där och inte göra särskilt mycket. Sen ska jag och Johanna iväg och sola efter att hon har slutat jobba.


Som alltid

Som alltid när jag ska se på tv och det verkligen är planerat och jag är hur taggad som helst så skiter sig det hela på ett eller annat sätt. Oftast brukar jag fastna framför datorn och komma på efter halva programmet att jag skulle se det eller så som idag när jag skulle se Allsång. Jag går och badar! Här börjar jag titta på det och ser till och med Per Gessle men innan Oh Laura kommer dit så är jag försvunnen. Hoppas att jag inte missar CSI ikväll bara.


Allsång på Skansen

Om bara en kvart så börjar Allsång på Skansen, andra avsnittet för i år. Ikväll intar Måns Zelmerlöf, Per Gessle, Oh Laura, Patrik Isaksson och självklart Anders Lundin. Inget höjdaravsnitt låter det som. Oh Laura och Patrik Isaksson lockar mest. Lite sommarkänsla sådär.


Tiden

går väldigt långsamt. Egentligen är det 25 minuter kvar tills mamma slutar och vi skulle ut till bilen. Men nej, hon ska jobba till halv fem istället. Och bilen har hon säkert hemma också. Jag har en liten headache!


YRROL!

Om man tänker efter så lever ju Yrrol faktiskt väldigt mycket upp till sitt filmnamn. Yrrol - En kolossalt genomtänkt film.

De flesta replikerna kan man ju använda bara för att liva upp tillvaron lite grann. Sätta peppar på det hela så att säga.

"Blanda inte in mig i vårat förhållande"
"Jag är så dum"
"No, we can't be prisoners and dead at the same time you know"
"Tarling? Päivä mette fruktilainen?"
"Men ska man inte prova att trycka på on?"
"Död? Det är man inte förräns vid 150 promille, dvs två 75:or"
"Du det har jag en vecka i månaden, året om"


Katarina^ säger:
http://bubblare.se/movie/yrrol_terrorister2/
Katarina^ säger:
moahaha
Madde säger:
den är bra
Madde säger:
no, we can´t be prisonor and dead at the same time you know
Katarina^ säger:
shutupshutup me captain or you be dead
Katarina^ säger:
"Död? Det är man inte förräns vid 150 promille, dvs två 75:or"
Madde säger:
nej just det
Katarina^ säger:
och så blir allting svart
Katarina^ säger:
claes månsson - alltid nått i bakfickan
Madde säger:
så där mysktiskt
Katarina^ säger:
claes månsson - om flickan själv får välja
Katarina^ säger:
vodka - för män som kan sätta gränser
Madde säger:
har du med dig plektrum
Katarina^ säger:
t-röd - för dig som har tänkt klart
Madde säger:
jag har ätit pannkakor
Katarina^ säger:
vi fick på masten klockan fem!
Madde säger:
margareta är sjuk!!!
Katarina^ säger:
vi tänkte köpa en 28 tum så vi slipper sitta så nära
Madde säger:
igen!!!!!
Katarina^ säger:
hemlösa trubadurer tigger sig fram i livet, det är synd som människorna
Madde säger:
darrrling, rasta muttan simurlainen


Katarina^ säger:
tänkte nutta glutt
Madde säger:
nej men jag tycker inte att han ska ha någon present, jag tycker att han ska ha ett straff
Katarina^ säger:
vad är det här? är du inte riktigt klok? HAR DU INGEN MORAL I KROPPEN?!
Madde säger:
man får inte vara slö, då blir man dö
du frågade och jag sa ja, jag är ingen maskin, jag är kvinna
blanda inte in mig i vårt förhållande
är du trött på gräsfläckar på din fru efter att ni haft samlag i trädgårn
Katarina^ säger:
nu börjar min vision
Madde säger:
men vänta
Katarina^ säger:
det är du som har förstört den här semester det är ICKE jag
åh så bra den är min vision


Jag hörde en kul grej

alldeles nyss faktiskt. Det är dumt att ta upp det här men jag kan säga så mycket som att vi alla skrattade. Jag, mamma, Aida och Mia.


"Din mamma har blivit galen, det är bara att nicka och le"


Oj oj vilken höjdardag!

Vaknar runt sju och snabbmessar med Emelie ett tag. Somnar om och vaknar av att telefonen ringer. Emelie vill att jag ska komma och äta lunch med henne. Javisst. Klockan var 10.05 och 10.35 var jag på väg till bussen, då hade jag hunnit duscha också. Skön resa till en början, fick åka till Ö-tälje och ta tåget därifrån. Mötte upp Emelie i Flempan och så drog vi till Huddinge och käkade. Emmes mamma dök upp också.

Därefter tog jag tåget till Tumba och tog en sväng förbi H&M för att kolla på nagellacken jag ville ha, men av dessa tre så fanns inte ett enda. Ledsen gick jag därifrån till mammas jobb och nu har jag blivit kvar här. Ska om ungefär två timmar övningsköra till S-tälyeah och hämta upp Maddispaddsi. Funny funny. Men jag har alltså två timmar att göra ingenting på i princip. Schegt.

Tänka sig vad man hinner med, och klockan är inte ens två!


En nyans av brunt

Efter solning har jag blivit lite brunare. Det syns inte överdrivet mycket, trots att jag låg i sexton minuter. Men ja, det kommer väl.


Lista

Vilka vitaminer tog du när du var liten?
Vet inte om jag tog några ens.
Vad åt du senast?
Päronhalvor med after eight
Har du fått någon komplimang idag?
Hm, brukar bli så ja.
Har du varit med i en rättegång?
Nej inte vad jag vet.
Är du polare med grannarna?
Med tanke på att mina grannar är släktingar så kallar jag dom inte direkt för polare
Vilka språk pratar din mamma?
Svenska.
Vilka länder har du bott i?
Sverige
Senaste piercingen?
Två stycken extra hål i örat.

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Igår
Gay?
Va?
Har du däckat/spytt för att du druckit?
Haha nej verkligen inte
Har du något husdjur?
Många djur blir det om man bor på bondgård. Några riktiga husdjur nej.
Har du täckt någons hus med toapapper?
Vore rätt oväntat
Har du varit på stranden?
Haha nej? Några gånger ja.
Minns du dina/din musiklärares namn?
Yes. Typ Viveca, MaryAnn, Mariatta, Rolf, tror det var dom.

Hur bra är din syn?
Inga större synfel
Har du varit på ett party?
Det har nog alla en gång.
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Njae, inte i nuläget
Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
Jag skulle fråga vem du är.
Har du varit utomlands?
I Norge, i två timmar.
Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Oj, det är ett par. Jag älskar bröllop. Nej men jag måste väl säga min syster och hennes man.
Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
Jag tror det.
Var är dina syskon just nu?
Suss är nog i bilen på väg till Willy:S, Johanna är på Iselsta, Madd har jag ingen aning om och Henrik är någonstans in the Nähe.
Vad var den senaste drömmen som du minns?
Haha eftersom jag åt after eight idag så kommer jag ihåg att jag drömde om det för inte så länge sen.
Vem ringde dig senast?
Emelie, tyvärr missade jag ju samtalet och hon vägrade svara när jag ringde upp.
Vilken tid gick du upp imorse?
11:55
Vad ska du göra i helgen?
Packa, kanske träffa Emelie på söndag
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
Haha jag vet inte om jag vill skriva det egentligen men sure. ?Ja det är typ klart. Han ska ha barn i december och vem fyller år i november?!?
När var du riktigt sjuk senast?
Riktigt sjuk? Haha ja det var ett par år sedan. Någon gång när Johanna var ihop med Niklas. All I remember.
När såg du en kändis senast? Vem var det?
Hm. Jag såg E-type för ett tag sen. Men om det var innan RixFm kommer jag inte ihåg.
Vad finns i din bakficka?
Ingenting, gillar inte att ha saker i bakfickorna
Har du färglinser?
No linser at all.
Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Lyssnade på musik och tryade to sova.
Vad är det första du gör på morgonen?
Kollar hur mycket klockan är, trasslar ur mig från hörlurarna
Vad ska du göra efter det här?
Lägga upp det på bloggen.Yay!

Pappa sa att Suss skulle komma. Vilken bra start på veckan! Och på den nya månaden. Jag och Johanna kanske ska iväg och sola senare. Det beror ju på om solen skiner, eller hur mycket klockan är och om solariet är öppet.


Bra musik!

image159

Anna Ternheim, Coldplay, Timo Räisänen, Jumper, Hello Saferide, The Ark, Vapnet, Maia Hirasawa och Tiger Lou är vad som går runt på min musikväg just nu.


Tid efterlystes!

Sägen blev otom klockan två i natt. Jag sov som en stock i ungefär tio timmar. Så himla skönt faktiskt. Och nu undrar jag vart all tid att runnit iväg någonstans? Jag har ju inte hunnit göra någonting!


Politik + sex?

Läste precis den här artikeln: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1108786,00.html

Sen när går politik och sex ihop? Visst att sex säljer, det är ju bara så, men snälla någon! En sexfilm ska göra reklam för EU? Jag tycker att det är en rätt sjuk blandning om jag ska vara ärlig. Väldigt onödigt.


FLYGFEBER!

Nu har Elin lämnat landet och Emelie anlänt till Stockholm.

Jag vaknade halv fyra imorse av att Emelie ringer mig, jag hör inte riktigt vad hon säger men i efterhand så fattar jag. Somnade om och vaknade sen när pappa skriker KATARINA nerifrån. Då var det bara att rycka upp sig och ta telefonen, jag hade nämligen ett samtal som väntade.

Sedan började jag förbereda mig för att åka hem till mamma. Nästa vecka, inte imorgon alltså veckan efter det så åker vi till Umeå. Eller åker och åker, vi ska flyga. JAG ska FLYGA för första gången i hela mitt liv. Och när vi kommer hem därifrån så är det eventuellt Malmö som gäller.

Efter mammavistelsen så tog vi bilen och jag övningskörde i drygt någon timma. Det artar sig riktigt bra. Drog sen in till stan för att möta Emelie. Med sig har hon Malin. Och vi drar och käkar på McD vid centralen och börjar bege oss hemåt. That's it.


Just for youForever feels like home, sitting all alone inside your head


Want to be my dramaqueen?

elinpelinpäronsmurf säger:
men katarina nu får du mig o börja gråta!!
Katarina^ säger:
jag också!
elinpelinpäronsmurf säger:
du är ju världens underbaraste!
Katarina^ säger:
nej nu börjar jag gråta på riktigt!
elinpelinpäronsmurf säger:
jag med!
vad pinsamt
Katarina^ säger:
haha jag vet
elinpelinpäronsmurf säger:
nej nu svider det i mina ögon
Katarina^ säger:
i mina med
elinpelinpäronsmurf säger:
jag vill inte lämna dig
Katarina^ säger:
gör det inte!!!
elinpelinpäronsmurf säger:
men jo det nåste bli så..
Katarina^ säger:
nej nu störtbölar jag!
elinpelinpäronsmurf säger:
men jag ska skriva kort till dig hela tiden!!!!
Katarina^ säger:
jaaa!
elinpelinpäronsmurf säger:
nej sluta katarina!
Katarina^ säger:
jag försöker!
elinpelinpäronsmurf säger:

bra!
Katarina^ säger:
det går inte
elinpelinpäronsmurf säger:
för annars blir det inge bra för då bryter jag ihop typ
Katarina^ säger:
jag håller på att bryta ihop faktiskt
tårarna rinner!

Jag säger ju att jag har seperationsångest, men ja okej. Jag bryter inte ihop.. än.


Löfte

Elin har lovat mig att vi ska vara galna som fan den här månaden. Och nu har jag gjort det hela lite mildare. Kolla på det här. Lite drygt med utdrag från msn konversation men blir man uppmuntrad så självklart!

elinpelinpäronsmurf säger:
nejdå jag tycker du håller inne på det faktiskt.. DEN HÄR MÅNADEN SKA VI VARA GALNA SOM FAAAAN
Katarina^ säger:
JAAA
ÄNTLIGEN!
elinpelinpäronsmurf säger:

haha
Katarina^ säger:
Lovar du?!
elinpelinpäronsmurf säger:
yep
inga hämningar denna månad


Jag har faktiskt aldrig någonsin kännt lycka över att det har blivit en ny månad. This will be the first and maybe last time!


JULI INLÄGGET

Okej men det här blir bra.

Jag har borstat tänderna
Jag har träffat Elin
Jag har eldat upp mina spanish papers, gått vidare alltså
Jag ska träffa Emelie imorgon, bra start på nya månaden

Jag har bytt namn på msn
Jag har bytt bild på msn
Jag har bytt färg på msn, numera orange

Jag har lagt in en låt på min PA, saknad
Jag har inget mer att påpeka nu när JULI KOMMER!

Jag känner mig redo för juli!


Kriniiis mittdoldaintresse: bränna spanskapapper säger:
snart är den här månaden slut!
då är det en månad och 20 dagar kvar innan vi påbörjar vårat näst sista år i skolan
elinpelinpäronsmurf säger:
SNAP OUT OF IT! gud så deprimerande man kan va
det är glada tider nu
vi är unga o snygga o har hela livet framför oss